Är schäfer hypoallergena?

Hypoallergena hundar är som inte stör hundallergier. Vanligtvis beskrivs hundar som inte fäller mycket som allergivänliga. Enligt denna definition, Schäfer är inte hypoallergena . Men termen hypoallergen är ganska missvisande, som vi kommer att diskutera i den här artikeln.schäferär inte allergivänliga på något sätt, men du kan inte säga att någon hundras är helt hypoallergen.

Avdelare 1

Vad betyder hypoallergenic?

En hypoallergen anses ofta vara en som inte stör allergier lika mycket som andra. Vanligtvis, hundar som beskrivs som hypoallergena är de som inte fäller särskilt mycket . Många människor antar att eftersom dessa hundar inte fäller mycket hår, kommer håret inte att störa dem med allergier så mycket. Men det är det inte håret som stör de allergiska.

Istället besväras de med allergier av saliv och hud på hunden. Eftersom det inte finns en saliv- och hudlös hund finns det heller ingen helt allergivänlig hund. Allt hundar med saliv och hud kommer att störa de med allergier. Det är proteiner av hunden, inte hundens hår.Att få en hund märkt som hypoallergen fungerar därför inte för någon med en sann allergi.

Men hundar som fäller mycket släpper ut mer saliv och hudceller i luften. Det lösa håret fungerar som en transport för allt som orsakar allergier, som döda hudceller. Därför tenderar de som faller att orsaka allergier värre än de som inte gör det. Men det betyder inte att hundar som inte fäller inte kommer att orsaka fällning alls.

ett barn som nyser

Bildkredit: Luisella Planeta Leoni, Pixabay

Typen av allergi spelar roll

Även om du är allergisk mot hundar, kanske du kan äga en schäfer med liten eller ingen reaktion. Forskning har visat att vilken typ av hundallergi du har spelar roll. Vissa hundar har inte samma proteiner som andra hundar. Därför, om du bara är allergisk mot ett specifikt protein, kan du kanske få en hund som inte gör det ha det där proteinet.

Senare forskning visar att endast intakta hanhundar skapar proteinet som kallas Can f 5. Om du är allergisk mot detta specifika protein kan du därför skaffa en honhund. Honhunden kommer inte att orsaka denna reaktion. Därför skulle en kvinnlig schäfer vara bara bra!

Det finns ungefär sex olika proteiner som kan orsaka reaktioner hos personer med hundallergier. Can f 5 görs endast i en mans prostatakörtel. En kastrerad hane kommer inte att producera mycket av detta protein, och en hona kommer inte att producera något av det. Den specifika allergin drabbar cirka 30 % av dem med hundallergi.

Avdelare 2

7 sätt att hantera allergier och en schäfer:

Anta att du fortfarande är inställd på att hålla en schäfer medan du har hundallergier. Det finns några saker du kan göra för att förhindra en allergisk reaktion.

1.Använd luftrenare

Till exempel kan en högeffektiv partikelluftrenare ta bort dessa allergener från din luft, vilket avsevärt kan minska din allergiska reaktion. Medan vilket luftfilter som helst kommer att fungera, fungerar ett HEPA-filter vanligtvis bäst. Du kan till och med hitta dammsugare med HEPA-filter, som kan hjälpa till att eliminera mängden mjäll som har byggts upp runt ditt hem.

Vanligtvis reagerar de med allergier på ilskan i luften. Eftersom ett HEPA-filter tar bort denna mjäll, kan det också minska antalet reaktioner.

luftrenare

Bildkredit: Devanath, Pixabay


två.Ha djurfria områden

Hundens mjäll kommer sannolikt att byggas upp på de platser där ditt husdjur tillbringar mest tid. Därför, om du begränsar din hund till vissa områden, kan du också kontrollera var ilskan finns i viss utsträckning. Till exempel rekommenderar vi att du håller din hund utanför ditt sovrum. Du tillbringar mycket tid i ditt sovrum, så att minska antalet allergener i ditt sovrum kan avsevärt begränsa antalet allergiska reaktioner du upplever.

Dessutom, om det finns lite eller ingen mjäll i ditt rum, kommer du att kunna sova mycket bättre. Du kommer inte att få allergiska reaktioner mitt i natten när du försöker sova.

Du bör inte heller låta din hund vara på möblerna, eftersom det kan orsaka illbildning i området du sitter. Försök istället att begränsa din hunds sömn till ett specifikt husdjursområde, som hundsängen.

Schäfer är en mycket träningsbar ras, så det borde vara lätt att träna dem för att undvika vissa områden.


3.Regelbunden skötsel

När det kommer till en schäfer behöver du någon annan som tar över skötseln. Det är viktigt att borsta schäfern varje dag och bada dem minst en gång i veckan. Men du kommer att behöva någon annan för att göra detta, eftersom att vara i närheten av så mycket hår kan få dina allergier att blossa upp.

Blöta hundar fäller också mindre än torra hundar. Dessutom har en välvårdad hund inte så mycket mjäll att förlora, vilket ytterligare kan minska antalet reaktioner du har. Använd ett bra schampo som är gjort för att återfukta huden. Torr hud kommer att resultera i mer mjäll, vilket kan orsaka fler reaktioner. En välvårdad hund kommer att lämna mycket mindre mjäll och päls som ligger runt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Guru Nico (@nicolasgroomingdogs)


Fyra.Medicin

Det finns också flera mediciner du kan ta för att minska din allergireaktion också.

Här är en lista över några av de vanligaste hundallergimedicinerna:
  • Dessa mediciner blockerar produktionen av histaminer, vilket är det kemiska svaret som orsakar allergiska reaktioner. Histaminer orsakar till exempel klåda, nysningar och rinnande näsa.
  • Dessa mediciner krymper svullna näsgångar, som kan svälla när du interagerar med hundhår. De är dock inte säkra för alla. De med vissa bakomliggande tillstånd bör inte ta det.
  • Dessa är steroider som minskar vissa allergisymptom, som inflammation.
  • Leukotrienmodifierare. Denna medicin kommer att behöva ordineras av din läkare. Det påverkar ditt immunsvar vid dess källa och blockerar ditt immunförsvar från att attackera hundproteinet.

I vissa fall kan immunterapi vara ett alternativ. Detta tar dock vanligtvis ganska lång tid och är mycket tidskrävande. Det är dock en permanent lösning på allergin. Beroende på hur gärna du vill ha en schäfer kan det vara värt det.

Vanligtvis innebär detta att man får en injektion varannan till var fjärde vecka under några år. Varje injektion innehåller en liten mängd av allergenet. Poängen är att långsamt vänja din kropp vid allergenet, så småningom avsevärt minska eller till och med bli av med dina allergier helt och hållet.


5.Bli av med mattan

Mattor tenderar att låsa in saker, särskilt ilska från husdjur. Därför kanske du vill ta bort valfri matta i ditt hem, eftersom det kan öka antalet allergener i din luft när som helst.

Att byta till trägolv kan minska antalet allergener, speciellt om du använder HEPA-filter och högkvalitativa dammsugare. När du städar dina golv, bär en mask för att förhindra att luftpartiklar flyger upp i ansiktet och orsakar problem.

Husdjursmjäll kan också fastna på filtar och mattor, så se till att rengöra dessa saker ofta. Allt bör rengöras noggrant minst en gång i veckan för att undvika att husdjursmjäll byggs upp.

svart schäfervalp

Bildkredit: Yama Zsuzsanna Márkus, Pixabay


6.Ha husdjursspecifika kläder

När du interagerar med ditt husdjur, ha husdjursspecifika kläder. Detta kan vara så enkelt som något du sätter på dig över dina kläder, vilket kommer att förhindra att dina kläder blir smutsiga och spetsade med mjäll från husdjur. Du kommer inte att ta ditt husdjurs mjäll ut för att arbeta med dig, vilket avsevärt kan minska dina allergisymptom. Om du har husdjursmjäll som följer dig hela dagen, kommer du att ha det mycket värre symtom.

Var försiktig när du tvättar dina husdjurskläder. Du vill inte sluta med mjäll överallt Allt av dina kläder, så se till att tvätta dina husdjurskläder separat.


7.Tvätta händerna ofta

Tvätta händerna när du rör vid något som har sällskapsdjur eller flyttar från ett husdjursutrymme till ett icke-husdjursutrymme. Du vill ta bort så mycket husdjursmjäll som möjligt. Ofta behöver du skrubba händerna ganska bra – handdesinfektionsmedel räcker ofta inte.

Allergiska reaktioner börjar vanligtvis inte förrän du får mjäll i ansiktet. Vanligtvis görs detta genom att röra ditt ansikte med en mjällinfekterad hand. Om du tvättar händerna ofta kan du undvika detta. Undvik att röra vid ansiktet när du inte har tvättat händerna.

Om du har rullat runt på marken med din hund, kanske du vill ta en snabb dusch. Detta är inte alltid nödvändigt för varje interaktion, men det kan vara till stor hjälp när du kan ha varit hårt utsatt för mjäll.

handtvätt

Bildkredit: Martin Slavoljubovski, Pixabay

Avdelare 8

Är schäfer det rätta valet för allergiker?

Även om det inte finns något sådant som en allergivänlig hund, är schäfer inte en särskilt bra hund för allergiker. De har en dubbel päls, vilket betyder att de fäller mycket mer än de flesta hundar. De producerar också mycket ilska. Denna ilska kan sedan fästa på pälsen och resa långa sträckor. Det kan också undvika att sugas upp av luftfiltret, vilket gör HEPA-filter mycket mindre användbara för dem med schäfer.

Schäfer hund

Bildkredit: Rob Wee, Pixabay

Kan schäferhybrider vara allergivänliga?

Ja och nej. Som vi diskuterade finns det inget sådant som en allergivänlig hundras. Alla hundar har mjäll, vilket betyder att de alla kommer att orsaka en allergisk reaktion hos dem med allergier. Vissa producerar dock mindre mjäll än andra. Löshår kan också sprida dessa allergener lite mer, vilket kan göra att de med allergier får fler reaktioner.

Vissa schäferhybrider kanske inte fäller så mycket som en renrasig schäfer. Till exempel kan en schäfer-pudelblandning inte producera så mycket löst hår, vilket hjälper dem med allergener. Men dessa hundar kommer att göra det fortfarande producera proteiner, som är den verkliga källan till den allergiska reaktionen. Därför kommer de fortfarande att orsaka reaktioner hos allergiker – bara kanske inte lika ofta.

Men det stora problemet med blandningar är att du aldrig vet exakt vad du kommer att få. Ibland kan du få en hund som inte fäller alls, men andra blandningar kan fälla lika mycket som en schäfer. Eftersom du inte kan förutsäga hur en blandras kommer att bli, är de vanligtvis inte utmärkta hundar för allergiker.

Djuruppfödare eller webbplatser som försöker informera dig om specifika hypoallergena schäferblandningar är vilseledande. Ja, vissa hundar från en viss blandras kan fälla mindre. Men de kommer alla fortfarande att producera mjäll, och det finns inget sätt en uppfödare kan förutsäga vilka valpar som kommer att fälla och vilka som inte kommer att göra det.

Dessutom fäller hundar ofta efter årstiderna och deras hormoner. En hund som fäller väldigt lite kan plötsligt fälla en hel del när årstiderna ändras. Du kan inte förutse detta.

Det sista du vill är att din älskade hund plötsligt ska bli farlig för dig. Därför är det vanligtvis bäst att inte köpa en blandras med antagandet att de inte faller. Man vet aldrig när hunden kan börja fälla.

Avdelare 3

Är schäfer hypoallergena?

Schäfern fäller mycket, men de producerar ungefär samma mängd mjäll som alla andra hundar. Eftersom mjäll är det som orsakar allergier – inte hundhår – schäfer är ungefär lika allergivänliga som alla andra hundraser. Även om raser med låg fällning ofta märks som allergivänliga, Allt hundar har mjäll, och de kommer alla att orsaka en allergisk reaktion.

De högutgjutande raserna som schäfern tenderar dock att sprida sin mjäll ytterligare. Håret fungerar som ett fordon för ilskan att röra sig, vilket kan orsaka allvarligare reaktioner hos hundar.


Utvald bild: New Africa, Shutterstock

Innehåll