Är australiska herdar bra familjehundar?

Om du och din familj är på valpsökning är det viktigt att ha en kompatibel hund. Om din familj växer eller du har ett hushåll med flera husdjur, vill du ha en hund som passar in som en pusselbit. Om du letar efter familjevänliga raser, Australian Shepherd kommer säkert att dyka upp.Dessa hundar är otroligt interaktiva och hängivna sina familjer. De kan blandas bra med barn och andra husdjur, men det finns några saker att tänka på innan du köper en. Låt oss ta en titt på alla detaljer så att du kan avgöra om en australisk herde är en bra kandidat för ditt nästa husdjur.

avdelare 9

Varför är australiska herdar bra familjehundar?

Australian Shepherds är utmärkta familjehundar eftersom de är mycket lojala, träningsbara och kärleksfulla.

australisk herde

Bildkredit: Ksenia Raykova, ShutterstockBarnvänliga energinivåer

De har mycket energi, alltid redo för lek. På grund av deras gränslösa vitalitet kommer dina barn att ha roligt när de sliter ut dem – eller vice versa. De kommer aldrig att motstå en omgång dragkamp eller spela tag.

Kärlek till utflykter

Dessa hundar kommer att pumpas för alla äventyr, oavsett om det är en familjesemester eller en resa till butiken. De tenderar att integreras väl med dina befintliga husdjur och med hundparksbesök. När din hund väl är i koppel kan du ta med dem i stort sett överallt där hundar är tillåtna.

Behaglighet

Tidig socialisering är avgörande för att skapa en väl avrundad, anpassningsbar hund. Men Australian Shepherds verkar ha en naturligt karismatisk attityd som passar bra in på människor i alla åldrar och andra djur. Deras iver att behaga hjälper också med träning – även om de kämpar först.

Utmärkt träningskompis

Om du är en person som älskar att springa, promenera eller sportevenemang, kommer denna ras att kunna hänga med utan problem. De kommer gärna att springa iväg lite med dig och hålla dig i din bästa form.

Fantastisk vallningspotential

Om du bor på några tunnland och äger boskap - dessa hundar är uppfödda för utmärkta vallning. Eftersom det är så naturligt utvecklat i deras genetik, kommer de att suga upp riktning i träningen. Om du kunde använda en extra hand (eller tass) på gården är dessa hundar experter inom sitt område.

australisk herde vallhund

Bildkredit: Alexandra Morrison Photo, Shutterstock

Vilka är några potentiella deal-breakers?

Nu, bara för att de klassiskt är en familjehund betyder det inte att de passar in vart de än går. Dessa hundar kräver vård specifik för sin ras. Deras personligheter, tendenser och fysiska egenskaper kanske inte fungerar för dig.

Så, vilka är några potentiella problemområden?

Energi

Australian Shepherds pulserar av energi hela tiden. Om ditt hushåll är mer lågmält kanske det inte matchar den övergripande atmosfären. De kommer att behöva mycket utrymme att springa, frekventa promenader och aktiviteter för att uppta sin tid.

Om du inte har så mycket tid att spendera på att tillgodose deras behov, kan de utveckla oönskade beteenden som överdrivet tuggning, förstörelse av tillhörigheter och till och med nervositet.

Intelligens

Denna ras har en otrolig intelligens, vilket också kan ställa till problem. De kan vara envisa, motståndskraftiga och svåra att arbeta med om de inte känner för det. Om du är en person som saknar tålamod kanske detta inte är rätt ras för ditt hem.

australisk herde som ligger i skogen

Bildkredit: torstensimon, Pixabay

Storlek

Om du har en lägenhet eller lägenhet kanske dessa hundar inte matchar de specifika viktkraven för ditt hem. Många uthyrningar har maximala viktgränser och andra specifikationer. Även om denna ras bara är medelstor, kan den fortfarande vara för stor när den är fullvuxen.

Miljö

På samma sätt som lägenhet eller lägenhet är utrymme också en stor sak. Dessa hundar kräver mycket tid och utrymme för att springa tills deras hjärtan är nöjda. Om du inte har en inhägnad trädgård, gott om bostadsyta eller tid att gå dem, kan de bli olyckliga.

Prey Drive

Australian Shepherds är vallhundar och kan naturligtvis jaga efter mindre djur. De är otroligt visuellt känsliga och jagar saker som katter, ekorrar och till och med bilar. Även om Aussies inte är en aggressiv ras, kan de skada ett annat djur eller skada sig själva i processen.

Avdelare 4

Att köpa kontra att adoptera en australisk herde

När du är redo att ta hem din speciella nya kompis finns det några vägar du kan ta för att hitta en.

Australian Shepherd

Bildkredit: Jametlene Reskp, Unsplash

Uppfödare

Många välrenommerade uppfödare producerar kvalitetsungar redo för sina eviga hem med lämplig veterinärvård. Du måste se till att uppfödare är legitima och har hundens bästa i centrum. Om du köper från en uppfödare kan du räkna med att betala ungefär 0 till .000 .

Fördelar
 • Du får välja din speciella Aussie från valptiden
 • Du kan ta dig tid att handla och förbereda dig
 • Din Aussie kan vänja sig med din familj i tidig ålder
Nackdelar
 • Renrasiga hundar är vanligtvis mycket dyra
 • Alla uppfödare är inte legitima

Skydd eller räddning

Om en ägare inte kan ta hand om sin Aussie, kan de överlämna hunden till en undsättning eller ett skydd. Adoptionskostnaderna är betydligt mindre än att köpa från en uppfödare, men det finns också några nedgångar. Om du adopterar kommer du sannolikt att spendera mellan 0 och 0 .

Fördelar
 • Du kan ge en Aussie en andra chans
 • All granskning och prov är klara
 • Hunden kommer redan kastrerad eller kastrerad
Nackdelar
 • Du kanske inte skaffar en valp
 • Hunden kan ha stött på misshandel, vanvård eller unika hälsoproblem

Tidigare ägare

Ibland letar ägare efter en annan familj för att återställa sin hund. Denna situation kan utvecklas av några anledningar, men för det mesta har det att göra med personliga livsstilsförändringar eller grundläggande inkompatibilitet.

Fördelar
 • Du kan få förstahandshistorik på hunden
 • Rädda hunden från att eventuellt hamna på härbärget
 • Du kanske betalar mindre än en uppfödare
Nackdelar
 • Alla människor är inte pålitliga
 • Hundens temperament kan vara osäkert

Avdelare 8

Australian Shepherd rasens historia

I motsats till dess namn härstammar australiska herdar från brittiska vallhundar i USA. Det faktiska ursprunget är lerigt, men deras utveckling tros ha utvecklats från kusiner somColliesoch Shetland Sheepdogs . Deras tidiga rötter går tillbaka till 1500-talet.

Framträdandet av denna begåvade vallningsras är ganska uppenbar. Idag ligger de på plats 13thpå AKC:s raslista, vilket gör dem till en hundfavorit.

Australian Shepherd på fältet med blommor

Bildkredit: Petra Heike Laicher, Pixabay

Australian Shepherd Temperament

Australian Shepherds är roliga, nyfikna hundar med en medfödd vilja att springa. De gillar många spel som apport, frisbee och andra smidighetsövningar. Dessa hundar är lyckligast när de är på jobbet eller leker.

Australian Shepherds är ganska hypervalpar, så om du inte kanaliserar deras energi på rätt sätt i början— se upp . En uttråkad Aussie kan vara destruktiv, och det är ett beteende de inte behöver ta upp.

Som unga hundar bör Aussies ha regelbunden stimulans, både mentalt och fysiskt. De följer gärna med dig på en kvällspromenad, morgonrunda eller spela spel runt gården. De älskar aktiviteter som sätter deras sinne i arbete och de älskar en bra utmaning.

Aussies är mycket angelägna iakttagare och ser den minsta rörelsen på en krona. På grund av detta kanske du märker att de är särskilt intresserade av fönster och dörrar där de kan se all den hektiska aktiviteten utanför.

Aussies bildar intensivt starka band med varje person i sin familj. De strävar efter acceptans från alla de älskar. Många australiensiska herdar tar emot främlingar, även om det beror på hunden. Andra kan vara något reserverade eller likgiltiga mot gäster eller förbipasserande.

Australian Shepherd Fysiska egenskaper

Australian Shepherds ärmedelstora hundarmed atletiska, magra kroppar. De har medellång till lång, vågig till rak päls som varierar i färg. Aussies har alltid vita eller bruna teckningar utöver alla andrafärg.

Många australiensiska herdar har en vacker blåögongen. Vissa ögon kan vara blå, medan andra bara har ett blått öga. Detta tillstånd är känt som heterokromi , där ett öga saknar melanin.

Höjd: 18-23 tum
Vikt: 35-70 pund
Pälsfärger: Merle, röd, svart, röd, trefärgad

Australian Shepherd Care

Här är lite grundläggande skötselinformation när du äger en Australian Shepherd.

leende australiensisk herde som vajar i fältet

Bildkredit: Daniel Albany, Pixabay

Diet

Eftersom Aussies har så mycket energi, drar de nytta av en högkvalitativ, kalorität, proteinrik mat. Undvik kommersiella livsmedel med fyllmedel som majs, vete eller soja. Dessa hundar är inte drabbade av några genetiska matrelaterade hälsoproblem, men de behöver näringstät mat som passar varje livsstadium.

Övning

Australian Shepherds kräver en minst 1 timme av ansträngande träning om dagen – men de gör gärna mer.

Träning

Australian Shepherds är mycket träningsbara, men de kan vara envisa och distraherade i början. Eftersom Aussies märker allt, kan valpar komma lite ur spåret när du försöker få dem att fokusera. Oroa dig inte - dessa hundar är lysande och de kommer att ta till sig alla koncept med adekvat träning.

Grooming

Aussies har tjocka dubbelrockar som är nödvändiga för att skydda sina känslig hud från hårda temperaturer och tjockt lövverk. På grund av sin unika päls kräver de daglig borstning. De kommer att dra nytta av månatliga bad, nagelklippning och tandborstning – kanske till och med en professionell spadag ibland också.

Hälsa

Australian Shepherds är i allmänhet friska, men de kan stöta på några problem. De vanligaste problemen i rasen är höftledsdysplasi, ögonproblem och epilepsi.

Avdelare 2

För skojs skull

Här är några intressanta fakta om Aussies som du kanske inte känner till.

1.Australian Shepherds kan kväva klackar.

australisk herdehund och kvinnlig ägare går tillsammans

Bildkredit: Anna Pozzi - Zoophotos, Shutterstock

På grund av sina vallrötter kan den här rasen nappa i hälarna på barn och andra djur för att hålla dem i linje. Du kan träna dem att kanalisera denna impuls produktivt. Eller så kan du ge dem uppgiften att bråka barnen – upp till dig!


två.De var en gång rodeohundar.

På 1950-talet uppträdde en grupp utbildade australiensiska herdar i en trickliknande rodeoakt.


3.Deras svansar är naturligt korta.

australisk herde leker på sand

Bildkredit: dfaen, Pixabay

Ingen dockning krävs - dessa hundar har naturligt korta svansar som når cirka 4 tum.

Avdelare 5

Din familj kanske älskar en australisk herde om ...

 • Du har gott om tid att gå, springa och leka med dem
 • Du är beredd att socialisera dem tidigt med olika ansikten och djur
 • Du ser till att ha ett säkert staket och begränsningar vid promenader eller när du leker
 • Du har tillräckligt med utrymme både inomhus och utomhus
 • Du kan vara bestämd och hängiven träning
 • Du har ett aktivt hushåll
 • Du kan hålla jämna steg med regelbundna veterinärbesök och vårdkostnader

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Nu kan du se, Australian Shepherds är fantastiska familjemedlemmar för många. Om du och din familj har en aktiv livsstil och vill inkludera din hund i det, kommer en Aussie med glädje att tacka ja. Dessa intelligenta, energiska skönheter kommer att vänja sig väl, även i hushåll med flera husdjur.

Om en Australian Shepherd känns som en bra match, kom ihåg att köpa från en ansedd uppfödare. Du kan också hitta många Aussies i skyddsrum och räddningar. Om du köper en fullvuxen hund kan meet and greets hjälpa dig att ta reda på om hunden passar din familj.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Altrendo Images, Shutterstock

Innehåll