Är belgiska malinois bra familjedjur?

Du har sett den här fantastiska rasen förut och kanske inte ens känt till den. Dessa hundar är kända som vakthundar och är fantastiska polis- och militärhundar. Med sitt skarpa luktsinne och starka arbetsdrift är dessa hundar fantastiska beskyddare, varför du kanske undrar om de är rätt för din familj. Sanningen är att svaret är både ja och nej.Hur kan det vara både och, frågar du? Väl, belgisk malinois är hundar som kräver mer energi för att underhålla sig än andra hundar. Som du kommer att läsa finns det anledningar till att den här rasen kan bli ett bra familjedjur, men det kan också vara varför de gör utmanande husdjur. Belgisk-herde-Malinois-med-familj_Diana_Badmaeva_shutterstock

Kan en belgisk malinois vara en familjehund?

belgiska malinois springer

Bildkredit: Diana Badmaeva, Shutterstock

Denna hundras är en hårt arbetande och hängiven ras. De trivs med att vara aktiva och göra något med sin hjärna. När rasen först kom till var de vallhundar, och den instinkten är sann för dem idag.

En av de största egenskaperna som denna ras är känd för är deras vakthundskicklighet. Poliser och militärer använder den belgiska Malinois för att inte bara skydda sig själva utan även för att skydda andra omkring sig.Liksom alla andra hundar behöver den belgiska malinoisen socialiseras tidigt i livet. När din hund är en valp är det viktigt att utsätta den för olika ljud, människor och syner för att hjälpa dem att växa till en välrundad hund. Om detta inte görs riskerar du en blyg eller aggressiv belgisk malinois. Båda är ett problem för alla hundar, men med denna ras kan det förvandlas till destruktiva beteenden.

För att få upp sina sociala färdigheter i nivå är att gå på valpdagis eller träningsklasser ett bra sätt att umgås med dem. Ett annat bra sätt är parker, butiker som tillåter hundar, att ha besökare över och bara ta med din hund ut för att träffa nya människor och sevärdheter.

Du måste dock se upp för den vallningsinstinkten. De har en tendens att vilja valla små barn och djur genom att nappa i anklarna. Med träning kan detta beteende dock korrigeras och undvikas.

Är belgiska malinois bra familjehundar?

Dessa fantastiska hundar är intelligenta, känsliga och pigga. Som en ras som är mycket träningsbar trivs de med att arbeta. Inte bara det, utan de skyddar också sin familj och egendom till den grad att de är fantastiska vakthundar.

Men precis som alla hundar är träning ett måste med den belgiska malinoisen. En otränad malinois kommer att skapa kaos runt dem. Eftersom de är så intelligenta kan de gå över en ägare som inte är redo att ta sig an en så viljestark hund.

Det är därför de inte är bra förstagångshundar. De är en handfull och kräver en ägare som är lika viljestark och kan ge dem all mental och fysisk stimulans de behöver.

Trots allt det är belgiska Malinois en lysande följeslagare. De älskar sina ägare med allt de har. De kan göra stora familjehusdjur för dem som kan hantera en hund med så mycket underhåll. Avdelare 3

Belgiska malinois hälsoproblem

Belgisk malinois närbild

Bildkredit: Katrin B., Pixabay

Precis som alla raser finns det kända hälsoproblem som de kan möta. Även om inte alla hundar kommer att få dessa sjukdomar, är de viktiga att vara medveten om. En sak som du alltid bör göra är att övervaka din hund med leksaker. Även om det inte är ett hälsotillstånd, kan en hund äta stoppning från en leksak eller vad som helst i huset. Var bara försiktig och övervaka din hund för kvävningsrisker eller något de kan få i sig som kan skada dem.

1.Höftdysplasi

Eftersom den belgiska malinoisen är på den större sidan är höftledsdysplasi ett vanligt problem. Det är när lårbenet inte passar perfekt in i höftleden. Skador är en vanlig källa till denna sjukdom, vilket gör saker som att falla eller hoppa till stora bidrag till varför hundar utvecklar detta problem.


två.Känslighet för anestesi

På grund av denna rass muskel-till-fett-förhållande finns det en högre dödlighet när anestesi används. Det är ett vanligt problem som är känt för den belgiska malinoisen och ett som din veterinär borde känna till. Inte alla hundar kommer att möta detta problem, men det kan vara en.


3.Progressiv retinal atrofi

Detta tillstånd är när fotoreceptorerna på baksidan av ögat går förlorade. Slutresultatet är blindhet. Även om detta är en störning som gör att hunden förlorar synen, kan många hundar leva lyckliga liv när de lär sig att kompensera för sin blindhet.

Avdelare 5

Är den belgiska malinoisen rätt för din familj?

Det beror på hur aktiv din familj är och när du skaffar din belgiska malinois. Om din familj ska ut på vandringsäventyr eller verkligen tycker om att leka ute, kan den här hunden vara rätt för dig. Till skillnad från många hundar behöver den belgiska malinoisen minst 20 minuters motion och leka cirka 3-4 gånger om dagen. De är aktiva hundar , och din familj måste hålla jämna steg med det.

Om du skaffar din hund som valp kan de förstå barn. Äldre malinois är inte alltid glada över att vara runt barn och kan verka blyga eller aggressiva mot dem. Det handlar om socialisering och om den hunden socialiserades runt barn.

Om du och din familj är borta större delen av dagen, kanske Malinois inte passar dig. De är benägna att separations ångest och tristess. En uttråkad hund är en hund som kommer att vara destruktiv med ditt hem oavsett vad. Om du verkligen har ditt hjärta inställt på en Malinois, överväg saker som hunddagis som kommer att hålla dem aktiva och socialiserade.

Kom bara ihåg att dessa hundar behöver en ägare som kan stå fast vid träningen . Dessa hundar är smarta och de kan göra fantastiska familjehusdjur för rätt familj. Kom ihåg att stimulering är nyckeln till denna ras.

Bildkredit: TC_Perch, pixabay

Slutsats: Är malinois bra husdjur

Förhoppningsvis svarade detta på frågan om den belgiska Malinois är ett bra familjedjur. De kan vara ett fantastiskt husdjur för en aktiv familj som älskar att vara på resande fot hela tiden. Precis som alla raser kommer de med sina egna utmaningar. Dessa fantastiska och intelligenta hundar kan bli fantastiska följeslagare i det långa loppet och förtjänar ett bra hem.

Relaterad läsning: Hur mycket kostar en belgisk malinois? (2021 prisguide)


Utvald bildkredit: Denis Tablerr, Shutterstock

Innehåll