Är boxare bra familjehundar?

De American Kennel Club säger att enbart boxarens dygder är ovärderliga om hunden ska bli en del av sin husbondes familj, vilket han borde för alla berördas välbefinnande. Det är faktiskt omöjligt att inte älska och vilja ha den högmodiga boxerhundrasen och den mest trogna vän en familj kan ha!Boxare rankas på åttonde plats bland världens mest populära raser, och det är ingen överraskning: de är glada, roliga, smarta, häftigt lojala och onekligen bedårande.

Men potentiella föräldrar måste väga beslutet att introducera en boxare i sina familjer och hem noggrant om de vill samexistera lyckligt.

Avdelare 1

Är boxare bra med barn?

Varje familjeperson kommer att vilja veta sina barns säkerhet kring hundar, och du kommer att bli glad att veta det Boxare reserverar sin tillgivenhet, särskilt för barn (och äldre) . Dessa hundar visar behovet av att vara mer tålmodiga och milda med dessa ömtåliga varelser, även om vissa hundar visar bättre än andra.Till exempel beror en adopterad boxers läggning och förmåga att knyta an till barn på dess uppväxt. Medan de som är uppvuxna i ett hushåll med barn kommer att känna sig bekväma med dina barn, kan de som träffar dem dra sig för dem under de första dagarna.

En boxare har den fånigaste och mest lekfulla personlighet som charmar barn med korrekt introduktion. Och om ditt barn älskar att leka utomhus, desto bättre! Boxare är energiska och föredrar att kanalisera en del av energin som springer runt, hoppar och busar runt med familjen på gården hela dagen.

Dessa hundar tenderar att vara klumpiga och kasta sig över barn när de är upphetsade eller leker. Men de är mycket kunniga och tenderar att vara försiktiga så att de inte skadar sina familjemedlemmar under lek. Det är därför de kommer överens med barn och till och med bebisar, även om det fortfarande är viktigt att övervaka interaktionerna då och då.

https://www.instagram.com/p/BzvkPfDBZPH

Är boxare bra med andra hundar?

Du behöver inte oroa dig för aggression i en väluppfostrad och socialiserad boxare när som helst. Om din valp är temperamentstestad och tillräckligt socialiserad redan från valptiden, kommer den att knyta an och bilda vänskap med andra husdjur, särskilt hundar.

Boxeruppfödare och räddare är också överens om att en boxare kommer att njuta av en annan boxares sällskap ännu mer, eller ännu bättre, det motsatta könet (kastererad och kastrerad hane med hona) är den bästa placeringen.

Men om du köper din valp från en undermålig uppfödare, kan din Boxer misslyckas med att visa denna vänlighet mot andra husdjur. En boxare med lite socialisering och träning tenderar att instinktivt jaga mindre husdjur som katter eftersom den kan se dem som ett byte även om de delar ett hem.

Varför är boxare bra familjehundar (7 skäl)

1.Boxers har din rygg

Den mest tilltalande aspekten av denna ras är hur lojala och skyddande de kan vara med sina familjer. Boxare tenderar att vara underbara vakthundar och fantastiska väktare av de människor de älskar, tack vare deras härkomst som flock- och jakthundar.

Dessutom kan dessa husdjur vara lite territoriella, så var säker på att din hund kommer att skälla och skydda allt på sitt territorium när den känner av misstänkta aktiviteter.

boxer vakthund

Bildkredit: Manfred Richter, Pixabay


två.De älskar, slåss inte

Boxerhundrasen kan vara misstänksam och angelägen om främlingar men är inte aggressiv. Förvänta dig att en välsocialiserad boxare är glad och vänlig runt de människor han känner och älskar. Den här hunden älskar vanligtvis mänsklig uppmärksamhet och tillgivenhet, och även om deras muskulösa kroppar får dem att se aggressiva ut vid första anblicken, är det där det slutar.


3.Boxers är fåniga och lite busiga

Dessa hundar är frisinnade, fräcka och intelligenta nog att upptäcka väl dolda godsaker. En boxares glada och nyfikna natur gör dem fåniga och stygga, och allt han vill är att utforska, spela spel och underhålla sin familj med sin fånighet.

Boxare kräver mycket träning, struktur och mental och fysisk stimulans om du vill att de ska vara väluppfostrade. Se upp om ditt husdjur förblir uttråkad och ostimulerad länge eftersom det kan göra mycket skada. Dessa goofballs tenderar att vara lugnare när de blir äldre, med sin glada utsikt intakt, förstås.

boxare spelar på sand

Bildkredit: Romuald Gałęcki, Pixabay


Fyra.Boxare är naturligt födda idrottare

Vad skulle du förvänta dig av en hundras som började som en polishund? Boxers är robusta hundar med snabba lemmar. Deras förfäder var bland de tidigaste ledarhundarna som tränade för polisarbete.

Det är därför boxare alltid är sugen på att spela, bra på agilityträning, vallning och ganska atletisk. De kan till och med stå på bakbenen och 'boxa' (tassar på dig) för att få dig att leka med dem. Dessa egenskaper gjorde att dessa valpar tjänstgjorde i den tyska militären under första världskriget som budbärare och scouter.


5.Boxare lär sig snabbt

Det som är bra med boxare är att de är intelligenta, och du kan enkelt träna dem för smidighet, lydnad och till och med brukshundar. Det skulle vara bäst att börja träna en boxare under valpstadiet, ge positiv förstärkning under processen och ha tålamod.

En boxare lever för att behaga sin människa, så se till att den lär sig hur man beter sig och interagerar med hushållet snabbare än du förväntar dig.

boxares lydnadsträning

Bildkredit: Gergely Tichy, Pixabay


6.Boxare är tålmodiga hundar

En vältränad boxare är tålmodig och tolerant mot barn och andra människor och visar förmågan att envist vänta på de människor han älskar.


7.Boxare är professionella snugglare

Allt en boxare vill är att umgås med dig, och de kan vara mästare som snugglare för att bevisa det. Dessa hundar är den mysigaste och mest perfekta barnskötaren för dina barn.

Boxare kan se skrämmande ut på grund av sin stora kroppsbyggnad, men bortom detta utseende ligger en hund som snabbt knyter sig till sin familj och visar tillgivenhet på olika sätt, inklusive kel. Fysisk kontakt är enorm för den här hunden, och det kan vara så subtilt som att sitta bredvid dig på soffan eller luta dig in för att se till att dina kroppar rör vid varandra.

Hur roligt det än ser ut skryter boxare med att ge riktiga kramar!

en man som kramar en boxerhund

Bildkredit: Myriams-Fotos, Pixabay

Avdelare 8

Är boxare bra för förstagångsägare?

Boxers kan dregla!

Boxare tenderar att släppa igenom mycket gas (flatulens), ge slabbiga och blöta kyssar och snarka. Generellt sett dessa valpar är dreglare , och det är helt normalt.

Däremot kan de göra en riktig röra påmatskåloch älskar att ge dem de älskar sladdriga våta boxerkyssar. Så om tanken på någon av dessa egenskaper får dig att rycka till, är du inte rätt för en boxare.

boxerhund dreglar

Bildkredit: Andrés Carlo, Pixabay

Bråkighet när ung

De flesta ägare märker bara skönheten och får en boxervalp på grund av hur söt, bedårande och aktiv han verkar. Men så värdefulla som valpboxare är, växer de aldrig ur sin valptid!

Boxare tar tid att mogna och agerar som valpar och slår sig inte ner förrän de är 3 eller 4 år gamla. Eftersom de är ganska energiska och aktiva, tenderar de att hoppa översvallande och slå över barn och även vuxna under lektid.

Kan inte märka gränser

Även om boxare är vänliga, tillgivna och lekfulla raser, märker de kanske inte alltid gränser och essensen av utrymme i ett hem. I hans tonår och vuxna år är en boxare inte lätt att hantera, särskilt för nybörjare, otåliga eller oförberedda föräldrar.

Denna hund växer till ett stort gosedjur som kräver det mesta av din tid och uppmärksamhet. Det kan vara en ras i ditt ansikte eller skugga, som ofta följer dig från rum till rum, kryper i ditt knä, hoppar på dig och till och med väcker dig från en tupplur för att göra det.

sovande boxerhundar

Bildkredit: Tolea1, Pixabay

Boxare är benägna att få flera allvarliga hälsoproblem och kort livslängd

Den kanske största utmaningen med att äga en Boxer är att föräldrar alltid ska vara redo för oplanerade veterinärbesök, förutom den vanliga årliga kontrollen för vaccinationer och hjärtmasktest.

Denna hund är benägen att drabbas av cancer såsom lymfom och mastcellstumörer, uppsvälldhet, kardiomyopati och hudproblem som allergier och skabb. Av denna anledning lever den älskvärda boxern ofta i bara 8-10 år, inte lång tid jämfört med andra hundarter.

Avdelare 2

Boxer Care & Needs

1.Övning

Boxers är uppfödda för uthållighet och styrka och kräver engagerade och kapabla ägare för att hjälpa till att uppfylla deras smidighetskrav. Även om de kanske inte jagar djur på fältet eller jagar mat i det vilda längre, har de fortfarande det instinktuella behovet av samma mängd regelbunden träning.

Oavsett om du gör det själv eller ringer efter en barnvakt, se till att din valp inte stannar inne hela dagen. Det kan släppa lös sin överflödiga energi på att förstöra möbler, skälla oändligt, tugga destruktivt och välta alla under lek.

boxerhund springer i fältet

Bildkredit: Michaela Ludwig, Pixabay


två.Träning

Dessa hundar kräver lydnadsträning för att modellera sina sätt och anpassa sig till en ny familj. Boxare kan vara lite envisa, vilket folk ibland missar som att de är dumma: även om deras extrema intelligens får dem att upptäcka alternativa träningsknep.

Se därför till att du håller dig till kort och icke-repetitiv träning eftersom dessa hundar inte svarar bra på upprepningar. Träningsrutinen ska vara rolig, utan våldsamma tillrättavisningar som kan utlösa aggressiva reaktioner.


3.Tugga

Du måste erbjuda din valp stimulerande tuggleksaker eftersom boxare älskar att tugga. Dessa hundar kan tugga vad som helst, från soffbord, skor, fjärrkontroller; det skulle vara bäst att erbjuda ett tuggutlopp som en leksak eller läckra godsaker.

boxare spelar en boll

Bildkredit: Myriams-Fotos, Pixabay


Fyra.Tillgivenhet

Boxare hatar att vara ensamma hemma hela dagen, eftersom de är mer i kategorin folkhundar. De älskar att umgås med vuxna och barn och kräver så mycket interaktion som möjligt.

Det är ovanligt att familjer skaffar två boxare för att hålla varandra sällskap när ingen är hemma. En annan valp kommer att hjälpa till att minska destruktivt beteende på grund av tristess.


5.De kan behöva solkräm

White Boxers, precis som andra vita hundraser, tenderar att brinna i solen, vilket ökar risken för hudcancer. Så om du äger en sådan Boxer kan du använda solkräm, så länge den inte innehåller zinkoxid eftersom den är giftig för valpar. Be din veterinär att rekommendera det mest lämpliga hudskyddet för din hund.

vit boxerhund utomhus

Bildkredit: Olga Selyutina, Shutterstock

Avdelare 3

Sammanfattning: Är boxare bra hundar

En äldre person som bor ensam kanske inte uppskattar en boxares bråkighet och muskulöshet, medan ett upptaget ungt par kanske inte har råd att lämna en boxare ensam när de går till jobbet hela dagen. Men en vältränad och välbunden boxare kan trivas i en barnfamilj så länge de är tillräckligt gamla för att leka med en robust, energisk hund.


Utvald bildkredit: Pixel-Shot, Shutterstock

Innehåll