Är Bully Sticks säkra för valpar?

En risk finns när du ger ditt husdjur en godbit. Det kan ha en allergisk reaktion. Det kanske inte håller med din hund. Ännu värre, din valp kan svälja den och riskera ett hinder. Det korta svaret på om bully sticks är säkert för valpar är att det beror på. Den okända faktorn är din hund och vad den gör med godbiten.Vissa husdjur kommer att tugga på dem ett tag och sedan glömma dem så fort något distraherar dem. Andra hundar kan begrava dem. Oron är de valpar som kommer att tugga mobbare pinnar till små bitar som de kan svälja, därav risken för kvävning och hinder.

Avdelare 8

Vad är Bully Sticks?

Vi måste börja med den uppenbara frågan, vad i helvete ären översittare? Namnet är smart när man tänker på vad det är. En bully stick är en pissla , dvs en tjurs penisben. Tekniskt sett gäller definitionen dess användning som en piskningsanordning som började på 1500-talet, men vi låter det passera.

Trots dess våldsamma förflutna använde människor pusslet till lim, promenadkäppar, läder och till och med för mänsklig konsumtion. Om du tänker efter är bully sticks det ultimata när det gäller konsumtion av nos mot svans. Du kan trots allt få andra så kallade naturliga tuggar, som grisöron, hovar och koknäskålar. Varför inte pusslet? Det överraskande med bully sticks är att färre människor – även veterinärer – vet vad de är.En bully stick är 100 procent bovin muskel. De är en hög proteinkälla som innehåller lite fett. De skiljer sig från råhud, som är obarvad hud och mindre smältbar än bully sticks. Och hundar verkar älska dem. Vi skulle vara försumliga om vi inte nämnde en aspekt som kan vända du bort från att ge din valpnötkött pinnar. Faktum är att de stinker. Det är därför du bör välja luktfria produkter.

Vad påverkar deras säkerhet för valpar?

Bones & Chews Bully Stick

Hundar och ben

Faktum kvarstår att hundar är det köttätare som delar en gemensam förfader med den moderna vargen. De är också välutrustade som rovdjur. Det kan förklara attraktionskraften för livsmedel som pizzles. Hundar är inte så speciella med vad de äter de flesta gånger. De kan – och gör – äta ben som de kan spricka upp med sina tänder. Styrkan på deras bett varierar med rasen.

TILLrottweilerkommer att göra kort med ett ben, råhud eller buskpinne. Å andra sidan, en petite Yorkshire Terrier byter ut det otäcka bettet mot en större bark. Därför vilar en del av svaret på denna fråga med din valps matningsstil. Om den slukar sin mat, är chansen stor att buskäppen inte har en chans mot sina vassa valptänder.

Hälsorisker

Hälsorisker finns när du matar din hund med mat som går utöver vad vi redan har beskrivit. För det första finns det en chans att du eller ditt husdjur kan drabbas av en livsmedelsburen sjukdom genom att äta en översittare. En studie av Tufts Cummings School of Veterinary Medicine avslöjade några oroande bevis.

Ett slumpmässigt urval av mobbare pinnar hittade spår av E coli , MRSA och en giftig stam av Clostridium difficile i några av proverna. Antalet testade var litet, endast 26. Det visar dock på något annat du måste tänka på när du köper den här typen av godsaker. Tillverkare av dessa godsaker behöver inte registrera dem eller följa märkningsreglerna om de inte gör hälsopåståenden.

Den andra saken att komma ihåg är den potentiella skadan på din valps tänder. Bully sticks splittras inte som andra ben. Det betyder dock inte att din valp inte kan bryta en tand på en. Dessa godsaker finns i en mängd olika storlekar, former och stilar. Flätade kan hålla längre eftersom det finns mer material i dem. Å andra sidan är de sannolikt svårare och utgör en högre risk.

Mops som äter Bully Stick

Säkra alternativ till Bully Sticks

Vi förstår rollen behandlar som översittare har för hundägare. Valpar blir uttråkade. De stoppar allt i munnen när de utforskar sin värld. Vi har inte ens nämnt tandsjukdomar. Så du måste ge din valp något för att få dina skor att verka mindre tilltalande för dem. Säkrare alternativ inkluderar produkter som är helt smältbar .

En annan idé är att ge din valp en Kong leksak och fyll den med jordnötssmör. Det kommer utan tvekan att hålla ditt husdjur sysselsatt ett tag. Vi uppmanar dig starkt att övervaka din valp när du ger den en ny godis eller leksak. Ibland kan hundar överraska dig med vad de kan göra. Det är det bästa sättet att se till att du kan ge din hund mobbare pinnar och vara säker.

Avdelare 7

Slutgiltiga tankar

Att använda hela kon är ett hållbart sätt att hantera biprodukter från boskap. Det innebär mindre avfall samtidigt som det fyller en värdefull nisch inom hundgodisbranschen. Bully sticks erbjuder en utmärkt källa till kompletterande näring. Vi rekommenderar dock att du sparar dem till din vuxna hund. Om du vill ge din valp denna goding, se till att få den luktfria varianten.

Du kanske också är intresserad av:


Utvald bildkredit: Iryna Imago, Shutterstock

Innehåll