Är Cocker Spaniels hypoallergena?

Välj Namnet På HusdjuretOm du undrar om cocker spaniels är hypoallergena är det snabba svaret Nej. Deras rockar består av päls som fäller och släpper sällskapsdjuret som kan utlösa allergier. Hypoallergena pälsar skiljer sig från cocker spanielrockar och hundar som har päls, till skillnad från päls med låg fäll eller hårtyp. Läs vidare för att ta reda på mer om Cocker Spaniel-rockar och varför de inte är allergivänliga.avdelare 10Är Cocker Spaniels hypoallergena?

Cocker spanielsär en liten typ av sällskapshund från familjen spanielraser, kända för sina kära och kärleksfulla personligheter. Smarta och förvånansvärt atletiska, Cocker Spaniels kan vara fantastiska familjedjur om ingen i familjen har allergier. Tyvärr är dessa bedårande, känsliga hundar inte allergivänliga och kan utlösa allergier mot mjäll hos husdjur.

Cocker Spaniel Pälstyp

Cocker spaniels har långhåriga pälsar gjorda av hundpäls, som avger och släpper ut mjäll i sin miljö. Deras ben, magar och svansar har långa, trasiga fjädrarAmerikanska Cocker Spanielshar mer fjädring änEngelska Cockers. Spaniels behöver en måttlig mängd skötsel för att förhindra morrande och mattning, vilket hjälper till att förhindra lukter också.

öppen märkt cocker spaniel

Bildkredit: Aneta Jungerova, ShutterstockKastar cockerspaniels mycket?

Cocker Spaniels fäller inte lika mycket som en stor Golden Retriever, men de fäller måttligt för sin storlek. Ju mer deras rockar underhålls och borstas ut, desto mindre tappar de. Som de flesta hundar med päls, har Cocker Spaniels fällningssäsonger som leder till mer päls i hemmet. Om du är allergisk mot mjäll från husdjur, kommer Cocker Spaniels troligen att utlösa en reaktion helt enkelt på grund av längden på deras päls.

Är Cockapoos hypoallergena?

Även om det finns en chans att din Cockapoo-valp kan ärva Cocker Spaniel-pälsen, slutar många Cockapoos (Miniature Poodle x Cocker Spaniel-blandning) med den hypoallergena, hårliknande pälsen av pudeln. Om du letar efter en Cocker Spaniel och inte har något emot att förgrena dig till hybrider, är Cockapoo ett bra alternativ för allergenhushåll.

kakapo i sin säng

Bildkredit: Pixabay

Vad gör en hund 'hypoallergenisk'?

Medan inga hundar är det verkligt hypoallergena, hundar som har hårliknande päls och minimalt med mjäll från husdjur är mycket mindre benägna att utlösa husdjursrelaterade allergier. Mjällen som frigörs från hundens päls är (vanligtvis) den allergenutlösare, så det är omöjligt att helt eliminera det. För personer med mild till måttlig allergi kan de minimala mängderna mjäll från de hypoallergena pälsen leva med dem och inte lida dagligen. Om du har allvarliga allergier mot mjäll kan en allergivänlig hund fortfarande utlösa allergier.

Finns det några spaniels som är hypoallergena?

Ja, det finns en ras i familjen spaniel som har en allergivänlig päls. Irländska vattenspaniels har en tjock, lockig ytterpäls som kräver mycket underhåll, men pälsen liknar pudelns lockiga päls. Dessa hundar är stora i storlek och behöver mycket daglig motion men är kända för sina fåniga och fåniga personligheter.

Typisk irländsk vattenspaniel_Nikolai Belyakov_shutterstock

Bildkredit: Nikolai Belyakov, Shutterstock

Renrasiga hundar som liknar Cocker Spaniels som är allergivänliga

  • Pudel : En av de mest populära hundraserna och känd för sin enastående lydnad, alla storlekar avpudlarha samma vågiga eller lockiga kappor. Deras hår växer ut som människohår, som måste klippas eller klippas för underhåll. Alla tre storlekarna på pudeln är allergivänliga.
  • maltesiska : Maltesiska hundar är kända för sina vita, långa pälsar som blir långa och behöver borsta dagligen . Deras päls är silkeslen vid beröring och måste trimmas för att förhindra morrande och mattning, men de tappar inte och är allergivänliga.
  • Bichon Frise: Plysch, fluffiga vita rockar och glada attityder, Bichons är ett populärt val för dem som har allergier. Deras rockar, liksom många andra i den allergivänliga kategorin, behöver mycket borstning och klippning för att förhindra lukter och trassel.
  • Schnauzers: Alla storlekar av Schnauzern har dubbla lager päls, men deras minimala avfall och ilska hamnar dem ofta i hypoallergena listor. Schnauzer är intelligenta hundar med skarpa personligheter, särskilt den allvarliga jätteschnauzern.
  • Yorkshire terrier : Yorkshire Terriers kan vara kända för sina spunky personligheter, men deras långa, flytande, allergivänliga päls är det som gör att de verkligen sticker ut. Om du inte är redo att borsta dem varje dag, kan Yorkies ha söta valpar för att hålla pälsen mjuk.

Avdelare 5

Cocker Spaniels & Allergier: Slutsats

Cocker spaniels är en populär ras som kan klara sig bra i många hushåll, men deras fällande päls och ilska hos husdjur kan visa sig vara för mycket för människor som är allergiska mot hundar. De kanske inte fäller mycket jämfört med en mycket större hund, men mjällen kommer förmodligen fortfarande att utlösa allergier. Vi rekommenderar att du letar efter en hundras som har en hårliknande päls som har minimalt med mjäll eller en ras som fäller väldigt lite om du eller någon i ditt hushåll har husdjursallergier.


Utvald bildkredit: Sid74, Pixabay

Innehåll