Är gris- och koöron bra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretDjurvården förändras. Folk blir mer medvetna omhur saker påverkar deras husdjurs hälsa, vilket får dem att göra hälsosammare och smartare val för att hålla sina hundar vid bättre hälsa. Som sådan har många godsaker som alltid har tillhandahållits för hundar utan mycket eftertanke kommit under lupp.Om du är orolig för effekterna av att erbjuda din hund godis som gris- och koöron, då är du bara en ansvarsfull husdjursförälder. Bara för att något alltid har gjorts traditionellt betyder det inte att det är bra att fortsätta. Men när det gäller gris- och koöron är de helt säkra godsaker för hundar under de flesta förhållanden. Visst, det finns några saker att vara medveten om när du erbjuder denna goding till din hundkamrat, som vi kommer att utforska nedan.Är de säkra för hundar?

Under normala förhållanden är både gris- och koöron hälsosamma och säkra godsaker för hundar . De består mestadels av brosk, som är mjukt ochkommer inte att splittras som ben kan. De flesta gris- och koöron är en helt naturlig behandling, men alla är det inte. Om du vill försäkra dig om att det din hund tuggar på är bra för dess hälsa, måste du vara mycket noggrann med vilka gris- och koöron du väljer att köpa.

Bernerberget äter grisöra

Bildkredit: ESTELLE-R, Shutterstock

Är de fördelaktiga för hundar?

Många godsaker som vi erbjuder våra hundar är säkra men erbjuder inga fördelar för våra husdjur. Men gris- och koöron kan faktiskt vara fördelaktiga för våra hundar. Som nämnts består de mestadels av mjukt brosk, vilket ärbra för en hund att tugga på.Medan din hund tuggar, rengör brosket långsamt sina tänder genom att skrapa bort all tandsten och plack som har byggts upp på din hunds tänder. Så den här godbiten kan faktiskt förbättra din hunds tandhälsa, även om den inte hjälper för mycket mot dålig andedräkt! Brosk är också fullt av kondroitin, vilket är bra för att förbättra ledhälsa och till och med kan hjälpa hundar med artrit.

Förutom att rengöra din hunds tänder, ger ko- och grisöron massor av nyttiga näringsämnen. Dessa godsaker är låga i fett och höga i protein, vilket är precis hur din hunds diet ska se ut. Faktum är att de flesta koöron är bara 1%-3% fett och mellan 66%-90% protein. Ändå finns det gott om kalorier i ett ko- eller grisöra, så se till att inte erbjuda det till din hund för ofta, annars kan det utgöra en risk för att göra din hund överviktig.

Vilka öron att välja?

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du matar din hund med gris- och koöron är hur godbiten görs. Även om öron är naturliga, är inte alla på marknaden gjorda likadana. Många av dem är bearbetade och förändrade, vilket innebär att du inte längre erbjuder din hund en helt naturlig behandling.

Se först och främst till att öronen du väljer att erbjuda din hund faktiskt ser ut som öron! Bearbetade öron ser inte likadana ut. Naturliga öron har fortfarande samma form som de hade när de var på djuret. Leta efter öron som fortfarande behåller denna form så att du vet att de inte är bearbetade. Detta indikerar generellt att alla naturliga näringsämnen och smakämnen fortfarande finns i örat. I bearbetade öron kommer många av de näringsmässiga fördelarna som din hund kan få vara frånvarande.

Nature gnager koöron för hundar

Möjliga risker med att erbjuda gris- och koöron till din hund

Den största risken med att mata din hund med gris- och koöron är de extra kalorierna. Trots att de är låga i fett innehåller dessa öron fortfarande kalorier. Vid övermatning kan detta lätt bidra till viktökning hos din hund.

Vissa hundar kanske inte klarar sig lika bra med öron som andra hundar. För dessa hundar kan gris- eller koöron orsaka diarré. Av denna anledning är det bäst att ge din hund en bit av ett öra först och se hur den gör. Vanligtvis förekommer diarré bara hos hundar som har ätit för många ko- eller grisöron eller om de aldrig har haft ett tidigare. För det mesta tolereras ko- och grisöron väl av de flesta hundar.

Kvävning är också en möjlig fara för ko- eller grisöron. Eftersom de består av brosk är de inte för hårda, men de är tillräckligt hårda för att potentiellt kväva din hund. Detta gäller särskilt när din hund kommer till slutet av örat. Den sista lilla biten är mycket känslig för att svälja. Om din hund sväljer den kan klumpen fastna i din hunds hals. För att undvika detta, ta alltid bort den sista lilla biten innan din hund har chansen att kvävas på den.

Avdelare 3

Slutsats

Många hundgodis är mycket mindre hälsosamma än vi skulle vilja. Ändå har dessa erbjudits hundar i generationer. Men i dagens hälsomedvetna samhälle överväger många människor hälsosammare alternativ och tänker mer på de godsaker de erbjuder sina hundar.

Ko- och grisöron har länge getts till hundar utan mycket eftertanke. Lyckligtvis är dessa godsaker fortfarande säkra att ge din hund. De innehåller mycket protein och väldigt lite fett. Dessutom kan brosket rengöra din hunds tänder och till och med ge massor av kondroitin till din hund, vilket kan hjälpa till med ledhälsan. Se bara till att välja obearbetade öron för att vara säker på att du ger din hund den hälsosammaste och mest naturliga godbiten som möjligt.


Utvald bildkredit: fotoliza, Shutterstock

Innehåll