Är Pitbulls hypoallergena?

Välj Namnet På HusdjuretÄven om Pitbulls är korthåriga, de anses inte vara allergivänliga och tappar ganska mycket . Denna utsöndring orsakar mycket irritation, rinnande näsa och sniffs.Fortsätt läsa för att lära dig varför Pitbulls är inte allergivänliga och hur du kan minska risken för att ditt husdjur orsakar en oönskad reaktion. Med hjälp av dessa tips kan du göra din allergen-gåta Pit mer hanterbar.Avdelare 1

Vad betyder hypoallergenic?

kvinna nyser in i vävnad bredvid hundallergier

Bildkredit: Aleksey Boyko, Shutterstock

För att en hund ska kallas hypoallergen betyder det helt enkelt att den sannolikt inte kommer att orsaka en allergisk reaktion av något slag. Även om du kan hitta flera raser som påstår sig vara allergivänliga finns det inget som heter en helt hypoallergen ras. Närhelst en ras klassas som hypoallergen betyder det helt enkelt att det är mindre sannolikt att den orsakar en reaktion jämfört med andra hundar.Typiskt kommer hypoallergena hundar att klassificeras som sådana baserat på deras utsöndring, mjäll och allergener. Dessa tre faktorer avgör till stor del hur sannolikt en ras är att orsaka allergener. Anledningen till detta är att det inte är håret som faktiskt orsakar en allergisk reaktion.

Istället beror många allergiska reaktioner på vissa proteiner finns i hundens urin, saliv och kropp. Eftersom hundar slickar sig själva leder frekvent utsöndring och höga mängder mjäll till exponering för detta allergiframkallande protein.

Avfall

Utsöndring anses ofta vara en av de största bidragsgivarna till en rass hypoallergena klassificering. Enkelt uttryckt är avfall din hunds naturliga håravfallsprocess. Vissa hundar fäller året runt, medan andra bara fäller underpälsen efter säsong.

Dander

Även om utsöndring är ett uppenbart tecken på att en hund kanske inte är allergivänlig, beror de flesta allergiska reaktioner på husdjursmjäll, inte pälsen . Mjäll är de döda hudcellerna som flagnar av din hunds kropp (eller ditt huvud). Mjäll klamrar sig fast vid hundens päls, vilket gör att mjällen kan infiltrera ditt hem under fällningsprocessen. Följaktligen har hundar som fäller mycket den högsta mjällspridningen.

Allergener

Som vi redan nämnt är urin och salivprotein allergener för många människor. Hundar som dreglar eller ofta råkar ut för olyckor är mer benägna att orsaka någon form av allergisk reaktion. Det är därför vissa människor får utslag efter att en hund slickat dem.

Potentiella komplikationer

Utsöndring, mjäll och allergener kan orsaka ett antal negativa allergiska reaktioner . Framför allt kan det leda till rinnande näsa, nysningar och röda ögon. Mer allvarliga reaktioner inkluderar sinusinfektioner och astmautlösare. Det bästa sättet att ta reda på om din Pitbull är den exakta orsaken till din allergiska reaktion är att ta ett allergihudtest eller ett blodprov.

Avdelare 2

Är Pitbulls hypoallergena?

pitbull liggande på sängen

Bildkredit: Luna Lee, Pixabay

Även om Pitbulls inte är allergivänliga, är de verkligen inte den värsta rasen för allergiker, men de är inte heller de bästa. Den främsta anledningen till att Pitbulls inte anses vara allergivänliga är att de säsongsmässigt fäller sin päls två gånger om året och de slickar en hel del.

Närhelst din älskvärda Pitbull-hund fäller pälsen sprider sig mjäll i hela ditt hus. Detta är särskilt ett problem eftersom Pitbulls är otroligt känsliga och gillar att sitta så nära sina ägare som möjligt. Närhelst de sitter nära dig under sin fällningssäsong, kommer ilskan att sitta bredvid din kropp och ansikte.

Mer så är Pitbulls kända för att slarva en hel del. Även om de inte dreglar som vissa större raser, är Pitbulls kända för att slicka och tugga väldigt ofta. Många människor upplever negativa biverkningar på proteinet som finns i deras saliv.

Topp hypoallergena hundraser

Även om Pitbulls inte är allergivänliga finns det ett antal andra hundraser som fäller väldigt lite och har singelpäls.

Här är några av de bästa hundraserna för allergiker:
  • Afghansk hund
  • Bichon Frisé
  • Chinese Crested
  • Irländsk vattenspaniel
  • Italiensk vinthund
  • maltesiska
  • Peruansk inkaorkidé (hårlös)
  • Pudel
  • schnauzer
  • skotsk terrier

Avdelare 8

Tips för att minimera Pitbull-allergener

Att bara införliva några av dessa tips i ditt hem kan hjälpa till att minimera allergener och förbättra luftkvaliteten.

1.Brudma regelbundet

I jämförelse med många raser kräver Pitbulls väldigt lite skötsel. De har kort hår och gör ett bra jobb med att sköta sig själva. Om du märker att din Pitbull orsakar många allergiproblem, kommer det att lösa problemet mycket om du sköter dem ofta.

Du behöver inte ha erfarenhet som groomer eller anlita en groomer för att hålla jämna steg med din Pitbull. Investera istället i ett par funktionella verktyg. Viktigast, välj en borste som hjälper dig att kontrollera fällningen . Att borsta din hund två gånger i veckan kommer att förhindra att hår faller ut i hela ditt hem, vilket hjälper till att förhindra att allergener sprids.

Överväg dessutom att bada din Pitbull oftare. De flesta Pitbulls behöver bara ett bad en gång i månaden eller så. För allvarliga allergiker kommer att bada din Pitbull en gång i veckan göra mycket gott för dig. Välj ett hundschampo för att noggrant rengöra din Pitbulls hud och päls utan irritation.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Milo (@milo_rescuecat)


två.Tvätta händerna efter klappning, skötsel och lek

Se till att tvätta händerna efter att du har klappat, putsat eller lekt med din Pitbull. Även om du kanske inte ser det, kan dina händer sprida sina bakterier och mjäll, vilket leder till fler allergener. Tvätta bara händerna för att förhindra att detta händer.

Det är också en riktigt bra idé att tvätta händerna efter att ha rengjort deras leksaker eller säng. Den allergi som orsakar mjäll och protein kommer lätt att fastna på din älskvärda hunds favoritställen.


3.Förhindra slickning

Även om många tror att Pitbulls är en aggressiv ras, är de faktiskt ganska älskvärda. En av deras favoritsysselsättningar är att slicka sina ägare och gäster i hemmet. Även om detta visar att de älskar dig, är det en ganska grov form av tillgivenhet. För att inte tala om, det orsakar många allergiproblem.

Förhindra slickning genom att träna din Pitbull från att göra det, speciellt runt ansiktet. Pitbulls är relativt lätta att träna med rätt tålamod och flit.

pitbull sitter utomhus

Bildkredit: Natalia Kalugina, Pixabay


Fyra.Rengör regelbundet

Precis som du behöver tvätta din Pitbull regelbundet, måste du också rengöra ditt hem regelbundet. Varje plats som din Pitbull går med i ditt hem utsätts för deras mjäll, päls och allergener. Om du inte städar ditt hem regelbundet kommer allergenerna att byggas upp, vilket leder till fler biverkningar.

Ett av de bästa rengöringstipsen är att dammsuga ofta. Hundhår och mjäll kan lätt gömma sig i ditt hems matta. Investera i ett dammsugare som är speciellt utformat för att ta bort hundhår. Detta kommer att leda till en mycket renare matta och färre allergiska reaktioner.

Rengör alla ytor som din hund ligger eller sover på. Detta inkluderar en hundsäng, soffa eller säng. Om du har svåra allergier är det klokt att förhindra dem från att sova på sängen eller någon annanstans du kommer att ligga eller sitta ofta.


5.Skaffa en luftrenare

Ytor är inte de enda sakerna som kan hysa din Pitbulls allergener. Luften kan också fyllas med mjäll och allergener, vilket leder till allvarliga allergiska reaktioner. För att rengöra luften du andas, skaffa en luftrenare för de rum du använder oftast. Kontrollera rekommenderade storlekar på luftrenare baserat på varje rums dimension.

Se på samma sätt till att byta ut dina luftfilter oftare. När du har en hund, blir luftfiltren oftare igensatta. Detta gäller särskilt för en ras som fäller. Se till att byta luftfiltret bara för att rena luften mer effektivt.

Luftrenare inomhus

Bildkredit: Parinya Smithijaroenpon, Shutterstock


6.Ändra din Pitbulls diet

Dieten spelar en viktig roll för din hunds hälsa och mjällbildning. Genom att ge din Pitbull rätt diet kommer du att märka att deras hår faller mindre ofta och att det ser mycket friskare ut. Undvik i allmänhet hundmat som innehåller spannmål.

Leta istället efter hundfoder som innehåller mycket Omega-3 fettsyror . Detta kommer att minska torr hud, vilket leder till mindre mjäll. Samtidigt kommer omega-3-fettsyror också att behandla inflammation och ledvärk. Många hundmat med smak av lax och lamm innehåller mycket omega-3-fettsyror.


7.Få allergimedicin

När du får din Pitbull är det en bra idé att prata med din läkare om att få en allergimedicin. Detta kommer att ge en viss lindring, men det kommer att behandla symtomet, inte orsaken. Med andra ord, det förändrar inte allergennivåerna från din hund eller i ditt hem. Det hjälper dig helt enkelt att svara på dem bättre.

Du kan hitta ett antal allergimediciner i en lokal närbutik. Om dessa allergimediciner inte är tillräckligt starka, prata med din läkare för att få ett receptbelagt läkemedel mot allergi istället.

medicin i en blisterförpackning

Bildkredit: Brett Jordan, Unsplash

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Trots sitt bedrägligt korta hår är Pitbulls inte allergivänliga. Istället hamnar de någonstans i mitten av packningen när det kommer till deras förmåga att irritera allergiker. Ändå kan allergiker hitta ett sätt att leva lyckligt med sina Pitbulls. Om du lägger extra ansträngning på deras skötsel och dina städvanor kommer du att se en stor förbättring av dina allergier.


Utvald bild: otsphoto_Shutterstock

Innehåll