Är Rawhide dåligt för hundar? Vad du behöver veta!

Även om råhud är ett typiskt hundtuggalternativ, kanske det inte alltid är det bästa valet för din hund. Råhud är gjord av de inre lagren av ko- och hästhudar. Det rengörs och skärs sedan, även om vissa företag också kan mala det innan det formas till en viss form. I sig är dessa leksaker inte särskilt smakrika. På grund av detta lägger många företag till saker som nötkött och kycklingarom. Vi hittade till och med några råskinnsgodis jordnötssmör smaksatt!Rawhide godsaker anses vanligtvis vara ett säkert alternativ för hundar. De är också relativt billiga, vilket gör dem till ett enkelt alternativ för de flesta hundägare. Trots detta är de dock inte det bästa alternativet för vissa hundar. De kan vara farliga i vissa fall. Huruvida råskinn är ett bra alternativ för din hund eller inte beror på deras tuggstil.

Avdelare 1Tuggstilar

Vissa hundar tuggar inte mycket alls. Eller så kanske de tuggar mycket, men deras mun kanske saknar den råa kraft som behövs för att göra lite skada. Tänk på skillnaden mellan en Chihuahuas tuggmönster och en schäfers tuggmönster, och du kommer att se hur mycket olika hundars tuggstyrka kan vara.

Fransk bulldogg liggande på klinkergolv och håller rawhide_tienuskin_shutterstock

Kredit: Tienuskin, Shutterstock

Alla hundar behöver tugga. Även om din hund är en mjuktuggare, bör du ändå ge den en lämplig tuggleksak att slita i. Men vilka leksaker som är lämpliga beror på din hunds tuggstyrka.Hundar med liten tuggstyrka kan klara sig bra på råhudar. Rawhides är designade för att vara långvariga tuggar som blir mjuka när din hund tuggar dem. Detta förhindrar att din hund kvävs. Men starka tuggare kan bryta ett råskinn i bitar, vilket kan vara en kvävningsrisk och potentiellt farligt. De kan till och med orsaka blockering om din hund bestämmer sig för att sluka en hel godis av råskinn.

De gör större råskinnsgodis av denna anledning. Trots detta kan vissa större hundar fortfarande bryta isär detta ganska snabbt, vilket kan vara farligt. Vi rekommenderar starkt att du väljer rätt råhud för din hund om du bestämmer dig för att köpa en.

Enkelt uttryckt, om din hund inte bryter ett råskinn i små bitar, är det förmodligen ett okej alternativ för dem.

Är råhudar lättsmälta?

Bara för att ett råskinn är okej att ge till din valp betyder det inte nödvändigtvis att du borde. Sammantaget är råhud inte lätt att smälta. Det är därför det kan vara farligt när det delas i små bitar. Det kan bara sitta i ditt husdjurs mage och orsaka problem.

Helst bör du ta bort en råhudsgodis från ditt husdjur innan de börjar äta det. Dessa godsaker är inte gjorda för att ätas - bara tuggas. Hundar som inte sväljer stora bitar bör dock inte ha matsmältningsproblem. Detta är egentligen bara en fråga att tänka på om din hund är en hård tuggare.

Det finns alternativa råskinnsgodissom är mer lättsmält kan du kanske överväga istället.

Avdelare 2Så, är de säkra?

Råhudar kommer inte att skada din hund allvarligt så länge de är en mjuktuggare. Tuffa tuggare bör dock undvika dessa godsaker, eftersom de kan leda till hinder och chocking.

Med det sagt, det finns mycket bättre alternativ där ute som du kanske vill överväga istället. Med så många tuggalternativ på marknaden för närvarande har du massor av alternativa alternativ att ge din valp. De flesta är lika billiga och tillgängliga som råskinn, så det finns ingen anledning att ge din hund detta tuggalternativ av lägre kvalitet.


Utvald bildkredit: Will Hughes, Shutterstock

Innehåll