Är schäfer bra för att vakta getter?

Schäferhundar är mycket älskade i USA och på andra håll för sin intelligens, mod, lojalitet och hårt arbetande natur. Dessa stiliga hundar är underbara husdjur och används också ofta som ledarhundar, terapihundar, polishundar, militärhundar och sök- och räddningshundar.Medan Schäfer rasen kan tyckas vara den bästa av alla branscher, denna hund är inte den bästa rasen för att vakta getter och andra husdjur. Detta beror på att schäfern har en high bytesdrift vilket kan få dem att agera aggressivt mot getterna de ska vakta. En schäfer som är ansvarig för att vakta getter kommer sannolikt att nappa getterna för hårt när de försöker få dem att samarbeta.

Det är allmänt känt att getter är något envisa djur. För schäfern ses envishet som en utmaning och en utmaning är något en schäfer inte kommer att gå ifrån!

De flesta getägare som använder hundar för att skydda sin boskap väljer andra raser som är mer lämpade för denna typ av arbete, inklusive:

Avdelare 1

Den bästa hundrasen för att vakta getter

Av alla hundraser som vanligtvis används för att vakta getter, som vi har listat ovan, finns det en ras som sticker ut som den bästa getvårdaren. Den starka och robusta anatoliska herden är en stor och kraftfull hund med stor smidighet. Denna hund anses av många vara den bästa rasen för att skydda getter. Varför? Eftersom den anatoliska herden har avlats speciellt för skydda boskapen mot farliga rovdjur.Anatolian Shepherd är en intelligent, skyddande hund som är gladast när han arbetar. Även om den här hunden är vänlig mot sina ägare, är den inte en som värms upp för främlingar, vilket gör den till det perfekta valet för att skydda getter och andra boskap.

Schäfer

Bildkredit: adamkontor, Pixabay

Jobb Schäfer Excel At

Som brukshund är schäfern gladast när den har ett jobb att göra. Medan schäfern är ett fantastiskt husdjur, trivs den här hunden när den är aktiv och får ett jobb att göra. Vi kommer att täcka några av jobben schäferhundar utmärker sig på.

  • Detektering av droger, bomber och mänskliga kvarlevor: Schäfer har ett fenomenalt luktsinne och en naturlig förmåga att spåra och upptäcka. Dessa modiga, starkt drivna och intelligenta hundar tränas ofta för att upptäcka narkotika, bomber och mänskliga kvarlevor där de dagligen hamnar i fara.
  • Sök och rädda: Schäferhundar är utmärkta sök- och räddningshundar på grund av sin entusiastiska spårförmåga och utmärkta luktsinne. Du har säkert sett schäferhundar som letar och räddar i aktion på nyheterna när de hjälper sina förare att hitta och rädda människor i stort behov av hjälp.
  • Personligt skydd: Schäfern är en fantastisk skyddshund för familjer och hem. Dessa hundar svarar bra på personlig skyddsträning där de lärs att bita och slåss när de utsätts för ett verkligt hot.
  • Militärt stöd: Militären använder schäfer för att utföra extremt farligt arbete inklusive bombdetektering, spaning och gripande. Dessa militärhundar arbetar outtröttligt och möter svårigheter vi bara kan föreställa oss och de gör det med finess, stolthet och värdighet. Militära schäferhundar är sanna hjältar i ordets alla bemärkelser.

Avdelare 3

Slutsats

Även om schäfer inte är de bästa vakthundarna för getter, kan dessa ädla hundar göra så mycket mer. De gör inte bara fantastiska husdjur, de kommer också att gå till jobbet för sina människor och bara be om lite beröm och uppmärksamhet i utbyte för allt deras hårda arbete.

Nästa gång du ser en schäfer, tänk på allt som denna fantastiska ras kan göra och klappa den hunden på ryggen om ägaren säger att det är OK att göra!


Utvald bildkredit: Lurin, Shutterstock

Innehåll