Är schäfer bra med barn?

Välj Namnet På Husdjuretschäferär stora, stolta hundar som är utmärkta husdjur och vakthundar. De kan vara skrämmande i början, men de flesta slår på charmen och vinner snabbt över sina mänskliga motsvarigheter inom kort. De är äventyrliga, nyfikna, intelligenta och pålitliga om de behandlas och tränas på rätt sätt. Men är schäfern bra hundar att ha när det gäller barn?Det korta svaret är ja, schäfer kan komma bra överens med barn, särskilt de som de bor med. De kan också komma överens med barn från andra hushåll under rätt omständigheter. En schäfer bör socialiseras och tränas och ha regelbunden interaktion med barn om du förväntar dig att de ska bete sig. tvillingar-håller-sitt husdjur-tysk-herde-valp_Adrian-Vaju-Photogaphy_shutterstockViktiga faktorer att tänka på för unga schäfer

Socialisering

Att umgås med en schäfer är viktigt om de förväntas komma överens med andra människor, inklusive barn. De kan komma överens med sina familjemedlemmar utan socialisering i omvärlden. Men om de inte har möjlighet att umgås med andra utanför hushållet ofta, kommer de sannolikt inte att hälsa på nyanlända till sitt hus eller främlingar på gatan med ett öppet sinne.

pojke-slappar-och-promenerar-med-tyska-herden_Irina_Gulyaeva_shutterstoock

Kredit: Adrian Vaju Photography, Shutterstock

Istället kommer de sannolikt att vara skeptiska mot någon de möter som inte är en del av derasnärmaste familj, även ofarliga barn. Den snålheten kan förvandlas till aggression och hamna i en attack och eventuellt allvarliga skador. Att se till att en schäfer kommer ut för att träffa nya människor och hundar flera gånger i veckan kommer att bidra till att de kommer att känna sig bekväma med att träffa nya människor allt eftersom.Det kommer också att vänja dem vid alla olika personligheter och beteenden som människor visar. De kommer inte att bli lika förskräckta när barn kommer fram för att leka med dem, och de kommer att bli lugnare när barnen blir bråkiga runt dem.

Det finns många sätt som en schäfer kan socialiseras på, till exempel:
 • På väg till en allmän eller hundpark
 • Besöka vänners hem där barn bor
 • Går runt på bondens marknader
 • Delta i barnfödelsedagsfester

En schäfer bör alltid övervakas när den introduceras till nya miljöer och nya människor. Med tiden ska hunden vara lugn, sval och bekväm när den spenderar tid med både barn och vuxna.

Träning

Träning är ett viktigt steg att ta när man fostrar en schäfer för att komma överens med barn. Inte bara hunden ska gå igenom lydnadsträning , men de kommer också att dra nytta av relationsbaserad utbildning , agility träning , och dominans träning att förbättra sina relationer med barn och vuxna också. Träning hjälper till att hålla en hund engagerad, nöjd, väluppfostrad och redo att hantera en mängd olika personligheter, oavsett om den har att göra med vuxna eller barn.

Förutom hundträning bör vuxna och barn som bor i samma hushåll som en schäfer överväga att träna. Både barn och vuxna kan lära sig att kommunicera med sitt stora husdjur och förstå hur man upprätthåller en flockledarementalitet när de interagerar med hunden. Träning som inkluderar både hunden och människorna är det bästa alternativet för alla inblandade, även om det kan vara mer kostsamt.

Kredit: Irina Gulyaeva, Shutterstock

Konsekvent interaktion

Om en schäfer inte har konsekvent interaktion med barn, kan de bli försiktiga med dem när tiden går och känna sig osäkra på sig själva när de försöker interagera med dem. Alla schäfer som förväntas komma överens med barn bör spendera mycket tid runt barn - varje dag, om möjligt.

Om de inte bor med några barn är det viktigt att spendera tid i parker eller bjuda in barn regelbundet. Inte ens månatliga besök med barn räcker för att säkerställa korrekt beteende när en schäfer träffar dem. Försök att få din schäfer runt barnen minst en gång i veckan för att se till att de är bekväma och hjärtliga runt dem när de träffas.

Tecken på att problem kan uppstå hos schäfer

Att nappa eller skälla på ett barn är ett uppenbart tecken på att en schäfer är aggressiv mot barn som de interagerar med. Det finns dock andra mer subtila tecken du bör leta efter som kan tyda på att din schäfer inte är säker för barn att spendera tid runt. Men du måste hålla utkik efter dessa tecken, annars kan de lätt missas, särskilt när många människor är i närheten eller mycket uppståndelse pågår.

Tecken på problem inkluderar:
 • Lägger dominant på ett barn som om man försöker äga dem
 • Att inte lyssna på kommandon som barn ger dem
 • Att ständigt kretsa runt ett barn
 • Lätt morrande medan ett barn är i närheten
 • Konsekvent slicka ansiktet eller händerna på ett barn samtidigt som du ignorerar alla andra aktiviteter

Om du upptäcker något av dessa tecken hos din schäfer, är det viktigt att stoppa all kontakt som de kan ha med barn och att schemalägga ett träningspass med en professionell som förstår situationen du befinner dig i så snart som möjligt.

Tecken på att det går bra

Precis som det finns tecken på att en schäfer inte bör umgås med barn, finns det tecken som du kan leta efter som tyder på att din hund mår bra med barn och att det inte finns någon anledning att oroa sig.

Dessa inkluderar:
 • Ligger lugnt vid sidan av medan barn leker
 • Jagar gärna bollar eller leksaker utan morrande eller skällande
 • Lugnt nosar och tillåter klappning utan att dra sig undan
 • Viftar på svansen medan du interagerar
 • Öron lågt och bakåt när man interagerar med

Din hund ska alltid belönas med kärlek, uppmärksamhet och/eller godsaker när den visar positiva tecken när den interagerar med barn. Detta kommer att uppmuntra dem att fortsätta beteendet när tiden går och hjälpa till att skydda alla barn som tillbringar tid med dem.

Slutsats: Schäfer och barn

Schäfer är fantastiska hundar. De kan vara lydiga, pålitliga och bra med barn. Men de kräver rätt utbildning och uppmärksamhet för att göra det. Ingen kan förvänta sig att en schäfer utan träning och socialisering ska bete sig bra och visa respekt för människor i alla åldrar. Förhoppningsvis har den här guiden försett dig med informationen du behöver för att se till att din schäfer kommer överens med barn och andra människor som de kan komma i kontakt med.


Utvald bildkredit: Stone36, Shutterstock

Innehåll