Är Siamese Mix Cats bra husdjur? (med bilder)

Tonkinesisk kattSiamesiska Katter är några av de mest populära stamtavlade kattdjuren som finns. De känns också omedelbart igen, med färgade punkter och ett sofistikerat utseende fyllt av klarblå ögon. Som med många raser som når en sådan nivå av popularitet Siameser har korsat med många andra raser, vilket skapar blandningar som är en hybrid av de två.

Sanningen är att varje enskild katt är olika. Även om många i en ras kan dela en viss egenskap, kommer det att finnas drastiska individuella skillnader mellan katter. Ändå finns det vissa egenskaper som är gemensamma för siamesiska korsningar som bidrar till deras popularitet som husdjur. Många anser att de är fantastiska husdjur, men du måste veta vad du registrerar dig för med en siamesisk katt, annars kanske du inte är lika nöjd med resultatet.

hepper enkel katttassavdelare

Är Siamese Mix Cats vänliga?

En anledning till att siamesiska katter är så populära som husdjur är att de är otroligt kärleksfulla, tillgivna och älskvärda kattdjur. När du väl binder dig till din siames har du en bästa vän för livet. Men de kan vara lite överlägsna för vissa, eftersom din siames aldrig kommer att vilja lämna din sida. Det skulle inte vara så illa om det inte vore för det faktum att siamesiska katter är extremt pratglada! De är som små barn och kommenterar nästan allt de lägger märke till. För vissa är detta en annan sak för att göra dem omtyckta för rasen, men för andra kan denna ständiga vokalisering vara en stor avstängning.en inhemsk siamesmixkatt

Bildkredit: jwskks5786, Pixabay

Vad är temperamentet hos en Siamese Mix Cat?

Siamesblandningar tenderar att vara mycket energirika katter. Rena siameser har massor av energi och vill leka hela tiden. Vissa blandningar är lite mindre hyper, efter att ha tempererats med en lugnare rass läggning. Ändå kan du förvänta dig att ingen siamesblandning kommer att vara en lat knäkatt, så om det är det du letar efter kanske du vill börja titta på en annan ras.

De flesta siamesiska mixar är lekfulla och nyfikna. De hamnar alltid i problem, klättrar till de högsta punkterna i hemmet, rusar runt i höga hastigheter och utforskar allt de kan hitta. Deras höga intelligens gör att du inte kan låta dem bli för uttråkade. Du kommer att vilja tillhandahålla engagerande leksaker för siamesiska mixar, plus massor av lektid och sätt att förbruka sin energi. De är väldigt atletiska kattdjur, så ett högt kattträd är en nödvändighet för en Siamesisk blandning.

Blir Siamese Mix Cats fäst vid en person?

Ren siames katter väljer ofta en enda person som de binder sig närmast till. Men de kan fortfarande vara nära andra familjemedlemmar; de tenderar bara att välja en person att älska mest. Siamesiska blandningar är mindre benägna för detta beteende, även om det fortfarande är ganska vanligt. Individer kommer att tycka att detta beteende är helt acceptabelt, men i familjer kan en katt som spelar favoriter orsaka viss spänning, så var medveten om möjligheten innan du lägger till en siamesisk blandning till din familj.

blandad siameskatt tittar upp

Bildkredit: Stellelia, Shutterstock

Hur mycket kostar Siamese Mix Cats?

Om du köpte en renrasig siames, kan du förvänta dig att spendera mer än 1 000 USD för en med definierade egenskaper. Många exemplar säljs för över 000! Men blandkatter har inte stamtavlor som renrasiga, så de är i allmänhet mycket billigare. Om du hittar en ansedd uppfödare för siamesiska blandningar kan du spendera 0-0 per kattunge.

Naturligtvis är det också mycket troligt att du hittar siamesiska blandningar tillgängliga för adoption på härbärgen eller humana samhällen. Adoption tenderar att vara ett av de billigaste sätten att lägga till en siamesisk mix till ditt liv, eftersom du kan spendera mindre än 100 dollar. Många adopterade katter har redan kastrerats/kastrerats och skulle kunna ha vaccinationer också, vilket kommer att spara ännu mer pengar.

Är siamesiska blandningar svåra att ta hand om?

Siamesiska katter anses generellt vara kattdjur med ganska lite underhåll. De har korta pälsar som kräver lite vård. Grooming är generellt sett minimal även för siamesiska blandningar, men detta beror på vilka raser den har blandats med. Om din katt har en längre päls, kan det kräva mer vård än din genomsnittliga siames.

Det största behovet du måste uppfylla för din siamesiska mix är dess behov av uppmärksamhet. Dessa katter behöver konstant uppmärksamhet. Du kommer inte att kunna gå länge utan att din katt kräver något tecken på din fortsatta tillgivenhet. Men det här kan vara precis vad du letar efter! Å andra sidan, om du letar efter en katt som inte riktigt bryr sig om du existerar så länge du matar den, så är en siamesblandning inte för dig.

Du måste också ge lite fysisk aktivitet och mentalt engagemang för din siamesiska mix. Siamese katter är mycket intelligenta med massor av energi att bränna. Även om din katt är korsad med en lugnare ras, kommer den sannolikt fortfarande att kräva mental stimulans och en bra bit fysisk lektid för att undvika tristess och förbli frisk och glad.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Simon I'm Ready Shepperd (@simon_shepperd)

Är siamesiska blandningar högljudda?

En sak som siameser är kända för är hur vokala de är. De är väldigt pratsamma katter som kommer att uttrycka en åsikt om praktiskt taget allt. När din katt är nöjd vet du det, och när den är missnöjd kommer du definitivt att veta det också. Faktum är att dina grannar också vet om de bor tillräckligt nära. Detta är en av egenskaperna som avvisar många människor från siamesiska blandningar. Men om du är den typen av person som vill kommunicera med din katt hela dagen, kan detta vara en önskvärd egenskap.

hepper katttassavdelare

Blir Siamese Mix Cats bra husdjur?

I slutändan, om en siamesblandning är ett bra husdjur för dig eller inte beror på vad du letar efter hos en katt. Om du letar efter en ständig följeslagare att prata med som aldrig är långt ifrån din sida, då är en siamesisk blandning förmodligen en bra passform. Men om du vill ha en lat katt med minimala behov som oftast lämnar dig ensam förutom att behöva mat och vatten, då vill du titta på andra raser istället. Siamesiska blandningar kan göra fantastiska husdjur, vilket är anledningen till att de är så älskade och populära. Du måste dock ha rätt personlighet för att passa en siamesisk blandning, annars kommer en siamesisk blandning inte att passa dig bra.


Utvald bildkredit: dezy, Shutterstock

Innehåll