10 bästa holistiska hundfoder 2022 — recensioner och toppval

Holistisk hundmatSom hundägare är du sannolikt engagerad i att se till att din lurviga familjemedlems liv blir långt, lyckligt och hälsosamt. Att ge uppmärksamhet, konsekvent träning och till och med disciplin är alla viktiga aspekter av att ta hand om en hund på rätt sätt under hela livet. Att mata din hund väl är en viktig aspekt som du inte har råd att förbise.Om din valp äter mat av låg kvalitet från de lägsta prisalternativen i mataffären är chansen stor att den kommer att få hälsoproblem när den blir äldre. Dessa kan kosta dig tid och pengar som bättre kunde ha använts för campingturer med din hund eller nya hundleksaker. Att välja ett holistiskt kvalitetsfoder för din hund är ett utmärkt sätt att stödja deras hälsa när de åldras.

Men inte alla livsmedel som är märkta holistiska håller verkligen innebörden. Många företag inkludera etiketten helt enkelt som en marknadsföringstaktik . Så vi har satt ihop en lista med recensioner som belyser vad vi tycker är det bästa holistiska hundfodret på marknaden. Denna recensionslista bör hjälpa dig att begränsa dina val och låta dig behålla sinnesfrid när du väljer ett holistiskt foder för din hund.


En snabb jämförelse av våra favoriter

Betyg Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare Earthborn Holistic Great Plains Dry Dog Food Earthborn Holistic Great Plains Dry Dog Food
 • Läcker smak som hundar inte kan motstå
 • Gjord med äkta
 • hela livsmedel
 • Överkomligt prissatt
 • Kontrollera senaste pris
  Bästa värde Andra plats Annamaet original torrfoder för vuxna Annamaet original torrfoder för vuxna
 • Naturligt bevarad
 • Stödjer mager muskelutveckling
 • Formulerad för äldre/seniorhundar
 • Kontrollera senaste pris
  Bäst för valpar Tredje plats Earthborn Holistic Puppy Vantage Dry Dog Food Earthborn Holistic Puppy Vantage Dry Dog Food
 • Framtagen speciellt för växande valpar
 • Gjord på äkta kyckling och sik
 • Innehåller antioxidanter för hela livsmedel
 • Kontrollera senaste pris
  Holistic Select spannmålsfritt torrfoder för hundar Holistic Select spannmålsfritt torrfoder för hundar
 • Formulerad för alla livsstadier
 • Gjord med rika skaldjursingredienser
 • Innehåller mycket naturlig kolhydratenergi
 • Kontrollera senaste pris
  Halo holistisk torrfoder för vuxna Halo holistisk torrfoder för vuxna
 • Gjord på äkta kyckling och lever
 • Inkluderar hälsofrämjande kosttillskott
 • Kontrollera senaste pris

  De 10 bästa holistiska hundfoder — Recensioner 2022

  1.Earthborn Holistic Great Plains Feast Torrhundmat — Bäst totalt sett

  Earthborn Holistic Great Plains Fest

  Earthborn Holistic Great Plains Feast hundmat är allt som din hund kan önska sig när det kommer till smak och allt du förväntar dig när det gäller att upprätthålla god hälsa. Bisonmjöl presenteras som den första ingrediensen för att säkerställa rikligt med proteinkonsumtion för starka ben och ett friskt hjärta. Nästa upp är ärtor och ägg, som båda är rika på protein, vitaminer och mineraler för att stödja sund tillväxt, syn och andningskondition. Linfrö ingår för att tillhandahålla essentiella aminofettsyror som arbetar för att hålla din hunds hud och hår i optimalt skick.  Denna mat innehåller också ett sortiment av frukt och grönsaker, inklusive äpplen, spenat, morötter, tranbär och blåbär, för att se till att din hund får alla antioxidanter de behöver dagligen för att undvika sjukdomar. Tack vare att bison är den främsta ingrediensen, verkar unga och gamla hundar älska smaken och aldrig tacka nej till en måltid. Det enda problemet är att kibblestorlekarna kan vara lite för stora och svåra för unga valpar att lätt äta och smälta. Valpar som är några månader gamla borde dock inte ha några problem.

  Fördelar
  • Läcker smak som hundar inte kan motstå
  • Gjord med riktiga, hela livsmedel
  • Prisvärt jämfört med liknande alternativ
  Nackdelar
  • Klippbitar kan vara svåra för unga valpar att äta

  två.Annamaet Original Adult Formula Torrfoder för hundar — Prisvärt

  Annamaet Original Vuxen

  Vi tror att detta naturligt bevarade alternativ är det bästa holistiska hundfodret för pengarna eftersom det är gjort av högkvalitativa ingredienser, det är prisvärt och hundar verkar älska varje tugga. Vi valde inte detta som vårt första val helt enkelt för att det inte innehåller lika många frukter och grönsaker som Earthborn Holistic Great Plains Feast gör. Du hittar dock inga fyllmedel som vete eller majs i ingredienslistan. Istället kommer din hund att njuta av ingredienser som äkta kyckling, brunt ris, hirs och havre.

  Rödbetor, äpplen och linfrö hjälper till att avrunda de näringsmässiga delarna av detta välbalanserade hundfoder. Annemaet Original Hundfoder för vuxna är infunderat med L-karnitin för att stödja magra muskler och optimal kognitiv hälsa. Alger ingår också som en naturlig kompletterande källa till DHA- och EPA-fettsyror . Detta är en mat utan krusiduller som är välsmakande och stödjer optimal hälsa. Vad mer kan en hundförälder begära? Detta foder är speciellt utformat för äldre hundar, men det kan ätas i alla skeden av livet utan negativa effekter.

  Fördelar
  • Naturligt bevarad
  • Stödjer mager muskelutveckling
  • Formulerad för äldre/seniorhundar
  Nackdelar
  • Saknar lika många frukter och grönsaker som liknande alternativ

  3.Earthborn Holistic Puppy Vantage Dry Dog Food — Bäst för valpar

  Earthborn Holistic Puppy Vantage

  Det här är en valpversion av maten för vuxna hundar som vi presenterade som vårt första val här på vår recensionslista, med några viktiga skillnader. Först och främst är den här formelns kibblebitar mycket mindre än den vuxna formeln, vilket gör det lätt för yngre hundar att tugga och smälta ordentligt. Earthborn holistisk valp Vantage-maten är spannmålsfri och fylld med proteinrik kyckling och sik.

  Siken erbjuder ett överflöd av essentiella omega-fettsyror, medan kycklingen ger vitaminer och mineraler som varje valp behöver för att bli stark och frisk. Förutom högkvalitativt protein innehåller denna valpformel massor av hela foderingredienser som stödjer ett hälsosamt immunförsvar, såsom ärtor,tranbär, och morötter.

  Många kosttillskott ingår också för att se till att din valp (oavsett ras och storlek) får allt D-vitamin, kalcium, järn och mangan som de behöver. Men din hund borde inte äta den här maten för alltid. Efter cirka 12 månaders ålder bör de övergå till vuxenfoder. Om du letar efter en livslång formel, välj en vuxenblandning för att börja eller gå med en som har utvecklats för alla livsstadier.

  Fördelar
  • Framtagen speciellt för växande valpar
  • Gjord på äkta kyckling och sik
  • Innehåller antioxidanter från hela livsmedel
  Nackdelar
  • Är inte ett livslångt matalternativ

  Fyra.Holistic Select spannmålsfritt torrfoder för hundar

  Holistic Select Spannmålsfri

  Holistiskt urval Spannmålsfritt hundfoder är gjord för budgetmedvetna utan att offra din hunds näring och hälsa. Den är formulerad för alla skeden av livet, från valpar till seniorer. Det kan till och med upprätthålla hälsan hos gravida och digivande hundar. De första ingredienserna på listan är lax, ansjovis och sardiner, som alla är rika källor till protein och essentiella fetter. Potatis och ärtor erbjuder en stor dos kolhydrater för ren energi för att ge din hunds dag.

  Hela frukter som pumpa och papaya ingår i blandningen för ett starkt immunförsvar och ett friskt hjärta. Detta foder innehåller naturligt förekommande mikroorganismer som din hund skulle få i sig i naturen för att hålla deras matsmältningsorgan på rätt spår. Det enda problemet vi hittade med denna mat är att det inte verkar lika tilltalande för poochs som många av de andra alternativen på vår recensionslista.

  Fördelar
  • Formulerad för alla livsstadier
  • Gjord med rika skaldjursingredienser
  • Innehåller mycket naturlig kolhydratenergi
  Nackdelar
  • Är inte det godaste alternativet jämfört med liknande livsmedel

  5.Halo holistisk torrfoder för vuxna

  Halo holistisk vuxen

  Gjord av hel kyckling och kycklinglever, Halo holistisk Hundfoder för vuxna är utformat för att säkerställa att hundar av alla raser får i sig massor av högkvalitativt protein under hela livet. Burfria kycklingar som har fötts upp på ett hållbart sätt utgör huvuddelen av detta kommersiella hundfoder av hög kvalitet. Kycklingen serveras i hela sin form, inte omvandlad till måltid.

  Levern tillsätts för att ge ett överflöd av mineraler som är lättsmälta.Halo Holistic hundfoder innehåller en egenutvecklad blandning av kosttillskottkallas DreamCoat som är designade för att hålla din hunds hud och päls mjuk och smidig. Den är gjord för att smälta lätt och de flesta hundar gillar smaken. Klipporna är dock hårda och skarpa, vilket kan göra det svårt för yngre och äldre hundar att lätt njuta av.

  Fördelar
  • Gjord på äkta kyckling och lever
  • Innehåller en egenutvecklad blandning av hälsofrämjande kosttillskott
  Nackdelar
  • Texturen är inte vänlig för valpar och seniorer

  6.Solid Gold Leaping Waters Spannmålsfritt torrt hundfoder

  Solid guld hoppar vatten

  En enda proteinkälla används i denna blandning, vilket är en fantastisk funktion för dem som har att göra med en hund som har allvarliga matsmältningsproblem. Med lax och kikärter som huvudingredienser, Solid guld hoppar vatten hundmat är spannmålsfritt och fullt av godhet. Den innehåller en blandning av naturliga probiotika för att hålla tarmen ren och fungera väl.

  Absolut inget gluten är inblandat i denna formulering, vilket är en bra sak för känsliga magar eftersom det tenderar att vara en bov för biverkningar som t.ex. förstoppning och illaluktande avföring . Du hittar inga konstgjorda ingredienser eller fyllmedel heller. Detta är en formel som fokuserar på protein och viktiga näringsämnen. Men på nackdelen är detta inte det bästa alternativet för mycket aktiva hundar eftersom det inte innehåller mycket kolhydratenergi.

  Fördelar
  • Innehåller en enda proteinkälla för enkel matsmältning
  • Framtagen speciellt för hundar med känslig mage
  Nackdelar
  • Innehåller kanske inte tillräckligt med kolhydratenergi för att upprätthålla mycket aktiva hundraser

  7.Dr. Garys bästa ras holistisk tysk torrfoder för hundar

  Dr. Garys bästa ras

  Denna mat är gjord med specifikt stora och gigantiska raser i åtanke. Den är formulerad med massor av proteiner och kosttillskott för att möta behoven hos stora hundraser som har större benstrukturer att stödja. Dr. Garys bästa ras Holistisk tysk torrfoder för hundar är dock inte bara för schäfer. Alla stora raser, oavsett om rottweiler, Doberman Pinscher , eller blandat, kan dra nytta av kyckling, brunt ris, ägg och rödbetor som erbjuds här.

  Hundar som regelbundet deltar i agilityträning eller andra liknande utmanande aktiviteter kommer säkerligen att uppskatta Dr. Garys hundmat när de blir äldre. Detta foder är formulerat för att stödja korrekt led- och vävnadsfunktion och är också lättsmält, men det förlitar sig mer på kosttillskott snarare än helfoder för att ge hundar den näring de behöver.

  Fördelar
  • Gjord bara för stora och gigantiska raser
  • Stödjer ben- och vävnadshälsan
  Nackdelar
  • Inte helmat-fokuserad

  8.Addiction Zen Holistisk Vegetarisk Formel Torrfoder för hundar

  Missbruk Zen Holistisk Vegetarisk

  Om du någonsin har undrat om hundar kan vara vegetarianer, undra inte mer! Missbruk Zen Holistiskt vegetariskt hundfoder bevisar att hundar kan trivas utan att äta djurkött. Helt naturliga ingredienser som ris och kelp utgör huvuddelen av detta högkvalitativa vegetariska hundmatalternativ. Medan många hundmat använder bearbetade sojaprodukter som fyllmedel, innehåller detta foder kvalitetssoja som är minimalt bearbetad och full av näring.

  Minimalt bearbetade sojaprodukter, såsom edamame, tempeh och ekologisk tofu, erbjuder en hälsosam dos av protein, vitaminer, folsyra och aminosyror som är avgörande för god hälsa. Soja är lättsmält också. Men det finns vissa hälsoproblem med soja, så om du är orolig bör proteinalternativen för helkött på den här listan ge dig den sinnesfrid du letar efter.

  Fördelar
  • Mild, vegetarisk formel för känsliga magar
  • Innehåller kvalitetsnäringsämnen från ingredienser som ris och kelp
  Nackdelar
  • Inte lämplig för hundar som behöver en proteinrik kost

  9.Canine Caviar Limited Ingredient Diet Holistic Entrée Torrhundfoder

  Canine Caviar Begränsad ingrediens

  Gjord för alla livsstadier, Hundkaviar Limited Ingredient Holistic Entrée är designad för att göra matsmältningen lätt för din hund, precis som många andra alternativ på vår recensionslista idag. Kyckling, kycklingfett och hirs är stjärningredienserna i denna formel. Kycklingen ger mycket protein för hundar att behålla sin starka kropp, och det finns tillräckligt med kolhydratenergi för att hålla jämna steg med kraven från en aktiv tonårshund.

  Pepparmynta tillsätts för extra mineraler och bättre doftande andedräkt, vilket är något alla hundägare kan uppskatta. Den enda nackdelen är att du inte hittar viktiga ingredienser som fisk, fiskolja eller linfrö, som alla är rika källor till viktiga omega-fettsyror.

  Fördelar
  • Lämplig för alla livsstadier
  • Begränsade ingredienser för enkel matsmältning
  Nackdelar
  • Inte en rik källa till DHA/essentiella fettsyror

  10.Earthborn Holistiskt oraffinerat torrfoder för hundar

  Jordfödd är ett företag som är värt att kolla in, men det här fodret är inte lika unikt inriktat på vissa hundstorlekar, matsmältningsbehov och andra detaljer.

  Men detta foder innehåller ingredienser som är avsedda att optimera din hunds hälsa, som t.ex blålusern , linfrö och soltorkad kelp. Enligt hundar är detta dock inte det bästa kommersiella fodret på marknaden. Dessutom är kibblebitarna superkrispiga, vilket gör chansen att flisa en tand till en större verklighet för äldre hundar.

  Fördelar
  • Inkluderar potenta livsmedel som alfalfa och linfrö
  Nackdelar
  • Hundar verkar ogilla smaken, åtminstone till en början
  • Kibblingsbitar är så hårda att de kan flisa en äldre hunds tand

  Avdelare 8

  Köparguide

  Att ta reda på vilken typ av mat du ska köpa till din hund kan kännas stressande och överväldigande. Hur kan du veta exakt vilka ingredienser din hund behöver? Lyckligtvis behöver processen att välja ett högkvalitativt foder för din hund inte vara komplicerat eller frustrerande. Här är några saker du kan göra för att göra shoppingprocessen enklare för dig själv:

  Besök din veterinär

  Det viktigaste du kan göra är att besöka din veterinär för att få blodprov på din hund. Dessa tester kommer att visa din veterinär exakt vilka näringsämnen som finns i överflöd och vilka som saknas i din hunds system, så att du kan ta reda på vilka ingredienser som ska finnas i maten som de förväntas äta på lång sikt. Din veterinär kan också använda resultaten som de får från tester och överväga din hunds allmänna hälsotillstånd för att rekommendera några högkvalitativa hundfoder till din pälsiga familjemedlem.

  Testa din hunds smaklökar

  Vilken typ av kvalitetsprotein kommer din hund att gilla mest? Det enda sättet att ta reda på det är att fråga dem. Du kan göra detta genom att ge din hund en bit nötkött (biff, mald, etc.), kyckling, fisk och fläsk för att ta reda på vilket de föredrar mest. Om din hund verkar gynna ett visst protein, är chansen stor att den kommer att njuta av ett foder som innehåller det proteinet som huvudingrediens.

  Om din hund inte verkar favorisera något protein framför en annan, kan du betrakta dig själv som lycklig och göra ett val baserat på dina egna intressen. Om du inte har att göra med en kräsen hund, prova något som innehåller en blandning av proteiner eller som mest liknar den diet som din familj följer hemma

  Holistiskt foder för hundar

  Bildkredit: MPH Photos, Shutterstock

  Ta reda på vad andra tycker

  Ta reda på om någon av dina vänner eller familjemedlemmar har haft någon erfarenhet av det holistiska hundfoder som du funderar på att investera i. Om de har det kan de ge dig ovärderlig insikt som låter dig veta vad du kan förvänta dig om du var att mata samma mat till din egen hund.

  Ta dig också tid att läsa kundrecensioner för att få en uppfattning om vad din hund kan tycka om ett foder du funderar på. Ignorera fraktklagomål och andra frågor som egentligen inte har med maten att göra och fokusera på vad folk har att säga om själva maten. Hur tycker hundarna om maten, och hur har deras hälsa påverkats, om överhuvudtaget? Svaren på dessa frågor kan hjälpa dig att enkelt avgöra vilken mat som skulle passa bäst för din hund.

  Avdelare 3

  Slutsats

  Vi älskar alla val på vår recensionslista, men alla är ganska olika. Därför kan en tillgodose din hunds behov bättre än en annan. Vi rekommenderar varmt vårt förstahandsval — Earthborn Holistic Great Plains – för alla hundraser, ålder eller storlek. Vi älskar också Annamaet Original hundmat som ett budgetalternativ.

  Vad tycker du om våra topp 10 val för bästa holistiska hundfoder 2020? Vad betyder termen holistisk för dig när det kommer till att mata din hund? Vi vill gärna höra dina tankar, så ge oss en shoutout i vårt kommentarsavsnitt nedan!


  Utvald bildkredit av: 279photo Studio, Shutterstock

  Innehåll