10 enkla sätt att lugna din oroliga hund

Välj Namnet På HusdjuretStress kan vara lika skadligt för din hunds långsiktiga hälsa som det är för din. Det kan orsaka magbesvär, antingen omedelbart eller upp till 48 timmar efter en stressig händelse; det påverkar immunsystemet, vilket gör dem mer benägna att ta upp sjukdomar; det kan leda till aptitförlust och det kan leda till badrumsolyckor i huset.Ångest kan orsakas av flera saker som höga ljud, långvarig separation, förvirring och vissa sjukdomar. Om du tror att din hund lider av förhöjd ångest, håll ett öga på honom och överväg följande 10 metoder för att eliminera eller minska ångest hos din hund. hund och kattAtt hjälpa en orolig hund (10 lugnande tips)

1.Ta bort stressorer

hund med koppel träning

Bildkredit: ArtTower, Pixabay

En av de mest uppenbara och direkta metoderna för att förhindra att din hund lider av ångest är att ta bort eventuella stressfaktorer från deras liv, eller åtminstone minimera deras exponering för stressorer. Om din hund blir orolig när den konfronteras med andra hundar eller människor, försök att gå ut med dem när färre människor är i närheten eller undvik hundparken. Uppenbarligen finns det vissa stressfaktorer som du inte kan och inte bör undvika. Men börja med att göra vad du kan för att eliminera alla stressfaktorer som kan hindra din valp från att känna sig säker och avslappnad.


två.Gå ut och träna

Fransk bulldogg myser bredvid ägaren

Bildkredit: Candid_Shots, PixabayFysisk träning har visat sig inte bara förbättra ägarnas mentala hälsa utan även deras husdjur. Dåligt tränade hundar är mer benägna att få ångest. Att slita ut din hund kommer också att innebära att den är mindre benägen att koncentrera sig på orsaken till sin stress. Det kan till och med vara så att brist på motion är en av orsakerna till hans stress. Vissa raser behöver mycket motion, och även de som inte kräver timmar och timmar av löpning varje dag, har fortfarande nytta av att vara utomhus.


3.Skapa ett säkert utrymme

hundkramar ägare

Bildkredit: Mylene2401, Pixabay

Sensorisk deprivation kan hjälpa hundar som annars är omöjliga att lugna. Hundar kan drabbas av ångest som ett resultat av förvirring, vilket kan orsakas av en förändring i omgivningen, en förändring i aktivitetsnivåer eller en sjukdom som hunddemens.

Sensorisk överbelastning kanske inte var orsaken i första hand, men extra buller och syner lägger ytterligare stress på din hund och kan leda till ökade ångestnivåer. Ge din hund ett säkert utrymme - någonstans där det är väldigt lite buller och så få distraktioner som möjligt. Din hund ska inte behöva oroa sig för någonting om den är otröstlig av ångest. Den här typen av utrymme kan ge dem den sinnesfrid de behöver för att omgruppera.


Fyra.Ge honom stöd

Tips för att träna en hund med separationsångest

Bildkredit: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock

Framför allt behöver din hund ditt stöd. Det betyder inte att du ska springa över och mödra honom under en storm eller när fyrverkerier avfyras. Om något kan denna uppmärksamhet göra problemet värre eftersom det förstärker rädslan som han känner. Det betyder att du bör vara villig att arbeta med din hund för att försöka hitta orsaken och en lösning på hans ångest. Var beredd att prova olika tekniker en i taget så att du kan identifiera vad som fungerar och vad som inte fungerar.


5.Prova Behaviour Modification Training

hund som tar vitaminer

Fotokredit: Kaz, Pixabay

Modifieringsträning är något som ägare använder för att korrigera en hunds oönskade beteende. Det används för att stoppa eller begränsa skällande, för att lugna en aggressiv hund eller av en mängd andra skäl. Det kan användas för att övervinna ångest genom att identifiera triggers och sedan modifiera hundens reaktion på dessa triggers så att de inte längre känner sig hotade, rädda eller på annat sätt oroliga. Du borde konsultera en professionell utbildare för beteendeförändringar att hjälpa till med detta.


6.Ge antistresshormoner

pexels-bill-emrich-valpar godsaker

Bildkredit: ALPA PROD, Shutterstock

Melatonin och andra hormoner är kända för att minska stress och ångestnivåer hos hundar. Som sådan, genom att utsätta din hund för dessa hormoner, kan du naturligtvis få ner deras ångestnivåer. Du kan köpa sprayer , dimmor och till och med kosttillskott som innehåller detta och andra hormoner för att minska ångest.


7.Köp lugnande mat och godsaker

Bildkredit: Bill Emrich, Pexels

Vissa örter och andra kosttillskott kan ha en lugnande effekt på din hund. Örter som kamomill är särskilt populära, och du kan till och med köpa aromaterapiolja för användning på dina hundar. Försök att se till att sprayen endast använder naturliga ingredienser. Förutom att köpa flaskor till hemmet kan du köpa bärbara flaskor och sprayer som du får plats i handväskan, handskfacket eller i fickan.


8.Ge dem en stressväst

Hund multivitaminer

Bildkredit: Jennifer Beebe, Pixabay

Av de många potentiella orsakerna till ångest är en av de vanligaste separations ångest , när du lämnar din hund ensam för länge. Vissa hundar känner att de lämnas permanent, och detta gör att deras ångest når en topp. När de lämnas kan de känna ett större behov av att skydda hemmet också, så att de reagerar på externa ljud. Stressvästar kramar försiktigt din hund tills den är lugn .


9.Ge dem hampa eller CBD

Bildkredit Av: RR Medicinals, pexels

Hampa är en naturlig ingrediens med många hälsofördelar. Du kan köpa hampa tabletter, tuggar , och andra produkter som ingefära som har visat sig slappna av din hund. Dessa tuggben kan också hjälpa mot inflammation och andra hälsoproblem. Dessa naturliga tuggben kan ges närhelst du vet att din hunds ångestnivåer kommer att vara höga, till exempel när du ska till veterinären eller på bilresa.


10.Överväg ångestdämpande medicin

Bildkredit: Javier Brosch, Shutterstock

Många av de mediciner som människor tar mot depression och ångest fungerar även på hundar, men absolut inte alla och definitivt inte i samma dosering. Du behöver ett recept till din hund, men om du har provat allt annat eller om du vet att din hund kommer att behöva hjälp från ångestdämpande medicin , bör du prata med din veterinär så snart som möjligt.

Slutsats: Lugna en orolig hund

Liksom människor blir hundar oroliga förnågon av flera anledningar. Ångest kan orsakas av miljöfaktorer, humör eller fysiskt tillstånd. Vanligtvis måste du identifiera triggern för att hitta den bästa behandlingen och ha den bästa chansen att lyckas. Möjliga behandlingar kan vara allt från eteriska oljor och örter till ångestdämpande medicin som är mycket lik de mediciner som människor tar för samma problem.


Utvald bildkredit: Mylene2401, Pixabay

Innehåll