10 DIY Cat Hängmatta planer du kan göra idag (med bilder)

Söt kattunge i en hängmattaOm du är kattägare vet du redan att din lurviga väns favoritsak att göra är att sova. Du har förmodligen redan olika platser utspridda i ditt hem där han lounger hela dagen, men har du några katthängmattor?

Om du har funderat på en katthängmatta har du förmodligen sett de orimliga priserna de vill ta ut för den färdiga versionen. Vi är här för att berätta att du inte behöver betala dessa priser. Istället kan du göra det DIY-stil med katthängmattaplanerna som vi ger dig i denna lista.

Från enkla att bygga hängmattor som kan göras färdiga på en timme till mer komplicerade och snygga, det finns säkerligen en hängmatta plan på vår lista som passar din katts slappa behov till en t-shirt.

hepper-katt-tass-avdelareDe 10 bästa DIY Cat Hammock-planerna

1.Magic Carpet Cat Hängmatta

Material: Gammal handduk, Spaghettigarn, Virknål, Elastiska band
Verktyg: Krokar, saxar
Svårighet: Medium

Om du älskar att virka, då detta magisk matta katthängmatta kommer att vara något du kan njuta av att göra och som din katt kommer att älska att sova i efteråt. Allt du behöver är ett soffbord och en gammal handduk, och snart kommer din katt att slappa i sin nya hängmatta med stil.

Om du vet hur man virkar och är händig med sax, då är dessa DIY katthängmatta planer perfekta för dig och din kattkompis.


två.Ändbordshängmatta

Material: Bomullsvadd, Tyg, Twilltejp
Verktyg: Symaskin, sax
Svårighet: Nybörjare

Om du inte har mycket utrymme men ändå vill att din katt ska ha en hängmatta att ligga i, detta Ändbord Katt Hängmatta kunde inte vara en enklare sak att skapa. Detta projekt kommer att ta dig mindre än en timme, och din katt kommer att tacka dig för det. Det som är riktigt bra med den här är att du kan välja ditt tyg för att matcha din inredning, göra det säsongsbetonat och det är lätt att tvätta, vilket gör den här hängmattan till en win-win överallt.


3.Våningssäng Hängmatta

Material: Rep, ram, två tygstycken (vikta filtar)
Verktyg: Borr, hammare
Svårighet: Medium

Om du har två katter i ditt hus eller en katt som gillar att hoga alla sängar, då detta Våningssäng Hängmatta kommer säkert att passa dina behov. Hängmattan är också utrymmeseffektiv eftersom den kan flyttas var som helst i ditt hem, speciellt om din katt gillar att vara där du är men ändå vill slappa.


Fyra.Återvunnen kattstol Hängmatta

Material: Mjuk kattsäng eller ett mjukt tygstycke, nål, tråd, kypertband
Verktyg: Symaskin (kan göras för hand)
Svårighet: Nybörjare

Om du försöker vara miljövänlig men ändå vill ha en enkel katthängmatta, då Återvunnen kattstol Hängmatta är det enda logiska valet. Den här är gjord av ett mjukt tygstycke och lite kypertejp för att fästa den i hörnen. Du kan använda en symaskin för att slutföra det här projektet, men det är absolut inte nödvändigt. Om du har mer än en katt är denna hängmatta lätt nog att du kan piska upp två eller fler på nolltid alls.


5.Macramé Cat Hängmatta

Material: Makrame sladd, två 18-tums metallbågar, träpärlor (tillval), rund kudde, växtkrok
Verktyg: Måttband
Svårighet: Avancerad

Om du är expert på Macrame, då detta Macrame Cat Hängmatta kommer inte bara att vara en bekväm plats för din slappande katt, utan den kommer att se fantastisk ut med vilken inredning du än har. Det roliga med denna hängmatta är att du kan välja vilken färg, design och typ av kudde du vill, så att du kan matcha din inredning eller gå säsongsbetonad. Himlen är gränsen med denna DIY katthängmatta.


6.No-Sew Cat Hängmatta

Material: Plaströrkopplingar, 2 fleecefiltar, plaströr
Verktyg: Sax
Svårighet: Nybörjare

Om du inte gillar att sy men ändå vill prova på att bygga en hängmatta för ditt husdjur, så är detta No-Sew Cat Hängmatta borde vara mitt i din gränd. Eftersom denna hängmatta är fristående behöver du inte oroa dig för att lämna hål i dina väggar, och du kan göra benen korta eller långa efter din katts behov. Dessutom, eftersom du kan vira fleecefiltarna säkert runt rören, behöver du inte sy något heller!


7.Aktivitetscenter med Ladder Cat Hammock

Material: Skruvar, lim, gammal trästege, kattleksaker, plattformar, sisalrep, hängmatta eller kattsäng
Verktyg: Borra
Svårighet: Måttlig

De flesta husdjursägare vill att deras katter ska sova, men de vill också att de ska leka. Det är där detta Aktivitetscenter med en stege-katthängmatta kan passa båda behoven. Så inte bara kommer din kattvän att ha en bekväm plats att sova på, utan han kommer också att ha kattleksaker att klappa runt när han känner behov. Se till att vira sisalrep runt stegens ben för att göra en hemmagjord skrapstolpe också. Du kommer att vara glad att du gjorde det.


8.Fristående katthängmatta

Material: Gammalt bord, mjuk matta eller filt, färg, mjuk handduk, koppkrokar, stora öljetter
Verktyg: Grommet Punch
Svårighet: Nybörjare

Om du letar efter en Fristående katthängmatta som du enkelt kan sätta ihop och sätta upp var som helst, då har du kommit till rätt plats för dina gör-det-själv-planer. Denna katthängmatta är söt, enkel att göra, och din katt kommer att älska den. Att du använder ett bord som bas gör det både ekonomiskt och roligt.


9.Flätad Korg Cat Hängmatta

Material: Garn, flätad korg, skruvkrokar, mjuka sängkläder
Verktyg: Väggpluggar, borr
Svårighet: Nybörjare

En av de enklaste och sötaste hängmattorna att göra för din katt är en Flätad Korg Cat Hängmatta . Se till att skruvarna och garnet du väljer är tillräckligt starka för att inte bara hålla din katt när han sover utan även när han leker. Detta är särskilt viktigt om du har mer än en katt. Superenkel att göra. Allt du behöver oroa dig för är att se till att du inte hänger den för högt för att dina katter lätt ska kunna klättra i.


10.Enkel vägghängmatta

Material: Hyllstöd, nål, tråd, väggpluggar, fästen, skruvar, tyg
Verktyg: Borra
Svårighet: Måttlig

Om du bara letar efter ett par enkla, minimalistiska vägghängmattor för din katt, då är detta enkel vägghängmatta bör passa dina behov. Dessa är lite svårare att bygga än andra på vår lista, men resultaten är värda det. Du kan sätta dessa hängmattor högt upp så att din katt kan klättra, eller så kan du lägga ner dem lågt där din katt lätt kan hoppa in i hängmattan och göra sig hemmastadd. Glöm inte att bygga mer än en om du har flera katter för bästa resultat.

hepper-single-cat-paw-divider-e1614923017121

Är katthängmattor säkra?

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ✺ (@soldemayo_macrame)

Nu när du har några DIY-planer att välja mellan, undrar du förmodligen om dessa hängmattor verkligen är säkra för din kattvän. Svaret på den frågan är ja om du bygger den på rätt sätt.

Först vill du se till att hängmattan kan bära din katts vikt och att det inte är svårt för honom att ta sig in och ut ur. Detta gäller särskilt om du hänger katthängmattan från väggen eller till och med om du har en fönsterhängmatta istället.

Även om hängmattor är säkra för din katt, måste du fortfarande hålla ett öga på honom när han leker runt den, precis som du gör med allt annat att göra med din lurviga vän.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Detta avslutar vår topp 10 DIYkatthängmattaplaner som du kan bygga för din kattkompis. Kom ihåg, förvara det säkert och dittkatt kommer att slappai sin egen lyxiga hängmatta på nolltid. Han kommer att älska dig för det!


Utvald bildkredit: MissKaiser, Pixabay

Innehåll