10 DIY hopfällbara hundramper du kan bygga idag

Välj Namnet På HusdjuretOavsett om du har en liten hund som har svårt att ta sig upp i din bil eller säng, eller om du har en gammal hund som helt enkelt inte har det i sig fysiskt längre, kan en hopfällbar hundramp vara en bra lösning. Om du har lite DIY-kunskap och lust kan du lära dig hur man bygger en hopfällbar hundramp, och följande 10 planer kommer att hjälpa dig. Vissa av dem kan justeras till flera höjder för att rymma många olika användningsområden. Många av dem fälls platt för enkel förvaring när de inte används. Andra är specialbyggda för en specifik tillämpning, som att hjälpa din hund att komma i säng eller komma in i bilen. Det är dags att kavla upp ärmarna och bygga en hopfällbar ramp för din lurviga vän.Avdelare 2

1. Hur man bygger en hopfällbar hundramp av Family Handyman


    Svårighet: Avancerad

Om du vill bygga en professionellt utseende och fungerande hopfällbar ramp till din hund, då ska du kolla in Hur man bygger en hundramp av Family Handyman. Denna ramp kan användas för många olika ändamål, som att hjälpa din hund att komma i säng eller som ett alternativ till trappor för en äldre hund. Den fälls ihop så att den inte tar mycket plats när den förvaras. Det här är en avancerad nivåkonstruktion och du behöver lite DIY-kunskap och erfarenhet, såväl som flera olika elverktyg, inklusive en spikpistol eller häftpistol, en skruvpistol, en sticksåg och en geringssåg.
2. Hur man gör en hundramp genom att bygga med Manny

    Svårighet: Avancerad

Hur man gör en hundramp by Building With Manny visar dig steg för steg hur du bygger den perfekta rampen för att hjälpa vilken hund som helst. Den kan användas för alla ändamål och med hundar i alla åldrar och storlekar. Små stödsteg hjälper till att ge din hund dragkraft när den klättrar upp för rampen. Den är också helt justerbar, så att du kan ändra höjden när som helst. Du kan också vika den platt för förvaring när den inte används. Den här rampen är välbyggd och mycket stark, men du behöver elverktyg och lite konstruktionskunskap för att bygga den ordentligt. Du kan till och med avsluta den som Manny gjorde med bets för att få den att se elegant ut.


3. Hur man gör en justerbar hundramp av DIY Network

    Svårighetsgrad: Avancerat

Om din hund behöver en ramp som kan justeras till många olika höjder , då kan du kolla in Hur man gör en justerbar hundramp på DIY-nätverket. Den är inte bara justerbar, utan den ser ut som en professionell ramp som köptes från en exklusiv djuraffär. Men du behöver inte spendera mycket för att ha detta fantastiska verktyg för din hund. Allt du behöver är några verktyg och lite trä och du kan bygga denna hopfällbara hundramp idag.
4. Hur man bygger en hundramp vid detta gamla hus

    Svårighet: Lätt

Även om den färdiga produkten ser bra ut, lärande Hur man bygger en hundramp från This Old House är faktiskt ganska lätt. Du kommer att spendera cirka fyra timmar på att bygga den här rampen. Du behöver några elverktyg som en skruvpistol och en sticksåg, men kompetensnivån som behövs för att montera allt är ganska låg, och hela projektet bör kosta drygt 50 dollar. Toppen har matta för din valps komfort och benen fälls platt så att du kan förvara den utan att ta upp mycket plats.


5. Hundramp för säng från Ikeahackers

    Svårighet: Lätt

Vår nästa hopfällbara hundramp för gör-det-själv är perfekt för små hundar! Om din säng är för hög för din småbenta hund att nå, då har du samma problem som Ikeahackers hade när de skapade denna Hundramp för sängen. Det är en unik design som fälls upp i lådan för enkel förvaring. Den är byggd av lite trä, gångjärn och en trälåda från Ikea. Det är en ganska enkel konstruktion, och alla med bara lite DIY-erfarenhet borde kunna ta itu med det utan problem. Det enda verktyget du behöver är en skruvmejsel, så det är en bra konstruktion för människor som inte har elverktyg till hands.


6. Bygg en hundramp snabbt och billigt av Salt of America

    Svårighet: Lätt

När din hund blir äldre kan det bli mycket svårt att stiga in och ur bilen, varför Salt of America bestämde sig för att Bygg en hundramp snabbt och billigt . Den stora nyheten är att du också kan bygga denna ramp snabbt och billigt! Den fälls på mitten för att bilda ett litet, bärbart paket som enkelt får plats bak i alla fordon. När du fäller upp den är den tillräckligt lång för att ge din hund en svag lutning och steg för dragkraft. Det kräver bara några träbitar, två gångjärn och en längd matta för att sätta ihop. Även en nybörjare borde kunna utföra detta projekt.


7. Fällbar hundramp från Yuckylavado

    Svårighet: Måttlig

Detta Fällbar hundramp byggdes för bara ! Allt som behövs är lite plywood, färg, matta, gångjärn, en häftpistol och en borr. Du kan använda skrotmaterial som du har liggande och spara ännu mer. Hela projektet tar bara några timmar att slutföra. När det är klart, den kan vikas platt för enkel förvaring . Höjden är inte justerbar när den väl är byggd, men du kan klippa benet till vilken höjd du vill för att göra det perfekt för ditt husdjur.


8. Att göra en hopfällbar hundramp för en husbåt av Instructables

    Svårighet: Lätt

Detta Hopfällbar hundramp för en husbåt har mycket fler användningsområden än att bara gå in och ut ur en husbåt, vilket är tur eftersom du förmodligen inte har en husbåt. Det gör vi inte! Men den här rampen är ett utmärkt sätt att hjälpa din hund att ta sig upp för alla trappor som den behöver för att resa regelbundet. Denna konstruktion är väldigt enkel. Den består av tre bitar av plywood som är fästa med gångjärn så att det hela viks platt. Matta läggs till som ett sista steg för att göra det bekvämare för din lurviga vän.


9. Hur man bygger en hundramp av Sarah Leamy

    Svårighetsgrad: Lätt

Sarah Leamy visar dig Hur man bygger en hundramp som fälls på mitten för enkel transport i bagageutrymmet. Den är gjord av lite plywood och några 1×2-brädor, men du kan använda vad du än har för att spara ännu mer pengar samtidigt som du förser dina hundar med en fullt fungerande hopfällbar ramp som är utmärkt för att hjälpa dem att ta sig in och ut ur bil. Mycketlite erfarenhet eller kunskap krävsför den här konstruktionen, och den genomsnittliga personen kunde avsluta den på bara några timmar.


10. DIY Indoor Pet Ramp av My Repurposed Life

    Svårighet: Lätt

Denna gör-det-själv-husdjursramp är byggd av återvunnet eller återanvänt gamla material. Lite gammal plywood och en skåpdörr utgör de två huvudpanelerna. Gångjärn fäster ihop dem så att hela rampen fälls upp för förvaring. Mattan är fäst på toppen för att göra den merbekväm och mindre skrämmande för din hund. Instruktionerna är enkla och lätta att följa så att vem som helst kan göra sin egen liknande ramp på en eftermiddag.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll