10 hundraser som ser ut som rävar

Välj Namnet På HusdjuretHundar som ser ut som rävar

Även om det är sant att tama rävar vinner popularitet runt om i världen, är arten långt ifrån att ta den älskade hundens plats. Så istället för att välkomna ett vilt djur i ditt hem, varför inte adoptera en av dessa hundraser som ser ut som rävar?1. Finsk spets

finsk spets

Bild: Wikimedia CommonsHöjd 15-20 tum
Vikt 20-28 pund (hona) eller 25-33 pund (man)
Livslängd 13-15 år

De finsk spets är en av de minst vanliga hundraserna som erkänns av American Kennel Club, men de är anmärkningsvärt söta. Denna jakthund är infödd i Finland, som namnet antyder, och har en distinkt rävliknande röd päls. Deras ansikten påminner också otroligt mycket om en räv.Finska spetsar är kända för sina vakna skällande, med många ägare som anmäler sina hundar till skällande tävlingar! Ändå är de förvånansvärt vänliga mot främlingar och är otroligt intelligenta. Rasen är dock ganska smart och självständig, så det kan vara en utmaning att träna.


2. Shiba Inu

shiba inu

Bild av kazzzsat från Pixabay

Höjd 13-17 tum
Vikt 17-23 pund
Livslängd 13-16 år

De Shiba Inu är ganska populärt och har blivit känd genom dess användning i internetmemes. Dessa hundar är uppfödda som jägare men har sedan dess övergått till en bekväm roll som sällskapshundar. Deras guldröd kappa och det spetsiga ansiktet gör att de ser väldigt lika ut som en räv.

Shiba Inu är förvånansvärt atletiska och starka för sin lilla storlek och är också ganska distanserade och oberoende. Om du låter din Shiba Inu vara utan koppel kan du förvänta dig att förlora dem på några sekunder! Dörrar, grindar och andra utrymningsmöjligheter bör övervakas noggrant.


3. Chihuahua

Grönögd Chihuahua

Bildkredit: Bree Bailey, Wikimedia

Höjd 5-8 tum
Vikt Mindre än 6 pund
Livslängd 14-16 år

De chihuahua kanske inte är den första rasen du tänker på när det kommer till rävlook-alikes, men du måste erkänna att den långhåriga Chihuahuan är en stark utmanare.

Dessa hundar i leksaksstorlek är kända för att vara envisa och fulla av attityd men kan bli fantastiska följeslagare när de ges rätt träning och socialisering. Även om deras lilla storlek betyder att de är långt ifrån skrämmande, kommer en Chihuahua fortfarande att försöka skydda sitt territorium när det är möjligt.


4. Pomeranian

Trefärgad Pomeranian

Bildkredit: Pikrepo

Höjd 6-7 tum
Vikt 3-7 pund
Livslängd 12-16 år

De Pomeranian har säkert mycket mer päls än din genomsnittliga räv, men deras ansikten är otroligt lika. Denna ras, som tjänat som följeslagare till kungligheter i århundraden, är hemma i ditt knä eller leker på gården.

Regelbunden, konsekvent träning är ett måste för alla Pomeranian. Även om rasen inte är avsiktligt envis, kan det ta en hel del upprepningar för att få ett kommando att hålla fast. Rasen kan också vara fristående med främlingar.


5. Volpino Italiano

Bild: Wikimedia Commons

Höjd 9-12 tum
Vikt 9-14 pund
Livslängd 14-16 år

Volpino Italiano kan vara en föga känd hundras, men det är en spottande bild av den charmiga fjällräven. Egentligen översätts deras namn till italienska Fox.

Dessa hundar, som har varit populär i Italien sedan 1400-talet, är entyp av nordiskSpets. Volpino Italiano kan vara underbar, men de är också ivriga skällande. Om du föredrar ett lugnt hushåll är detta förmodligen inte rasen för dig.


6. Amerikansk eskimåhund

Amerikansk eskimåhund

Bild av Mohan Nannapaneni från Pixabay

Höjd 15-19 tum
Vikt 25-35 pund
Livslängd 13-15 år

DeAmerikansk eskimåhundär en annan Arctic Fox bedragare, men inte lika imponerande som Volpino Italiano. Liksom den tidigare rasen är dessa hundar en typ av spets, vilket ger dem sitt spetsiga ansikte och öron.

Denna ras är otroligt vänlig och träningsbar, till stor del på grund av deras historia som cirkushundar. Se dock till att du kan möta deras ganska höga träningsbehov.


7. Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai i snön

Bild: Peakpx

Höjd 15-17 tum
Vikt 10-22 pund
Livslängd 12-16 år

Tar ofta fel för miniatyr Huskies , Alaskan Klee Kai är en energisk ras som snabbt ökar i popularitet. Många ägare väljer dem framför populära designerkors somPomsky.

Även om Klee Kai är ett väl avrundat familjedjur, behöver de regelbunden mental och fysisk stimulans att lyckas i vilket hushåll som helst.


8. Jindo

Vit Jindo

Bild av Lemon Park från Pixabay

Höjd 18-22 tum
Vikt 30-50 pund
Livslängd 13-15 år

Jindo är en koreansk rasden därliknar en korsning mellan en räv och en varg. Dessa hundar är utmärkta på att vakta, jaga och vara allmänna sällskap, även om de är mycket mer självständiga än andra populära raser.

Även om Jindo inte är särskilt populär i USA, är den vördad i sitt hem i Sydkorea. När hålls som husdjur, Jindo mycket föredrar bindning till en enda person över en hel familj.


9. Tysk spets

tysk spets

Bild: Wikimedia Commons

Höjd 12-15 tum
Vikt 24-26 pund
Livslängd 13-15 år

Efter att ha tittat på tysk spets bedårande, rävliknande ansikte, det borde inte komma som en överraskning att det är relaterat till flera andra raser på vår lista. Medan den tyska spetsen finns i en rad olika färger, påminner den rödbelagda sorten mest om en traditionell räv.

Den här hunden ärotroligt lätt att tränaoch älskar sin familj, även om de inte njuter av främlingars sällskap. Rasen är också känd för att skälla, så träning behövs för att förhindra överdrivet ljud.


10. Akita

Akita

Bild: Public Domain Pictures

Höjd 24-28 tum
Vikt 70-100 pund (hona) eller 100-130 pund (man)
Livslängd 10-13 år

I genomsnitt 100 pund, den Akita är mycket större än någon riktig räv. Ändå ger deras charmiga, lätt spetsiga ansikten dem en plats på vår lista.

Akitankommer från Japan, där rasen är känd för att vara anmärkningsvärt modig och lojal. Dessa hundar är ganska beskyddande mot sina familjer och värderas som följeslagare runt om i världen.

    Relaterad läsning: Shiba Inu vs Akita: Vad är skillnaden?

Avdelare 2

Slutsats

Den vilda räven kan vara avlägset släkt med våra hundkamrater, men de två delar fortfarande många likheter. För de flesta hushåll är det långt ifrån verkligheten att äga en räv, men det finns många hundraser som liknar de charmiga, busiga varelserna!

Äger du någon av raserna vi nämnde?Tycker du att de liknar vilda rävar? Eller finns det någon värdig ras som du tror att vi förbisett? Låt oss veta i kommentarerna!

Utvald bildkredit: esmalen, Pixabay

Innehåll