10 recept på hemlagad kyckling för hundmat (godkänd av veterinär)

Välj Namnet På HusdjuretKyckling är enklassisk hundmatsingrediens, så om du är intresserad av att göra hemlagad hundmat är det ett utmärkt val! Men om du inte är säker på var du ska börja behöver du ett veterinärgodkänt recept för hundmat med kyckling som håller din hund närd och mätt.För att hjälpa dig laga hälsosam hemlagad hundmat har vi samlat de 10 bästa recepten för att lära dig hur du gör hundmat med kyckling på ett enkelt sätt. Scrolla ner för att komma igång!avdelare 9

Topp 10 enkla recept för hundmat med kyckling:

1.Enkelt recept för hundmat med kyckling

Vår första recept för hundmat är lätt att göra på spisen. Använd mald kyckling, frukt och grönsaker som du väljer, samt havre eller ris. Toppa med kokosolja och kycklingbuljongoch du kommer att få hälsosam mat som din hund kommer att älska!
två.Tvåstegs hundmat med kyckling

Detta enkla tvåstegs recept för hundmat med kyckling kommer ihop på mindre än en halvtimme. Allt du behöver för att förbereda din hunds dag är kycklingfärs, frysta grönsaker och ris. Vad kan vara lättare?


3.Lätt Crock-Pot Chicken Hundmat

Detta recept för hundmat tar fyra till sex timmar - men låt det inte avskräcka dig. Den använder en Crock-Pot, så det mesta av den tillagningstiden är helt hands-off. Kasta ingredienserna i Crock-Pot och kör på din dag! Din hunds nya favoritfoder kommer att vara klar när du kommer tillbaka.


Fyra.Tre-kött hundmat

Detta recept kombinerar tre typer av kött: köttfärs, kyckling och kalkon. Men om du inte har alla eller vill göra en100 % kycklingmåltid, inga problem! Den goda nyheten är att köttfärs är lätt att ersätta varandra.


5.Kycklingburgare för hundar

stekt, biffar

Bildkredit: Piqsels

Detta recept kanske låter mer lämplig för en grillfest, men det är hundvänligt! Blanda mald kyckling med frukt och grönsaker (i det här fallet zucchinis, äpplen, morötter och sallad) och brunt ris, forma till biffar och grädda i 15 minuter. Och ja, du kan slänga dem på grillen tillsammans med dina hamburgare.


6.Hundköttbullar

Ersätt mald kyckling med nötkött eller fläsk och du har en hälsosam kyckling hundmat recept ! Dessa köttbullar är gjorda med yoghurt, ett ägg och fiskolja för extra näring. Och de är så vackra att du kanske vill smaka!


7.Maglindrande hundmat för kyckling och pumpa

Om din hund har problem med matsmältningen, kanske du vill prova detta enkelt recept . Till skillnad från de flesta av de andra recepten på den här sidan använder den här inte mald kyckling. Koka kycklinglår eller bröst och blanda med konserverad pumpa och yoghurt. Ta-da!


8.Recept för hundmat med kyckling och sötpotatis

Här är en annan enkel kyckling hundmat recept som du kan kasta i en Crock-Pot. Den här kombinerar kycklingbröst, sötpotatis, gröna bönor och morötter - tillsammans med friskt brunt ris - för att göra en näringsrik måltid.


9.Kycklinghundkex

Vill du komplettera din hunds kost med hemgjorda kex? Detta recept kombinerar två sydstatsklassiker, kyckling och kex, för att göra en godbit som passar en lurvig kung!


10.Hundvänlig Chicken Jerky

Vår sista receptet har bara en ingrediens: kyckling! Skär ett kycklingbröst i tunna strimlor och grädda i ugnen i cirka två timmar. Resultatet? Crispy chicken jerky som din valp kommer att vara huvud över tassar för!


En anteckning om allergier

Kyckling är en ganska vanlig hundallergi , så om du inte har matat din valp med det tidigare, vill du se upp för symtom som öroninfektioner, kronisk diarré och tassslickande.

Vi rekommenderar att du pratar med din veterinär innan du ändrar din hunds diet. En husdjursproffs kan hjälpa dig att se till att din hund får allt den behöver - och kanske rekommenderakosttillskottom inte.

Avdelare 5

Hemlagad kyckling hundmat: Slutsats

Där har du det: 10 läckra hemlagade recept som lär dig hur man gör kycklinghundmat idag! Vi hoppas att dessa recept hjälper dig att skapa hälsosam mat som din hund älskar. Från traditionell mald hundmat med kyckling till hundvänliga köttbullar och kex, dessa recept bör ha dig och din pälsiga vän täckta. Bli inte förvånad om din valp börjar slicka sin skål ren!

Letar du efter fler hundmatsrecept?


Utvald bildkredit: Vorakova Veronika, Shutterstock

Innehåll