10 sätt att knyta an till din nya valp

Välj Namnet På HusdjuretAtt lägga till en ny valp till din familj är givande och spännande. Men bortsett från alla dessa må-bra-känslor, kommer saker oundvikligen att förändras runt ditt hushåll. Valpar är borta från sina mammor och syskon för första gången, och allt är läskigt och överväldigande.Det kan liknas vid att ta hem en bebis. Din nya valp kan hålla dig vaken hela natten och gråta. De kan vara destruktiva. Och låt oss inse det - potträning är aldrig lätt. Valpar kommer med alla möjliga toppar och dalar. Så, hur kan du knyta an till din nya valp och fokusera på ett hälsosamt förhållande? Valp och kattunge vännerHur du binder dig till din valp (10 sätt)

1.Ge tålamod och förståelse

citron valp

Bildkredit: JACLOU-DL, Pixabay

Valpar är individer med sina egna egenheter och personligheter. Vissa valpar kommer att vara så upptagna med att leka och utforska att de praktiskt taget ignorerar dig först. Andra kommer att bli så glada över att ha en ny lekkamrat att de inte tar någon tid alls för att värma upp dig.

Och vissa kommer att vara blyga, blyga och rädda. Det här är de valpar som kräver mest tålamod, kärlek , och förståelse. Men några av de mest givande relationerna skapas av att få förtroende från en osäker valp. Respektera och svara på din valps kroppsspråk.
två.Låt din valp sova på dig

portugisisk vattenhundvalp

Bildkredit: EnelGammie, Shutterstock

Din valp kommer verkligen att sakna sin egen familj. De går från att slumra i en hundhög - bokstavligen - till att ofta sova själva. Till en början kommer de att ha svårt att smälta dessa stora förändringar i rutinen. Det kan vara en mycket ensam, förvirrande övergång.

För att lindra dessa dåliga känslor, låt din valp ta en tupplur i ditt knä medan du ligger i sängen eller tittar på TV. Det kommer att få dem att känna sig varma och trygga, att veta att någon är nära. När de äntligen slumrar till, det är så du vet att de blir mer bekväma med dig.


3.Ge valparna all snuggles

valp Jagdterrier

Bildkredit: T.Ivarsson, Shutterstock

Det här tipset borde inte vara svårt att följa, för det kommer förmodligen att komma i andra hand. Förutom att ständigt vilja leka runt, kommer din lilla kille eller tjej att vilja gosa med dig. Ta den här tiden för att ge din valp all den tillgivenhet du kan. Ju närmare de kan känna dig, desto lättare kommer de att knyta an till dig.

En av de bästa sakerna att göra med en liten valp är att vagga, kyssa och klappa dem. Att visa fysisk uppmärksamhet är ett sätt för dig och din valp att lära känna varandra. Ganska snart kommer du att ha en fullvuxen hund som försöker passa sig i ditt knä.


Fyra.Borsta valpar regelbundet

valp i låda

Bildkredit: Ksenia Merenkova, Shutterstock

Att borsta din valp erbjuder några fördelaktiga saker för ditt långsiktiga förhållande. För det första kommer de att utveckla förtroende för dig när det kommer till deras kropp. Valpar kommer att lära sig att när du borstar dem, menar du ingen skada.

Borstning kommer särskilt väl till pass om du har en ras med långt hår som lätt mattas. De kommer att lära sig att vara stilla istället för att försöka bekämpa dig varje gång du försöker. De flesta valpar kommer verkligen att njuta av det eftersom det känns så bra – plus att det kan utveckla en regelbunden rutin varje vecka!

Relaterad läsning: Bästa borstar för hundar med kort hår


5.Gå ner på valpens nivå för att leka

aussie border valp

Foto: Helena Lopes, Pexels

Din valp kommer inte att tacka nej till en chans att leka. De kommer förmodligen att slita ut dig inom de första dagarna efter att ha haft dem. När du deltar i spelet, se till att komma på deras nivå. Introducera många typer av leksaker och lär dem hur man spelar spel.

Ju mer du inkluderar dig själv i interaktiv lek, desto närmare kommer din relation att bli. Du kan också lära din valp hur grov den ska leka och vad som är lämpligt. Ni kommer så småningom att ha favoritspel som ni båda kan njuta av tillsammans – oavsett om det är så frisbee, apport eller dragkamp .


6.Inkludera din valp så mycket som möjligt

Boston Huahua valp

Bildkredit: OlgaOvcharenko, shutterstock

Kom ihåg - din valp är i ett helt nytt utrymme, och de kommer inte att gilla att vara helt själva förrän de känner sig hemma. För att hjälpa din valp att komma över sina första reservationer, låt den vara med dig så ofta du kan.

Om du inte kan hålla ett öga på dem kan du använda en låda eller lekhage för att säkra dem. Ta sedan med din valp i samma rum som du. Ibland kan bara vara i samma område som deras människor hjälpa er två att komma närmare.


7.Prata mjukt med din valp

puss-valp pixabay

Bildkredit: Charlotte Turner, Shutterstock

Genom att använda en mjuk röst kan din valp slappna av. Om du någonsin har märkt det, reagerar djur när du använder en mycket lugn ton med dem. Deras nerver kommer att vara väldigt höga. Tysta miljöer, särskilt under de första dagarna, kan göra denna introduktionsperiod smidig.

Om du har sången för det kan du till och med prova att sjunga söta vaggvisor. Om du inte är den bästa sångaren och vill överlåta det till proffsen, kan spela mjuk, avkopplande musik lugna din valps nerver.


8.Visa din valp positiv förstärkning

Brun Saluki-valp

Bildkredit: Pixabay

Din valp lär sig allt för första gången. De kommer att göra misstag tills de vet hur de ska bete sig. Du kommer att behöva ta itu med att de tuggar på saker, bajsar på golv och äter oätliga föremål. Istället för att straffa din valp hårt, belöna den för gott beteende.

En valp är mycket mer benägen att upprepa en handling som får beröm från en person de älskar. Om du lär din hund att gott beteende får en belöning, kommer den inte att vilja något hellre än att behaga dig. Det skapar en rang av ordning och respekt och lär din hund att du är alfa.


9.Ta med din valp på nya äventyr

Boingle Beagle Point valp

Bildkredit: foaloce, Shutterstock

Din nya valp kommer att vilja utforska världen också. Låt dem komma på bilturer för att göra ärenden och ta dem till din nästa familjegrill. Socialisera dem så mycket som möjligt medan de är unga. Ju mer självförtroende de bygger upp tidigt, desto bättre kommer de att bete sig i sociala miljöer.

Skyddade valpar är vanligtvis mer reserverade mot främlingar och situationer utanför hemmet. Om de åker med dig till hundparker, bilresor eller vandringsleder, kommer det att ge din hund något att se fram emot varje gång du tar tag i dina nycklar.


10.Hjälp din valp att integreras i hushållet

Bildkredit: Travis J. Camp, Shutterstock

Din valp kommer att behöva vänja sig vid din livsstil. Om du har barn, andra husdjur eller invånare måste din nya valp vänja sig vid alla. Ja, till och med den mest distanserade katten som inte vill vara vänner och dina glada grannhundar på andra sidan stängslet.

Nya ansikten kan vara skrämmande. Med varje introduktion, var din valps wingman. Det skulle hjälpa om du uppmuntrade dem att nosa, utforska och se sig omkring. Häng med dem när de kollar in sin nya omgivning. De kommer att anpassa sig innan du vet ordet av.

Slutsats: Hur man binder med valp

Anledningen till att du väljer att ta med en valp hem är mycket troligt att du vill ha en ny bästa vän. När du knyter an till dinny valp, formar du en varaktig relation som aldrig kommer att gå sönder. Ta den här tiden för att hjälpa din valp att anpassa sig, så att de vet att de kan lita på dig hela livet.

Ju mer ansträngning du lägger på anslutningen i förväg, desto bättre blir det i längden. Snart kommer ni två att hitta ert spår och allt kommer att flyta naturligt.

Du kanske också gillar:


Utvald bildkredit: sarahbanis, Pixabay

Innehåll