10 smartaste hundraser i världen

Välj Namnet På HusdjuretÄr du övertygad om att din hund är ett geni? Om du inte har någon av dessa 10 raser kan du ha fel. Hundar kan variera ganska mycket i intelligens, från pisksmarta Border Collies till svaga men bedårande bulldoggar.Vad exakt gör en smart hund? Forskare mäter hundens intelligens genom att titta på lydnad , förmåga att lära nya kommandon , och träningsbarhet . Jägare, herdar och apportörer gör de smartaste hundarna eftersom de är uppfödda för att lära sig snabbt och vara uppmärksamma på sin omgivning. Många av de smartaste hundarna är tränade för service, arbetar med polisavdelningar, sök- och räddningsteam eller som ledarhundar.Så vilka är de 10 smartaste hundraserna i världen? Fortsätt läsa för att lära dig allt om dessa intelligenta hundar.Avdelare 5

De 10 smartaste hundraserna i världen

1.Border collie

Border collie

Bildkredit: Siberian Husky av lornadandy, PixabayEnergisk och atletisk, Border Collies är också mycket intelligent och fokuserad . Dessa medelstora svarta och vita hundar föddes upp som herdar och är snabba, smidiga och mycket träningsbara.

Border Collies föddes först upp i Storbritannien som en korsning mellan stora romerska vallhundar och små, snabba vikingaspettar. De är konsekvent rankade som några av de mest intelligenta hundarna i världen.


två.Pudel

pudel

Bildkredit: Pudel av carah_, Pixabay

Pudlar, som kan vara standard, miniatyr eller leksak, är otroligt intelligenta hundar som också är starka och energiska. De har lågallergen päls, ofta speciellt trimmade för att visa upp eleganta muskler.

Ursprungligen uppfödda som jakthundar behöver pudlar regelbunden motion, inklusive simning, apportering och löpning. Eftersom de är smarta och atletiska gör de det bra i agilityförsök, såväl som lydnad och spårning av hundsporter.


3.Schäfer

Schäfer

Bildkredit: schäfer av Free-Photos, Pixabay

En av de mest populära raserna i Amerika, schäfern är känd för sin förmåga att lära sig ett brett utbud av kommandon. Dessa hundar är lojala, skyddande och muskulösa, såväl som självsäkra och intelligenta.

För att hålla dem från att bli uttråkade eller frustrerade behöver schäfern en hel del motion, inklusive smidighet, spårning och dockdykning. De utvecklades ursprungligen som tyska vallhundar men är också effektiva vakt- och polishundar.


Fyra.Golden Retriever

golden retriever

Bildkredit: Golden Retriever av Couleur, Pixabay

Golden Retrievers är välkända för sina vackra gyllene kappor och vänliga, intelligenta ansikten. Först uppfödda som jägare i 1800-talets Skottland, är dessa hundar hårt arbetande med söta, hängivna temperament.

Golden retrievers är effektiva jägare och gör ofta bra ifrån sig i lydnad och andra hundsporter. De kan också fungera som guider för blinda eller sök- och räddningshundar.


5.Doberman Pinscher

doberman pinscher

Bildkredit: Doberman Pinscher av patstatic, Pixabay

Doberman Pinschers är mer kända för sin imponerande storlek och vakthundsfärdigheter, men de är också snabblärande, lyhörda och otroligt intelligenta. De är ivriga att behaga men behöver fast, konsekvent träning och mycket motion för att undvika tristess och frustration.

Doberman föddes ursprungligen för skydd i 1800-talets Tyskland. På grund av sin höga intelligens kan de tränas som polis- och militärhundar, samt sök- och räddnings- och tjänstehundar.


6.Shetland Sheepdog

shetland sheepdog

Bildkredit: Shetland Sheepdog av JACLOU-DL, Pixabay

Shetland Sheepdog, allmänt känd som Sheltie, är en smart, mycket lydig vallhund från Skottlands avlägsna Shetlandsöar. Dessa vackra hundar ser ut som små Collies, med långa, triangulära huvuden och täta, raka pälsar.

Dessa intelligenta hundar är energiska, smidiga och atletiska och är lätta att träna och utmärker sig i lydnads-, vallnings- och agilitytävlingar. De är också fantastiska terapihundar och har tillgivna, lekfulla temperament.


7.rottweiler

rottweiler

Bildkredit: Rottweiler av Freepics4you, Pixabay

Kompakta, muskulösa rottweiler är mest kända som skyddande vakthundar, även om de ursprungligen föddes upp som boskapsdrövare. Dessa massiva hundar, som härstammar från romerska mastiffer, har blanka svarta pälsar och muskulösa ben.

Även om rottweilers kan vara envisa, är de också mycket intelligenta, träningsbara och ivriga att behaga. De var några av de första ledarhundarna för blinda och tränas ofta som sök- och räddningshundar och polishundar.


8.labrador retriever

labrador retriever

Bildkredit: Labrador Retriever av AlexanderVlasov, Pixabay

Jämnt humör och utåtriktad, labrador retriever är USA:s mest populära hundras. Dessa lättsamma hundar är ivriga att behaga, mycket sociala och mycket aktiva och kräver mycket motion.

Labradorer är födda simmare, med roderliknande svansar och tjocka, vattentäta pälsar. De är milda, behagliga och anpassningsbara, vilket gör dem till fantastiska familjehundar.


9.Fjäril

fjärilshund

Bildkredit: Papillon av birgl, Pixabay

Om du är ett fan av Papillon är du i gott sällskap. Ursprungligen uppfödd under renässansen som följeslagare för adelskvinnor, denna nyfikna och uppmärksamma ras älskades av Marie Antoinette och kung Ludvig XIV.

Papilloner är ivriga att tillfredsställa och utåtriktade men klarar sig inte om de lämnas ensamma. Kanske för att de är släkt med spaniels gillar papilloner att springa och leka apport.


10.australisk boskapshund

australisk boskapshund

Bildkredit: Australian Cattle Dog av LouKelly, Pixabay

Dessa tjocka, muskulösa hundar är släkt med Australiens vilda dingos. De föddes ursprungligen upp som boskapsskötare och är naturligt lämpade för jakt och jakt.

australiska boskapshundarär hårt arbetande och alerta och har varit kända för att överlista sina ägare. De är nyfikna, lojala och behöver mycket motion för att inte bli bråkstakare. Dessa hundar klarar sig särskilt bra i tävlingar som lydnad, agility och vallning.

Avdelare 3

Gör en smart hund ett bra husdjur?

Det beror på vad du letar efter hos ett husdjur. Om du är villig att lägga ner en hel del tid på din hund, kanske du föredrar en intelligent ras, vilket gör det svara bra på träning och ta reda på dina signaler. Smarta hundar blir ofta lätt uttråkade och kan bli destruktiva om de lämnas ensamma under långa perioder. Liksom katter och barn kan de också vara bråkmakare.

Många smarta hundar är det brukshundsraser , vilket betyder att de har fötts upp för specifika uppgifter som att valla boskap eller dra vagnar. För att hålla dessa hundar underhållna måste du ge dem jobb, som apport eller andra atletiska övningar . Smarta hundar är också ett bra val om du är intresserad av att komma in hundtävlingar som smidighet, lydnad, spårning och vallning. De gör också utmärkta terapi- och ledarhundar, och vissa kan tränas för arbete som polis eller sök- och räddningshundar .

Om du inte är intresserad avtränar din hund omfattandeeller om du kommer att lämna den ensam medan du arbetar, kanske du föredrar en mindre intelligent hund. Mindre intelligenta hundar kan vara lugna och få bättre följeslagare. Dessutom är det mindre benägna att fly eller förstöra dina tillhörigheter!

Avdelare 5

Slutsats: Världens smartaste hundar

Människor har fött upp tamhundar i tusentals år, så det är ingen överraskning att det finns en så stor variation. Några hundar är otroligt intelligenta , medan andra har andra färdigheter. Vi hoppas att den här listan över de 10 smartaste hundraserna i världen hjälper dig att välja enbrainy hundras. Om du väljer en intelligent hund, se upp – den kan överlista dig!


Utvald bildkredit: YamaBSM, Pixabay

Innehåll