11 sätt att ge din hund mer mental stimulans

Välj Namnet På HusdjuretMedan de flesta hundägare vet att deras lurviga vänner behöver fysisk träning, förstår många inte att de också behöver mental stimulans. De flesta raser tycker om att utmanas mentalt, och korrekt användning av mental stimulans kan faktiskt leda till en bättre uppförd, gladare och mer älskvärd hund!Nedan ger vi dig 11 sätt att ge din hund mental stimulans, så att du kan hålla deras sinnen skarpa och svansen viftande. Här är vad mental stimulans för hundar är och hur mycket din lurviga vän behöver:

avdelare 10

Topp 11 sätt att mentalt stimulera din hund:

1.Njut av en stimulerande naturvandring

Våt engelsk springer spaniel

Bildkredit: louisewalker4, Pixabay

Detta är kanske det enklaste du kan göra för att få din valp lite mental stimulans eftersom du kan hålla deras sinnen skarpa samtidigt som den tränar. Hitta ett skogsområde eller någonstans där du kan ta med din hund på en slingrande promenad. Skynda dig inte genom den dedikerade övningen, utan låt istället din lurviga vän utforska de många dofterna runt dem. Även en lugn promenad kan bli ett ganska stimulerande äventyr för din hund!
två.Lär dem ett nytt trick

hundinlärningstrick

Kredit: alexei_tm, Shutterstock

De flesta ägare lär sina hundar grunderna: sitta, stanna, ligga ner, prata. Att lära sig nytt, mer komplicerade knep är ett bra sätt att få din hund att tänka. Försök att lära dem att ge dig ett handslag, välta, hämta en specifik tuggleksak eller släppa det de håller i. De flesta hundar kan lära sig otaliga knep, och att lära sig nya kommandon är både roligt och givande för din hund.


3.Skapa en Scavenger Hunt

terrier med röd kong som leker utanför

Bildkredit: anetapics, Shutterstock

Hundar älskar naturligtvis att peta runt och leta efter mat med näsan. För att efterlikna detta naturliga beteende och ge lite mental stimulans i ditt hem kan du spela ett spel med din valp en gång om dagen där du gömmer några godsaker i hela huset så att de kan hitta. Att använda mat som de lätt kan lukta rekommenderas, och om du vill bygga in lite lydnadsträning i spelet kan du låta dem sitta och stanna medan du gömmer deras godsaker.


Fyra.Erbjud dem en pusselleksak

utåtriktad hund pussel hundleksak

Många leksakstillverkare har börjat sälja hundleksaker som är gjorda speciellt för att stimulera din hund mentalt. Dessa inkluderar leksaker som kräver att de utför en specifik handling - som att dra in en spak denna pusselleksak — att få en godbit. Det finns också leksaker som rymmer godsaker och får din hund att ta reda på hur man tar bort dem, som.


5.Testa din hunds minne

Hundar kan lära sig mer än vi ofta ger dem kredit för, och ett utmärkt sätt att få deras sinnen att fungera är att lära dem namnen på flera olika leksaker. Du kan etablera namnassociation med enkel upprepning, och när din hund vet namnet på en leksak, försök lära dem en annan. Gradvis kan din valp lära sig namnen på alla sina gosedjur, och du kan sedan testa deras minne genom att be dem hämta en viss leksak.


6.Agility träning

Lakeland Terrier vid tävlingar av Dog agility_Zelenskaya_shutterstock

Kredit: Zelenskaya, Shutterstock

Agility träning är ett bra sätt att kombinera fysisk och mental stimulans och få lite en-mot-en-tid med din valp. Du kan välja att springa din hund på agilityarenor eller lägga upp en provisorisk bana hemma på din bakgård. Du kan gradvis lära din hund verbala kommandon för varje hinder och sedan låta den lyssna på de hinder du ropar ut i följd under rörlighet sessioner.


7.Lär din hund att hjälpa till med sysslor

hund i köket

Bildkredit: Sjale, Shutterstock

Något som är något unikt för hundar är deras vilja att tillfredsställa oss som deras ägare, och vilket bättre sätt att låta dem göra just det än att låta dem delta i sysslor! Du kan lära din hund att städa sina leksaker, hämta tidningen åt dig eller till och med öppna kylen och ge dig en dryck på burk - ja, verkligen! Hundar älskar att stimuleras mentalt, och att kunna behaga dig gör den stimuleringen ännu roligare för dem.


8.Leka kurragömma

hund som gömmer sig under soffan

Bild: Aleksey Boyko, Shutterstock

Att leka kurragömma med din hund är ett bra sätt att knyta an till dem samtidigt som du får dem att använda sina näbbar. Du kan låta en familjemedlem hålla om din valp medan du går och gömmer dig, eller så kan du lära dem att sitta och stanna medan du hittar ett gömställe. Ring din hund när du är gömd och låt sökandet börja!


9.Ta med din hund på stan

hund i bilen

Bildkredit: Free-Photos, Pixabay

Ett enkelt sätt att stimulera din hund är att ta ut dembilturermedan du gör enkla ärenden. Så länge de inte lämnas i bilen ensamma är detta också ett bra sätt att knyta an till din hund. Sevärdheter och ljud ovanliga i ditt hem eller bakgård kommer att väcka din hunds intresse och nyfikenhet.


10.Upp deras sociala spel

Precis som människor tycker om att träffa nya människor och få nya vänner, älskar de flesta hundar att komma i kontakt med nya ansikten, ludna eller på annat sätt. Din valp kommer lätt att stimuleras när den introduceras för hundar i en hundpark eller människor vid ett offentligt evenemang. Ju fler hundar och människor din hund får träffa, desto bättre!


elva.Spela Shell-spelet med dem

hund som spelar skallek

Bildkredit: Aleksey Boyko, Shutterstock

Du har hört talas om trekortsmonte, och nu kan du ta den här klassiska bluffen och förvandla den till ett mentalt engagerande spel för din valp! Skaffa tre koppar som inte är genomskinliga och låt din hund se på att du lägger en godbit under en av kopparna. Blanda långsamt runt kopparna och låt sedan din hund försöka hitta godiskoppen en gång - och bara en gång. Om de gör fel, låt dem spela igen. Det här givande spelet är ett bra sätt att få din hund att tänka och motivera den att vara uppmärksam på vad du gör.

Avdelare 7

Öka din hunds mentala stimulans

Inte bara är din valp garanterad att trivas under alla versioner av mental stimulans du kastar på dem, du kommer med största sannolikhet att trivas också! Regelbunden mental stimulering för hundar kommer att hålla deras hjärnor formbara och tillåta dem att ta till sig ny träning och tricks även när de blir äldre. Tack vare denna övning kanske du faktiskt kan lära en gammal hund nya trick.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll