11 avgörande tips för att träna en hund med separationsångest

Att äga en hund är en av de roligaste upplevelserna man kan tänka sig. Det finns inget som att sola sig i den överdådiga, villkorslösa kärleken som din hund kan erbjuda.Det är därför bara naturligt att du ska känna dig förkrossad varje gång du ser eller hör dem lida - och en av de största orsakerna till hundlidande kommer i form av separationsångest.

Om din hund tappar förståndet varje gång du lämnar den ifred – detta kan uttryckas genom att gråta, skälla, förstöra saker, använda badrummet inne, etc. – är det troligt att de lider av separationsångest. Ett av de bästa sätten att kontrollera det är genom att framgångsrikt träna dem i lådan, men processen kan vara magsjuk, eftersom den är full av gråt, gnäll och tjut.

I guiden nedan kommer vi att dela med oss ​​av våra bästa tips för att göra processen så smärtfri som möjligt för er båda, så att ni äntligen kan lämna separationsångest bakom dig för gott. Tips för att träna en hund med separationsångest

De 11 boxträningstipsen för hundar med separationsångest

1.Träning är din bästa vän

Ångest är en form av energi, och hundar vet inte hur de ska hantera den energin, så de ylar, tuggar upp möbler eller till och med börjar gnaga på sig själva.Ett bra sätt att hantera detta är att bli av med så mycket av den energin som möjligt.Ta med din hund på en lång promenad, delta i en kraftfull apportrunda, eller gör vad du än behöver göra för att ta ut din valp.

Om din hund är bra och utmattad när du lämnar, finns det en mycket större chans att den bara kryper ihop sig och tar en tupplur istället för att flippa ut.

hundlåda


två.Gör lådan inbjudande

Om du bara slänger ett gammalt, vadderade lakan på golvet i lådan, kommer din hund förmodligen inte att vilja spendera någon tid i den. Du måste göra deras lilla gömställe så mysigt och bekvämt du kan.

Att köpa en vara backmatta är det bästa stället att börja. Detta ger din hund en mysig plats att ligga ner, vilket ökar chansen att den nickar istället för att bli destruktiv.

Separationsångest orsakas ofta av att man saknar sin ägare, så släng lite smutsiga kläder i lådan också. Detta fyller den med din doft, vilket borde lugna din hund.

hundlåda med leksaker

Kredit: Parilov, Shutterstock


3.Ge dem något att göra

Om du lämnar din hund ensam utan underhållning är det ingen överraskning att den skulle besluta sig för att göra sin egen. Detta kan innebära att de förstör deras matta, försöker hitta sätt att fly eller helt enkelt serenadera grannarna i timmar i taget.

Det är därför du måste ge din hund roliga leksaker att leka med. Pusselleksaker och tugga leksaker är en bra satsning, eftersom de håller länge och ger mental och fysisk stimulans. En annan bra idé är att fylla en KONG leksak med jordnötssmör och frys in det; det borde ta timmar för din hund att slicka ut allt jordnötssmör.

Du bör byta ut leksakerna ofta för att undvika tristess, och du bör ha ett separat lager med leksaker som är endast för användning i lådan. Detta gör dem högt värdefulla, och möjligheten att spela med dem gör att stanna i lådan till ett mycket mer attraktivt förslag.

lämnar hunden hemma

Kredit: Rapidshare, Shutterstock


Fyra.Träna dem att förvänta dig din avgång och ankomst

En del av anledningen till att hundar blir så rädda efter att du lämnat är att de inte förstår att du kommer tillbaka. För dem kan du vara borta för alltid varje gång du går ut genom dörren.

För att skingra dem från denna uppfattning, upprätta ett kommando som låter dem veta att du lämnar, samt ett följeslagningskommando som du använder när du kommer tillbaka. Detta kan vara vad som helst; något så enkelt som att jag kommer tillbaka! och jag är hemma! fungerar bra.

När de väl vet att det första kommandot är en del av ett par kommandon, kommer de att spendera mer tid på att vänta på den andra ordern än att skrämmas över att du aldrig kommer hem igen.

spjällåda

Kredit: Alexey Stiop, Shutterstock


5.Gör ingen stor grej av ankomster och avgångar

Kommandot du använder ovan ska sägas lugnt och tydligt; du vill inte att dessa instruktioner ska hajpa upp din hund. Att gå in och lämna hemmet ska vara så nonchalant som möjligt.

Det svåra med detta är att inte hälsa din hund med entusiasm när du går in genom dörren - trots allt är du lika exalterad över att se dem som de är att se dig. Genom att göra en stor sak av det, etablerar du det som något annorlunda - som om du aldrig förväntade dig att se dem igen när du gick och att det är ett mirakel att du överhuvudtaget återvänt.

Det är därför du bör ignorera dem i några minuter när du kommer hem innan du börjar lugnt klappa dem. Detta bevisar att det inte är värt att bry sig om vad du kommer och går. Som en bonus kommer det att lära dem att hälsa besökarna artigt.

avresa

Kredit: Vera Larina, Shutterstock


6.Använd gradvis desensibilisering

Om du har tid att engagera dig i det, är gradvis desensibilisering en av de bästa metoderna för att bota separationsångest. Tanken är att ta reda på hur lång tid det tar för din hund att tappa förståndet efter att du lämnat, och sedan sakta förlänga den tidsperioden tills den inte existerar alls.

För att göra detta behöver du förmodligen en husdjurskamera och ett stoppur. Första gången du gör detta lämnar du huset medan du övervakar din hund på kameran; ta tid på dem från det ögonblick du kliver ut till det ögonblick du börjar se tecken på ångest. Hur lång tid det än tar är deras separationströskel.

Från den tidpunkten, försök att förlänga tiden du är borta i små steg. Man vill få dem att vänta lite längre, men inte så länge att separationsångesten sätter in.

Denna metod kräver mycket tid och tålamod, men det är ett av de bästa möjliga sätten att övervinna separationsångest.


7.Hantera dina avgångssignaler

Det finns sannolikt vissa åtgärder du vidtar innan du lämnar som väcker din hunds ångest. Dessa kan vara att ta tag i dina nycklar, ta på dig skorna eller öppna dörren.

Som en del av desensibiliseringsträningen kan du införliva några av dessa avgångssignaler för att försöka beröva dem deras kraft. Din hund måste lära sig att det inte är världens undergång om du tar tag i din portfölj.

Arbeta bara på en avgångskö åt gången. Detta förhindrar att din hund blir överväldigad samtidigt som du får en tydlig uppfattning om vilka signaler som stör dem mest.

vet

Kredit: Dmytro Zinkevych, Shutterstock


8.Variera träningen

Du vill inte träna samma tid varje dag, annars kommer din hund att lära sig att deras nya färdigheter bara gäller den givna tiden. Om du varierar upp träningstiderna kommer hunden att kunna tillämpa lektionerna mer universellt.

På samma sätt, om det finns mer än en person i huset, se till att alla tar en sväng och tränar. Om bara en person gör det, kommer hunden att tro att det bara är okej om den där person går men får panik varje gång en annan familjemedlem går ut genom dörren.


9.Om allt annat misslyckas, kontakta din veterinär

Vissa hundar är bara naturligt mer högspända än andra. Hundar som misshandlats eller försummats som valpar har ofta den starkaste separationsångesten, och ibland gör inte all träning och leksaker i världen susen.

Om så är fallet, kanske du vill prata med din veterinär om att sätta din hund på en ångestdämpande medicin. Din veterinär kommer att ha en bättre uppfattning om huruvida mediciner är berättigade, samt vilka som skulle vara bäst för din valp.

Det finns receptfria lösningar som biljard och diffusorer likaså, men dessa tenderar att vara mindre effektiva, så de är bäst reserverade för hundar med milda till måttliga problem.

En glad hund

Kredit: 16.00 produktion, shutterstock


10.Överväg att ringa in extern hjälp

Om du absolut måstelämna din hund ensam hemma i timmar i taget, det kan vara värt att anlita en hundutjämnare eller titta in på en hunddagistjänst.

På så sätt kommer din hund att få välbehövlig interaktion och motion, och de kommer inte att känna att de blir övergivna varje gång du går ut genom dörren.

Det här alternativet är dyrt men det kan vara din bästa insats. Plus, om din hund redan är bortgömd när du kommer hem, kan den bara tillåta dig att få lite R&R efter jobbet.


elva.Oavsett vad, straffa inte din hund

Det är definitivt frustrerande att komma hem till en fläck på mattan eller en förstörd kudde, men det är viktigt att inte skälla eller straffa din hund för dessa beteenden. För det första kommer de inte att göra kopplingen mellan straffet och ett beteende som för länge sedan har slutat, och att bli straffad av den de älskar kommer sannolikt att öka deras ångest ännu mer.

Så behåll lugnet och öva på lite empati. Kom ihåg att de är upprörda för att de saknar dig, och det sista du vill är att straffa dem för det.

Avdelare 2

Crate Training: Don't Lose Hope

Om du är konsekvent och empatisk med din tillämpning av ovanstående lösningar bör du göra det ha din hunds ångest under kontroll på nolltid.

Det finns inget värre än en ledsen hund , men de strategier som visas här hjälper dig att lära ditt husdjur hur man kan hålla sig lugn och självsäker, oavsett vad som händer.

Visste du att din hund som sover nära dig kan vara ett tecken på separationsångest? Se vår artikel för mer!


Utvald bildkredit: Tomasz_Mikolajczyk, Pixabay

Innehåll