12 bästa spel att spela med din schäfer (roliga aktiviteter du kan göra idag!)

Välj Namnet På Husdjuretschäferhundar (GSD) är mycket intelligenta och superatletiska hundar, och de behöver stimuleras både mentalt och fysiskt för att förbli glada och friska. Detta kan uppnås genom regelbunden, riktad interaktion med din hund genom träning och spel eller ännu bättre, en kombination av båda.Även om träning är en viktig aspekt för att uppfostra en väluppfostrad och frisk schäfer, är spel också avgörande för deras hälsa. Från fysiska, atletiska aktiviteter till tankespel för schäfer, det finns så många att välja mellan för att hålla din GSD stimulerad. Läs vidare för 12 av våra favoritspel att spela med din schäfer!

avdelare 10

De 12 bästa spelen för schäfer:

1.Hämta

Fetch är ett klassiskt spel att spela med vilken hund som helst, men det finns en enorm mängd olika sätt att spela det på. Att bara kasta en boll eller pinne och få din GSD att ta tillbaka den är inte så lätt som det verkar, så det är ett utmärkt tillfälle för träning. För yngre hundar kan du behöva använda en godbit eller belöning för att få din hund att släppa bollen, och det kan kräva träning.

Fetch stimulerar din hunds bytesdrift och ger dem också bra fysisk träning. För stora, atletiska hundar som GSD, försök att använda en leksak som reser längre för en mer extrem version av detta spel. A bollkastare är bra eftersom det gör att du kan kasta bollen mycket längre än vanligt och testa din hunds atletiska färdigheter och deras sökförmåga.
två.Frisbee

schäfer spelar frisbee i trädgården

Bildkredit: kscholl, Pixabay

Ett annat klassiskt spel för att spela utomhus, frisbee tar apport till en annan nivå. Eftersom frisbees inte flyger i en rak linje och flyter i luften mycket längre än en boll, är de ett utmärkt sätt att testa din hunds smidighet och deras atletiska förmåga. Börja med att först kasta skivan korta avstånd och få din GSD att ta tillbaka den till dig, och öka sedan gradvis avståndet.

Du kan också rulla frisbeen vertikalt på marken så att de kan jaga! Detta är särskilt bra för valpar eftersom du inte vill att de ska belasta lederna för mycket genom att hoppa.


3.Pussel spel

Schäfer är mycket intelligenta djur, så tankespel är också viktiga för dem. Det finns massor av pusselleksaker på marknaden, varav de flesta går ut på att gömma godsaker i slutna fack för din hund att hitta. Din GSD kommer att behöva ta reda på hur man öppnar de olika facken för att komma åt godbiten, och du kan öka svårigheten när de utvecklas. Börja på den enklaste nivån och gå upp därifrån.


Fyra.Skattjakt

schäfer valp leker med en rep leksak

Bildkredit: Jim Sluder, Pixabay

Spel för mental stimulering som använder din GSD:s fantastiska doftförmåga, skattjakt är roliga aktiviteter som tränar din hunds sinne och kropp. Spelet kan spelas inomhus eller utomhus, så det är perfekt för alla livssituationer eller hundålder. Göm helt enkelt godsaker eller några av din hunds favoritbitar runt ditt hem eller trädgård och uppmuntra din hund att hitta den. Med din GSDs otroliga näsa borde detta inte vara några problem. När de väl har kommit på spelet kan du göra gömställena mer utbredda och svåra.


5.Kurragömma

Hide and seek är inte bara roligt för barn, utan det kan också vara ett spännande spel att inkludera din GSD i! I början kan du behöva två personer, men när din GSD lär sig spelet kan du spela det bara med din hund. Du måste se till att din GSD kan lyda sitt och vänta-kommandon, eftersom de måste sitta och vänta på att du ska gömma dig och bara komma när du ger dem signalen. Börja med att gömma dig på enkla ställen och ge din hund mycket beröm när de hittar dig. Hitta gradvis svårare ställen att gömma sig. Detta spel är inte bara roligt utan kommer också att lära din pooch tålamod och lydnad.


6.Rörlighet

schäfer agility tunnel

Bildkredit: 272447, Pixabay

Du behöver inte betala för dyra agilityklasser för din hund. Även om dessa klasser i allmänhet är värda det, kan du göra det hemma också. Genom att helt enkelt använda vanliga föremål i ditt hem som stolar, lådor, handdukar och leksaker kan du skapa din egen agilitykurs och lära din GSD att gå igenom den. Svårigheten kan ökas när din hund har fått kläm på det, och det är ett bra sätt att stimulera din hund mentalt och fysiskt, samt vara en rolig träningsmetod.


7.Dragkamp

Många undviker att spela dragkamp med sin GSD, på grund av oron för att göra sin hund aggressiv. Men om det görs på rätt sätt kommer spelet inte att göra din hund aggressiv och kan vara en utmärkt metod för träning. Du kan använda grundläggande kommandon som ta eller släpp och sedan stoppa när de blir för upphetsade. Detta lär din GSD att lyda kommandon även när de har något som de inte vill ge upp. Det är också en bra träningsmetod som inte involverar godsaker.

Det är viktigt att hålla din hund under kontroll under dragkamp. Leken bör endast initieras av dig och leksaken är endast tillgänglig för din hund under leken. Dessutom avslutar all hudkontakt, bitning eller napp, spelet direkt, och du måste gå iväg med leksaken omedelbart.


8.Ringstapling

ringstaplare

Bildkredit: Amazon

För avancerade, intelligenta hundar som har bemästrat andra pusselspel är ringstapling en stor ny utmaning. Du behöver en ringstaplingsleksak, som lätt finns i leksakssektionen för barn. Din hund måste ha bemästrat grundläggande kommandon för att den ska kunna leka, och även då kan det ta ett tag att bemästra. Principen är densamma - ringarna måste staplas i ordning - och du måste först visa dina hundar ordningen innan de får kläm på det.


9.Magiska koppar

Magic cups är ett roligt spel att spela inomhus när det är dåligt väder. Allt du behöver är tre plastmuggar och en goding eller en liten näve kibble. Även om det här spelet inte är fysiskt på något sätt, är det ett bra sätt att stimulera din GSD mentalt. Placera de tre kopparna upp och ner med godsaker gömda under en. Låt din hund se vilken som har godsakerna. När de har hittat godbiten, blanda ihop kopparna och låt din hund försöka igen. När din hund väl fått kläm på det kan du göra spelet svårare genom att inte låta din hund se dig blanda kopparna eller genom att helt enkelt lägga till fler koppar i blandningen.


10.Namnspelet

svart schäfervalp som tuggar en leksak

Bildkredit: Yama Zsuzsanna Márkus, Pixabay

Schäfer är intelligenta hundar som kan lära sig namnen på enskilda leksaker ganska lätt. Du kan träna din GSD för att ge dig individuella leksaker på kommando, vilket ger stor mental stimulans för din hund. Börja med bara en leksak och släng den så att din hund kan hämta den samtidigt som du uttrycker namnet på leksaken. När din hund lärt sig namnet på ett tillförlitligt sätt kan du lägga till andra leksaker i mixen. När din hund har bemästrat detta spel, kommer den att kunna ge dig sin boll, frisbee eller favoritleksak med ett enkelt kommando!


elva.Fotboll

Alla hundar älskar bollar och schäfer är inte annorlunda. Fotboll är bra eftersom den använder stora bollar som din hund inte kan springa iväg med och stimulerar deras jakt- och spårningsförmåga. Du kan spela spelet med din hund på mittfältet och försöka få bollen från dig eller sätta dem framför målstolparna och lära dem att stoppa bollen (utan att bita i den!). Fotboll är bra träning och en bra träningsmetod för din GSD.


12.Stanna och gå

ung kvinna som leker med sin schäferhund

Bildkredit: Yama Zsuzsanna Márkus, Pixabay

En vanlig träningsmetod för hundar, stop and go kan också vara ett roligt spel att spela med din GSD. Du kan använda din hunds favoritleksak, en boll eller en frisbee, och det är ett bra sätt att lära din hund grundläggande kommandon medan den är upprymd. Kasta din hunds leksak medan du skriker, gå och när de väl kommer till den, skrik, sluta. Om de följer dina kommandon, låt dem få en godbit. När de väl har fått ner den här grundläggande rutinen kan du göra det mer utmanande genom att få dem att sluta mitt i löpningen eller kasta leksaken och få dem att vänta på ditt kommando innan de springer för att hämta den.

Avdelare 5

Sista tankar: schäferspel

Vissa spel är bra för att träna din schäfer, medan andra är perfekta för mental stimulering , och ytterligare andra är bra för båda. Eftersom lek är en så viktig del av din GSD:s utveckling och träning, hjälper det att blanda ihop dessa spel så mycket som möjligt, även om det inte råder någon tvekan om att din GSD kommer att föredra vissa framför andra.

Finns det några roliga spel du spelar med din schäfer som du känner att vi har utelämnat? Låt oss veta i kommentarerna!

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Zozz_, Pixabay

Innehåll