12 hälsofördelar med pumpa för hundar – baserad på vetenskap

Ah, pumpa, den mångsidiga squashen som är älskad över hela världen. Vi älskar inte bara att äta det i en mängd olika rätter, utan vi använder det också som fyllning i vår favoritpumpapaj.Vi gillar också att göra konst med det och snickra upp det till Halloween för att skrämma iväg töntarna och välkomna de goda andarna. Det är väldigt mångsidigt!

Du kanske blir förvånad över att veta att pumpa är en frukt snarare än en grönsak. Den är full av frön (vilket är vad den klassar som frukt), och den är också söt. Att vara välsmakande, och det faktum att den är full av antioxidanter och näringsämnen, gör den till en favoritvara i många av våra skåp.

Eftersom vi älskar det så mycket, undrar många av oss om vi kan ge det till Fido också. Och svaret är ja,hundar får äta pumpa. Här i den här guiden kommer vi att fokusera på hälsofördelarna med pumpa och alla anledningar till varför du bör inkludera pumpa i din hunds diet.

Avdelare 112 hälsofördelar med pumpa för hundar

Ja, du läste rätt, det finns inte bara en, eller två eller till och med tre hälsofördelar som Fido kan dra av att äta pumpa. Det är tolv! Med så många fördelar finns det ingen anledning till varför du inte ska inkludera det i hans veckokost.

Så, i ingen speciell ordning, här är hälsofördelarna med att mata din hund med pumpa:

1.Pumpa är en superfood

Pumpa är så näringsrik att den är anses vara en superfood . Den är otroligt hög i vitamin A, som många känner till som betakaroten, tack vare dess färgglada orangea kött. Det ger också vitamin C, B12 och E, och fibrer, järn och kalium, och vi kommer att förklara vad var och en av dessa gör i de kommande punkterna. Men att ha lite av allt betyder att det är ett bekvämt sätt att förse Fido med alla de näringsämnen han behöver. Därför är det etiketten, supermaten.

Cocker spaniel på hö

Bildkredit: Capecodprof, Pixabay


två.Pumpa hjälper till med regelbunden matsmältning

Om du någonsin har varit hos veterinären för att din hund har en dålig mage, kanske du redan vet att pumpa är fantastiskt för hans matsmältningssystem. Eftersom den innehåller mycket fibrer kommer veterinärer ofta att föreslå pumpa som en naturligt medel mot diarré för att hjälpa till att fylla upp hans lösa avföring. Eftersom den också är full av vatten kan den också användas för den motsatta änden av matsmältningsspektrat, vilket är förstoppning. Även om det kan verka som en motsägelse, räknar pumpa ut vad din hunds tarm behöver, och den fungerar sin magi.


3.Pumpa är ett naturligt avmaskningsmedel

Pumpafrön innehåller en aminosyra som kallas cucurbitacin, vilket är giftigt för många parasiter men inte våra älskade lurviga vänner. Det förlamar parasiterna, vilket gör att de tappar greppet om hans tarmvägg, och han kommer helt enkelt att bajsa ut dem. Genom att mala upp pumpafrön och sprinkla det på hans kubb, kan du avvärja alla skadedjur som är kända för att orsaka förödelse med hans kropp. Mata inte din hund med hela pumpafrön, och detta är inte en ersättning för hans vanliga parasitbehandling.


Fyra.Pumpa stärker immuniteten

Att vara supernäringsrik betyder att den förser Fidos immunsystem med alla de stärkande näringsämnen det behöver för att hålla sig i form mot sjukdomar. C-vitaminer spelar en viktig roll för att stärka immuniteten och bekämpar de otäcka fria radikalerna. Det ger honom förmågan att bekämpa kroniska sjukdomar och sjukdomar. Även om en hunds lever kan skapa lite C-vitamin själva, är en boost alltid fördelaktig.


5.Pumpa återfuktar

Pumpa är består av minst 90 % vatten , vilket betyder att det är en fantastiskt sätt att återfukta din hund . Om du upptäcker att du inte kan locka honom att dricka ur sin skål, kommer det att räcka långt för att mata honom med en handfull pumpa för att hålla honom hydrerad.

Terrier leker med vattenslang

Bildkredit: sevenpixx, Pixabay


6.Pumpa hjälper till att hålla en hälsosam vikt

Pumpa är ett fantastiskt hälsosamt mellanmål av två anledningar. För det första är den väldigt fibrös. Detta innebär att det gör att hundar känner sig mättare längre, och de behöver färre mellanmål mellan måltiderna. Det är också lågt i kalorier och har mindre än 50 kalorier per kopp , vilket är mycket mindre än feta kommersialiserade hundgodis. Och medan hundar blir galna för det, är det lätt att lura honom till en hälsosam kost.


7.Pumpa återfuktar hud och päls

Pumpa innehåller många näringsämnen somta hand om hans hud och päls. Vitamin A och E, samt niacin, zink och omega-fettsyror, stärker och ger näring till huden och minskar mängden mjäll. I sin tur, med hjälp av dessa näringsämnen, främjar frisk hud en frisk päls. En frisk päls får honom inte bara att se friskare ut, utan den hjälper också till att hantera hur mycket han tappar pälsen. Så alla är vinnare med pumpa!


8.Pumpa främjar urinhälsa

Detta är ytterligare en anledning till att mala pumpafrön och strö dem på valpens kubb. Omega-fettsyrorna och oljan i fröna tros hålla urinvägarna rena gör hans urinblåsa mindre känslig . Detta hjälper Fido att hålla sin blåsa mer effektivt. Det har också antiinflammatoriska egenskaper, vilket innebär att det kan hjälpa till att förebygga njursten.


9.Pumpa stöder ögonhälsa

Som du redan vet erbjuder pumpa en otrolig mängd vitamin A och betakaroten. Dessa är kända för att ha en mängd fördelar för ögonhälsan , såsom att lindra torra ögon, förebygga sår och förbättra perifert syn och mörkerseende. Har du någonsin hört talesättet, morötter hjälper dig att se i mörkret ? Tja, det här är samma sak för pumpa också.

Hundens ögon

Bildkredit: stokpic, Pixabay


10.Pumpa stödjer ett friskt hjärta

Pumpa innehåller kalium, C-vitamin och fibrer, som alla är kända för att ha ett överflöd av hälsofördelar för hjärtsystemet. Kalium, i synnerhet, visas att minska högt blodtryck och kolesterol , vilket i sin tur minskar risken för hjärtsjukdomar.


elva.Pumpa kan minska risken för cancer

Pumpa innehåller karotenoider, som i huvudsak är antioxidanter. Antioxidanter hjälper till neutralisera fria radikaler , och det är fria radikaler som hjälper cancerceller att föröka sig snabbt. Så genom att äta pumpa ger du Fido de verktyg han behöver för att minska risken för att han ska utveckla cancer.


12.Pumpa smakar fantastiskt

Om du behöver ytterligare en hälsofördel med pumpa borde det vara att den smakar fantastiskt. Och mat som smakar gott är lika med en glad hund, och om Fido är glad är vi glada också.

Avdelare 8

Hur serverar jag pumpa till min hund?

Pumpa ska alltid tillagas från färsk, skäras i tärningar och matas till honom när den har svalnat. Om det inte är pumpasäsong eller om du inte har tillgång till pumpa, är konserverad eller mosad pumpa också bra. Mata inte Fido med rå pumpa eller hela pumpafrön.

Köp aldrig mosad pumpa i form av 'pajfyllning'. Pumpapajfyllningen har kryddor och socker tillsatt för att göra den sötare för oss. Kryddor och socker kommer inte bara att ge Fido dålig mage, utan det kan också innebära en resa till veterinären om han överdoserar socker.

Om du ska använda konserverad pumpa, se till att titta på ingredienslistan själv. Se till att den strikt är gjord av endast pumpa, och inga tillsatser eller tillsatta ingredienser är tillåtna.

Hund som biter pumpa

Bildkredit: ElfinFox, Pixabay

Hur mycket pumpa ska jag mata min hund?

Som med allt i livet bör pumpa ätas med måtta. Att lägga till 1 till 4 matskedar pumpa till sin kibble per måltid är ett utmärkt sätt att lägga till det i sin kost utan att han vet. Hur mycket beror på hans storlek.

Eller, om du vill ge honom det som ett hälsosamt mellanmål, hjälper det att ge honom en handfull bitar mellan måltiderna att mätta hans aptit.

Finns det några nackdelar med att mata min hund med pumpa?

Den enda verkliga nackdelen med att mata Fido-pumpa är att det inte är ett mirakelmedel mot hälsotillstånd. Ja, det har många hälsofördelar, men ibland behöver hundar veterinärmedicinska eller medicinska ingripanden, snarare än att bara matas med pumpa. Så länge du inte ersätter din veterinärs råd med pumpa är detta inte en nackdel att oroa sig för.

Om du övermatar din hund med pumpa, precis som allt annat, kan det få honom att få en orolig mage. Följ dessa rekommenderade mängder för säker konsumtion:

  • 1 till 4 matskedar konserverad pumpa per måltid
  • 1 näve kokta pumpabitar som mellanmål mellan måltiderna
  • 1 malt frö per 10 pund kroppsvikt

Avdelare 3

Hund och pumpa

wigglebutt_company, Pixabay

Slutgiltiga tankar

Det finns så många hälsofördelar med att mata Fido-pumpa. Du kan införliva den i hans skål till middag, eller så kan du mata den som ett hälsosamt mellanmål mellan måltiderna. Hur han än tar det kommer han att älska den söta smaken jämfört med tråkiga kommersiella snacks, och det är också mycket hälsosammare.

Från ett friskt hjärta till ögon och att bekämpa cancer eller kroniska sjukdomar, det finns inte mycket pumpa inte gör för din hund.

Så, hitta dig en pumpa lapp och börja baka. Att ge ett hälsosamt och näringsrikt mellanmål till Fido har aldrig varit så enkelt!


Utvald bild: JillWellington, Pixabay

Innehåll