12 hundraser som liknar husky

Välj Namnet På HusdjuretHes

En renrasig Husky ser ut som en varg och de delar 98,8 % av samma DNA som en varg 1 . Men enligt vetenskapen är de inte mer släkt med en varg än en Chihuahua två är. Även om denna ras kan korsas med vargarter, är dessa helt andra bestar änden renrasiga Husky. Efter att ha erkänt att aHusky är ingen vargeller direkt ättling till en, kan du börja upptäcka olika raser av domesticerade hundar som är som Husky. Här är en lista över 12 mest framstående raser som anses likna Huskies.Avdelare 81. Den amerikanska eskimåhunden

amerikansk eskimå

Bildkredit: Christmas w/a K, Wikimedia Commons

Dessa hundarser ut som Husky men är inte nära släkt. Istället är de en del av den tyska spetsfamiljen. De kom över till USA som följeslagare till tyskar på 1900-talet, och precis som Huskies njuter de av konsekvent aktivitet och kräver en hel del mental stimulans för att utmana sin intelligens. De blir också lätt uttråkade och kan bli destruktiva på grund av inaktivitet. Både amerikanska eskimåer och Huskies har använts som effektiva vall- och vakthundar.


2. Samojeden

samojed

Bildkredit: Grisha Bruev, ShutterstockSom Husky,denna rashar traditionellt fötts upp för att dra slädar och valla renar. De har liknande dispositioner som Husky och är territoriellt drivna. Deras vackra vita päls ser ut som en Husky, vilket får raserna att verka lika lika i utseende som i temperament och uthållighet. Men gör inga misstag, Husky och American Samoyed är två helt olika hundraser.


3. Den isländska fårhunden

Isländsk fårhund

Bildkredit: Hawthorne Ave, Flickr

Denna ras är som Husky eftersom de har samma vallningsinstinkter. Men denIsländsk fårhundavlades för att valla får istället för renar. Liksom Husky är dessa hundar intelligenta och tar lätt sig an lydnadsträning. De har också en tendens att skälla för att varna sina familjemedlemmar om möjliga inkräktare. Den isländska fårhunden har en liknande pälsstruktur och färg som Husky, vilket gör att de ser ut som kusiner, om inte syskon, när de sitter bredvid varandra.


4. Den tjeckoslovakiska varghunden

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av arimminum_kennel (@arimminum_kennel)

Denna unika korsningtål kyliga temperaturer precis som Husky kan. De är resultatet av uppfödningen av schäfern och karpatvargen. Därför gör detta dem lite närmare vargen än Huskyn. Ändå finns det många likheter mellan de två raserna, som en muskulös byggnad och en orädd attityd.


5. Saarloos-varghunden

Saarloos Wolfdog

Bildkredit: gloverk, Shutterstock

Detta är en annan schäfer- och vargkorsning som liknar Husky. Saarloos Wolfdogs är starka, intelligenta och självständiga hundar som gillar att tillbringa sina dagar med att arbeta. Deras päls är lite kortare än Huskys, men de delar liknande egenskaper när det kommer till kropp och huvudform. Denna blandras skyddar sina familjemedlemmar och älskar att leka med barn.


6. Den kanadensiska eskimåen

Kanadensisk eskimåhund

Kanadensisk eskimåhund | Bildkredit: PxHere

De kanadensisk eskimå ser ut som Husky, men de tenderar att ha mörkare päls på toppen av kroppen. De föddes upp av inuitfolket för att jaga mat och för att dra slädar med varor mellan byar. De trivs när de bor med en flock andra hundar men tycker inte särskilt mycket om att träffa konstiga hundar som inte är en del av deras flock.


7. Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Bildkredit: Julia Ballarin, Flickr

Dessa vackra hundarhar tjock glänsande päls och ser ut att höra hemma i soffan. Men de är en av de mest primära hundarna som lever idag, och de förväntar sig att tillbringa sin tid med att arbeta eller leka utomhus. De tenderar att yla mer än Huskies för att kommunicera, men båda raserna har liknande temperament överlag.


8. Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai

Bildkredit: Alaskan Klee Kai av Jean licensierad av CC 2.0

Medan Alaskan Klee Kai ser ut som Husky, de är mycket mindre hundar till sin design. Därför är de inte effektiva släddragare eller vakthundar. De är vanligtvis lättare att träna än Huskies, på grund av deras höga intelligens och tålamod. De är fantastiska jägare och trivs i en familjemiljö.


9. Utonagan

Svart och grått utonagan

Bildkredit: Peakpx

Denna varglookalike är en mild hundras som är bra med barn och lojal mot sina flockmedlemmar. De har Husky-DNA i blodet, vilket gör båda raserna lika i utseende och personlighet. De Utonagan är energisk och nyfiken, vilket gör dem till en fantastisk följeslagare för äventyrliga familjer.


10. Tamaskan

Tamaskan hund

Bildkredit: PxHere

Ser in i ögonen pådessa hundarkan få dig att känna att du tittar på en Siberian Husky. De har sitt ursprung i Finland och föddes upp från en blandning av raser, inklusive schäfer. De är tillgivna hundar som älskar barn och äventyr. Tamaskaner gillar inte att spendera tid ensamma och kan utveckla destruktivt beteende när de känner att de blir ignorerade.


11. Akita Inu

Akita Inu

Akita Inu av RitaE, AIX

DeAkita Inuär en populär hund som har sitt ursprung i Japan. De är fluffiga och mjuka som Huskies, och de vet hur man arbetar hårt som beskyddare och herdar. De användes ursprungligen för att jaga vilda djur för att hjälpa till att mata sina mänskliga familjemedlemmar, men idag spenderar de vanligtvis sin tid som bortskämda husdjur. De trivs bäst som en del av ett enhundshem.


12. Den finska spetsen

finsk spets

Bildkredit: 596770, Pixabay

Dessa hundar är lika söta som Huskies , men de har en mer aggressiv personlighet på grund av sina djupa jakt- och bevakningsinstinkter. De delar DNA med nuet -utdöd Taimyr Wolf , och de dog nästan själva när de korsades med flera andra raser. Lyckligtvis bestämde jägare att de var tillräckligt viktiga för att rädda.

Avdelare 5

Sammanfattningsvis

Det finns många bra hundraser där ute som delar likheter med Husky. De kanske alla delar samma arbetsetik, men vi tror att de alla har sina egna unika egenskaper som är värda att utforska. Vilka är dina favorithundraser närliggande Husky? Vi vill höra vad du tycker i vårt kommentarsfält nedan!

Relaterad läsning:

  • 100+ Husky-namn: Idéer för kraftfulla och eleganta hundar
  • Bästa hundfoder för huskyvalpar tillgängligt i år
  • 8 olika typer av huskyhundraser
  • Husky vs. Wolf: Vad är skillnaden? Är de släkt?

Utvald bildkredit: Konstantin Zaykov, Shutterstock

Innehåll