14 enkla steg för att stoppa din hund från att snarka

Välj Namnet På HusdjuretAtt ha en hund som snarkar konstant kan vara ett stort problem, speciellt om den sover i samma rum eller delar säng med dig, vilket de brukar göra. Snarkning kan också vara ett symptom på ett underliggande hälsoproblem, så det är inget du bör ignorera även om du kunde.Vi har satt upp en komplett lista över botemedel som du kan prova för att hjälpa dig få en lugn sömn och förbättra sömnkvaliteten för ditt husdjur. Följ med oss ​​medan vi går igenom det uppenbara och de inte så uppenbara snarkningsmedel som du kan prova direkt för att hjälpa dig att få en bättre nattsömn.Avdelare 1

Steg för att stoppa din hund från att snarka

Det här är de enkla stegen du kan ta för att minska eller eliminera ditt husdjurs snarkning.

1. Anlag

Bulldog Nose

Bildkreditering av: CC0 Public Domain, pxfuelDet första steget för att eliminera snarkning är att inse att vissa hundraser är benägna att snarka. Brachycephalic eller korthåriga raser är de mest mottagliga för snarkningstillståndet. Brachycephalic raser inkluderar Bulldoggar , Boxers,Mopsar, Sih-Tzus Himalaya och många fler. De insnärtade nosarna på dessa hundar minskar avsevärt rummet i deras näshålor, vilket kan göra det svårt för dem att andas och få dem att snarka. Om du sover lätt och oavbruten sömn är avgörande för din livsstil, kan du behöva undvika att köpa någon av dessa raser.


2. Ändra deras sovställning

hund som sover i sängen

Bildkreditering av: Aleksey Boyko, Shutterstock

Ibland räcker det med en liten knuff för att få dem att rulla över eller ändra sovställning för att få snarkningen att sluta. Även en valp som inte snarkar kan ibland hitta en sovställning som orsakar snarkning.


3. Använd en kudde

Hund kudde

Bildkreditering av: CC0 Public Domain, pxfuel

Om ditt husdjur gillar att sova i samma position och ett försiktigt knuff inte hjälpte till att få snarkningen att sluta, kan det ofta vara bra att använda en kudde. Att använda en kudde för att stödja ditt husdjurs huvud kan ofta minska snarkning genom att öppna luftvägarna tillräckligt för att ditt husdjur ska kunna andas fritt.


4. Använd en rund säng

Round Dog Bed_shutterstock_rad fx

Bildkredit av: rad fx, shutterstock

Om din hund tenderar att sova i samma ställning varje natt och det leder till snarkning kan du prova att använda en rund säng. Runda sängar har ett sätt att naturligt ändra ditt husdjurs sovställning, vilket gör att hunden sover mer uppkrupen än rak, vilket ofta leder till mindre snarkning.


5. Rengör sängkläderna

Strö

Bildkredit av: Pexels, pixabay

Nu börjar vi komma in på några saker som inte alla tänker på. Över tid, ditt husdjurs säng kan samla ilska, smuts, dammkvalster, oljor, pollen, nikotin och många andra föroreningar. Någon av dessa föroreningar kan orsaka en mild allergisk reaktion hos ditt husdjur som gör att ditt husdjurs näshålor fylls upp med slemhinnor, vilket minskar luftflödet och orsakar snarkning. Många gånger kan tvättning och byte av sängkläder minska eller eliminera snarkningen.


6. Använd en luftrenare

Luftrenare_shutterstock_Yuttana Jaowattana

Bildkreditering av: Yuttana Jaowattana, shutterstock

Luften kan innehålla många föroreningar, precis som ditt husdjurs sängkläder. Du kan ofta hitta pollen, föroreningar från bilar, cigarettrök och många andra föroreningar i luften vi alla andas. Dessa förorenar kan starta en allergisk reaktion som orsakar en täppt näsa, vilket begränsar luftflödet och orsakar snarkning. För att bekämpa dessa föroreningar kan du prova att använda en personlig luftfilter som kan bidra till att minska antalet skadliga partiklar i luften. Färre föroreningar betyder mindre risk för en allergisk reaktion.


7. Använd en luftfuktare

luftfuktare

Bild: asundermeier, Pixabay

Torr luft kan torka ut bihålorna, vilket gör att de spricker. När detta händer kan svullnad uppstå runt det drabbade området, vilket orsakar ömhet och gör det svårt att andas, vilket resulterar i snarkning medan ditt husdjur sover. Torra bihålor är mycket vanliga under vintermånaderna när radiatorer och andra värmekällor tar bort all vattenånga från luften. Om du tror att torr luft är källan till problemet för ditt husdjur, kan du prova att köpa en luftfuktare för att fylla på fukten i luften. Luftfuktare är billiga och lättillgängliga på de flesta stora köpcentra eller online.


8. Kost och träning

övning

Bildkreditering av: Freebird7977, Shutterstock

Fetma kan vara en annan orsak till snarkning hos ditt husdjur. När din hund går upp i vikt kan fettmolekylerna byggas upp i nacken och ansiktet och utsätta luftvägarna för tryck. När dessa gångar stängs av för mycket gör det det svårt att andas, vilket leder till snarkning. Att hålla ditt husdjurs vikt perfekt för dess storlek kan dramatiskt minska snarkning och förlänga ditt husdjurs liv.


9. Leta efter tecken på infektion

sjuk hund

Bildkreditering av: Javier Brosch, Shutterstock

Vi har nämnt att torra bihålor kan leda till en infektion som begränsar luftflödet, men andra infektioner gör detsamma också. Varje infektion i ansiktet eller halsen har potential att klämma av luftvägarna vilket resulterar i snarkning. Om du märker någon svullnad eller ömhet bör du ta ditt husdjur till veterinären omedelbart.


10. Tandvård

hur man gör hemmagjord hundtandkräm

Bildkreditering av: Boryana Manzurova, Shutterstock

En av de största orsakerna bakom svullnad och infektioner i ansiktet är från tandförfall. Hålrum, en trasig eller trasig tand och många andra tandtillstånd kan leda till svullnad i luftvägarna. För att göra saken värre är det inte alltid lätt att avgöra om ditt husdjur har ett tandproblem utan att besöka veterinären, så du måste se upp för svullnad och en motvilja mot att äta för att snabbt identifiera ett tandproblem. Att manuellt borsta ditt husdjurs tänder och en diet med torrt kött är det bästa sättet att förebygga tandproblem. När du manuellt borstar ditt husdjurs tänder är det viktigt att använda en doggy tandkräm , eftersom många typer av mänsklig tandkräm har ett konstgjort sötningsmedel som kallas Xylitol som kan vara dödligt för hundar, även i små mängder.


11. Blockering

Bildkreditering av: Ruth Black, Shutterstock

En annan orsak till förträngda luftvägar kan vara en blockering, vilket kan vara en tumör som trycker den stängd eller ett främmande föremål som har fastnat. I båda fallen är det enda du kan göra att ta ditt husdjur till veterinären där det kan få ordentlig behandling.


12. Medicinering

hund som tar vitaminer

Bildkreditering av: ALPA PROD, Shutterstock

Eftersom vi har pratat om flera medicinska tillstånd som kan få ditt husdjur att snarka, bör vi också nämna att all medicin de tar för att hantera ett hälsoproblem också kan få ditt husdjur att snarka. Vissa mediciner, som smärtstillande och lugnande medel, kan försätta ditt husdjur i en djup sömn som framkallar snarkning. Om ditt husdjur nyligen har börjat ta medicin som får dem att snarka, kan du försöka ringa din veterinär för att se om det finns ett alternativ till märket de tar.


13. Kirurgi

Hundkirurgi

Bildkredit av: alefunky, pixabay

Tyvärr är operation ibland det enda sättet att minska snarkning. Kirurgi kan hjälpa till att öppna luftvägarna för hundar med inknäppta ansikten. Det kan också ta bort tumörer, dåliga tänder och främmande föremål som kan begränsa luftflödet och orsaka snarkning. Men operation är dyrt och inte något vi vill utsätta vårt husdjur för, så du måste diskutera med din veterinär vad som är det bästa sättet att göra med tanke på omständigheterna.


14. SnoreStop

Snore Stop

Bildkredit av: SnoreStop, amazon

Slutligen, om inget annat fungerar eller operation inte är ett alternativ du är villig att utöva, kan du prova den kommersiella produkten SnoreStop. SnoreStop är tillgänglig för människor såväl som husdjur, och den använder endast helt naturliga ingredienser. Det har varit tillgängligt sedan 1995, så det finns några bevis på att det fungerar. Det enda problemet med denna produkt är att den inte är effektiv på alla hundar, och den kanske bara minskar snarkningen lite.

Avdelare 8

Slutsats

Det finns flera sätt att eliminera eller minska ditt husdjurs snarkning, och vi rekommenderar att du börjar enkelt med de första stegen. Den runda sängen fungerar bra eftersom när ditt husdjur väl har använt den krävs inga ytterligare åtgärder. Annars skulle du behöva knacka på dem för att byta position eller lägga en kudde under huvudet varje gång de snarkar, vilket kan vara obekvämt. Luftrenare fungerar bra, särskilt under pollensäsongen, eller om någon i hushållet röker. Luftfuktare kan fungera bra på vintern, och SnoreStop är en bra produkt att prova när inget annat verkar fungera. Förhoppningsvis har ditt husdjur inte några av de allvarligare hälsoproblem som kräver en veterinärs uppmärksamhet, men om du håller dem på en hälsosam vikt och håller deras tänder rena, har du gjort det bästa du kunnat.

Om du har tyckt om att läsa och fått några nya tips, vänligen dela dessa 14 enkla steg för att stoppa din hund från att snarka på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit av: Javier Brosch, shutterstock

Innehåll