14 fluffiga kattraser: Snuggly & Floofy Kitties

Välj Namnet På Husdjuretdockansikte persisk katt liggande på golvetHur kunde du inte bli kär i en katt efter att ha tittat på bilder på några av världens fluffigaste kattraser? Vi skämmer inte ut hundälskare; vi älskar dem också. Men det finns inget bättre sätt att övertala en ivrig hundmänniska att värma sig till åsynen av några extra fluffiga kattungar.

Jag är övertygad om att ju fluffigare en katt är, desto mer perfekt är den för att mysa. Visst, de kan ha lite mer omfattande skötselvanor, men du vet inte vad du saknar förrän du ser några av dessa pälsbollar. Om du älskar långhåriga katter lika mycket som vi gör, kanske du vill förbereda dig på att ta med dig en av dessa fluffiga kattraser hem.

hepper singel katt tassavdelare

Topp 14 fluffiga kattraser:

1.Maine Coon

vit Maine Coon katt hemma

Bildkredit: Pixel-Shot, ShutterstockMaine Coons är några av de mest framstående katterna. De har framträdande munnar och tjock, fluffig päls för att hålla dem varma. Detta är en amerikansk ras som var tvungen att anpassa sig till kalla vintrar i New England-regionen. De erkändes först i delstaten Maine, även om deras sanna förfäders ursprung inte är känt. Maine Coons är stora, lurviga katter med några av de vänligaste katttemperamenten som finns.


två.persiska

skuggad silver perserkatt

Bildkredit: Linn Currie, Shutterstock

En stor, fluffig snöboll är det första som kommer att tänka på när någon pratar om Persiska katter . Denna ras har gynnats av kungligheter i århundraden. De är fantastiska med tjocka, lyxiga kappor, och de älskar alla att bli bortskämda.


3.Norsk Skogkatt

blå rök norsk skogkatt

Bildkredit: Elisa Putti, Shutterstock

Dettagammal raskommer från Norge och har förekommit i norska sagor i tusentals år. De är stora, vänliga katter med långa, tjocka pälsar. Dessa är en populär ras och är bättre lämpade för kallare områden. De tappar mycket, så var beredd på mycket borstning.


Fyra.Ragdoll

ragdoll katt sitter på ett kattträd

Bildkredit: izmargad, Shutterstock

Ragdolls har några av de sötaste ansiktena och mest tillgivna personligheter. Dessa skönheter är förvånansvärt avslappnade och ett fantastiskt familjedjur. De är också intelligenta, och många ägare rapporterar att de lär dem hur man sitter och leker apport.


5.Sibirisk

sibirisk katt sitter på en stock

Bildkredit: Just-Mila, Shutterstock

Skulle du kunna tänka dig att komma från Sibirien utan en tjock päls för att hålla dig varm? Dessa katter är otroligt tuffa, med deras historia som går tillbaka till 1 000 e.Kr. Sibiriska katter är kraftfulla, intelligenta djur som är kända för att hamna i lite bus här och där.


6.Himalaya

Himalayakatt med chokladpunkt dockansikte

Bildkredit: Anne Richard, Shutterstock

Himalaya katterkorsades mellan persiska och Siamesiska raser. De har stora ögon, små öron och vackra pälsar som kommer i nyanser av choklad, blått, sköldpaddsskal, grädde och andra mönster. Även om de alltid älskar sina familjer, är de inte förtjusta i främlingar i huset.


7.Trashank

tabby ragamuffin katt

Bildkredit: Benjamin B, Shutterstock

Ragamuffin-rasen delar många likheter med Ragdoll. De har långt hår som kräver borstning minst en gång i veckan. De är också intelligenta som sina kusiner och kan följa många grundläggande kommandon.


8.somaliska

en blå somalisk katt i vit bakgrund

Bildkredit: Nataliya Kuznetsova, Shutterstock

Som släktingar av de korthåriga Abessinier , dessa katter har en muskulös kroppsbyggnad som gömmer sig under all den tjocka pälsen. Dessa katter kräver mycket motion och skötsel. De är ganska sociala och kommer överens med nästan alla som kommer runt.


9.burmesiska

Helig Birma Cat

Bildkredit: Borkin Vadim, Shutterstock

burmesiska är den perfekta katten om du vill ha en som föredrar att vara vid din sida hela dagen. De är en tillgiven och känslig ras med en vacker päls att matcha.


10.Turkisk skåpbil

Turkisk skåpbil som sitter i trädgården

Bildkredit: Vadim Petrakov, Shutterstock

TILL Turkisk skåpbil är en unik katt eftersom de inte bara tål vatten utan tycker om att spendera tid i den. De har fått smeknamnet simkatten. Deras tjocka, vattentäta päls skyddar dem från kalla temperaturer och förhindrar att deras kroppar blir genomvåta. Dessa katter har också stora ögon, ofta med en grön och en blå.


elva.Highland Fold

närbild av highland vik katt

Bildkredit: Sel_Sanders Shutterstock

Du skulle känna en Highland Fold-katt om du såg en. Highland Folds har öron som viks framåt och långa, luddiga hårstrån. De är aktiva katter som älskar att ströva utomhus men är också bra att ha som familjekatter. De kräver fler borstar än andra raser. Kamma dem två gånger i veckan för att förhindra att pälsen mattas.


12.turkisk angora

vit turkisk angora

Bildkredit: TheCats, Shutterstock

Några av de bästa sakerna kommer i små förpackningar. Deturkisk angoraär en liten kattras med medium hår. Även om deras rockar inte är lika långa, finns det gott om volym i dem. Dessa katter är nästan helt vita med slående ögon. Utöver de veckovisa borstningarna har de också nytta av ett bad med några månaders mellanrum.


13.Brittiskt korthår

gyllene brittisk korthårskatt liggande på en blå soffa

Bildkredit: SunRay BRI Cattery RU, Shutterstock

En annan fluffig kattras är Brittiskt korthår . Dessa katter fäller en hel del och är lyckligast när de lämnas till gränserna för sitt familjehem. De är tillgivna mot andra djur och människor men gillar vanligtvis inte främlingar särskilt mycket.


14.Exotiskt korthår

exotisk korthårig katt sitter på gräs

Bildkredit: Ewa Studio, Shutterstock

Om de inte hade en kortare päls skulle det vara svårt att se skillnad på en Exotiskt korthår och en perserkatt. Detta är en livlig ras, även om de också spenderar mycket tid uppkrupen bredvid sina nära och kära. De är inte idealiska om du har små barn eller hundar som springer runt på grund av deras otålighet, men de är fortfarande söta att titta på och ett perfekt alternativ för någon som är singel.

hepper katttassavdelare

Sista tankar om Fluffy Cats

Den största nackdelen med att äga en långhårig katt är att den kräver en extra borstning varje vecka eller så. Trots detta är dessa fluffiga raser några av de sötaste, mest tillgivna kattraserna som familjer älskar att bo i sina hem. Om du har extra tur kan de till och med exponera sin dyrbara mage för dig och låta dig gnugga händerna genom hela deras långa bukpäls.


Utvald bildkredit: Mustafa ferhat beksen, Shutterstock

Innehåll