15 maltesiska hårklippningar och skötselstilar 2022 (med bilder)

En av de största fördelarna med att äga en malteser är möjligheten att ge dem bedårande hårklippningar. Dessa hundar är som små små dockor, och att sköta dem på roliga och kreativa sätt är oändligt underhållande.Ännu bättre, hundarna verkar trivas med att klippa sig också. Det håller inte bara håret borta från ögonen, utan att se bedårande ut hjälper dem att få mer uppmärksamhet - och vilken hund älskar inte uppmärksamhet?

Om du letar efter inspiration för din maltesiska nästa 'do, leta inte längre. Här hittar du 15 av de hetaste maltesiska frisyrerna du kan tänka dig. Du kan välja den som du tror kommer att se bäst ut på din valp eller prova dem alla - det är upp till dig!

Avdelare 1

De 15 bästa maltesiska hårklippningarna

1.Den öppna boken maltesisk frisyrMed håret delat i mitten kommer din malteser att se ganska flitig ut. Detta snitt hjälper verkligen att framhäva deras ögon, vilket kan främja en djupare koppling mellan er båda. Om det misslyckas, ger det dig ett främsta mål att sikta på när du kliar sig i huvudet.


två.Barbara Eden maltesiska frisyr


Om du vill låta din hunds hår växa långt och ändå hålla det borta från ögonen, är Barbara Eden rätt väg att gå. Detta är en hög hästsvans på toppen av huvudet, och den skapar en kaskad av hår längs sidorna av ansiktet. Det bästa av allt är att den studsar när de går.


3.Mullet maltesisk frisyr

Mullet-looken är motsatsen till Barbara Eden på många sätt, eftersom det innebär att man klipper håret nära toppen av huvudet. Det är dock fortfarande tillåtet att sitta länge i ryggen, och du kan para det med en mustasch om du verkligen vill ge din hund den där metalllooken från 80-talet.


Fyra.Gandalfs maltesiska frisyr

Gandalf involverar Allt håret på huvudet blir långt och silkeslent. Det får liksom din hund att se ut som en mopp med ögon, men om du borstar dem regelbundet kan de se ganska eleganta ut också. Denna look kräver också mindre frekventa resor till frisören.

    Para ihop denna bedårande stil med en söt hundbåge som finns på vår lista över Bästa hundbågar

5.Cyndi Lauper maltesiska frisyr

Ingenting kommer att kanalisera din hunds inre popstjärna på 80-talet som Cyndi Lauper. Det här är en dubbel hästsvans på sidan, och det ger dem definitivt en tillbakablick som fortfarande är ganska feminin. Pojkhundar kan dra av det också - men på dem kallas det Zardoz.


6.The Bowl Cut Maltesisk frisyr

Skålsnitt är kända för att de ser ut som att någon sätter en skål ovanpå ditt huvud och skär runt den. De ser dock bättre ut på en malteser än de flesta andra, och den här lättanvända frisyren är perfekt om du känner för att ta över frisörens saxar själv.


7.Jamie Lee Curtis maltesiska frisyr

Det här är en kort, hackig frisyr som den typ som ofta favoriseras av Jamie Lee Curtis. Den ser fantastisk ut på henne, så det finns en god chans att den kommer att se bra ut på din hund också. Om du bestämmer dig för att ge din hund det här snittet, låt den kanske inte vandra utHalloween, bara för säkerhets skull.


8.Ewok maltesiska frisyr

Om du är ett fan av Return of the Jedi kan du ha detdin alldeles egna Ewok– och allt du behöver göra är att klippa din hunds hår så här. Det här är ett enkelt snitt, men det gör det inte mindre bedårande. Bäst av allt, ungefär som en Ewok, kommer din hund sannolikt att dyrka dig som en gud.


9.Jokern maltesisk frisyr

Om du är villig att färga din hunds hår grönt, kan de få fram samma utseende som gynnas av Batmans ärkefiende. Jokern säger till alla att den här hunden är redo att se världen brinna - eller så kanske de bara vill ha uppmärksamhet. Samma skillnad, egentligen.


10.Fingret i ljusuttaget

Ibland är den bästa frisyren ingen alls, och fingret i den lätta socket-looken låter din hunds naturliga hår skina igenom. Det här utseendet kan vara lite ostyrigt, men det är ett bra sätt att hålla din hund snygg utan att spendera en massa tid på att trimma dem.


elva.Torped maltesisk frisyr

Sleek är namnet på spelet när det kommer till torpeden. Din valps hår är perfekt strömlinjeformat, vilket gör att den kan springa fritt med lite vindmotstånd. Det här är ett rent utseende, även om det kan bli ganska rörigt när det växer ut.


12.Wilford Brimley maltesiska frisyr

Med Wilford Brimley ligger fokus på mustaschen mer än något annat. Håret på toppen av huvudet hålls kort och hanterbart, och detta hindrar det från att dra uppmärksamheten bort från showens stjärna.


13.Rachel maltesisk frisyr

Vissa hundar har fastnat på 90-talet, när Tamagotchis var kung, AOL var det enda sättet att komma online, och Jennifer Anistons Rachel var den hetaste frisyren i världen. Med långa, flödande lockar som sjunker ner på vardera sidan av din hunds ansikte, kommer denna look naturligt att dra ögat mot deras dyrbara ögon.


14.Christina Ricci maltesiska frisyr

Det första du lägger märke till med Christina Ricci är hennes stora uttrycksfulla ögon, och den här frisyren kommer också att framhäva din valps kikar. Det är en hårt klippt frisyr, som också skär ner på deras ludd, vilket gör det lättare att klappa dem.


femton.Sam Elliott maltesisk frisyr

Sam Elliott är ungefär som Wilford Brimley, förutom att håret på toppen är tillåtet växa längre , liksom mustaschen. Återigen, dock är det ansiktshåret som får alla beröm, eftersom det ger din hund ett visnat utseende. Bli inte förvånad om du ständigt stirrar på din valp och väntar på att den ska pryda dig med gammaldags visdom.

Avdelare 3

Vilken maltesisk frisyr kommer Du Plocka?

Det är omöjligt att lista alla potentiella frisyrer som du kan ge din hund, men förhoppningsvis har den här listan gett dig några kreativa idéer. Det finns tillräckligt med variation för att du kan cykla igenom dem, och det kommer att kännas som att du har en helt ny hund varje gång.


Utvald bild: monster_code, Shutterstock

Innehåll