16 hundraser med låga bytesdrifter

Välj Namnet På HusdjuretRaser med låga bytesdrifter

Hundar är perfekta husdjur, men vissa primala beteenden är otroligt svåra att avla ur dem.Ett av de mest uttalade av dessa beteenden är deras bytesdrift, vilket kan få dem att jaga och attackera andra djur. Denna drift kan göra vissa raser mindre kompatibla med andra husdjur, särskilt mindre som katter, och det kan också göra varje promenad till en nervkittlande upplevelse, eftersom du lever i rädsla för att din hund ska se en ekorre.Men inte alla raser har en stark bytesdrift. Även om det är omöjligt att lova att någon hund kommer att kunna motstå att jaga andra djur, tenderar hundarna på listan nedan att ha mycket lägre bytesdrift än andra raser, vilket gör dem till ett utmärkt val för hushåll med flera husdjur.

Avdelare 8

1. maltesiska

maltesiskaDet här kan kännas som fusk — trots allt, vad kan enmaltesiskamöjligen jaga? — men faktum är att många mindre raser är utmärkta jägare av katter, gnagare och andra djur. Malteserna, å andra sidan,tenderar att vara ganska lat,så om inte det andra djuret klättrar in i hans mun är det troligt att det är säkert.


2. Fransk bulldogg

Fransk bulldog

Foto av Darby Henjum på Unsplash

Dessa valpar är väldigt lika malteserna, med en stor fördel: de skäller mycket mindre.Franska bulldoggarhar väldigt korta näsor och är benägna att få andningsproblem, så även om de bestämmer sig för att ta sig av sina lata duffs för att jaga något, kommer de troligen att få ont långt innan de kan få ner den.


3. Golden Retriever

Golden Retriever

Foto av Benjamin Ilchmann på Unsplash

Konstigt nog skulle en hund som avlats för att hämta nedfällt vilt ha en så låg bytesdrift, men Golden Retriever är älskare, inte jägare. Deras bytesdrift varierar dock från individ till individ, så även om de flesta av dem inte är stora jagare, finns det några som älskar att köra ner mindre vilt. (Tennis bollar, naturligtvis, bör leva i ständig rädsla för varje Golden Retriever.)


4. Fjäril

fjäril

Foto av MusicFox Fx på Unsplash

Dessa leksakshundar tycker om att få vänner och leka med dem mer än att jaga något, vilket gör demFjärilett utmärkt val för ett hus som redan har katter i sig. Som sagt, de är fortfarande benägna att tjata det levande dagsljuset från alla katter som inte vill leka med dem.


5. Vizsla

ungersk vizsla

Liksom Golden Retrievers skapades denna ras ursprungligen för att vara en jakthund - och liksom Goldens,Vizslasskulle hellre göra precis vad som helst än att jaga spel. Återigen älskar de att krypa upp i soffan bredvid dig, så de kanske fortfarande vill titta på jaktprogram på TV.


6. Cavalier King Charles Spaniel

cavalier king charles spaniel

Foto av Austin Kirk på Unsplash

Dessa knähundar håller sig hellre bredvid dig och försöker ta några godsaker ur din hand än att jaga efter andra djur. DeCavalier King Charles Spanielär en smart ras, och de förstår verkligen att det är mycket mer givande att hitta ett bekvämt varv än att springa efter en katt.


7. Boxer

boxare

Foto av Jordan Davis på Unsplash

Boxareär stora, älskvärda dunsar, och de brottas hellre med sina ägare än förföljer andra djur. Som sagt, de do älskar att slåss, så alla katter som har otur att komma över sin väg riskerar att hamna mitt i en vänskapsmatch.


8. Stora Pyrenéerna

Stora Pyrenéerna

Dessa jättehundar föddes upp för att skydda andra djur, inte trakassera dem. Trots deras enorma storlek,Stora Pyrenéernaär en älskvärd lugg, och de är mycket mer benägna att agera livvakt för andra husdjur i huset än en översittare.


9. Bichon Frise

Bichon Frisé

Dessa småfluffbollarkommer sannolikt inte att jaga katten, men de kommer sannolikt skäller på det. Det finns ingen stor risk för att de kommer att agera på sina hot (och om de gjorde det skulle katten sannolikt sätta dem på deras plats), men de kan ändå vara irriterande för andra djur.


10. Japansk haka

japansk haka

Även om det inte är en välkänd ras, fungerar dessa små ungar mer som kattungar än hundar. De Japansk haka älskar att slå saker med sina tassar, och de har avlats för att hålla sig lugna snarare än att reagera instinktivt. Vem vet, de kanske till och med dämpar några av dina impulsiva önskningar.


11. Old English Sheepdog

gammal engelsk fårhund

Liksom de stora Pyrenéerna Gammal engelsk fårhund skapades för att fungera som en livvakt, inte en lönnmördare. De är inte särskilt reaktiva mot andra djur - förutom vargar, men om du har en varg i ditt hus har du större problem än vi kan hjälpa till med.


12. Havanais

Havanais

DeHavanaisförväxlas ofta med Bichon Frise, och de har liknande avslappnade stilar. De föredrar att hålla sig nära sina ägare snarare än att vandra iväg ensamma, men de kan försöka jaga bort alla djur som kommer för nära deras familj.


13. Irländsk setter

Irländsk setter

Dessa valparär otroligt smarta och lydiga, så även om de inte är benägna att springa efter andra varelser, kan du vanligtvis avbryta dem om de gör det. Men de är vanligtvis mer benägna att få vänner än att försöka jaga efter ett mellanmål.


14. Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhound

Bild: Wikimedia

Black and Tan Coonhounds mår inte bra på egen hand, så de kommer att leta efter sällskap varhelst de kan hitta det, även om det är med en katt. Naturligtvis gillar de inte att ta nej för ett svar heller, så din katt kan hitta sig själv med en oönskad ny bästa vän.


15.Beagles

Beagle

DeBeaglekommer sannolikt inte att skada ett annat djur, men de kommer ibland att leka med det mot dess vilja. Som ett resultat bör de övervakas med andra husdjur, men chansen är stor att de kommer att vara för tacksamma för att ha en annan flockmedlem för att riskera att göra något för att förstöra det.


16. Pomeranians

Pomeranian

Foto av Michael Jin på Unsplash

Allt med denna ras beror på hur väl du socialiserar den. Om du gör ett bra jobb, då dittPomeranianska komma överens med alla möjliga djur och människor. Om inte, kommer de sannolikt att göra andra varelser galna med sitt oupphörliga skällande. Var också försiktig när du låter dem ströva utomhus, eftersom ugglor, prärievargar och andra djur kärlek att göra deras bekantskap - men inte av skäl som du kommer att uppskatta.

Avdelare 5

Skära Ut jakten

Raserna på den här listan kommer sannolikt inte att jaga efter varje djur de stöter på, vilket gör dem lugna och pålitliga husdjur. Men vi vill återigen betona att varje hund är en individ, så bara för att den kommer från en typiskt icke-reaktiv ras betyder det inte att ditt husdjur inte springer efter en katt, ekorre eller andra djur.

Med detta sagt borde dessa hundar vara ett bra komplement till alla hushåll som redan har andra husdjur som bor i sig. Självklart, din fet katt skulle nog behöva en bra löptur då och då...


Utvald bild: Berkay Gumustekin på Unsplash

Innehåll