16 Pitbull-färger och pälsmönster (med bilder)

Pitbullen har varit en populär hund i USA i över 150 år. I början av 1900-talet stödde pitbullar soldater i första världskriget; de var också maskotar för idrottslag, och några hade till och med filmroller. Pitbulls päls har olika färger: svart, vit, fawn, röd, brun och många fler nyanser. Beroende på djuret är färgen inte alltid strukturerad. Till exempel har vissa hundar en röd näsa, en svart näsa eller till och med en blå näsa.Faktum är att Pitbulls färger och pälsmönster är lika olika som regnbågen. Här presenterar vi 16 sällsynta och vackraste färger och mönster av dessa bedårande hundkamrater.

avdelare 10

Topp 16 Pitbull-färger och pälsmönster

Här är Pitbulls huvudfärger och mönster accepteras av de stora kennelklubbarna – American Kennel Club (AKC), Fédération Cynologique Internationale (FCI) och United Kennel Club:

1.Svart Pitbull

svart pitbull med kedjekrage

Bildkredit: Romero Joel, PixabayOm du någonsin har stött på en Black Pitbull har du verkligen blivit imponerad av deras häftiga och imponerande utseende! Dessa hundar gör verkligen ett starkt första intryck på grund av sin nästan mystiska kroppsbyggnad. Som namnet antyder har dessa hundar en helsvart päls, ibland med ett vitt märke på bröstet och tårna. De är ofta eftertraktade på grund av sitt prestigefyllda utseende.


två.Black Brindle Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Maya (@blackbrindle_pitbull)

Vad är en brindle Pitbull? Termen brindle Pitbull syftar på en Pitbull vars päls består av flera färger. För det mesta kommer den brindle Pitbull att ha en päls som består av flera nyanser av brunt, tenderar till svart och bildar ränder som liknar en tiger men mörkare. Så en svart brindle pitbull kommer att ha en ljus basfärg med moirémönster. Det är möjligt att den också har vissa delar där håret är vitt, ofta på magnivå.

Dessutom är brindle Pitbulls relativt sällsynta; att hitta dem i hundhem är en bra prestation. Som ett resultat är dessa hundar i allmänhet dyrare än Pitbulls av andra färger.


3.röd pitbull

Bildkredit: Voltgroup, Shutterstock

Red Pitbull är inte riktigt netto ; dess päls är bara en brun-brun färg. Red Pitbull har inget med Red Nose Pitbull att göra heller eftersom vi bara pratar om färgen på dess päls.

Men vissa människor tror felaktigt att Red Pitbull är sällsyntare än andra eller att den är en del av en viss ras; därför är de villiga att betala mer för denna typ av Pitbull. I verkligheten är den röda Pitbullen exakt samma som den blå eller svarta Pitbullen; en Pitbull förblir en Pitbull. Så det är inte motiverat att betala mer för en Red Pitbull, särskilt när du vet att den här typen av Pitbull är ganska vanlig.


Fyra.Red Brindle Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Roscoe och Pepper (@_a_woof_pack_)

Röda brindle pitbullar är magnifika bestar: de har mörka tigerränder på en röd päls.

Denna färg är inte så ovanlig som många uppfödare skulle få dig att tro – den finns även hos boxare och vinthundar. Pälsen i sig är kort och styv, så de fäller inte för mycket hår och behöver därför inte mycket skötsel.

Å andra sidan bestämmer den dominerande färgen hos en brindle hund namnet, följt av termen brindle. Så, en röd brindle Pitbull har rött som basfärg och sedan mörka ränder som bildar det brindle mönstret.


5.Blå Pitbull

pitbull i koppel som springer på sand

Bildkredit: susanne906, Pixabay

DeBlå Pitbullär en typ av Pitbull med en mycket mörkblå färg, allt från silvergrå till mörkt kol. Det förväxlas ibland med Black Pitbull på grund av deras likheter i hårfärg.

Vissa kanske tror att färgen på Pitbullen skiljer sig från ras till ras och att till exempel Blue Pitbull och Red Pitbull är två separata raser. Så är helt enkelt inte fallet. Faktum är att Black Pitbull, denröd pitbull, och Blue Pitbull är exakt samma hundar, och det finns ingen fysiologisk eller beteendemässig skillnad mellan dessa hundar, förutom variationer i färg på grund av en recessiv gen.

Dessutom anses Blue Pitbull ofta vara en av de sällsynta Pitbullarna; det är därför de ofta efterfrågas av potentiella köpare. Men det finns så många hundar tillgängliga, speciellt för adoption, att denna relativa sällsynthet mer eller mindre utplånas.


6.Blue Brindle Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tyler Moody (@surreal_tattoo)

Blå brindle pitbullar har ett blårandigt mönster på en ljus baslack. Vissa har vita prickar, särskilt på magen.


7.Blue Fawn Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Woof Gang Bakery® & Grooming (@woofgangbakery)

BlåFawn Pitbullsär helt underbara, med sin ljusblå päls med silver dominans och rödaktiga eller blåaktiga näsor. Å andra sidan, om du vill adoptera ett av dessa magnifika exemplar, var beredd på att behöva ta ut dina slantar: de är kända för att vara dyra på grund av deras relativa sällsynthet.

De är ändå en bra investering eftersom de gör lojala, intelligenta och självsäkra hundar perfekta för familjer.


8.Blue Fawn Brindle Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bulten & Diesel 🇸🇪 (@bulten.diesel)

Blue Fawn Brindle Pitbull är ännu dyrare än den tidigare färgvarianten på grund av sin vackra kombination av färger och mönster. Denna typ av Pitbull har silverblå ränder blandade med fawn mellan var och en av dem.


9.Fawn Pitbull

pitbull i koppel liggande på sand

Bildkredit: Jools Theriault, Pixabay

Den fawn pitbullen har en pälsfärg som varierar från orange till gul-ocker, till mahognyröd. Vissa Fawn Pitbull har också vita tecken på magen.


10.Fawn Sable Pitbull

Fawn Sable Pitbulls är mer sällsynta versioner av Fawn Pitbulls. De har en pälsfärg mellan gul och brun, med svarta spetsar på hårstråna.


elva.Fawn Brindle Pitbull

https://www.instagram.com/p/CG-gqq4ByWv

Fawn brindle Pitbulls har en krämfärgad päls med gulbruna ränder.


12.så pitbull

pitbull hund liggande på en vit matta

Bildkredit: Ilona Krijgsman, Pixabay

Tan Pitbulls har en pälsfärg som varierar mellan fawn och ljusbrun. Några av dessa Pitbulls har också vita markeringar på magen.


13.Buckskin Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av CHULO & NIGHT (@hermanos_yinyang)

En Buckskin Pitbull har en pälsfärg som påminner om Fawn Pitbull; å andra sidan har fawn Pitbull rödaktiga toner i pälsen, medan bockskinns Pitbull har mer gulaktiga toner.


14.Sigill Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Seal Kenel American Pitbull (@sealkennel)

Pitbull Seal har en päls som verkar nästan svart vid första anblicken. Men du kommer att märka choklad- eller till och med silverfärgen i deras vackra päls i starkt ljus. Dessutom är deras svans och ben ofta mörkare än den centrala delen av pälsen.


femton.Omvänd Brindle Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Follow Your Dreams & Soul (@briana_bog)

I en normal brindle Pitbull är den ljusare färgen mer dominant än den mörkare färgen. I fallet med en inverterad brindle pitbull är den mörkare färgen dominant. Den kommer också att ha solbrända eller brunfärgade ränder.


16.Tricolor Pitbull

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av EnhancedK9 (@enhancedk9)

Tricolor Pitbulls har en kombination av tre pälsfärger: vit, svart eller brun. Men de kan ha andra färgkombinationer, som bland annat blått, vitt och brunt.

Avdelare 3

Bra att veta: Är Pitbull en officiell ras?

Denna enkla fråga skapar förvirring! Representerar Pitbullen en unik ras, eller är det ett koncept skapat från grunden?

Faktum är att vi ofta, felaktigt, talar om Pitbull-rasen. Istället definierar termen fyra raser av hundar från olika linjer: den Amerikansk Pit Bull Terrier , American Bully, American Staffordshire Terrier och Staffordshire Bull Terrier. Enligt historiker användes den förra i hundkamp på 1800-talet, medan de andra två istället avlades för hundutställningar. Endast de två sista anses vara rena raser av de stora nordamerikanska hundklubbarna. Dessutom erkänner inte alla länder Pitbull som en ras.

Namnet Pitbull är ofta smeknamnet som ges till den amerikanska Pitbullterriern. Mer allmänt hänvisar det till hundar som härrör från korsningar som resulterar i morfologiska likheter med American Pitbull Terrier.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

I motsats till sitt rykte är Pitbullen en omtänksam, intelligent och lydig hund. Den aggressivitet han kan visa, liksom andra hundar, är relaterad till hur han har tränats och inte till hans karaktär. Faktum är att Pitbullen är väldigt tillgiven och älskar att bli gosad. Han behöver också en hel del fysiska övningar därav hans dynamiska beteende och attraktion till att leka med barn. Flera färger och mönster på pälsen är bara en av de många attraktioner som pitbulls har. Så oavsett vilken pälsfärg du väljer får du en trogen och lojal följeslagare!


Utvald bildkredit: J.A. Dunbar, Shutterstock

Innehåll