16 trådhåriga hundraser

Välj Namnet På Husdjuretirländsk varghund

Alla hundar har inte en mjuk, silkeslen päls. Vissa hundar har istället en grov trådig kust. Men det gör dem inte mindre önskvärda. Många hundälskare föredrar trådhåriga hundar på grund av deras rustika utseende och deras lågutgjutande egenskaper. Låt oss ta en titt på 16 av de mest populära trådhåriga hundraserna!avdelare 91. Trådhårig Foxterrier

Trådhårig Foxterrier kisar i solen

Bildkredit: Kozlik, Shutterstock

De Trådhårig Foxterrier var avsiktligt uppfödd för att ha en stålpäls. Eftersom denna ras användes som rävjägare, sprang de genom tjocka borstar för att spola ut rävar. De grova, trådiga pälsarna på Wirehaired Fox Terrier hjälpte till att skydda hunden medan den rotade ut hålor och hålor.


2. Skotsk terrier

Skotsk terriervalp poserade i parken

Bildkredit: GoDog Photo, ShutterstockOm du var tvungen att välja en hund för att stå för adel och prat, denskotsk terrierskulle förmodligen bli en främsta kandidat. Deras varumärkesbruna och svarta trådkappor användes för att skydda dem medan de uppfyllde sitt ursprungliga syfte - att rota ut grävlingar och rävar. Scotties har dock en dubbel päls, med deras underull är mycket tät och mjuk.


3. Airedale Terrier

Airedale Terrier står på gräset

Bildkredit: Daniel Hedrich, Pixabay

DeAiredalekallas vanligen för Terrierkungen på grund av att den är den största av alla terrierraser. De är exceptionellt intelligenta valpar och ganska beskyddande av sina familjer. Men de kan vara lite envisa. Kombinerat med en hög bytesdrift och naturlig energi, kommer Airedale med glädje att göra en dag av att jaga ohyra eller leka med sina nära och kära.


4. Border Terrier

närbild border terrier

Bildkredit: No-longer-here, Pixabay

Låt inte deras storlek lura dig.Dessa små munchkinsär bara fulla av energi och överbelastade med personlighet. De är bland de minsta av de skotska terrierna, men låt dem inte veta det. De har ett lejons hjärta och är i princip orädda. Men efter en lång dags äventyr hittar de mer än gärna en bekväm plats att vila uppkrupen i ditt knä på soffan.


5. Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier sitter på gräset

Bildkredit: Oldiefan, Pixabay

Jack Russell Terrierär inte alla trådhåriga. Vissa av dem kommer i slät hårvariant. Men de anses fortfarande vara samma ras. Dessa terrier är extremt tåliga och robusta hundar trots sin ringa storlek. De är superaktiva valpar och älskar en hel dag av utforskning. Jack Russells kan dock vara ganska skällande ibland, men det är bara en del av att älska dem.


6. Bryssel Griffon

Bryssel Griffon

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Pixabay

Dessa små buggars är en annan liten ras som fungerar som en jätte. De Bryssel Griffon har en av de största personligheterna i alla hundslag. Ursprungligen uppfödda som rattrar i Belgien, steg dessa valpar snabbt genom högsamhällets rangordning baserat på deras naturliga aura av överlägsenhet. De är också eftertraktade för sina människoliknande ansikten och varumärkesskägg.


7. Tax

Tax

Bildkredit: 9883074, Pixabay

Taxar– som Jack Russell Terrier – kan komma i långhåriga eller släthåriga hårvarianter. Dessa rörformade korvhundar designades för att jaga grävlingar i tidiga Tyskland genom att dyka ner i deras hål och gräva ut dem. Nuförtiden har deras grävlingjaktsförflutna förpassats till historien, och de tillbringar större delen av sina dagar ihopkrupen som följeslagare.


8. Affenpinscher

Rolig Affenpinscher som leker i trädgården_Didkovska Ilona_shutterstock

Bildkredit: Didkovska Ilona, ​​Shutterstock

DeAffenpinscher— i vänskaplighet med smeknamnet aphunden — är en liten terrierliknande hund utvecklad för att befria kök och spannmålsmagasin från oönskade gnagare. Även om den är envis som de flesta terrier, är Affenpinscher mycket mer acceptabel för främlingar och människor utanför hemmet. Och på grund av deras jämna humör och glada uppträdande gör de fantastiska husdjur.


9. West Highland White Terrier

West Highland White Terrier hund på gräs

Bildkredit: BIGANDT.COM, Shutterstock

DeWest Highland Terrierär en medelstor skotsk terrierras som har en grov trådig yttre päls. Även om deras underpäls är mjuk och fluffig, hjälper den grova ytterpälsen till att ge dem ett visst skydd när de utför sin designade uppgift att jaga smågnagare och ohyra.


10. Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier på ängen

Bildkredit: Vera Zinkova, Shutterstock

Det är svårt att glömma aDandie Dinmont Terrier. Från deras älskvärda personligheter till bedårande kroppsform och toppknuta, Dandie Dinmont är lika unik som de kommer. De har en mycket lång rörformad kropp som liknar en tax med korta små ben och toppad med vad som verkar vara en söt liten afro. Kombinera det med deras tillgivna, roliga attityd och du har en fantastisk hundras.


11. Otterhound

Otterhound liggande i fält

Bildkredit: Lourdes Photography, Shutterstock

DeOtterhoundär en trådhårig dofthund uppfödd i medeltida England för utterjakt. Men sedan sporten förbjöds 1978 har antalet av denna vackra ras minskat på grund av bristande popularitet. Det finns bara uppskattningsvis 600 av dem kvar i världen och anses vara den mest sårbara rasen i hela Storbritannien.


12. Irländsk varghund

Irländsk varghund liggande på gräset

Bildkredit: Lutz Prager, Pixabay

Denna milda jätte är den högsta av alla erkända AKC-raser och har en mycket grov distinkt päls.Irländska varghundarär extremt väluppfostrade hundar och samexisterar väldigt fridfullt med barn – delvis tack vare deras tålamod och till och med temperament. Men de har fortfarande en mycket hög bytesdrift och kommer inte att tveka att ge din katt eller andra små djur en springa för pengarna.


13. German Wirehaired Pointer

Tysk trådhårig pekare som står på floden

Bildkredit: eAlisa, Shutterstock

Tyska trådhåriga pekareär mycket lika den tyska korthåriga pekaren, även om de är erkända som separata raser. Och det är allt på grund av deras wirecoat. Deras rockar är mycket mer vattenavvisande och isolerande än andra tyska pekare, vilket gör dem till idealiska jaktpartners ute i kallare vintrar och hårdare väder.


14. Trådhårig Vizsla

Trådhårig Vizsla som står på gräs

Bildkredit: Colin Seddon, Shutterstock

DeTrådhårig Vizslaär en ungersk hund som utvecklades på 20-taletthårhundradet för att ge hunden en varmare päls än sina släthåriga kusiner. De är en mycket populär jaktras med till synes oändlig energi. Och de är kärleksfulla, lojala och ivriga att behaga. Men de kan bli ganska destruktiva när de är uttråkade och kommer att tugga upp ett helt hus med ett ögonblicks varsel.


15. Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier i en vårträdgård

Bildkredit: Radomir Rezny, Shutterstock

Det enda mer ikoniskt ändenna rasDen blå pälsen som stänger av är dess förmåga som brukshund. De är bland de största av AKC-terrierna som har samma storleksintervall som Airedale-terriern. Men de har inte tappat sin spunk med sin storlek. Kerry Blue Terriers har länge varit kända för sina ohyrakontroller, vallfärdigheter och vakthundsförmåga.


16. Schnauzer

Schnauzer liggande

Bildkredit: Radomir Rezny, Pixabay

Schnauzer är en hund så trevlig, de fött upp dem tre gånger. Jo, de finns i tre olika storlekar (miniatyr, standard och jätte), det vill säga. Ursprungligen en hårt arbetande gårdshund som specialiserat sig på att vakta och råtta, Schnauzern tenderar nu att finna sig själv som en sällskapshund till en lycklig ägare.

Avdelare 4

Trådhåriga hundraser

Dessa unika valpar är inte för alla. Men de är bra utomhushundar som väktare, rattare och jägare. Eller så kan du ta med dem inuti för minimala avfalls- och allergiproblem. Och om du är redo att förgrena dig till trådhåriga hundar, kommer du att hitta en helt ny värld av vovvepersonlighet, energi och kärlek!


Utvald bildkredit: Jana Oudova, Shutterstock

Innehåll