17 Husky-färger: komplett översikt (med bilder)

Välj Namnet På HusdjuretHes

Huskyn är en medelstor arbetshund som är utåtriktad, lojal och känd för att vara stygg då och då. Det är också en av de bästa tävlingshundarna i världen. Den har en tjock dubbel päls som finns i många färger och mönster.Följ med oss ​​medan vi tittar på dessa färger och mönster. Vi kommer att diskutera de många varianterna, samt om det finns någon mening bakom dem. Vi kommer också att diskutera hur sällsynt det är att hitta en husky i den färgen.Avdelare 1

Siberian Husky eller Alaskan Husky

Det finns två typer av Huskies som de flesta känner till: denSiberian huskyoch denAlaskan Husky. Siberian Husky är en renras med väldokumenterade egenskaper och egenskaper, medan Alaskan Husky är en blandras och kan ta sig an många varianter av färg, storlek etc. Eftersom färgerna på Alaskan Husky beror på föräldrarna har vi kommer att diskutera Siberian Husky här.

Färghistoria

Siberian Husky är en direkt ättling till en forntida sibirisk varg som levde för mer än 35 000 år sedan. Du kan hitta den moderna Siberian Husky med många färger och mönster, men de är alla som Siberian Wolfs färger och mönster och finns fortfarande i moderna vargar.Färger och genetik

Genetiken för pälsfärger och -mönster är ett mycket komplext ämne och kräver många års studier om en uppfödare vill odla vissa färger eller mönster med konsistens. I många fall kan det vara utmanande att identifiera en gen som gör att ett visst mönster eller en viss färg visas. En annan sak som uppfödare behöver oroa sig för är att samma gener som ansvarar för en viss färg eller mönster också kan vara ansvariga för andra processer i kroppen.

Avdelare 8

Siberian Husky färger

Låt oss dela upp färgerna i erkända rasstandardfärger och icke-standardfärger. Även om de kanske inte anses vara standardfärger, känner American Kennel Club igen alla färger.

Ras Standard Siberian Husky Färger

Det här är färgerna som känns igen av American Kennel Club för Siberian Husky.

husky färger

1. Agouti och White Husky

Agouti och White Husky

Bildkredit: Erika Tcogoeva, Shutterstock

Agouti är ett mönster av flera färger som kombineras för att göra ett mönster känt som vargliknande eller vild. Underpälsen av ett agoutimönster är vanligtvis mycket mörk, medan den yttre pälsen har ljusare hårstrån i olika färger. Överrockshåren är mörkare mot basen och ljusare mot spetsen. Agouti Husky är en vacker hund.


2. Svartvit husky

Svart & vit Husky

Bildkredit: Pxfuel

Det svartvita mönstret är ett av de vanligaste mönstren som finns hos Siberian Husky. Det svarta kan variera i intensitet och spridning. I vissa fall kan det svarta bli ljusare så att det ser silver ut.


3. Grå och vit husky

Bildkredit: Julissa Helmuth, Pexels

Liksom svart kan den grå färgen uppträda i olika intensiteter. Det kan se ut som mörkt stormigt grått eller ha en gulaktig nyans och kan till och med se silvrig ut.


4. Röd och vit husky

Röd och vit husky

Bildkredit: Biowk, Wikimedia Commons

Den röda färgen i en röd och vit Siberian Husky kan variera från en djup, nästan brunröd, till en ljus kopparfärg. Det finns vanligtvis ingen svart färg typ av röd och vit Siberian Husky.


5. Sobel och White Husky

Sobel och vit husky

Bildkredit: Pharaoh Hound (redigerad), Wikimedia Commons, Sue & Martin Curtis, Flickr (originalfoto)

Sobel är en annan typ av kombination av färg och mönster. Sobelunderullen är röd eller koppar, medan topphåren är röda nära huden och svarta nära spetsen.


6. White Husky

Vit husky

Bildkredit: Saweiss, Wikimedia Commons

De vita håren på envit Siberian Huskykan vara rent vita eller de kan ha en gulaktig nyans. Det kan också finnas några svarta skyddshår.

Avdelare 5

Icke-Standard Siberian Husky Färger

Här är en kort lista över andra populära färger du kan hitta på en Siberian Husky. Även om de kanske inte är rasstandarder, erkänner American Kennel Club alla färger och kommer inte att diskvalificera din hund från någon utställning.

husky färger 2

7. Black Husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @akita.the.black.husky

Den svarta pälsen är en helkroppspäls utan den vita magen. Färgen är vanligtvis mörksvart, men den kan variera från ljusgrå till mörksvart.


8. Svart/grå och vit husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ L O K I (@adventuring_loki)

Den svarta, gråa och vita pälsen kan ha flera nyanser av grått tillsammans med svart i hela pälsen med olika markeringar på huvudet.


9. Svart/Tan och White Husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Miley The Husky (@milzthehusky)

Den svarta, bruna och vita pälsen är mycket lik den svarta, gråa och vita pälsen, förutom att istället för grå nyanser finns det flera nyanser av brun tillsammans med den svarta.


10. Black and Tan Husky

Black and Tan Husky

Bildkredit: PJW31189, Shutterstock

Den svarta och bruna Siberian Husky är väldigt lik den svartvita versionen, förutom att brun ersätter vitt i denna päls.


11. Brun Husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Husky SeQuoi ↟𝒬𝓊𝑜𝒾↟ (@huskyquoi)

Den bruna pälsen är en helkroppsfärg utan vit.


12. Brun/Svartvit Husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Moe (@moe.s94)

Den svarta, bruna och vita pälsen har en mestadels brun rygg med några mindre svarta fläckar.


13. Brun och vit husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bear The Corg & Linc The Husky (@lilbearthecorgi)

Den bruna och vita pälsen liknar den svarta och vita Siberian Husky, men med brunt pigment som ersätter den svarta.


14. Koppar och White Husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 𝐊𝐢𝐛𝐚 & 𝐊𝐨𝐝𝐚 (@kibaandkoda)

Koppar och vit päls är en röd och vit päls men med en utspädd röd färg som får ett kopparutseende.


15. Grå och svart husky

Svart och grå husky

Bildkredit: Pxfuel

Den grå och svarta Siberian Husky har vanligtvis mer grå färg än svart, även om den grå ersätter den vanliga vita.


16. Tan Husky

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av koda + akira | adventure sibes (@koda.akira.mtndogs)

Solbrännan täcker hela kroppen och det syns ingen vit i magen. Denna färg är en typ av utspädd brun.


17. Tan och White Husky

Den bruna och vita pälsen har samma utspädda bruna färg som den bruna pälsen, men den inkluderar den vita magen.

Avdelare 4

Merle Pattern Hälsoproblem

Enligt Siberian Husky Club of America Merle-mönstret kommer med allvarliga hälsoproblem. Problem associerade med Merle-mönstret inkluderar ögonproblem, dövhet, nedsatt immunförsvar och ett tillstånd som kallas Double Merle.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Spatails (@emmygrooms)

Dubbel Merle

Double Merle är ett genetiskt tillstånd som gör de hälsotillstånd som är förknippade med Merle-mönstret allvarligare. Dubbel Merle uppstår när båda föräldrarna har Merle-genen. Detta tillstånd kan göra att valpen blir dödfödd, eller så kan det leda till att den saknar eller har dåligt utvecklade ögon. Det finns en ökad risk att de är döva, och de kan vara döva och blinda.

Avdelare 3

Mönster och markeringar

Som vi kan se från listan över färger ovan har många Siberian Huskies en vit undersida som sträcker sig till ansiktet och tassarna. Det finns några andra mönster och markeringar som vi kommer att lista i det här avsnittet.

Agouti mönster

Vi nämnde agouti-mönstret när vi pratade om färger. Aguti-mönstret har vanligtvis en mörkfärgad underull och topplack med flera olika färger som har en mörk bas och spets med en ljusare färg i mitten.

Sobelmönster

Sobelmönstret är ett annat mönster vi nämnde, och det har en röd eller kopparunderull och en topplack som har hår med en röd bas och svarta spetsar.

Piebald mönster

De plintiga markeringarna är kända som Pinto i American Kennel Club. Denna typ av päls har en dominerande färg som täcker större delen av hunden medan två andra färger visas som markeringar eller små mönster.

Avdelare 5

Sammanfattning

Det breda utbudet av färger och mönster är mycket populära i Siberian Husky, så det finns inga riktigt sällsynta färger eller mönster. Den sällsynta Siberian Husky-färgen är sannolikt vit, medan det mest ovanliga mönstret förmodligen skulle vara håligt. Vi nämnde inte Brindle- eller Merle-mönster eftersom det finns bevis för att de är det omöjligt i den rena rasen Siberian Husky. Merle-mönstret, i synnerhet, kan vara farligt för din hunds hälsa, så de flesta uppfödare rekommenderar att du undviker dessa mönster.

Vi hoppas att du tyckte om att läsa vår snabba titt på det stora utbudet av färger som finns tillgängliga i Siberian Husky. Många av dem är ganska distraherande, och ingen är svår att få tag på. Om vi ​​har lärt dig något nytt och ökat din kärlek till dessa fascinerande djur, vänligen dela denna fullständiga översikt över 17 Husky-färger på Facebook och Twitter.


Utvald bild: Konstantin Zaykov, Shutterstock

Innehåll