18 dofter som hundar älskar

Kanske har du sett din hund med näsan mot vinden och luktade en avlägsen doft som du inte har någon chans att upptäcka. Våra hundar har mycket känsligare nos än vi, och deras förmåga att lukta är ett av deras viktigaste sinnen. Vi människor har runt 5 miljoner doftreceptorer i våra näsor. Jämför detta med de 300 miljoner som finns i en blodhunds näsa, och det börjar förstå varför våra älskade hundar spenderar så mycket tid på att nosa på allt!Våra älskade hundar verkar också älska dofter som absolut inte tilltalar oss, så ibland himlar vi med ögonen när våra hundar är stolta över att de inte bara har hittat något läckert stinkande utan också lyckats rulla i det!

Här är vår lista med 18 dofter som hundar helt enkelt inte kan få nog av. Från det uppenbara till det konstiga, de är alla här.

Avdelare 1

The 8 Everyday Smells Dogs Love:

1.Lukten av deras favoritmänniskor

porträtt av en söt brun leksakspudel med sin unga woman_eva_blanco_shutterstock

Bildkredit: eva_blanco, ShutterstockHjärnavbildningsstudier har visat att lukten av bekanta människor utlöser det område av en hunds hjärna som kallas caudate nucleus. Den här delen av hjärnan är kopplad till minnen av positiva förväntningar, så kanske din hund gör sig redo för en mys eller godis! Hundar kan lätt skilja lukten av en människa från en annan, även när de inte kan se dem.


två.Andra hundar

Två vita hundar

Bildkredit: sdnet01, Pixabay

På sina dagliga promenader älskar vissa hundar att stanna och nosa på varenda brandpost och bygghörna. Vad de gör är att nosa på dofterna som lämnats av andra hundar. Vem vet, deras favoritkompis kanske bara har gått förbi!


3.BBQ kött

grillkött

Bild: Pixabay

Faktum är att de älskar vilket kött som helst! Din hund kan nosa på korv i hundra steg och kommer snart att placera sig bredvid dig, ifall något råkar ramla av grillen!


Fyra.Sopor

Hunden illrar på skräpet _frank60_shutterstock

Bildkredit: frank60_shutterstock

Hundar bara älskar att nosa igenom en bra hög med sopor med alla olika dofter där inne! Även om det inte är den bästa idén att släppa loss din hund för att sniffa skräp, vissa valpar är soptunna plundrare , och så fort du har vänt ryggen till, kommer de att gå iväg för att undersöka!


5.Fallna löv

hund i fallna löv

Bild: Pixabay

Vem vet vilka spännande saker som kan gömma sig i en hög med höstlöv? Det finns bara ett sätt för din valp att ta reda på det: att nosa igenom hela högen!


6.Deras leksaker

hund leker med tuggleksaker

Bild: Pixabay

Även om du lägger undan din hunds leksaker någonstans säkert efter leken, kommer de att veta exakt var du har gömt dem! Din hunds utmärkta luktsinne gör det lätt för dem att spåra sina leksaker.


7.Deras hundmat

West Highland White Terrier hund hemma eating_alejandro rodriguez_shutterstock

Bildkredit: alejandro-rodriguez, Shutterstock

De flesta hundar börjar sväva nära sina människor nära måltiderna, och lukten av deras mat som förbereds är tillräckligt för att få de flesta hundar att salivera med förväntan.


8.Dina känslor

kvinna gosar hund

Bild: Albina Glisic, Shutterstock

Det är sant: Din hund kan upptäcka lukter som kan berätta hur du mår. De kan ta upp hormoner som kortisol och adrenalin, vilket låter dem veta att du känner dig stressad eller rädd.

avdelare 9

De 6 riktigt illaluktande hundarna älskar:

Vissa dofter som hundar älskar tilltalar absolut inte våra näsor alls! De är positivt äckliga, vilket verkar göra dem ännu mer attraktiva för våra valpar.

9.Skunk eller Fox Bajs

skunk som går

Bild: Pixabay

Hundar älskar verkligen lukten av riktigt illaluktande bajs! Oavsett om du har rävar, stinkdjur eller andra stora vilda djur i ditt område, kan du vara säker på att din hund kommer att älska att lukta - och vanligtvis rulla in - deras bajs när de får chansen! Detta är en evolutionär återgång, eftersom det maskerar hundens doft och kan göra det lättare för dem att smyga sig på sitt byte.


10.Hundbajs

Hund som bajsar

Bildkredit: Kittibowornphatnon, shutterstock

Även om de flesta hundar inte tenderar att rulla i bajs på andra hundar, gillar de verkligen att snusa bra!


elva.Hundens urin

hund som kissar på träd

Bildkredit: Sukpaiboonwat, Shutterstock

Att sniffa urinen från en annan hund berättar faktiskt för din mutt om den andra hunden. De kan plocka upp information som kön, hälsa och ålder på den andra hunden genom att snusa ordentligt på deras urin. Det är konstigt men sant!


12.Hästbajs

doberman och häst

Bild: Pixabay

Hundar älskar lukten av hästbajs, så om du bor på en gård har du förmodligen sett att din hund tar gott om tid på att nosa på högarna av färsk bajs. Ibland tar de till och med en tugga!


13.Något annat bajs

Hundar älskar ganska mycket lukten av vilken bajs som helst, från vilken varelse som helst! Oavsett om det är din katts ströbricka, kycklingbajs på frigående höns eller bajs från grisar på den lokala djurparken, är bajs en lukt som de flesta hundar helt enkelt inte kan få nog av!


14.Rutnande kött

Om din hund råkar stöta på ett ruttnande kadaver när du är ute på en vandring, kan du vara säker på att de kommer att spendera mycket tid på att ge den en gammal god sniff. De kanske till och med bestämmer sig för att försöka ta med sig lite av det som en trofé – låt dem inte!

Avdelare 1

De 4 avkopplande dofterna som hundar älskar:

Om din hund verkar stressad kan du prova att ge den dofter som kan hjälpa den att slappna av. Tänk på att användningen av eteriska oljor runt hundar bör utföras med försiktighet, eftersom vissa som du kanske tror är säkra faktiskt kan vara giftiga. Så innan du provar dessa dofter rekommenderar vi att du kollar med din veterinär.

femton.Vanilj

Vaniljstång

Bild: Pixabay

De lukt av vanilj har visat sig slappna av hundar som hålls i återhämtningshem och verkade göra det stoppa dem från att skälla ganska så mycket.


16.Kokos

Kan hundar äta kokos

Fotokredit: Färg, Pixabay

En liten mängd kokosdoft kan hjälpa din hund att sova bättre och känna sig mer avslappnad.


17.Vänderot

Valeriana blommor

Bild: Pixabay

Vänderotkan användas som örtbehandling för ångest hos hundar. Lukten verkar också hjälpa till att lugna och lugna nervösa hundar.


18.Ingefära

ingefära

Bild av Joseph Mucira från Pixabay

Den söta och kryddiga doften av ingefära kan hjälpa din hund att slappna av.

Från den behagliga doften av att laga kött till stinkande skunks och allt däremellan, vi har samlat 18 av de dofter som hundar älskar mest. Inkluderade vi din valps favorit?


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll