18 små hundraser som inte fäller

Välj Namnet På HusdjuretLhasa Apso husdjur

1. Bolognese

Bryssel Griffon

Bildkredit: Grace, Wikimedia CommonsKöttsåskan vara liten till växten; men de kan skryta med stora roliga personligheter som gör dem till populära husdjur för familjer runt om i världen. Dessa fluffiga hundar är mjuka vid beröring och kräver daglig skötsel för att förhindra att håret trasslar och mattas. Men all grooming är väl värt bristen på att fälla.
2. Bryssel Griffon

3 pudel

Bildkredit: Wikimedia Commons

Dessa lojala hundar sport söta små knasiga ansikten som ger dem karaktär. De föredrar att spendera sin tid med mänskliga följeslagare snarare än att springa runt på en smutsig gård. Deras päls kan vara mjuk eller mjuk, men hur som helst, ägare behöver inte oroa sig för att fälla sig allt eftersom.


3. Pudel

4 skotsk terrier

Bildkredit: Tim Wilson, Wikimedia CommonsPudlarär en av de mest populära avelshundarna på planeten och av goda skäl. De finns i flera olika storlekar, inklusive leksaker, miniatyrer och stora. De är lojala, intelligenta och underbara att titta på. De har också hypoallergena egenskaper och lämnar inte hår runt ditt hem.


4. Skotsk terrier

5 Shih Bajs

Bildkredit: Walescot, Wikimedia Commons

Detta är en robust hundrassom traditionellt fötts upp som en jaktkamrat. Idag är de vördade som engagerande husdjur som älskar vandring och campingäventyr. De har en trådig ytterpäls och tjock underull som håller sig på plats året runt, förutom under en borstningssession.


5. Shih Poo

6Bichon Frisé

Bildkredit: congerdesign, Pixabay

Denna bedårande korsning är avkomma tillShih TzuochMiniatyrpudel, som båda är raser som inte faller av. Dessa hundar har silkeslent hår som vanligtvis är lockigt. Vissa ägare väljer att hålla håret trimmat för estetiska ändamål, men även långhårigt Se Poos kommer inte att falla ens under sommarmånaderna.


6. Bichon Frise

7 Havanais

Bildkredit: Heike Andres, Wikimedia Commons

DeBichon Frisébetyder lockig knähund på franska, och de tenderar att leva upp till sitt namn, oavsett om de är valpar eller seniorer. Dessa är vanligtvis nyfikna hundar när de inte myser med en familjemedlem. Deras snäva, tjocka lockar tappar inte utan måste trimmas då och då så att de inte täcker deras ögon, öron och mun.


7. Havanais

8Kinesisk Crested

Bildkredit: Brent Soderberg, Wikimedia Commons

DeHavanaishar snälla ögon och kärleksfulla personligheter. De är lekfulla följeslagare till barn och lojala mot sin flockledare. De har långt, läckert hår som kommer att växa till marken om det tillåts. Men oavsett hur lång tid det tar, kommer det inte att falla över hela ditt hus.


8. Chinese Crested

Yorkipoo

Bildkredit: Distelfink, Pixabay

Två typer avChinese Crestedhundar finns idag. Den hårlösa Chinese Crested-hunden fäller uppenbarligen knappt alls. Powderpuff Chine Crested-hunden fäller, men minimalt.


9. Yorkipoo

Xoloitzcuintli

Bildkredit: annca, Pixabay

Anses vara en designerras, denYorkipooär en korsning mellan Yorkshire Terrier och antingen leksaken eller miniatyrpudeln. Deras utåtriktade personligheter gör dem till det perfekta husdjuret för alla som vill ha en följeslagare att ta med till stan medan de springer ärenden eller besöker vänner. Deras icke-avfallande päls gör dem till idealiska husdjur för lägenhetsbor.


10. Mexikansk hårlös (Xoloitzcuintli)

Yorkshire terrier

Bildkredit: Alfredo&Sara Aguirre, Wikimedia Commons

DeMexikansk hårlöshund är en gammal ras som är ganska sällsynt bland familjer i USA. Även om många av dessa hundar inte har något hår alls, växer vissa lite på huvudet som inte fäller mycket. Hur som helst, skydd från solen är något som ägare till dessa hundar måste överväga.


11. Yorkshireterrier

Basenji

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

Dettaliten hundrasär full av energi och tycker om att vara en ständig följeslagare till sina familjemedlemmar. De har dramatiskt långt silkeslent hår som de flesta ägare väljer att hålla trimmat även om det inte tappar. Detta är en allergivänlig hund som kan anpassa sig till en mängd olika hushållsdynamik.

    Relaterad läsning: Bästa hundhållare för Yorkies – recensioner och toppval

12. Basenji

Dvärgschnauzer

Bildkredit: fugzu, Wikimedia Commons

Detta är en liten men robust jaktras som härstammar från Afrika. De har kort, fin päls som stannar kvar om den inte borstas, i så fall kan vissa pälstrådar lossna. Men ägare kommer inte att hitta hår som ligger runt på marken i sina hem, även om deras Basenji spenderar mycket av sin tid inne.


13. Dvärgschnauzer

Maltesisk terrier

Bildkredit: Psiberfunk, Wikimedia Commons

DeMini Schnauzerär känd som en pålitlig vakthund som till varje pris kommer att hålla främlingar borta från deras territorium. De är söta och gosiga, men de bibehåller en känsla av självständighet som gör att de kan anpassa sig väl till den tid de spenderar hemma ensam. Dessutom tappar de bara minimalt.


14. Maltesisk terrier

Lhasa Apso

Bildkredit: Evelyne Schwalm, Pxhere

Som de flesta terrier, tenderar denna lilla ras att visa jaktinstinkter. Men mer än att hitta byten, denMaltesisk terriernjuter av att tillfredsställa sina ägare och mysa i varven varje chans de får. De är intelligenta och lätta att träna och fäller lite.


15. Lhasa Apso

Cockapoo i fält

Bildkredit: Lhasaapso, Wikimedia Commons

Stående på mindre än en fot hög vid axeln, den Lhasa Apso är en icke-sportande sällskapshund som sägs ha sitt ursprung från Tibet. De skulle fungera som vakthundar och varna munkar i klostret när främlingar närmade sig. De skulle också lämna minimalt med hår för munkarna att städa upp. De bor nu i familjehem runt om i världen och upprätthåller sina sätt att inte bryta sig.


16. Cockapoo

Shih Tzu

Bildkredit: Muffin, Pxhere

Denna korsning är en av de mer populära små sällskapshundarna på marknaden. DeCockapooär smart, lätt att träna och bra med barn. De brukar komma överens med andra hundar och ibland katter också. Deras allergivänliga hår fäller inte mycket, vilket gör dem lätta att hålla snygga över tid.


17. Shih Tzu

affenpinscher

Bildkredit: Jim Winstead, Wikimedia Commons

DeShih Tzukan väga så lite som 4 pund när den är fullvuxen! Liksom Lhasa Apso kommer dessa hundar från Tibet där de är allmänt kända som priskamrater. De kan vara envisa ibland och kommer att försöka få sin vilja igenom när de hittar en möjlighet. Men de lämnar inte efter sig en röra av håravfall vart de än går.


18. Affenpinscher

Avdelare 2

Bildkredit: Lori Branham, Wikimedia Commons

Dessa små hundar kommer från Tyskland, där deras namn betyder apliknande terrier. DeAffenpinscherhar starka drag och trådigt hår som inte lätt fälls. De föddes upp för att jaga gnagare, men idag är de nöjda med att leva som sällskapsdjur med familjens hushåll.

Det här är bara de små hundraserna som inte fäller - det finns massor av större raser som har samma allergivänliga egenskaper! Nu har du en utgångspunkt att arbeta utifrån när du ska välja en hund som inte fäller för att bli en ny medlem i din familj.


Utvald bildkredit: Fran_Mother_Of_Dogs, Pixabay

Innehåll