20 hypoallergena hundraser som inte tappar

Välj Namnet På Husdjuret







allergivänliga hundar som don



Att vara hundälskare med allergier kan vara ett tufft öde. När allt kommer omkring, varje gång du ser en älskvärd hund som bara ber om en klappning , du vill kunna ge dem en mys. Men i samma avseende vill du inte ta itu med sniffs som följer. Detta kan hindra dig från att äga ett husdjur för att stanna i ditt hem. När allt kommer omkring, hur kunde du dela ditt boende och samtidigt vara olycklig?



Du har hört talas om allergivänliga hundar, och kanske har du faktiskt till och med haft en. Men du kan bli förvånad över hur många val du har. Även om ingen ras är 100 % allergivänlig, är följande 20 olika raser som vi har samlat jäkligt nära och kommer inte att utlösa nysningar.





Avdelare 4

1. Affenpinscher

Svart Affenpinscher

Bild av Ida Damkilde från Pixabay



Denna tjuriga, skäggiga hund är på den allergisäkra listan. De är envisa, lekfulla och busiga. Faktum är att de var så stygga att de fick smeknamnet Diablotin Moustachu, vilket översätter till en liten djävul med mustasch. Det borde kasta lite ljus över vilken typ av personlighet du förväntar dig, som är mycket större än deras storlek. Dessa små killar får bara upp till cirka nio pund totalt. Så, Affenpinschers bär tanken att de är mycket större än de är.


2. Afghansk hund

Afghansk hund

Bild: Pikist

Denna graciösa, balanserade rasär en sällsynt syn — vilket gör dem vackrare. Med sina imponerande långa, silkeslena pälsar kanske de inte ser alltför allergivänliga ut. Var säker, du kan njuta av denna ras utan konsekvenser. Afghaner är vanligtvis fåniga, men väldigt viljestarka. De är ofta oberäkneliga och distanserade mot främlingar men binder mycket väl till sina mänskliga familjer.


3. Amerikansk hårlös terrier

Amerikansk hårlös terrier

Bildkredit: nika174, Shutterstock

Du kan inte riktigt fälla dig när du inte har hår. Även om de kan vara hårlösa, intressant nog, har de många hudmönstervariationer. Så var och en av dem har sina egna unika markeringar trots att de inte har någon päls. Medan Amerikansk hårlös kommer från rat terriers, deras hårlöshet gör dem olämpliga för jaktaktiviteter. Deras hud kan solbränna, de kan ha problem med att reglera sin kroppstemperatur och de svettas genom körtlar – precis som vi.


4. Barbet

Barbet

Bildkredit: Pxfuel

Dessa vattenhundar är täckta av en tät,lockig päls. De är oerhört vänliga och milda. De kan passa in i praktiskt taget alla livsstilar, inklusive att ge sällskap för seniorer och barn. De Barbet är en gammal ras som går tillbaka till 1387. Även om Barbets klarar sig mycket bra med människor i alla åldrar, behöver de kanaliseras för sin energi. En inhägnad trädgård där de kan springa runt är nyckeln om du inte kan träna med dem dagligen.


5. Chinese Crested

Kinesisk nakenhund

Foto av Milica Popovic från Pexels

Denna något hårlösa ras känns omedelbart igen på grund av sin platinablonda pig-tail-frisyr. De finns i två varianter, som är födda i samma kull: en äkta hårlös och en puderpuff. Båda typerna är allergivänliga och svettas ur körtlarna. Dessa hundar är väldigt folkorienterade och klarar inte av att lämnas ensamma. Genen i dem som orsakar hårlöshet orsakar också svaga tänder, så du kan se en Chinese Crested med tungan hängande ibland.


6. Coton de Tulear

Vit Coton de Tulear

Bild av JacLou DL från Pixabay

Denna lilla boll av vitt ludd är känd som den kungliga hunden på Madagaskar. De ser inte bara ut som gigantiska bomullsbollar, utan deras päls känns också anmärkningsvärt som den också. De är intelligenta hundar, så de kan vara det tränade med lätthet . Detta är en bra idé för rasen eftersom de kan vara väldigt högljudda eller yippiga.Coton de Tulearsuppvisa en anständig balans mellan lugn och bråkig, vilket gör bra lekkamrater och knähundar.


7. Schnauzer

Tre svarta schnauzrar

Bild av 3816258 från Pixabay

Denna bedårande håriga hund är hypoallergen i alla storlekar: miniatyr, standard och jätte. Alla dessa raser är mycket tillgivna, vänliga och anpassningsbara. De är alla väldigt skyddande. Men denJätteschnauzerär så här mest av allt. De är utmärkta vakthundar. Alla tre är väldigt energiska och pigg. De gör underbara familjehusdjur och kommer inte att få någon att nysa eller sniffa.

Relaterad läsning: Hur mycket kostar en jätteschnauzer? (2021 prisguide)


8. Kerry Blue Terrier

kerry blue terrier

Bildkredit: vgorlitsky, Shutterstock

Denna hund påminner fysiskt om standardschnauzern. De hartypiska terrierpersonligheter, så om du väljer en, måste du vara mycket medveten om hur du ska hantera detta. Terriers är envisa, mycket smarta och har sina egna sinnen. De har också ganska höga bytesdrifter, så de är inte lämpliga för hushåll med mindre husdjur. Kerry Blue Terriers är dock svåra att hitta eftersom de är få. Om de får ordentlig träning, gör dessa hundar till roliga familjemedlemmar.


9. maltesiska

Vit maltesiska

Bild av Dalibor M från Pixabay

Den här lilla hunden ser ut som kunglighet med långt, flödande hår. De är väldigt lekfulla men ändå milda. Du kan hålla deras hår långt eller kort, beroende på dina personliga preferenser - och de ser bedårande ut med båda. maltesiska är ganska muniga och kan skälla mer än du föredrar. Men deras sprudlande personligheter och livsglädje kompenserar för deras undergångar.


10. Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo

Bildkredit: Cemmerton, Pixabay

Detta är en annan vattenhund som fötts upp i Italien och användes som vattenretriver. Men den här krulhåriga sötnosen blev ganska bra på något annat. Tryffel är en delikatess i Europa, och de finns i Frankrike och Italien.Lagotto Romagnolosär de enda hundarna som vet hur man nosar upp dem. Förutom att de är fantastiska tryffelsökare är de väldigt sociala och träningsbara, vilket gör dem till underbara inomhushundar.


11. Portugisisk vattenhund

Brun portugisisk vattenhund

Foto av melchor gama från Pexels

Ännu en vattenhund gör listan. Denna hund är aktiv och snabb att agera. Om du ärska föda upp den här rasenofta är de inte hunden för dig. Dessa killar behöver mycket fysisk träning för att nå en optimal livskvalitet. De är otroligt intelligenta och ivriga att behaga, men inte all träning kan laga deras sinnesstämningar. På grund av deras höga bytesdrift, Portugisiska vattenhundar är inte bra kandidater att ha runt mindre husdjur.


12. Bichon Frise

Vit Bichon Frisé

Bild av Manfred Antranias Zimmer från Pixabay

De Bichon är en mycket populär hypoallergena hund. De är kända för sina pösiga vita lockar och större personligheter än livet. De är fulla av energi och mycket kraftfulla, redo att hälsa på en främling eller att leka runt med ett ögonblicks varsel. De är utmärkta familjekamrater, även om de är ganska häftiga. Även om de kan vara yappy eller snippy, om de föds upp med andra husdjur och barn, tenderar Bichon Frise att anpassa sig bra.


13. Peruansk inkaorkidé

Fläckig peruansk inkaorkidé

Bild: Pickpik

Detta är en annan hårlös ras att nämna. Dessa killar är lite större än den amerikanska Hairless. De är ganska utåtriktade och utmärkt med barn . De är otroligt skyddande och briljanta. Även om de har personligheter som gör dem extraordinära, kan de inte anpassa sig till varje livsstil. De kan aldrig vara utomhushundar, eftersom de är känsliga för solen och extrema temperaturer. Peruanska inkaorkidéer tenderar också att ha separationsångest, så en hund som denna skulle inte fungera om du är borta mycket.


14. Bolognese

Vit Bolognese hund

Bild: Needpix

Besläktad med Bichon Frise, denna puffiga vita hund är en helt hypoallergen leksaksras. De är mycket sociala och behöver mycket uppmärksamhet. Helst vill de alltid vara med sina människor vart de än går. De brukar komma väldigt bra överens med andra hundar, eftersom de är fogliga och lugna. Att vara en liten hund,Köttsåsär förvånansvärt milda och jämna med en fantastiskt jämn köl.


15. Pudel

Grå pudel

Bild: Needpix

Pudlar finns i tre storleksvarianter, så att du kan välja den som passar bäst för din livsstil. Om du är en lägenhetsbo kommer både miniatyr- och leksaksraserna att klara sig mycket bra i små utrymmen. Dessa hundar är bland de tre smartaste hundraserna som finns, vilket är ganska imponerande. De är extremt lätta att hantera och ta hand om. Pudlar är mycket folkorienterade, njuter av sällskap och tillgivenhet.


16. Ryska Tsvetnaya Bolonka

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Sofi & Sanni & Stella (@bolonkagirls_sofisannistella)

Här är en annan hund i familjen Bichon att nämna. Denna bedårande leksaksras delar många likheter med sina kusiner, men de har sin beskärda del att erbjuda på sin. De finns i flera pälsvarianter, så du har mer att välja på.Ryska Tsvetnaya Bolonkaskan vara benägna att få lite hundsyndrom, så det är viktigt att utveckla en hierarki bland leden. Om du gör det kommer dessa livliga, söta hundar alltid att överösa dig med kärlek och tillgivenhet.


17. Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier

Bild av Pezibear från Pixabay

Dessa spunkiga små hundar kan se söta ut, men de slår ett slag. Om du tycker att de ser prislösa ut har du förmodligen rätt. De vill ha specialbehandling och älskar att bli bortskämda. De har en stor bossig hund instängd i en liten kropp. Den här typen av hund kan du klä ut dig i söta kläder och inte höra några klagomål. Yorkshire terrier är självsäkra, envisa och extremt oberoende. De kan ta ett tag att husera tåg, så du måste ha tålamod på den här arenan.


18. Italiensk vinthund

svart italiensk vinthund

Bildkredit: Akiko Campbell, Pixabay

Till skillnad från standard Greyhound, den Italiensk vinthund är hypoallergen, vilket är utmärkta nyheter om du älskar rasens utseende. Utöver att de inte fäller sig, dreglar de inte heller, vilket gör dina kläder och möbler fria från ditt husdjurs mjäll och slask. Italienska vinthundar är intensivt tillgivna och kanske till och med behövande ibland. De är otroligt milda och till och med något skygga. De är bra när de är uppfostrade med barn, men de kanske aldrig är ett fan av högljudda, bråkiga lekar.


19. Bedlington Terrier

bedlington terrier hund

Bild: Public Domain Pictures

Dessa små fåraktiga hundar är mycket anpassningsbara, lättillgängliga och träningsbara. Faktum är att den mest betydande undergången med denna ras är skötseln. De är fantastiska följeslagare för nästan alla livsstilar. De är väldigt lekfulla, lyckliga och sociala. De kommer att plocka upp nya knep, lära sig att potta utomhus och grundläggande kommandon på nolltid.Bedlington terrierkommer att behöva rätt vägledning för att lära sig goda seder, men de kan göra verkligen fantastiska tillägg till din familj.


20. Mjuk belagd Wheaten Terrier

Wheaten Terrier

Bild av Audrius Vizbaras från Pixabay

Dessa små terrier har en speciell färg på sig. De är extremt lekfulla och redo för en trevlig stund. De kräver ganska mycket tålamod för att träna, eftersom de kan vara hårda om de inte håller med. Positiv förstärkning rekommenderas alltid eftersom de inte svarar bra på hårda straff.Mjuk belagd Wheaten Terriermår inte bra i höga temperaturer, så om du bor i ett varmt klimat, ge dem tillräckliga medel för att svalka sig och hålla deras långa hår preparerat.

Avdelare 2

Slutsats

Du ska inte behöva offra ett förhållande med en hund bara på grund av dina allergier. Tack och lov, på grund av avel, behöver du inte. Vi lärde oss om många intressanta raser med hårlös till golvlång päls. Dessa 20 raser är utmärkta, men det är inte allt! Det finns många fler hypoallergena raser, inklusive många designerhundar, korsningar och hybrider.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: joangonzalez, Pixabay

Innehåll