20 hundraser som börjar med K | Komplett lista

Om du letar efter en hund att lägga till din familj har du tur! Det finns hundratals olika raser tillgängliga, alla med unika personligheter och ser helt egna ut. Här är en komplett lista över alla hundraser som börjar med bokstaven 'K'. Medan de flesta av dessa raser är erkända av AKC, är vissa designraser som ännu inte har blivit officiella.Avdelare 1

1. Kai Ken

kai ken valp

Bildkredit: Melissa Grisham, Shutterstock

En medelstor hund, den Kai Ken är en sällsynt japansk ras som ursprungligen utvecklades för att jaga ett brett spektrum av vilt i bergen i östra Asien. Supersmart och snabb att lära sig, den här vargliknande hunden växer till att bli cirka 20 tum lång och väger upp till 40 pund. Deras förväntade livslängd är 14 till 16 år.


2. Kangalhund

Kangal herdehund sitter på gräs gräsmark_FOTMA_shutterstock

Bildkredit: FOTMA, ShutterstockÄven känd som Turkisk Kangalhund , kommer denna stora boskapshund från Sivas, Turkiet, och fortsätter att vara en mycket populär ras i regionen. Lugn, självkontrollerad och oberoende, Kangal Dog kan växa till att väga upp till 150 pounds och kommer i ljust gyllene, grå, fawn sobel och dun färger.


3. Kanni

Kanni indisk hund liggande på marken

Bildkredit: Sadasivam Chelladurai, Shutterstock

Med en namea som betyder ren, den Kanni är en sällsynt ras som är inhemsk i södra Indien. Används främst för att fånga vilt med sin snabba hastighet, Kanniliknar en vinthundmed långa ben, en mager kropp och en avsmalnande nos. Den här rasen är smidig och skyddande och blir cirka 1,8 fot hög vid manken.


4. Karakachan Dog

Karakachan björnhund i snön

Bildkredit: Nataliya Nazarova, Shutterstock

Stor och fluffig, den Karakachan hund är en mild jätte som har sitt ursprung i Bulgarien. Uppkallad efter en grupp grekiska nomadiska herdar, kommer denna intelligenta och oberoende ras i en mängd olika färger, inklusive vit, svart, brun och brun.


5. Karelsk björnhund

Karelsk björnhund i snön

Bild: Louise Ekeblad, Shutterstock

En finsk ras, den Karelska björnhund anses vara en nationalklenod. Den här hunden växer till att väga mer än 50 pund och har spetsiga öron och en fluffig, lockig svans. Med snabba reflexer och en modig läggning används den karelska björnhunden för att jaga stort vilt, inklusive björn, älg och vildsvin.


6. Karst Shepherd

Karst herde

Bildkredit: Vesna Kriznar, Shutterstock

En kompakt, fårhund, den Karst Shepherd är extremt vänlig och familjeorienterad. Ursprungligen utvecklad i Slovenien, kan denna fluffiga ras nå 25 tum i höjd och väga upp till 88 pund. Karst Shepherd trivs bäst med aktiva familjer som har en stor bakgård.


7. Keeshond

Keeshond i snö

Bildkredit: Herbert Bieser, Pixabay

En medelstor hund med en tjock, dubbelskiktad, plysch päls och krusad svans, denKeeshondär en holländsk ras som kan leva upp till 13 till 15 år. En gång användes som en vakthund på båtar och pråmar, Keeshond används främst som en sällskapsras idag. Alert och livlig, denna ras kan lätt utveckla separationsångest om den lämnas ensam under långa sträckor.


8. Kerry Beagle

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Bran (@bran.stagram_)

Tros vara en av de äldsta irländska hundraserna, den Kerry Beagle är den enda bevarade dofthunden från Irland. Kerry Beagle, som väger upp till 60 pund, är både en utmärkt jaktpartner och tillgiven familjedjur.


9. Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier i en vårträdgård

Bildkredit: Radomir Rezny, Shutterstock

Med en fantastisk blåfärgad lockig päls, den Kerry Blue Terrier var ursprungligen uppfödd för att jaga ohyra. En anpassningsbar, alert och animerad ras, den här hunden används för en mängd olika jobb, inklusive att valla får och agera som en vakthund.


10. King Charles Spaniel

2 Cavalier King Charles Spaniel

Bildkredit av: BIGANDT.COM, shutterstock

Den 19thmest populära rasen i USA, den King Charles Spaniel är en liten hund med stor personlighet. Denna lojala och kärleksfulla ras är tillgänglig i ett brett utbud av färger och gör den perfekta familjens husdjur.


11. Kung Herde

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 𝗛𝗨𝗡𝗧𝗟𝗘𝗬 (@huntley_the_gsd)

En ganska ny ras som ursprungligen utvecklades på 1990-talet, den King Shepherd är mycket lik schäfern till utseende och natur. Inte officiellt erkänd av AKC, denna hund har ett imponerande utseende men ändå en söt, lättsam personlighet.


12. Kintamani

Kintamani Bali Dog, indonesisk nationalras_adi dharmawan_shutterstock

Kredit: Adi Dharmawan, Shutterstock

Även känd som Kintamani-Bali hund , denna ras är infödd på den indonesiska ön Bali. Med pigga öron och en fluffig päls utvecklades Kintamani ursprungligen från vilda gatuhundar som fritt strövade omkring på ön. Oberoende och alert, den här hunden finns i svarta, beige och vita nyanser.


13. Kishu Ken

Kishu ken hund på mörk bakgrund

Bildkredit: Molica_an, Shutterstock

Kallas ibland Kishu Inu, denKishu Kenär en japansk ras som en gång användes för jakt på storvilt som vildsvin. En egensinnig jägare, Kishu Ken är oberoende och reserverad, vilket gör den till en ras som är bättre reserverad för erfarna husdjursföräldrar.


14. Komondor

Komondor_Shutterstock_BORINA OLGA

Bildkredit: BORINA OLGA, Shutterstock

Berömd för sin långa, sladdiga pälsKomondorär en stor ungersk ras som ser ut som en mopp på fyra ben. Med en tippning på skalan på 80 till 100 pund, utvecklades denna ras ursprungligen för att vakta boskap. Lugn och tillgiven är Komondor den perfekta familjekamraten.


15. Koolie

Koolie

Bildkredit: vcudnik, Pixabay

En typ av vallhund, den Koolie är en unikt färgad ras som kan vara svart, röd, blå, choklad eller trefärgad. Extremt intelligent, mycket träningsbar och mycket flitig, denna ras skulle klara sig bäst i ett aktivt hushåll där den kan få massor av fysisk och mental stimulans.


16. Koreansk Jindo Dog

Koreansk jindohund

Bildkredit: S.S.B., Shutterstock

Lojala, intelligenta och kärleksfulla Koreansk jindohund är en medelstor ras med spetsiga öron och en lockig svans. Infödd på den sydkoreanska ön Jindo, kan denna ras bli upp till 15 år gammal och väga över 40 pund.


17. Kromfohrlander

Svart Kromfohrlander

Bildkredit: bluelightpictures, Pixabay

Trots det komplicerade namnet Kromfohrlander är en ganska okomplicerad germansk ras. Den här hunden används oftast som sällskapsras och är foglig, lättsam och väldigt smart. De finns i vitt och choklad eller vita och bruna färgmönster och kan växa till att väga runt 30 pund.


18. Kunming Wolf Dog

Kunming varghund

Bild: Bandersnatch, Shutterstock

Om du letar efter den ultimata vakthunden, leta inte längre än Kunming Wolf Dog. A varg-hund hybrid , denna ras används ofta som militärassistent eller polishund. Skyddande och intelligent, Kunming Wolf Dog kan växa till 27 tum lång och väga upp till 85 pund.


19. Kuvasz

Kuvasz sitter i snön

Bildkredit: La Su, Shutterstock

En gammal ras som ursprungligen utvecklades för att vakta boskap i Ungern, den majestätiskaPoochär en stor hund med flödande vit päls. Bättre lämpad för att vara det enda husdjuret i hushållet, är denna extremt lojala ras mycket skyddande och försiktig med främlingar.


20. Kyi Leo

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Johnny, Lotta & Chewbacca (@johnny_lotta_chewie)

Söt och gosig, Kyi-Leo är en hybridras som är resultatet av att blanda maltesiska medLhasa Apso. Söt, sällskaplig och smart, den här designerhunden är det perfekta husdjuret för nästan alla.

Avdelare 3


Utvald bildkredit: King Charles Spaniel | BIGANDT.COM, Shutterstock

Innehåll