20 små hundraser som förblir små

Välj Namnet På HusdjuretAlla har en mjuk plats för valpar eller kattungar. Ibland vill vi att de ska förbli så söta och små för alltid och aldrig växa ur deras förtjusande lilla utseende.Vissa hundraser erbjuder det som Peter Pan önskar, förblir små även i vuxen ålder och förblir alltid bedårande. Om det här är vad du alltid har velat, läs nedan för att hitta de 20 bästa små hundraserna som förblir små. Yorkshire terrier1. Yorkshire Terrier

Alaskan Klee Kai

Yorkshire terrier är kända för att vara bedårande buntar av personlighet och energi. De väger endast 7 pund maximalt och växer till en genomsnittlig höjd på 6 till 9 tum från axelhöjd. De är täckta av mjuk, silkeslen päls och har gråa, krämfärgade och bruna pälsmönster. Älska men yappy, dessa hundar tar kakan för en evigt liten ras.


2. Alaskan Klee Kai

chihuahua

Fotokredit: Alaskan Klee Kai av Jean licensierad av CC 2.0Om du älskar det bedårande och intelligenta utseendet hos Siberian eller Alaskan husky, kommer du att bli glad att veta att en hund har ett liknande utseende och attityd i en mycket mindre förpackning. Alaskan Klee Kai är uppfödd i tre olika storlekar, inklusive Standard, Toy och Miniature. Miniatyren står bara på maximalt 13 tum och väger bara runt 10 pund.


3. Chihuahua

Schipperke

Fotokredit: HG-Fotografie, Pixabay

Alla känner till Chihuahuan , eftersom det kanske är den mest populära av denaturligt små hundar. Denna ras har aldrig fötts upp med andra hundar för att göra den mindre men var deten mexikansk miniatyrrasfrån början. De väger högst 6,5 pund, och deras höjd varierar från 6 till 9 tum.


4. Schipperke

rat terrier

Fotokredit: Kazuma Tsushima, Public Domain

DeSchipperkeser ut som en svart varg i miniatyr, med ett spetsigt ansikte, pigga öron och en fluffig svart kropp. De är territoriella och lite misstänksamma mot nyanlända men är kärleksfulla mot sina familjer och extremt bra med barn. De står på högst 13 tum, men mycket av deras kropp är ludd, även om de kan väga upp till 20 pund om de föds upp på det sättet.


5. Råttterrier

maltesiska

Fotokredit: 272447, Pixabay

Du kan föreställa dig var Rat Terrier fick sitt namn. Till skillnad från vissa andra små hundar tenderar de att ha en tålmodig och mild personlighet. De behöver en hel del mänsklig interaktion för att förbli lyckliga och friska. Råttterriern kan sättas i arbete på en gård eller ranch för att jaga oönskade skadedjur men kommer gärna att spendera all sin tid med familjemedlemmar. Det är i allmänhet runt 10 pund, även om större sorter kan väga upp till 25 pund. I axelhöjd är de 10 till 18 tum långa.


6. maltesiska

Dvärgschnauzer

Fotokredit: Pixabay

De maltesiska är en annan bedårande och populär ras, täckt med lockig vit päls och alltid leende. Maltesen är en av de äldsta bland de små vita hundraserna. De är fulla av roliga upptåg och har varit älskade genom hela sin nedtecknade historia. De är en genuint liten ras, som står på 10 tum axelhöjd för maximalt och väger 8 pund.


7. Dvärgschnauzer

Fransk bulldog

Fotokredit:
Sebastian Coman Travel, Pexels

De Dvärgschnauzer är en tyskuppfödd valp och är vanligtvis ganska lugn och disciplinerad. De är alerta och har skyddsinstinkter infödda i sig . Det är därför de är bra vakthundar, även om de är små i storleken. Dvärgschnauzern väger upp till 20 pund men stannar vanligtvis vid cirka 12. De växer till 12 till 14 tum i axelhöjd.


8. Fransk bulldogg

Basenji

Fotokredit: Alexia Bianchini, Pexels

Frenchiesär distinkta hundar, med kort, snygg päls, stora rundade öron och en inskjuten nos. De är de minsta bland bulldograserna men har en stark personlighet. De älskar att vara runt sitt folk men kräver annars inte mycket underhåll. Frenchies blir bara cirka 12 tum långa men har tjocka kroppar som kan väga upp till 28 pund.


9. Basenji

Pomeranian

Utvald bildkredit: Christina, Pexels

DeBasenjiär också känd som Afrikansk hund utan skäll . Dessa unika hundar vet inte hur man skälla, istället för att avge ett joddlande ljud. De hittades i Kongo, där de hade använts för att skydda sig mot lejon med sina högljudda joddlande. De användes också för jakt, även med sin ringa storlek. De växer till 16 tum långa och kan väga upp till 26 pund, även om de vanligtvis är ganska smala hundar.


10. Pomeranian

Whippet

Fotokredit: DrNickStafford, Pixabay

De Pomeranian har en ädel historia, älskad av prinsessan av Pommern, ett gammalt område mellan Tyskland och Polen, enligt historien. De blev en älskad hund vid hoven i England när prinsessan förde sina valpar efter giftermål med en prins av England. Drottning Victoria ägde en, och de växte i popularitet runt om i världen. De når maximalt 8 pund och kan bli 14 tum långa.


11. Whippet

Bichon Frisé

Fotokredit: Diana D. Reinoso, Pexels

Whippets är intelligenta små hundar, ursprungligen uppfödda som en sikthund, vilket betyder att de kunde jaga utan att få röstkommandon från jägaren. Även om de är smarta, har de inte mycket av en envis streak. De är ordentliga små hundar och lär sig snabbt bra uppförande. De når 22 tum i höjd och är kompakta hundar som väger mellan 15 och 30 pund.


12. Bichon Frise

Fjäril

De Bichon Frisé är en annan otroligt söt valp, som kommer från södra Europa. De får sitt namn från fransmännen, som förde dem till sina hov och slott. Det här är stolta och glada valpar, även om de också kan vara ganska högljudda om de vill något. De väger högst 11 pund och blir 12 tum långa.


13. Fjäril

Pembroke Welsh Corgi

Fotokredit: N_S, Pixabay

Fjäril är ordet för fjäril på franska. Namnet syftar på hur håret på deras öron viftar ut runt deras små ansikten för att se ut som fjärilsvingar. Hunden har lång, mjuk päls, och deras pälsfärgmönster varierar från brunt till rostfärgat, krämfärgat eller vitt. De kan variera från 3 till 12 pund i storlek och är mindre än en fot höga från axeln och ner. Deras magnifika öron ökar den höjden.


14. Pembroke Welsh Corgi

Leksakspudel

Fotokredit: Det är jag, Marrie, Pexels

De Corgi ras är känd för sina runda kroppar ovanpå korta ben. Deras byggnad gör dem automatiskt till en ganska liten hund, men dessa hundar kan födas upp för att bli ännu lägre om så önskas. De är glada valpar och föredrar att tillfredsställa sina älskade ägare, vilket gör dem till en lätt hund att träna och en fantastisk passform för barnfamiljer. De är mindre än 1 fot långa och deras skrymmande kroppar kan väga upp till 30 pund.

Ser: Bästa maten för valpleksaksraser


15. Toy Poodle

Boston terrier

De Pudel är en av de mest populära hundarna i den moderna världen. Denna popularitet är kanske varför de har avlats för att ha flera storlekar, som Standard, Toy och Miniature. De har också använts för att skapa några av de sötaste hybridraserna. De är en livlig och otroligt intelligent följeslagare. Även med sin fluffiga päls är de bara cirka 10 tum långa och väger 9 pund.


16. Boston Terrier

Fjäril

Fotokredit: Irina Wildlife Photographer, Pexels

Terriers är kända för sina eldiga temperament, men detta stämmer inte lika bra för Boston terrier , a.k.a. de amerikanska herrarna. Deras färg av svart och vitt får dem att se ut som om de är redo för en formell middag, och deras smarta, snygga temperament övertygar ingen om något annat. De väger 10 till 25 pund och är 15 till 17 tum långa.


17. Japansk haka

Italiensk vinthund

Fotokredit: birgl, Pixabay

DeJapansk hakaär en annanliten hund som har känt knäetav lyx, som en gammal favorit bland japanska kungligheter. De kallas också för japansk spaniel. De har långt hår som kräver lite skötsel och har ett svartvitt eller brunt färgmönster över sin underbara päls. De är 11 tum långa och kan väga allt från 3 till 15 pund. Be uppfödaren att ta reda på hur stor din valp kan växa.


18. Italiensk vinthund

miniatyr tax

Fotokredit: JeebyJeeby, Pixabay

De Italiensk vinthund ser ut och beter sig på samma sätt som Whippeten. Dessa vinthundar är en mindre version av den stora vinthunden som folk vanligtvis tänker på när de hör namnet. Dessa hundar är dock snabba, både i kropp och sinne. De älskar att gosa och mysa under filtar. De har en envis streak och kan vara svåra att husträna. De väger bara högst 11 pund även om de kan vara 15 tum långa.


19. Dvärgtax

dvärgpinscher

Kredit: James Player, shutterstock

DeTaxföds upp i två typiska storlekar, standard och miniatyr. Deras rockar är fläckiga med brindle, sobel och bruna nyanser. Miniversionen av dessa bedårande hundar väger vanligtvis 8 till 11 pund, och deras höjd når 7 tum långa på en bra dag. Taxar avlades till att vara en halv hund lång och en och en halv hund långa för att göra dem till den perfekta storleken att jaga efter grävande djur.


20. Dvärgpinscher

Avdelare 3

Fotokredit: Victor Cayke, Pexels

De Dvärgpinscher ser verkligen ut som en mindre version av den mycket större tyska pinschern. Dessa är hängivna små hundar, med stora och högljudda personligheter. De har ett stort självförtroende och stolthet, vilket ibland innebär att de lider av småhundssyndrom. De blir 13 tum långa och kan väga upp till 11 pund.

Med allt arbete som har gjorts med avel under de senaste decennierna, om du är partisk för utseendet på en stor hundras menbehöver en liten hund, det finns ett alternativ för dig. Från små till mindre, många hundar har potential att vara ett underbart husdjur eller lägenhetsboende.


Utvald bild Kredit: otsphoto, Shutterstock

Innehåll