20 vänligaste hundraser

Välj Namnet På HusdjuretAtt ha en vänlig hund är alltid önskvärt, och ibland inte förhandlingsbart. Om du har små barn, andra djur eller träffar många främlingar, kommer du att vilja ha en hund som inte skapar några problem. Som tur är är nästan alla hundar vänliga, eller åtminstone hjärtliga, om de är väl socialiserade.Det finns dock en verklighet att vissa hundar är mer benägna att vara vänligare än andra. Vem säger att stereotyper inte är rätt ibland? Utan vidare, här är en lista över de 20 vänligaste hundraserna av alla. corgi1. Corgi

Labrador retriever liggande utomhus

Bildkredit: Elena Rogulina, Pixabay

Allt om a Corgi skriker vänlighet - deras söta ansikten, deras kraftiga ben och deras stubbiga små svansar. De har oerhört starka personligheter, och deras lekfulla attityd smittar av sig. Pigg och pigg, din Corgi kommer att få oohs och ahhs från både främlingar och vänner.

Även om de är extremt bubbliga, låt inte det lura dig - de har en ruttet strimma och kan försöka komma undan med nästan vad som helst. Om du inte korrigerar dåligt beteende tidigt, kanske din Corgi bara tror att de kan klara sig med mord. Hur söt som helst måste du sätta ner foten.
2.Labrador retriever

Golden Retriever står på marken

Bildkredit: Rebecca Humann, Pixabay

Labradorer har inte bibehållit sin #1 popularitetsplats av en händelse. Dessa hundar är älskvärda, uppmärksamma, energiska och intelligenta - i princip alla egenskaper du kan önska dig hos en mans bästa vän. Laboratorier skänker sina ägare med kärlek och ger sina familjer livslång hängivenhet.

Om du har ett mycket socialt liv, kommer dina labbkompisar att älska att följa med dig på varje utflykt. De kommer att hoppa in i bilen efter behag och vifta på svansen varje gång de ser ett koppel. De vill inget hellre än att spendera så mycket tid med människor som möjligt.


3. Golden Retriever

Mops på en rabatt

Bildkredit: Melanie Mai, Pixabay

Golden Retrievers gör utmärkta terapi- och servicehundar på grund av deras fogliga uppförande. De är otroligt jämna och glada. På grund av deras odugliga önskan att tillfredsställa människor, älskar Golden att visa tillgivenhet till sina ägare.

På grund av sin intuitivitet och mjuka hjärta gör Golden Retrievers de bästa service-, terapi- och känslomässiga stödhundarna. De har en ökad känsla av att upptäcka känslor och sjukdomar så att de kan hjälpa sina mänskliga motsvarigheter att bekämpa sina egna livsutmaningar.


4. Mops

Shih Tzu står på gräs

Bildkredit: RitaE, Pixabay

Mopsarkanske inte är de ljusaste kritorna i lådan, men de är definitivt de gladaste. Mopsar är alltid redo för mys, gos och pussar. De älskar att träffa nya ansikten, både människor och djur. De kanske skäller på förbipasserande eller slumpmässiga varelser, men deras skäll är alltid, alltid, alltid större än deras bett.

Mopsar älskar äventyr. Om du vill ha en liten, kompakt hund som kan följa med dig var du än går – leta inte längre. De kommer att vara din skugga. Och även om de inte kunde göra mycket skada, kommer de att hålla upp för dig ändå.


5. Shih Tzu

beagle i skogen

Bildkredit: carlosleucipo, Pixabay

Dessa små långhåriga söta pajer är en av de mest fogliga små hundarna som finns. De har vanligtvis väldigt lugna temperament och älskar uppmärksamhet. De är fruktansvärt smarta också. Så om de vill få sin vilja igenom kan de överlista dig och få dig att tro att det bara var din idé.

Shih Tzus verkar aldrig saknas på frisöravdelningen heller. Frisörer kan bli ganska smarta med skurna stilar. Den här rasen är en som du kan klä upp och styla för att matcha dina egna kläder – de kommer att älska att bli bortskämda.


6.Beagles

Boxer som står högt

Bildkredit: Daniel Albany, Pixabay

Beaglar är jakthundar, men de har en stark önskan att knyta an till sitt folk. Sällan aggressiva eller distanserade, dessa söta hundar vill bara umgås med dig. De är en perfekt kombination av lekfullt och chill.

Beagles är bra följeslagare för barn, särskilt. De har det perfekta sättet att vara en vän med små. De har också en idealisk storlek - inte bulldozing eller slå ner små totsar. Beagles är också mycket anpassningsbara, så du kan ha dem i praktiskt taget alla storlekar hem.

Se även: Bästa valpmat för beagles


7. Boxer

Stora Pyrenéerna som ligger på marken

Bildkredit: Romek, Pixabay

Boxare är välkända för att ha fåniga uttryck och fåniga personligheter. På grund av deras muskulösa kroppar och skrämmande utseende kan du vara lite osäker på om varje boxare är tillgänglig. Men oroa dig inte, de är nästan alltid redo för all klappning du vill ge.

Bra med barn och främlingar, boxare är sociala varelser. De kanske inte är de bästa vakthundarna. Men vad de saknar i vakthundsförmågor, kompenserar de med ett mildt, lekfullt uppträdande.


8. Stora Pyrenéerna

Engelsk bulldogg står på gräs

Bildkredit: jathomas, Pixabay

De Stora Pyrenéerna kan se skrämmande ut, men låt inte deras storlek lura dig. Dessa hundar är allmänt kända för att vara milda jättar som inte skadar någon. Såvida inte ett vilt djur eller rovdjur jagar deras boskap.

Det är inte ovanligt att se de stora Pyrenéerna ta rollen som ett känslomässigt stöddjur. De är lugna, gosiga och förvånansvärt intuitiva. Deras energinivåer, personligheter och vilja att lyssna gör dem till idealiska terapihundar – eller perfekta för alla hem, egentligen.


9. Bulldoggar

Newfoundland

Bildkredit: Corrie Miracle, Pixabay

Bulldoggar är stora djur som generellt har mer styrka än hjärnor. De är lättsamma och roliga, redo att ta sig an världen. Deras slarviga leenden kommer säkerligen att smälta hjärtan och fängsla ögonen på förbipasserande. De kommer att äta upp uppmärksamheten, glada över att vara festens liv.

Bulldoggar kan behöva hård övervakning runt små barn. Det beror inte på att de är elaka eller aggressiva, utan för att de inte alltid vet sin storlek. Muskelkraften kan uppväga deras resonemangsförmåga, vilket gör dem till bulldozers när de är upphetsade.


10. Newfoundland

Basset hund

Bildkredit: 4598242, Pixabay

Newfoundlands må vara stora, men de har oskyldiga uttryck som utstrålar vänlighet. Dessa hundar har en nallebjörnskvalitet med mjukhjärtade personligheter att starta upp. De tenderar att vara avslappnade – ibland till och med lata. De vill glädja folk och trivs med massor av mys.

Även om du vill hålla din Newfie säker inomhus, kommer denna hund alltid att vara en friluftsälskare i hjärtat. De kan anpassa sig till lägenhetsboende, men skulle klara sig bättre någonstans de kunde utforska och ströva omkring.


11. Basset Hound

Mastiff

Bildkredit: jawestad, Pixabay

Skulle du någonsin kunna tänka dig att vara rädd för en Basset hund ansikte? Allt med denna hunds utseende kräver kyssar och kärlek. De har ett otäckt, långsamt uppträdande med hjärtan av guld. Eftersom de i allmänhet är lugna är de fantastiska följeslagare för barn och äldre.

Bassets är naturliga spårare. Så du kommer att märka att när du tar med din kille eller tjej på promenader kommer de att vara näsa mot mark nästan 100 % av tiden. Även om de är fantastiska med människor, är de medfödda jägare, så var extra uppmärksam på vilda varelser eller små husdjur.


12. Mastiff

Cavalier King Charles Spaniel

Bildkredit: 947051, Pixabay

Mastifferär mycket lojala, milda och lata. De tenderar att vara väldigt moderliga eller faderliga, vilket gör dem utomordentligt skyddande och fogliga husdjur med barn. De är väldigt modiga och står upp för den lilla killen. De är väldigt godmodiga, men om de behöver försvara sina nära och kära så kommer de att göra det.

Det finns flera snurr på rasen Mastiff . Det verkar som om flera länder har skräddarsytt rasen för att passa en viss mögel. Medan vissa kan vara mer distanserade än andra, delar de alla en benägenhet till följsamhet och trevlighet.


13. Cavalier King Charles Spaniel

grov collie i skogen

Bildkredit: BIGANDT.COM, Shutterstock

Dessa söta små hundar är en av de mest kända typerna av spaniel - och av goda skäl. Dessa hundar är mycket sociala, tillgivna och lekfulla. De tenderar att klara sig bra med främlingar, barn och andra husdjur. Dessa hundar är naturligt knähundar och kommer att gosa med sina människor så mycket du tillåter.

Blanda inte ihop Cavalier King Charles Spaniel med sina Cocker Spaniel-kusiner. Kavaljerer är mindre och mönstervariationerna är också olika. Dessa söta hundar kommer att underhålla dig med sina livfulla personligheter och modiga attityder.


14. Rough Collie

Mjukbelagd Wheaten Terrier

Bildkredit: SGracheva_2610, Pixabay

Du kanske har fina barndomsminnen av att titta Lassie på tv. Och om du gör det kanske du vet hur smart, kärleksfull och väluppfostradRough Colliesär. Utöver att vara supervänliga hundar är de oerhört smarta. De har en varm, inbjudande energi och älskar att stå med sina familjer.

Dessa hundar är mycket nyfikna och lyhörda. Även om de är vänliga mot de flesta människor de träffar, tenderar de att knyta an till en person. Om du letar efter en hund som är anständig mot främlingar men som gynnar dig framför allt, överväg den här rasen.


15. Mjukbelagd Wheaten Terrier

Red Merle Australian Shepherd

Bildkredit: furry_portraits, Pixabay

Wheatenterrier med mjuk beläggningär pigga, utåtriktade hundar som älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. De är otroligt tillgivna. Det spelar ingen roll om du är främling - dessa hundar kommer vanligtvis att suga upp all uppmärksamhet du vill ge dem.

De kan vara ganska muniga eller yappy. Så om det stör dig när en hund ständigt slår larm om skäll, kom ihåg att de är väldigt vokala instinktivt. Men på uppsidan, de klarar sig bra i nästan alla livssituationer och älskar att få nya vänner – även om de är ganska bossiga.


16. Australian Shepherd

svart brun vinthund

Bildkredit: Eve Photography, Shutterstock

Australian Shepherds är superenergiska och fulla av äventyr. De träffar aldrig en främling och vänjer sig snabbt till personer i varje gång. Den här typen av hund kommer att älska att se nya sevärdheter och träffa nya ansikten. Australian Shepherds är fantastiska lekkamrater för barn och atletiska människor.

Om du är en avslappnad person med ett lugnt, avslappnat hushåll – kommer det inte att förbli så med en australiensisk herde i närheten. Dessa hundar trivs med action och gillar inte att sitta stilla särskilt länge. Dessa hundar mår bäst i livliga hushåll eller i hem med gott om löputrymme.

Du kanske också gillar : 10 bästa interaktiva hundleksaker


17. Vinthund

havanais liggande på gräs

Bildkredit: David Mark, Pixabay

Du kanske tror Vinthundar har hög energi – till och med hyper – men så är faktiskt inte fallet. De är bra i korta skurar, men de är annars ganska lata. De älskar att slappa med sina människor. De kanske är lite oberäkneliga mot främlingar, men de värmer upp som smör med familjen.

Vinthundar kan bara binda sig till en person. De kommer sannolikt inte att springa för att hälsa på besökare med viftande svansar, men de är fridfulla varelser som kommer att vara hjärtliga mot alla.


18. Havanais

Liten Basset Griffon Vendeen

Bildkredit: Dorottya Mathe, Shutterstock

Havenese hundar tenderar att vara bubbliga och snabba på fötterna. Ju mer tillgivenhet du vill ge dem, desto mer kommer de att äta upp det. Om du vill ha en skugghund som följer dig överallt, bör denna ras definitivt finnas på din lista över möjligheter.

De älskar att behaga sina människor, så de är vanligtvis väldigt träningsbara. De är också smidiga och smidiga, så de är bra lekkamrater för barn och andra hundar. De kan vara små, men de verkar inte lika drabbade av den lilla hundens syndrom som andra liknande raser.


19. Petit Basset Griffon Vendeen

American Staffordshire Terrier på mulch_Shutterstock_Tom Myers

Bildkredit: Nadezhda V. Kulagina, Shutterstock

Petit Basset Griddon Vendeens hundar är aktiva och självständiga. Dessa hundar gillar att följa med ägare överallt, glada över att ta in en ständig ny upplevelse. De har en entusiastisk natur och marscherar frontalt in i vad som helst utan rädsla eller reservationer.

De är snabba att agera och märker ovanliga saker snabbare än de flesta. De behöver mycket stimulans eftersom de bor så lätt. Se till att din PBGV har massor av saker att uppta sin tid så att de kan utöva sin energi på ett positivt sätt.


20. Amerikansk Staffordshire Terrier

Avdelare 1

Bildkredit: Tom Myers, Shutterstock

Även om det kan orsaka en våg av osäkerhetAmerikansk Staffordshire Terrierär faktiskt en av de mest vänliga hundraserna. AmStaffs är supersociala och kärleksfulla mot människor - speciellt barn. Det finns mycket dålig information om dessa hundar – vilket är ett stigma som behöver korrigeras.

Dessa hundar har en stark önskan att behaga ägare och är en av de mest lojala raserna som finns. De är självsäkra, godmodiga, skyddande och helt enkelt roliga. För att inte tala om, de har utan tvekan det bästa leendet av alla hundar tillsammans.

Slutsats

Så där har du det – de 20 vänligaste hundarna hasade alla ut. Den här listan är full av variation, så vad det egentligen handlar om är din personliga preferens och livsstil. Behöver ditt hushåll en lat, söt hund som tar tuppluren till nästa nivå? Eller vill du ha en häftig socialist som alltid stjäl showen? Det finns många saker att tänka på innan du gör det sista steget.

Oavsett vad du väljer kommer din vänliga hund att ge dig många år av kärlek och lycka.


Utvald bildkredit: Michel_van_der_Vegt, Pixabay

Innehåll