21 Bichon Frise frisyr & grooming stilar 2022 (med bilder)

Välj Namnet På HusdjuretOm du har en Bichon Frise-valp har du en liten och robust hund med stor personlighet. Den har ofta en komisk karaktär och massor av hår som du kan forma på olika sätt om du är kreativ med en trimmer.Avdelare 1De 21 Bichon Frise frisyrer & grooming stilar

Vi sökte på internet och pratade med alla våra husdjur som äger Bichon Frise för att hitta så många frisyrer du kan sätta på en Bichon Frise, och vi kunde komma på 20 som vi är säkra på att ditt husdjur kommer att älska.

1.Det runda huvudet

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ★彡Dr. Miles彡★ (@bichonfrise_miles)

Round Head-frisyren är precis som den låter. Du trimmar håret, så att ansiktet är runt, inte bara framifrån utan även från sidan. The Round Head är en av de vanligaste hårklippningarna för Bichon Frise. Allt med denna frisyr att öronen försvinner in i det runda huvudet.
två.Det söta ansiktet


Det söta ansiktet liknar det runda huvudet, men du klipper håret närmare ansiktet, särskilt runt nospartiet, och du trimmar öronen så att de inte försvinner. Denna frisyr är lite lättare att underhålla än det runda huvudet, och hunden tenderar att få mindre mat och smuts fast i pälsen.


3.Q-tipset

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ori (@oriitasho)

Q-Tip är ett snitt mitt mellan det runda huvudet och det söta ansiktet. Man trimmar håret så att det är runt, men de flesta håller håret lite närmare ansiktet runt munnen. Du fluffar håret så att det ser ut som bomull och svansen lämnas ofta lång.

    Du kan behöva investera i en bra borste för att behålla denna perfekta puff! Prova: Bästa hundborstar

Fyra.Shoppingflickan

Shopping Girl Haircut håller det mesta av håret nära kroppen men fluffigt för att se ut som bomull. Du trimmar öronen, så att de syns, och du fäster en söt rosetttillbehör för det resande evenemanget.


5.Den vanliga hunden


Regular Dog-frisyren är lätt att underhålla och kräver att du klipper håret nära kroppen och runt öronen. Du behöver inte fluffa ut den lika mycket, och den byter ut det unika utseendet på Bichon Frise mot ett mer traditionellt utseende, husdjur med lågt underhållsbehov.


6.The Bell Ear

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bijou Pet (@bijoupetspa)

Bell Ear Haircut är en trim som accentuerar öronen genom att klippa håret kort på större delen av kroppen men lämnar mycket av håret runt öronen, vilket gör att de sticker ut. Du kan fluffa dem tillsammans med svansen för att uppnå bomullslooken eller lämna dem som de är.


7.Den buskiga svansen

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Šišanje Pasa Kraljevo (@tagroomkraljevo)

Den buskiga svansen är som det runda huvudet, men du trimmar ofta håret närmare näsan, vilket gör att de nästan får ett kal utseende. Svansen är också buskig, och du kan borsta svansen för att bli extra luddig, vilket ger dem ännu mer av en nallebjörnens utseende .


8.Det fluffiga örat

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av P U D D I N G & T H U N D E R (@pudding_thunder)

Fluffy Ear-hårklippningen är en annan klippning med låg underhållsnivå som framhäver de luddiga öronen. Håret hålls kortare, och det finns ingen anledning att fluffa ut det, så underhållet hålls lågt. Denna frisyr fungerar utmärkt med accessoarer, ser bra ut med en halsband , och är tillräckligt kort för att bära kostymer.


9.Den stackars pojken

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @barkzfurstudio

Poor Boy-frisyren är en genväg som är lite underhållsfri och ser bra ut. Håret är kortklippt över kroppen men lämnas något längre över ansiktet, vilket ger hunden ett mer nalleliknande utseende.


10.Nallebjörnen

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ʜɪ, ɪ'ᴍ ᴍɪʟᴏ. (@milothemaltichon)

Teddy Bear Haircut är en extremt attraktiv frisyr som ger hunden ett runt huvud med två öron på sidan som en nallebjörn i traditionell stil. Denna klippning är lite svårare än många andra, och dess högre underhåll för att hålla håret flummigt och fritt från smuts, men med övning kan du fullända processen på nolltid.


elva.Ägghuvudet

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bongo James Yu (@bongothebichon)

Ägghuvudet är en annan stil som innehåller Round Head-frisyren, men den här designen väljer mer av en äggformad look, och du trimmar pälsen så att den blir bredare än den är hög. Denna design fungerar också bra med tillbehör som nackbåge .


12.Lejonet

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mochi (@mochithelovebug)

Lion-frisyren har något längre hår över kroppen med ett brett ovalt ansikte somliknar en lejonman. Du kan trimma svansen eller lämna den buskig, beroende på vilket utseende du vill uppnå. Du luddar ut håret på huvudet och svansen om du låter det vara långt.


13.Det praktiska fuzzet

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mochi (@mochithelovebug)

Practical Fuzz-frisyren är en kort hårpäls som du trimmar nära kroppen men borstar ut den för att få det flummiga utseendet. Denna klippning lämnar inte mycket hår i hemmet och är ganska lätt att underhålla. Det korta håret kräver endast lätt underhåll och borstning.


14.Accessorizern

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Coco (@coco_poochongirl)

Accessorizer är en kort hårkappa med en Cute Face-klippning och kort standardhår över kroppen. Den här kappan är lite underhållsfri, fäller lite och är perfekt för någon som gillar att tillbehöra sitt husdjurs utseende med kläder. Det kortare håret kommer att förhindra att kläderna hopar sig eller blir obekväma fördin hund.


femton.Hjälmen

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mei Sin Xu (@boga_bichon)

Hjälmen är en frisyr som liknar det runda huvudet eller det söta ansiktet, men extra trimning gör att huvudhåret ser ut som hjälmen. Denna frisyr kanske lite svårare för att få formen rätt, och det krävs mycket underhåll för att hålla pälsen luddig.


16.Det långa håret

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Debbie K Tomassi (@debbietomassi)

Long Hair-frisyren håller håret på kroppen kort men låter håret på toppen av huvudet växa sig långt. Du då borsta det långa håret , så det liknar det långa håret på en tjej. Ofta putsar du svansen så att den matchar.


17.Den sofistikerade

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nomi•Bichon (@nomi.nomimi)

Den sofistikerade frisyren är en annan som använder Round Head cut och accenterar den med ett par rekvisita glasögon för att bidra till att föreviga bilden av klass och intelligens. Denna hårklippning är lite mer underhåll för att hålla håret fluffigt, men resultatet är väl värt det.


18.Den färgglada

Den färgglada frisyren liknar Teddy Bear-klippningen men använder ett speciellt giftfritt färgämne för att färga den vita pälsen på din Bichon Frise, vilket gör att den får en regnbåge av färger. Om du bestämmer dig för att prova en frisyr som denna är det viktigt att använda ett giftfritt färgämne för hundar, eftersom många färgämnen kan orsaka problem om de förtäras av din katt.

    Se till att dina färgämnen är hundsäkra! Prova: Bästa färgämnen för hundhår 2020 – recensioner och toppval

19.Det fyrkantiga huvudet

Det fyrkantiga huvudet är en frisyr som det runda huvudet, med sidorna avskurna för att likna ett block (bilden längst ner till vänster). Med den här frisyren är det inte lätt att få sidorna raka och platta. Det kräver också frekvent trimning för att hålla kanterna skarpa.


tjugo.Halvmånen

Crescent Moon är en av de svårare snitten att uppnå eftersom den kräver att man klipper håret och öronen för att se ut som en nedåtriktad halvmåne (bilden uppe till höger). Du klipper även näsan och nospartiet kort för att månformen ska framträda bättre.


tjugoett.Lågt underhåll

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lou Coates 🇮🇪 (@lou_coates)

Frisyren med lågt underhåll är en av de enklaste att underhålla på vår lista. Denna frisyr kräver bara rakning av allt hår till lite över en halv tums längd. Det finns ingen anledning att jämna ut håret men du kan om du är så benägen. Low Maintenance-snittet är också svalare för ditt husdjur under de varmare månaderna, och det finns mindre hår runt hemmet och på möbler.

Avdelare 3

Sammanfattning

För de flesta människor, särskilt de i varmare klimat med liten erfarenhet av att använda en klipptrimmer, är en enkel frisyr som Low Maintenance eller Regular Dog smart. Dessa hårklippningar är enkla att utföra och underhålla samtidigt som det gör det lättare för ditt husdjur att hålla sig ren och sval. När du väl har fått erfarenhet rekommenderar vi att du provar några av de mer komplexa designerna, som Round Head eller Bell Ear, för att bekanta dig med processen, och sedan kommer alla hårklippningar att vara öppna för att experimentera och anpassa ditt husdjur.

Vi hoppas att du har gillat att läsa över dessa olika frisyrer och hittat en att testa på ditt husdjur. Om vi ​​har hjälpt dig, vänligen dela den här guiden till 21 hårklippningar för Bichon Frisé på Facebook och Twitter.


Utvald bild: Nejron Photo, Shutterstock

Innehåll