21 hundraser med låg energi

Välj Namnet På HusdjuretAtt ha en hund betyder inte att ständigt behöva gå ut på promenader eller klättra uppför berg för att slita ut dem. En av de viktigaste sakerna att tänka på när man adopterar en ras är att den matchar din livsstil.Om du föredrar att spendera din lediga tid på en soffa, kommer en hundras med låg energi att passa bättre för dig. Det finns gott om lågenergihundar, från stora till små. De njuter av en god mys- eller snoozefest lika mycket som, om inte mer än, att spendera tid ute i naturen. Moskva Vodolaz Svart Newfoundlandshund med koppel utomhus_maxim blinkov_shutterstockDe 21 lågenergihundraserna

1.Newfoundland

Basset Hound hund

Kredit: Maxim Blinkov, Shutterstock

Det kan förvåna folk hur många hundar av stora raser som anses vara lågenergiraser. De Newfoundland är bland dessa valpar.

Som vuxna väger de nästan alltid över 100 pounds, både manliga och kvinnliga. Att dra runt hela denna vikt från plats till plats är tröttsamt. När de inte behöver röra på sig latar de sig gärna och myser i soffan.Newfoundlands klassas som arbetshundar av stor ras. De har en stor uthållighet och en hård arbetsmoral. För dem är långsam och stadig det bästa sättet att få jobbet gjort. Ta dem simma när de behöver motion, och de kommer att älska dig ännu mer för det.


två.Basset hund

Sankt Bernard

Bildkredit: Billion Photos, Shutterstock

Basset Hounds är en av de mest stereotypa hundraserna med låg energi och lata dagar som finns. Med öron som sjunker mot marken och stora, ledsna ögon ser de knäppa ut även när de är i rörelse. Allt om deras utseende verkar försöka dra dem till marken igen.

Dessa hundar behöver bara en timmes motion per dag. Denna övning kan dock vara lågmäld. Ett par promenader eller några busar på gården, och de är nöjda. De kan dock vara envist lata.

Även om de inte vill komma ut bör du ta dem dagligen. Basset Hounds kämpar med fetma som ras, och deras livslängder kommer att bli mycket kortare om de får kontrollera sin vikt själva.


3.Sankt Bernard

Great Dane skogen

Bildkredit: sean1006, Pixabay

Saint Bernards är de dreglade hundarna som blev filmstjärnor i början av 2000-talet. De såg en ökning i popularitet runt om i USA och Europa under denna tid.

En Saint Bernard är en gigantisk hundras som växer snabbt under sina valpår. På grund av denna exponentiella tillväxttakt och slutliga storlek på långt över hundra pund kan de drabbas av en hel del hälsoproblem. Dessa inkluderar problem med deras ben och leder.

På grund av detta rekommenderas det faktiskt att bara ge en begränsad mängd motion till en Saint Bernard. Var också försiktig med typen av aktivitet. Att springa är inte som rekommenderat över en promenad eller långsam vandring.


Fyra.grand danois

Vinthund

Bildkredit: mtajmr, Pixabay

Bra idag är en intressant hund att ha på en lågenergilista. De tjänar sin plats här på grund av sina lugna, stillsamma personligheter i hemmet.

De är glada att lata sig hela dagen när de är i trånga utrymmen. Det är delvis på grund av deras intelligens som de förstår när rätt tid och plats är för att undvika att skada sin omgivning.

Grand Danois är lågenergihundar i hemmet, men de behöver en hel del motion dagligen. De bör tas med på flera raska promenader om dagen, tillåtas springa fritt i en hundpark eller annat utomhusutrymme, eller tas med för löpturer och vandringar. Sedan, när de kommer hem, kommer de glatt att krascha in på den plats som är den mjukaste.


5.Vinthund

engelsk mastiff

Bildkredit: herbert2512, Pixabay

Vinthundar är liknande i sin personlighet och aktivitetskrav som Great Danes. De är hundar som fötts upp för att sprinta och används i hundlopp i Storbritannien och Amerika.

Dessa sporter är inte längre lika vanliga, och vinthundar är vanligtvis helt enkelt ett älskat familjedjur. Ta ut dem på flera promenader om dagen. Ännu bättre är om du kan hitta en plats för dem att springa på.

Vinthundar är kända inte bara för sin affinitet för löpning utan också för sin kärlek till filtar. I hemmet kommer du sannolikt att hitta dem gosade under vilken filt de kan hitta.


6.Engelsk mastiff

gravid Dogue de Bordeaux

Bildkredit: Ricantimages, Shutterstock

Engelska mastiffer, som de flesta Mastiffs, har ett ganska skrämmande utseende. De är enorma hundar och verkar mest vara muskler. Även om de klassas som en brukshund, uppvisar de en gigantisk hundras typiska tendenser, inklusive lägre energi när de inte gör ett jobb.

De är kärleksfulla och ganska beskyddande. Det betyder att de behöver mycket socialisering tidigt, så att de vet hur de ska bete sig bra runt andra människor. De dreglar också en hel del, så se upp för någon plats som de nyligen har legat på.

I likhet med andra gigantiska hundraser bör all träning de får ha låg effekt. Att överträna dem kan leda till hälsoproblem i deras skelett och leder.


7.Mastiff av Bordeaux

Cavalier King Charles Spaniel

Bildkredit: Jan-Dix, Shutterstock

De Mastiff av Bordeaux kan lämna ett spår av dregling vart de än strövar. Detta är en stor, skrämmande ras. Fokusera på att socialisera dem tidigt så att de förstår hur man beter sig runt andra djur och människor på rätt sätt. De har bedårande rynkiga, allvarliga ansikten och hängande käkar, men låt inte detta avslappnade utseende lura dig när du introducerar dem för nya situationer.

Dogue de Bordeaux behöver bara 45 minuter till en timmes träning varje dag. Håll det lågt för att skydda lederna och benen.


8.Cavalier King Charles Spaniel

maltesiska

Bildkredit: Alexas_Photos, Pixabay

Cavalier King Charles Spaniels är lågmälda hundar med lågt underhåll som inte älskar något mer än en eftermiddag inne. Dessa små hundar har en ganska lång historia av att vara en knähund för adel och kunglighet. De behöver mycket tid med sina människor och lider av separationsångest om de lämnas ensamma för länge.

Kavaljerer trivs mer av mänsklig kontakt än någon form av högintensiv träning. De behöver cirka en timmes aktivitet varje dag, från lugna promenader i parken till en promenad genom ditt grannskap.


9.maltesiska

Fransk bulldog

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

malteser är komiska små hundar som älskar att ställa upp. De måste vara i centrum för uppmärksamheten och längta efter tid runt människor. De är dock små hundar, så lika många steg som en promenad är för dig, blir det många fler för dem.

Deras storlek och energinivå gör dem idealiska för att bo i lägenheter och urbana scenarier. De är livliga, men det krävs inte mycket för att trötta ut dem där de behöver en paus.

Ge din malteser cirka 30 minuters träning varje dag, så håller du dem i toppform.


10.Fransk bulldog

Engelsk bulldogg

Bildkredit: Mylene2401, Pixabay

De Fransk bulldog , eller Frenchie, är en liten ras med en livlig personlighet. De är en lågenergivalp som lätt passar lägenhetsboende.

Eftersom fransmän är brachycephalic bör de aldrig övertränas. Det kan sluta nästan dödligt, särskilt i varmt väder. De har svårt att andas genom sina förkortade nosar och kan snabbt överhettas.

Franska bulldoggar bör få ungefär en timmes motion varje dag. De ska få flera korta promenader utspridda, med goda mystillfällen emellan.


elva.Engelsk bulldogg

mops sitter medan du tittar upp

Bildkredit: BLACK17BG, Pixabay

Engelska bulldoggar är kända för att vara en av de lataste hundarna som finns. Deras önskan om bristande rörelse och aktivitet skiljer dem åt i hundvärlden. Det är vanligare att se en av dessa hundar dras med av sina ägare än det någonsin är att se en villigt springa.

Det kan dock vara en otrolig sak att bevittna när den engelska bulldoggen bestämmer sig för att bryta sig loss från sitt typiska tröga tempo. De har inte mycket uthållighet men kan uppvisa stor fart om situationen kräver det.

Eftersom bulldoggar kämpar med övervikt är det viktigt att få ut dem dagligen under cirka en timmes träning. Dessa är ofta långsamma promenader, men försök att slänga i dig något mer ansträngande då och då för att få blodet att pumpa.


12.Mops

shih tzu valp sitter på en soffa

Bildkredit: Momentmal, Pixabay

Mopsarär stereotypa knähundar. De älskar uppmärksamhet mycket mer än stora mängder aktivitet.

Mopsar har en storslagen historia av att vara följeslagare till kungligheter och adel. De var tidigare större hundar men har fötts upp till en leksaksras med små ben. Dessa är också brachycephalic valpar och bör inte överarbetas.

Ta ut din mops under cirka 40 minuters träning om dagen, så sover de gärna och myser resten av dagen.


13.Shih Tzu

japansk haka

Bildkredit: Pattarit S, Shutterstock

Shih Tzus har samma storlek och form som malteserna. Vanligtvis har de mer brunt och grått i pälsen än sina rena vita motsvarigheter.

Shih Tzus kräver fortfarande daglig träning, men de behöver bara en minimal mängd för att hålla dem glada och friska. De har alltid gott om upptåg runt huset och passar lägenheter bra.

Att ta en Shih Tzu ut på promenader två gånger varje dag i cirka 15 minuter är i allmänhet mer än tillräckligt för dem.


14.Japansk haka

9Irländsk varghund

Bildkredit: GoranH, Pixabay

DeJapansk hakaär alldeles för elegant för att snurra runt i hemmet och roa dig med udda akter. De föredrar att vara en pittoresk knähund än någons aktiva följeslagare.

Japanese Chin verkar reflektera de kulturer där de var mest populära, i Kina och Japan. De är lugna och kontrollerade, en elegant liten hund för lågenergihushåll.

De behöver fortfarande aktivitet varje dag för att hålla sig friska. Ta dem på ett par kortare promenader som lägger till cirka 30 minuters aktivitet så blir de nöjda.


femton.Irländsk varghund

Whippet i öknen

Bildkredit: lutz-p0, Pixabay

Irländska varghundar är en farfarsras. De har lurviga pälsar av brun, brun eller vit päls som får dem att se äldre ut från en ung ålder. I kombination med en älskvärd personlighet får de inte så mycket uppmärksamhet som rasen förtjänar.

Dessa hundar är liknande i sina aktivitetskrav som Grand Danois. De behöver minst två timmars motion dagligen, men de är reserverade och lugna när de är i hemmet.

Var försiktig med denna storrashund. Om du adopterar dem som valp, öka långsamt och försiktigt träningens varaktighet och intensitet. Att göra det hjälper till att stödja deras leder när de åldras.


16.Whippet

Bernerbergshund

Bildkredit: Danita Delimont, Shutterstock

Whippets verkar vara en mindre version av en vinthund, men de har länge varit en distinkt separat ras.

Dessa smala hundar kan till synes springa flera dagar i sträck, och de behöver minst en timmes motion varje dag.

Men deras kärlek till en mysig filt kan inte matchas av nästan vilken annan ras som helst. I hemmet kommer de att dra dem från sofforna eller mysa i ditt knä för att hitta en så varm och suddig plats som möjligt.


17.Berner Sennenhund

chow chow blå tunga

Bildkredit: othmarsigrist, Pixabay

DeBerner Sennenhundär en jätterashund. De har en historia av att vara en fungerande ras som vallar och transporterar material i Bernerbergen.

Eftersom de är så stora har de ofta problem med sina leder och ben när de åldras. Men deras muskler och avel ger dem en hårdare byggnad än vissa liknande raser.

Försök att ge din hund minst 30 minuters aktivitet varje dag, även om närmare 90 minuter kommer att hålla den i bästa skick.

Du kanske också gillar: Hur mycket kostar en Berner Sennenhund? (2021 prisguide)


18.Chow Chow

pekingese tungan ut

Bildkredit: bogdanhoda, Shutterstock

Chow Chows är en annan balanserad hund som kommer från de mystiska bergsområdena i Kina. De är en av de större raserna som har kommit från Asien.

Chow Chows är lätta att känna igen på deras rödbruna päls och rynkiga hud över hela kroppen. De är en dreglare och har käkar som hänger.

Dessa valpar föredrar att sitta och observera fler aktiviteter än de skulle vilja delta i, men de behöver fortfarande daglig motion. Ta ut dem på ett par promenader på i genomsnitt 15 minuter varje dag, och de kommer att förbli glada och friska.


19.Pekingese

Kofta Welsh Corgi sitter på bänk

Bildkredit: MishuHanda, Pixabay

DePekingeseser ofta mer ut som en puffig luddboll än en ädel hund. De har korta ben som vanligtvis täcks av all sin päls om de inte nyligen har blivit preparerade.

Kombinationen av en stor mängd päls och ett brachycephalic ansikte gör det extremt lätt för dem att överhettas. De behöver bara en eller två korta promenader varje dag i långsam takt.

På grund av deras extremt låga underhållsbehov när det kommer till daglig aktivitet, är Pekingese utmärkta husdjur för äldre.


tjugo.Cardigan Welsh Corgi

Lhasa Apso

Bildkredit: Welshea, Shutterstock

Cardigan Welsh Corgisär en dvärghundras. Med sina stora öron, rävliknande ansikten och stubbiga ben har de inga problem med att framkalla skratt och skapa glädje.

Corgis är notoriskt nyfikna hundar med kort uppmärksamhet, så det är bäst att hålla dem i koppel. Men de är också relativt energisnåla, och när ett område väl har utforskats är ditt knä nästa plats de vill vara.

Ta din Corgi ut på en eller två mjuka promenader varje dag för att hålla dem friska. Var försiktig med högintensiva aktiviteter eftersom de kan kämpa med hälsoproblem på grund av sin unika kroppsform.


tjugoett.Lhasa Apso

Bildkredit: SubertT, Shutterstock

DeLhasa Apsoär en av de äldsta hundraserna, uppfostrad av buddhistiska munkar för att vakta bergsklostren. Timmar av långsamma patruller och sittande på alerten föds in i dem.

De är kärleksfulla och lekfulla, men de kräver inte mycket aktivitet för att hålla sig friska. De kan tas för en lång promenad eller flera kortare under dagen.

Lhasas har en stark vilja och en hel del beslutsamhet. De kan vara utmanande att träna, så det kan vara ett bra val att kombinera träning med träningspass.


Utvald bildkredit: Matthew Henry, Unsplash

Innehåll