21 smarta sätt att gömma en kattlåda (med bilder)

Brittisk korthårig katt inuti den övre ingångslådanKattlådor är fula och illaluktande, vilket gör dem till den minst roliga delen av att äga en katt. Men du behöver inte vara slav under kattlådan längre! Det finns massor av bra alternativ för att hålla kattlådan utom synhåll och utom sinne, utan att hindra din katt från att komma åt den. Det finns massor av saker som kan störa din förmåga att dölja eller dölja din kattlåda , som tillgängligt utrymme eller din katts behov. Oavsett dina omständigheter finns det åtminstone ett par idéer som du kan prova i ditt utrymme. Fortsätt läsa för 21 bra idéer om hur du gömmer din katts kattlåda .

1.Kattskåp

Skåp gör utmärkta katthem ! Du kan skära åtkomsthål i sidan, toppen eller baksidan av ett skåp för att låta din katt komma till lådan. Skåpdörrarna gör det enkelt för dig att komma åt lådan för rengöring. Du kan lägga till växter eller inredning ovanpå skåpet så att det ser ut som en vanlig möbel.


två.Kattlåda korg

Stora, dekorativa korgar med lock kan användas på liknande sätt som ett skåp. Skär ett hål i sidan av korgen för att katten ska komma åt boxen och använda locket för rengöring. Du kan överväga att behandla korgen med ett vattentätande material för att säkerställa att eventuella olyckor inte förstör lådan, särskilt om lådan är gjord av ett naturligt eller absorberande material.


3.Kattlåda bänk

Bänkar blir mer och mer populära i hemmen för sina många funktioner. De kan användas för sittplatser, förvaring, dekoration, och du kan till och med använda en bänk för att dölja din kattlåda utan att förlora dess funktionalitet. Detta är ett bra alternativ om du har en fönsterplats eller en bänk i ett område av huset som inte används ofta.
Fyra.Utdragbara lådor

Utdragslådor kan användas för att hysa en kattlåda oavsett om de är inbyggda i huset eller en fristående möbel. Skär helt enkelt ett hål i väggen eller sidan av lådorna så att din katt kommer åt. Själva lådorna dras ut för enkel rengöring. Detta är en riktigt bra användning för utdragbara lådor inuti skåp som du inte är säker på vad du ska göra med.


5.Sido-/slutbord

Sido- och gavelbord är ett bra alternativ för att dölja en kattlåda eftersom det är en möbel som du fortfarande kan använda för sitt vanliga ändamål medan den gömmer lådan. Öppna bord är ett bra val för detta ändamål eftersom du inte behöver verktyg för att skära hål. Du kan täcka de öppna sidorna med gardiner eller falska väggar om du föredrar det.


6.Fake Out

En attraktiv byrå kan ändras till att bli en kattlåda genom att skära av sidoöppningar och ta bort frontpanelerna från lådorna och fästa dem med lim eller spik på framsidan av byrån. Detta ger en illusion från framsidan att det är en vanlig byrå, utan att ge bort att det finns en kattlåda gömd inuti.


7.Skrapstolpe

Många kommersiella skrapinlägg har gömställen inbyggda direkt i dem. Du kan återanvända en av dessa gömställen till ett förvaringsutrymme för kattlådan, speciellt om din katt inte använder gömstället för tupplurar eller lek. Om du använder en prefabricerad skrapstolpe kan det krävas vissa ändringar för att kunna sätta en kattlåda i den och fortfarande kunna komma åt den för rengöring.


8.Katthus

Precis som en hundkoja kan du göra eller köpa ett katthus utan botten som kan användas som hem för kattlådan. Ställ bara upp huset, stick in lådan och låt din katt göra resten. För att rengöra lådan kan du lyfta huset direkt för enkel rengöring.


9.Under diskhon

Om du har mycket utrymme under diskbänken som du inte använder, kan en kattlåda vara en bra användning för detta oanvända utrymme. Om ditt utrymme under diskbänken finns i ett skåp, måste du tillhandahålla åtkomstpunkter för din katt. Om ditt utrymme under diskbänken är öppet kan du använda skåpdörrar, frostat glas, gardiner eller något annat du kan komma på för att gömma lådan bakom.


10.Under Växter

Krukor som döljer kattlådor kan vara ett bra alternativ till kattlådor utan att förlora funktionalitet. Det finns några kommersiella krukor tillgängliga som låter dig gömma en kattlåda inuti dem. Dessa har vanligtvis en falsk växt inbyggd. Om du föredrar en riktig växt kan du göra din egen kruka som har öppet utrymme i botten för en kattlåda. Kom bara ihåg att plocka kattsäkra växter!


elva.Ridå

Duschdraperier och utomhustyger kan användas på en mängd olika sätt för att dölja en kattlåda. Du kan använda vilka gardiner eller tyger du föredrar, men duschdraperier och utomhustyger är lättast att hålla rena. Gardiner kan dölja lådor under handfat, i skåp, i sidobord och överallt där du känner behöver lite extra.


12.Plastväska/behållare

Detta är ett fantastiskt alternativ om du bara vill ha lådan utom synhåll men inte har en preferens för hur den ser ut. Plastväskor kan användas för att dölja en kattlåda men kan också användas för att göra själv en kattlåda som uppfyller alla speciella behov din katt kan ha. Plastväskor kan användas under och i andra utrymmen också, som under diskho och skåp.


13.Under trappor

Har du en av de där konstiga små garderoberna under trappan som du inte är säker på vad du ska göra med? Med några få justeringar kan du göra detta till ett gömställe för kattlådan. Ange bara en åtkomstpunkt för din katt så är du igång!


14.Falla ner

Nedfällbara kattlådor är bra val för hem med hundar och barn som kan försöka bråka med kattlådan. Du kan köpa eller göra DIY en rullgardinslåda. Om du gör en gör-det-själv kan du göra den av nästan vilket material som helst för att få den att passa ditt utrymme.


femton.Catwalk

Detta är en bra twist på en rullgardinslåda. Skär ett hål i toppen av ett skåp eller annan något hög möbel och ställ sedan kattlådan utanför mitten. Ge en andra nivå som din katt kan hoppa till från lådan som är gjord av ett galler eller annat matrisformat föremål som inte skadar katttassar. Denna catwalk gör att extra skräp som din katt kan ha på fötterna kan släppas av innan de lämnar lådan, vilket begränsar mängden som kommer ut i huset.


16.Kattdörr

Kattdörrar kan installeras i i stort sett vilken dörr som helst, även om många tänker på dem som enbart en tillgång till utomhus. En kattdörr kan installeras i sovrums-, badrums- eller garderobsdörrar för att ge tillgång till en kattlåda utan att besökare behöver se lådan. Du kan också installera en kattdörr i en dörr som kommer åt ett garage eller lerrum, så att din katt kan komma åt sin låda och lådan håller sig utanför huvuddelen av huset.


17.Skåp/Verktygslåda

Ett hem skåp eller metall verktyg kista kan göra en bra förklädnad för en kattlåda. Dessa kan vara föremål för högt pris när de köps nya, men du kan förmodligen hitta en till ett bra pris på en gårdsrea eller secondhand-butik. Om du har rätt utrustning för att säkert skära öppningar och täcka eventuella vassa kanter, kan detta vara en cool look för ett hem med industriell känsla.

    Se även: Cool kattlåda

18.Lysa upp det:

Om du är tveksam till att täcka eller på annat sätt dölja din kattlåda eftersom den kan vara för mörk för din katt, överväg att lägga till några billiga lampor. Lågeffektlampor är ett utmärkt alternativ som kan lysa upp ett litet utrymme utan att bryta banken eller dra för mycket uppmärksamhet till lådan.


19.Fancy it Up

Om allt annat misslyckas kan du få själva kattlådan att se snygg ut. Om du har en täckt låda är denna extra lätt att dra av. Du kan måla lådan med giftfria färger, så att den matchar ditt utrymme och din inredning. Du kan använda varmt lim för att lägga till accenter på lådan utan att ändra lådans funktionalitet. Det finns massor av snygga kattlådor som är byggda för att också synas.


tjugo.Klä upp den

Tänk på alla små finesser du kan som hjälper till att förbättra utseendet på kattlådan eller området runt den. Utomhustyger kan användas för att göra tygaccenter som är lätta att hålla rena. Listning och tavelramar kan användas för att städa upp entrén till en kattlåda, som i ett skåp.


tjugoett.Potträning

Om ingen av dessa idéer har fungerat för ditt utrymme eller din katt, kan du alltid potträna din katt. Det finns massor av kit tillgängliga som inkluderar steg-för-steg-instruktioner som hjälper dig att träna din katt att gå på toaletten, vilket sparar dig besväret med att hantera strö eller en kattlåda överhuvudtaget. Förvänta dig bara inte att din katt ska spola!

Sammanfattningsvis

Inspirerade någon av dessa idéer dig att skapa en kattlåda? Möbler och tillbehör för många av dessa projekt kan köpas till betydande rabatter från second hand-butiker och loppmarknader, även om du kan köpa dem nya om du föredrar det. Butiker med modulära möbelalternativ, som Ikea, kan också vara bra utgångspunkter för dessa projekt, utan att behöva spendera ett ton på en möbel för en kattlåda. Kattlådor kan vara fula, men de är värda det att veta att du har din katts sällskap. Vissa människor är tveksamma till att skaffa en katt på grund av att en kattlåda är yuckiness, och det är förståeligt. De är inte den trevligaste saken i världen att ta itu med, men att hitta sätt att dölja din box, eller eliminera den helt, kan göra att äga en katt mer om relationen du delar med din katt och mindre om att behöva ta itu med kattavfall. .


Utvald bildkredit: Nils Jacobi, Shutterstock

Innehåll