3 bästa små kattraser för lägenhetsboende (med bilder)

Siamese katt med blå ögonJämfört med många andra typer av tama husdjur är katter ett populärt val bland lägenhetsbor på grund av deras (vanligtvis) mindre storlek och deras låga underhåll.Ändå, även om en katt kanske inte tar upp mycket utrymme eller behöver en trädgård att ströva på, behöver kattdjur lite utrymme att kalla sina egna - och inte alla katter är lämpliga för lägenhetsboende.Om du tänker på ta med en katt i din lägenhet eller annat litet utrymme, att välja en mindre underhållsfri, mindre katt kommer att hålla alla nöjda.

Kom alltid ihåg att adoptera inte shoppa
  • Genom att besöka lokala härbärgen och djurräddningar kommer du säkert att hitta en katt som är perfekt för ditt hem.
  • Katterna nedan är endast förslag – VARJE katt, oavsett om den är renrasig, blandad eller okänd, är speciell och förtjänar ett kärleksfullt hem.
  • Gå till den lokala adoptionsanläggningen och diskutera din livsstil med dem. Träffa massor av katter och följ ditt hjärta!

3 bästa småkatter för lägenhetsboende

1.munchkins

munchkin katt

Bildkredit: Phannasit, Shutterstock

Namnet säger allt! Storleksmässigt, munchkin katter når i allmänhet inte mer än nio pund en gång fullvuxen. Dessa unika kattungar kännetecknas av sina långa kroppar och korta, stubbiga ben.De kan vara både kort- eller långhåriga och tenderar att ha vänliga personligheter, vilket gör dem perfekta för lägenhetsboende med barn och/eller andra små husdjur. Munchkin-katter är vanligtvis ganska lekfulla och kommer att behöva en hel del uppmärksamhet och daglig motion, men de tar väldigt lite plats!


två.Sphynx

sphynx

En annan utmärkt katt för lägenhetsboende är sphynxen, som vanligtvis varierar i vikt mellan bara sex och tolv pund när den är fullvuxen. Sphynxer är väldigt unika eftersom de istället för att vara täckta av päls har en mycket fin dunbeläggning som gör att de verkar hårlösa. Detta gör dem till ett utmärkt val för dem som vill ha en katts sällskap utan den utgjutelse som följer med den!


3.Siamesiska

Siamesiska

Letar du efter en liten katt med en överdimensionerad personlighet? Siamesen är känd för att ha en lekfull, hundliknande personlighet, vilket gör den till ett populärt val för lägenhetsboende. Dessutom tenderar dessa kattungar att vara på den mindre sidan och väger runt 10 pund.

En siames kan vara rätt katt för dig om du tillbringar en hel del tid hemma och kan ge din kattkat den uppmärksamhet han eller honkommer sannolikt att efterfråga.

Relaterad läsning: Är Siamese Mix Cats bra husdjur? (med bilder)

Varför är vissa katter mindre än andra?

Även om dessa är några av de notoriskt mindre typerna av katter, kom ihåg att katter kan variera mycket i storlek baserat på deras genetik, livsstil och diet. Och naturligtvis kan en katt av vilket slag som helst födas som ung och är mer benägna att förbli på den lilla sidan även som vuxen.

När du tittar på adopterbara katter, överväg att be en skydds-/räddningsarbetare att specifikt visa dig några av deras mindre kattungar. Du kanske kommer hem med en liten tabby eller enkompakt kaliko!

Hur mycket utrymme behöver en katt?

Utrymmesbehoven kan variera mycket beroende på din katts storlek och personlighet. Vissa katter kommer att nöja sig med att spendera större delen av sina dagar med att slappa på samma plats i soffan, medan andra kanske föredrar att sträcka ut sig och ströva omkring.

I allmänhet kommer dock en katt att vara nöjd så länge han eller hon har separat utrymmen för att äta , använda kattlådan och slappa eller sova. Detta innebär att din katts mat och vatten helst bör förvaras i ett område som är skilt från kattlådan. Och om du planerar att adoptera mer än en katt, se till att varje kattunge har sin kattlåda och matstation.

Katter är idealiska husdjur i lägenheten och utmärkta sällskap. Vilken av dessa små katter låter som den bästa matchen för dina behov?

Sphynx på filt

Bästa produkterna för små katter och lägenhetsboende

  • Matskålar: Våra egnaMakeupexp NomNom Maträtterhar en inbyggd bricka för att hålla smulor från golvet.
  • Vattenstation: Återfuktning är viktigt för katter också! Här är två fina rostfritt stål fontäner som vi använder hemma.
  • Cat Scratcher: Oavsett om din lägenhet är liten eller stor kommer din katt att behöva klia sig. Ge dem något som du godkänner, istället för soffan!

Utvald bildkredit: Lucie K, Shutterstock

Innehåll