3 tips för att mata och återfukta din katt

Kapitel 3Katter har mycket specifika dietbehov, men vad de äter och när och var de äter det dikteras helt av dig, ägaren. Deras mat och vattenintag är mycket viktigt! Det finns ett brett utbud av kattmat tillgängligt på marknaden, inklusive allt från torrfoder, till konserver, till påsar med bitar och sås.

Även om den här boken inte kommer att fördjupa sig i katters exakta näringsbehov, är det viktigt att välja ett kattfoder av god kvalitet som är specifik för din katts ålder. Kattungar, vuxna katter och 'geriatriska' katter alla har olika näringsbehov, och att få förstklassig, kommersiellt tillagad kattmat (vare sig det är vått, torrt eller en blandning av båda) är absolut nödvändigt. Även om det är möjligt att förbereda din katts mat hemma, är det extremt svårt att balansera sin diet ordentligt, och det finns en mycket större chans att ge dem en diet som saknar vissa näringsämnen när du gör det, samtidigt som de kan övermätta deras mat. kost med andra näringsämnen i processen.

hepper katttassavdelare

Att hålla din katt matad

Oavsett vilken diet du väljer för din katt är det mycket viktigt att du följer utfodringen på förpackningen så noga du kan. Innekatter har en mycket större chans att bli överviktiga eller feta främst på grund av minskad aktivitet och genom att få för mycket mat. Som ägare har du kontroll över båda dessa saker så det är viktigt att regelbundet träna din katt via lek , att följa dessa matningsriktlinjer till punkt och pricka, ochatt inte ge extra matbitar!När och var du ska mata din katt

katt äter utomhus

Placeringen av mat- och vattenskålarna för katterna i ditt hem är mycket viktig. Helst måste du mata varje katt i ett separat rum om möjligt, eftersom det hjälper till att förhindra bråk mellan katterna, minskar stressen och låter varje katt äta i sin egen takt.

Försök att hitta ett lugnt utrymme i ditt hem där varje katt bekvämt kan äta. Även om katter kan vara väldigt noga med sina vattenskålar, är detta i allmänhet inte sant för matskålar. Rostfritt stål är idealiskt eftersom det är lätt att hålla rent och inte bryts ned med tiden, till skillnad från plastskålar. Makeupexp Nomnom-skålen är idealisk genom att den har en bas med en unik och innovativ smulfångare, men du kan också ta bort dess rostfria skål regelbundet för att rengöra med lätthet.

Relaterad läsning:10 bästa matmattor för katter (för mat och vatten) 2021 – recensioner och toppval

hepper katttassavdelare

Håller din katt hydrerad

katt dricksvatten

Att ha ett tillräckligt antal vattenskålar runt ditt hem är mycket viktigt av flera skäl. Med många katter på torrfoder (kibbles) nuförtiden är det mycket viktigt att se till att de dricker tillräckligt med vatten. Katter kan vara särskilt noga när det kommer till vatten, och att få rätt typ av vattenskålar för din katt är lika viktigt som antalet skålar i ditt hem.

En katts breda vattenpreferens kan inkludera något eller alla av följande:

  • Keramiska skålar
  • Skålar i rostfritt stål
  • Glasskålar
  • Plastskålar
  • Flödande vatten – det vill säga från en kran eller en katt som dricker fontän
  • Vatten bredvid deras matskål
  • Vattna långt borta från matskålen

Att förstå din katts preferenser kan ta tid och lite observation. Börja med några av alternativen ovan och fortsätt sedan med de som din katt besöker oftast. Generellt sett är det bättre ju större vattenskålen är, men välj en som inte är för djup eftersom katter inte gillar när deras morrhår rör vid sidorna av en skål. MakeupexpNomNom skålär det perfekta valet av denna anledning, eftersom den är bred men ytlig. Vi kallar det Whisker Friendly! Makeupexp NomNom-skålen har två skålar i rostfritt stål, vilket ger dig flexibiliteten att välja att hålla skålarna fulla med endast mat eller att ha mat och vatten, enligt din katts preferenser.

Helst bör det finnas minst två vattenskålar tillgängliga per katt i ditt hushåll. Dessa måste fyllas på varje dag och tvättas ur en eller två gånger i veckan. För många katter är det acceptabelt att ha vattenskålen bredvid matskålen, men för andra kan detta vara ett problem. Du kan behöva flytta deras mat- och vattenskålar till separata platser i huset.

Hur man matar flera katter

två katter som äter

Om du har mer än en katt har du förmodligen upplevt irritationen av att försöka hindra dem från att äta varandras mat. I dessa situationer är det viktigt att försöka mata katterna i separata rum så att de inte bråkar eller stör varandra. Det kan till exempel innebära att man matar en katt i tvättstugan och en annan i matsalen. Att låta varje katt vara ensam att äta på en lugn och 'säker' plats borta från sin huskamrat säkerställer att de inte slukar ner maten för snabbt och ger ett stressfritt hem. Katter kommer vanligtvis att dela vattenskålar, så detta brukar inte vara ett problem i hushåll med mer än en katt, men det är ändå viktigt att försöka ha minst 2 vattenskålar per katt runt hemmet, och att välja vattenskålar enl. varje enskild katts preferenser.

Det här är kapitel 3 i 12-kapitelserien:

  • Se kapitellistan här

Innehåll