30 Cocker Spaniel-frisyrer och skötselstilar 2022 (med bilder)

Cocker spaniels har några av de snabbast växande pälsen i hundvärlden. Den växer så snabbt att man nästan kan se den bli längre med bara ögonen! Naturligtvis betyder detta att Cocker Spaniels behöver regelbundna trimningar och snitt för att hålla pälsen frisk och vacker.Visst, du har redan ett speciellt utseende för din hund som du gillar. Men varför trimma din Cocker Spaniels päls på samma gamla sätt som du alltid har gjort? Det här året har förändrats, och i en anda av att förändra saker och ting, presenterar vi dig med 30 frisyrer som din Cocker Spaniel kommer att älska nästan lika mycket som du gör!

Avdelare 8

De 30 bästa Cocker Spaniel-frisyrerna

1.Elegant utställning Cocker Spaniel Cut

Lång och klassisk, denna stil är perfekt för de mest eleganta Cocker Spaniels. Du kan använda detta snitt för utställningshundar eller bara för att ha en lyxig följeslagare som imponerar på alla som ser den.
två.Ms Popular Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Dog Grooming Boutique Surbiton (@doggystylinguk)

Det är sant att Cocker Spaniels är bedårande med vilken frisyr som helst. Men med en måttlig längd päls, långt hår på öronen och det där trista valputtrycket, vem kan motstå denna frisyr?


3.Hög & Tight Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Savanna Cooper (@lovingscholarofochrekeep)

Det här är en lite mer bevarad look. Men för att din Cocker Spaniel ska se så snygg ut, måste du förmodligen trimma dem varje vecka! Den ser i alla fall jättefin ut de första dagarna innan den börjar växa ut igen!


Fyra.Korthårig Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Aline Salatiel (@tdhgrooming)

Kontrasten mellan det korta håret i ansiktet och kroppen och det långa håret på öronen ramar in den här valpens ansikte perfekt. Det är en fantastisk look som är lätt att hålla och visar upp hundens ansiktsdrag, till skillnad från längre skärsår i ansiktet.


5.Hög volym Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Barn Number Six (@barn_number_six)

Den här looken omfamnar lockarna och döljer din Cocker Spaniels ansikte lite mer, men den ger dem också mycket mer volym, vilket gör att de ser mycket större ut än de verkligen är. Och låt oss inse det; det är ett enkelt utseende att underhålla!


6.Långt runt öronen Cocker Spaniel Cut

För Cocker Spaniels utan lockiga lockar är denna frisyr en söt passform. Med några längre hårstrån på benen och svansen men generellt kort hår på kroppen sticker det långa håret på öronen ut och ger denna hund ett ännu vänligare utseende!


7.Får Cocker Spaniel Cut

Den här är ganska unik! Det ser nästan ut som att den här hunden är ett får i hundkläder, med en combover! Det är svårt att säga hur stor den här hunden verkligen är under allt det där håret. Det kan faktiskt vara ganska litet!


8.Shaggy Hipster Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Här är Cocker Spaniel-versionen av en hipster! Långt, lurvigt hår pryder tassar, ben och huvud. Naturligtvis är det den spektakulära frisyren som kompletterar denna look. Och för att vara rättvis, det är förmodligen det enda som håller tillräckligt hår borta från den här hundens ögon för att den ska kunna se!


9.Retriever Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Med allt detta långa hår ser denna Cocker Spaniel nästan ut som en mörkare, kortare Golden Retriever! Och om man ska tro utseendet, är den verkligen lika vänlig och vänlig som vilken Golden Retriever som helst.


10.Cocker Spaniel Cut av gosedjur

Vi är inte säkra på att alla Cocker Spaniels kan växa hår som detta. Men om din kan, är det ganska snyggt. Du kan i princip förvandla din Cocker Spaniel till ett gosedjur. De kommer i alla fall att vara varma hela vintern!


elva.Klassisk Cocker Spaniel Cut

maltesisk schnauzer mix valpar till salu

Denna frisyr representerar en klassisk stil som är lätt att ta hand om, vilket förmodligen är anledningen till att vi väljer den. Och ärligt talat, Cocker Spaniels är så söta, de kommer att se bra ut med nästan vilken frisyr som helst!


12.Den raka Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Denna frisyr ser ut som om den kräver mycket underhåll, men den ger verkligen din Cocker Spaniels ansikte ett unikt utseende. Och pälsen ser ut att ha rätats ut! Kan du föreställa dig hur mycket tid det skulle ta varje dag...


13.Stubby Legs Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Kanske är det denna spaniels statur som gör frisyren så bedårande, men hur det längre håret på benen får det att se ut som om det har breda, stubbiga ben på en kort kropp är fantastiskt! Alla Cocker Spaniels kanske inte ser likadana ut med detta snitt, men det ser verkligen sött ut på den här!


14.Showstopper Cocker Spaniel Cut

Wow. Vilket snitt! Denna frisyr är perfekt för spaniels som är avsedda för utställningsringen. För andra spaniels verkar det som ett oerhört mycket underhåll! Men det råder ingen tvekan om att det är en elegant look. Trots allt ser den här hunden ut som om den tillhör kungligheter!


femton.Hipster Spaniel 2.0 Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Och här har vi hipster Spaniel 2.0. Alla har sett en kille gå runt med inte tillräckligt med hår indraget i en vertikal hästsvans. Men det råder ingen tvekan, det ser mycket bättre ut på en Cocker Spaniel! Dessutom hjälper det förmodligen att hålla allt hår borta från ögonen.


16.Ansiktsram Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ʀᴜʙʏ | ᴀᴅᴠᴇɴᴛᴜʀɪɴɢ ꜱᴘᴀɴɪᴇʟ (@ruuby_thecocker)

Vem kan motstå det ansiktet! Det är inte bara hundens söta uttryck, utan hur det långa håret på öronen skapar en ram runt ansiktet. Du får inte samma utseende när håret är längre på toppen av huvudet.


17.High Volume 2.0 Cocker Spaniel Cut

Denna Cocker Spaniels frisyr ger ny innebörd till idén om volym. Vi är säkra på att under all den pälsen finns en ganska liten hund, men det är svårt att vara säker! En sak är säker, den pälsen kräver ett seriöst underhåll. Detta är ett annat snitt som är perfekt för utställningshundar, men förmodligen opraktiskt för husdjur.

    Du kommer att vilja investera i en bra borste med ett snitt som detta! Prova: Bästa hundborstar

18.Tight Curls Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Lockiga lås är ett bra utseende för Cocker Spaniels. Speciellt när de hålls så här långa. Det kan se ovårdat ut, men om du tittar noga kommer du att se hur vältrimmad denna hund är. Vi tycker att det är ett snyggt utseende med en bra balans mellan underhåll och utseende.


19.Le för Camera Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jason Steel (@withjasonsteel)

Här kan du verkligen se skillnaden som en frisyr gör för denna Cocker Spaniel. För att vara rättvis så var den jävligt söt innan klippningen. Men utan att allt hår blockerar ansiktet kan du se dess bedårande valputtryck!


tjugo.Cocker Spaniel Cut med lågt underhåll

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av My BFF Grooming (@mybffgrooming)

Kanske är det den här hundens smittande leende som gör att vi gillar dess frisyr så mycket, men kan du skylla på oss? Du kan inte se det ansiktet och inte le! Och det här är en frisyr som är lätt att underhålla, även om den kommer att behöva borstas mycket för att den inte ska bli tovig och trasslig.


tjugoett.Tassle Cocker Spaniel Cut

Är detta en riktig hund? De gigantiska tofsarna som hänger från öronen ser ut som de vi har sett på vissa utställningsspaniels med eleganta, långa pälsar, men den här hunden har ett mer fluffigt utseende på resten av kroppen, vilket ger den ett utseende som ett stort gosedjur.


22.Cocker Spaniel Cut med högt underhåll

Visst, du vill inte göra all denna styling varje dag. Men det är ingen tvekan om att det är en imponerande look! Förmodligen bäst reserverad för utställningsringen, denna typ av frisyr tar många år att växa ut och troligen timmar av dagligt underhåll att underhålla.

    Relaterad läsning: 8 bästa hundbågar

23.Simplicity 101 Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Detta är en enkel frisyr som accentuerar ett sött uttryck av Cocker Spaniels. De har alltid fått den där sorgliga hundvalplooken som ingen kan motstå, och genom att ta bort de långa hårstråna från ansiktet kan du låta det uttrycket komma fram.


24.Cocker Spaniel Cut med hög kontrast

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Här är ett annat bra exempel på att hålla ansiktet hårklippt så att du alltid kan se det söta men sorgliga Cocker Spaniel-uttrycket. Vi gillar det långa håret som täcker resten av denna hunds kropp, eftersom det ger en bra kontrast till det korta håret i ansiktet.


25.Vinter Cocker Spaniel Cut

Den här hundens hår är långt överallt. Men om du tittar på benen och fötterna kan du se att det är välskött. Ansiktet hålls måttligt kort, men huvudet tillåts växa lite längre, vilket skapar en mjukare look och bidrar förmodligen till att hålla denna hund skön och varm under de kalla vintermånaderna.


26.Redo för en närbild Cocker Spaniel Cut

hundraser med de flesta hälsoproblem

Ett annat bra exempel på en frisyr för en show Spaniel. Den här gången har öronen lämnats långa och raka, medan hårstråna på toppen av huvudet har lämnats medellånga och kammats bakåt.


27.Klassisk Cocker Spaniel Cut med lågt underhåll

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel Daily (@cocker.spaniel.daily)

Vi är attraherade av den här typen av snyggt utseende som kräver lite underhåll. Den här valpen har kort hår över hela kroppen, men behåller fortfarande det klassiska Cocker Spaniel-utseendet, tack vare det långa håret på de stora, floppiga öronen!


28.Curly Q Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ralph - Cocker Spaniel (@ralphstergram_)

Det är sant att Cocker Spaniel-valpar är bedårande oavsett vilken frisyr de har. Men den här är exceptionellt bedårande med de lockiga locken på öronen som ramar in ansiktet och de där pälstussarna som sticker upp på baksidan!


29.Power Cocker Spaniel Cut

Denna cocker spaniel har långt, flödande hår som täcker kroppen, med ett snyggt trimmat ansikte som visar upp sina drag. På den här hunden är håret lockigt, även om det är en liknande klippning som vi har sett på hundar med rakare hår.


30.Personlighet Cocker Spaniel Cut

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cocker Spaniel (@cocker.spaniel_love)

Utan tvekan är detta den perfekta frisyren för alla Cocker Spaniels! Ok, det här är ett skämt som vi slängde in för gott, men vi tycker fortfarande att det är roligt och visar upp Cocker Spaniels underbara personlighet!

Avdelare 7

Slutsats: Cocker Spaniel Frisyr

Som du har sett finns det massor av olika sätt att skära dinCocker spanielshår. Du kan gå vild med det och ge dem ett unikt utseende. Alternativt kan du välja det eleganta utseendet med en frisyr som ser ut att vara avsedd för utställningsringen. Eller så är du fri att gå vägen med lite underhåll med en frisyr som är lätt att underhålla. Oavsett, det finns inte mycket du kan göra som kommer att göra dinCocker Spanielser mindre än älskvärd ut!


Utvald bildkredit: Ilona Krijgsman, Pixabay

Innehåll