33 Siamese Cat Colors (med färgkarta)

Välj Namnet På Husdjuretsiames katt liggande på markenSiamesiska katter anses vara vackra och unika kattdjur. Dessa vackra katter har ofta en smal kropp, blå ögon och spetsig mörk färg längs svansen, ansiktet och tassarna. Denna färgning kallas formellt punkter eftersom resten av kattens kropp huvudsakligen är vit eller krämfärgad.

Även om alla siameser har poäng finns de i olika färger. Intressant nog finns det bara fyra färger som accepteras av alla kattföreningar, men upp till 32 färger har accepterats av olika organisationer runt om i världen.

Läs vidare för att lära dig om 33 siamesiska färger och hur siamesiska katters färger förändras under hela deras livstid.

hepper katttassavdelare33 Siamese Cat Colors

Låt oss nu dyka in i 33 möjliga kattfärger. Vi ska först titta på de fyra mest accepterade färgerna. Därifrån kommer vi att titta på varje klassisk punkt, såväl som deras tabby-, tortie- och/eller tabby tortie-variant.

1.Seal Point

seal point siames liggande på en sammetskläder

Bildkredit: slowmotiongli, Shutterstock

När de flesta människor tänker på siameser är Seal Point Siamese ofta vad de föreställer sig. Seal Points har nästan svarta färgade punkter, men punkterna är mer av en mörkbrun färg. I jämförelse med andra siamesiska katter har Seal Point den mörkaste kroppen.


två.Choklad Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Milo The Siamese (@milothesiamesemeow)

Chocolate Points är särskilt vitare än Seal Points. Chocolate Points primära kroppsfärg är elfenbensvit. Som namnet antyder är punkterna på Chocolate Point ofta en kanelchokladfärg. På grund av den vita kroppen sticker dessa punkter ut dramatiskt.


3.Blå punkt

blå punkt siames cat_Tatiana Chekryzhova, Shutterstock

Bildkredit: Tatiana Chekryzhova, Shutterstock

Blue Point Siamese katter är lämpligt namngivna eftersom större delen av deras kropp är vit med en blåaktig nyans. När katten åldras blir de flesta blåpunkterna gradvis mörkare. Spetsarna är ofta djupblå eller skifferfärgade. Färgen på Blue Point ser mycket coolare ut än många av de andra siamesiska katterna.


Fyra.Lila punkt

Lilac point siames katt

Bildkredit: Colleen Ashley, Shutterstock

Lilac Points, ibland kallade Frost Points, har en glacial vit kropp med rosa eller frostiga grå spetsar. Av alla siamesiska pälsfärger har Lilac Point den lättaste kroppen. Även när Lilac Point åldras, finns den vita pälsen kvar.


5.Tabby Point

Siamese tabby point sittande

Bildkredit: Gridsanakawin Tumdee, Shutterstock

Det diskuteras om Tabby Points ska betraktas som siameser eftersom de måste ha fötts upp med en annan ras vid något tillfälle. Man tror att Tabby Point siameser skapades i Skottland runt 1940-talet. Du kan också höra Tabby Points som kallas Shadow Points eller Lynx Points .

Tabby Points sticker ut från de klassiska punkterna eftersom de har den traditionella tabby M-märkningen över pannan. Om deras punkter är för mörka kanske M inte visas. Det finns en Tabby Point-version för alla klassiska poäng.


6.Seal Tabby Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Rowden Abbey Siamese (@rowden_abbey_siamese)

Seal Tabby Point har den klassiska Seal Point Siamese färgen med den distinkta M-pannan. Eftersom Seal Point Siamese katter har så mörka färger kan Tabby Point vara svårt att se.


7.Choklad Tabby Point

choklad tabby point siames

Bildkredit: Laura Fokkema, Shutterstock

Chocolate Tabby Point har chokladfärgpunkterna med ett M. Återigen kanske M inte syns genom Chocolate Point.


8.Blå Tabby Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ziggy, Martha, RonDogg & Arlo (@insouciant_siamese)

Blue Tabby Points är lite lättare att upptäcka än Seal and Chocolate Tabbies. Ofta kommer du att kunna se M i pannan.


9.Lila Tabby Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lily & Dusty (@lilydusty)

Det är nästan garanterat att du kommer att kunna identifiera en Lilac Tabby Point. Eftersom Lilac Points är så lätta är M alltid igenkännbar.


10.Tortie Point

tortie point siamese_Piqsels

Bildkredit: Piqsels

Tortie Points är lätt den mest fantastiska färgen på en siamesisk katt, men de accepteras inte alltid som en officiell färgpäls. Tortie Points sticker ut eftersom deras poäng är gjorda av en sköldpaddsmönster .

Ungefär som Tabby Points kom Tortie Points till genom att blanda siameser med en annan ras som har en sköldpaddspäls. Alla Tortie Points har traditionella siamesiska färgpunkter, men vissa är också blandade med Tabby Points.


elva.Seal Tortie Tabby Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Murka och Varezhka (@gatta_cattiva)

Seal Tortie Tabby Points har Seal-färgen, distinkta M och sköldpaddsskalspunkter. På grund av sköldpaddsskalspunkterna är spetsarna mycket mörkare än den traditionella Seal Point.


12.Choklad Tortie Tabby Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The House Of Yuki (@thehouseofyuki)

Chocolate Tortie Tabby Points har ett M på pannan och sköldpaddssnäckor gjorda av främst chokladfärger.


13.Blue Tortie Tabby Point

Blue Tortie Tabby Points har blå färg, men det finns också ett M på pannan, och Blue Points är blandade med sköldpaddsskal.


14.Lilac Tortie Tabby Point

Lilac Tortie Tabby Points har ett ljust färgschema med ett distinkt M och sköldpaddsspetsar.


femton.Röd punkt

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av georgie (godfrey var OG) (@godfreythecat)

Även om den inte accepteras lika ofta som Seal Point eller Lilac Point Siamese, accepteras Red Point ofta av kattorganisationer. Du kanske också känner dessa katter som Flame Point eller Orange Point. Röda spetsar har kastanj eller ljusrosa spetsar. Dessa siamesiska katter korsades med röda tabbies eller sköldpaddsskal för att skapa färgen.


16.Röd Tabby Point

Med tanke på att klassiska Red Point Siamese-katter blandades med tabbies är det ingen chock att du ofta kan hitta en Red Tabby Point.


17.Cinnamon Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jens Hoerl (@datura_87)

Cinnamon Points ser väldigt lika ut som Chocolate Points, men de är något ljusare i punktområdena. Deras spetsar har en varm brun färg, och ansiktena är inte alltför skuggade. Resten av pälsen är ljus, och deras näsa och kuddar är ofta ljusbruna om inte rosa.


18.Cinnamon Tabby Point

Du kan hitta Cinnamon Tabby Points med kanelfärgen och en M-markering på pannan.


19.Cinnamon Tortie Point

Cinnamon Tortie Points har sköldpaddspoäng som har ett kanelfärgschema.


tjugo.Cinnamon Tortie Tabby Point

Ungefär som några av de ovan nämnda siameserna kan Cinnamon Points komma i Tortie Tabby.


tjugoett.Caramel Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Janet Thornton (@thorntonjl)

Caramel Point Siamese katter ser ofta varma ut. Deras punkter kan variera från varmgrå till brun. Mörkret kan variera från Carmel Point till Carmel Point, men färgen sträcker sig sällan över hela kattens huvud.


22.Caramel Tabby Point

Om en Caramel Point har ett M i pannan är det en Caramel Tabby Point.


23.Caramel Tortie Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lou (@sisarsiamese)

Vissa Caramel Points har sköldpaddsskalspunkter med karamellfärgade scheman.


24.Caramel Tortie Tabby Point

Även om det inte är lika vanligt som de andra Tortie Tabby Points, kan du hitta Caramel Tortie Tabby Points med både ett M och karamellsköldpaddsskal.


25.Cream Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Wild Thing (@wildthingmonty)

Cream Points är inte lika accepterade som de andra grundläggande poängen. Anledningen till detta är att Cream Point skapades genom att korsa en Red Point med en Abessinier och Red Domestic Shorthair. Resultatet är en siameskatt med ljus färgskala. Det är mycket liten kontrast mellan spetsarna och den bleka pälsen.


26.Cream Tabby Point

Med tanke på att Cream Point redan var blandat med andra varianter är det relativt vanligt att hitta en Cream Tabby Point.


27.Fawn Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Pedipix Siamese Cats (@pedipixsiamese)

Fawn Points ser ut som Seal Points för ett otränat öga. Men deras punkter är mjukgrå men krämig. De skiljer sig från Seal, Chocolate och Blue Points eftersom färgdjupet är ljusare.


28.Fawn Tabby Point

Fawn Tabby Points kan vara svåra att skilja från Seal Tabby eller Chocolate Tabby Points, men färgschemat blir ljusare runt M.


29.Fawn Tortie Point

Vid det här laget förstår du förmodligen vad det betyder när du ser Tortie Point i slutet av en färg.


30.Fawn Tortie Tabby Point

Fawn Tortie Tabby Points har både M- och sköldpaddspoäng.


31.Aprikos Point

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lennox Edmund (@bowie_siouxsie_lennox)

Apricot Points är som Cream Points. Det finns mycket liten kontrast mellan kattens kropp och dess punkter. Du kan skilja mellan Apricot Points och Cream Points eftersom Apricot Points har mer en orange nyans.


32.Aprikos Tabby Point

Nästan alla Aprikospoäng är Tabby-poäng. Du kan ofta se tabbyränder sträcka sig ner över kattens kropp, mycket längre än andra siameser.


33.Utländsk vit

Om du uppmärksammade ovan skulle du komma ihåg att bara 32 katter har accepterats som en siamesisk färg, men det finns 33 färger på den här listan. Den sista färgen är Foreign White. Ofta accepteras den främmande vita som en helt annan kattras, men de kallas ofta vita siameser, varför vi lägger upp den på den här listan. Denna katt skapades genom att korsa en siames med en vitBrittiskt korthår.


Om Siamese Cat Colors

seal point siames katt går på gräs

Bildkredit: slowmotiongli, Shutterstock

Låt oss prata om vad du kan förvänta dig om du letar efter en siamesisk katt med en accepterad färg. Som vi nämnde ovan har 33 siamesiska kattfärger accepterats totalt, men alla organisationer är inte överens om vilken färg som ska accepteras.

Oavsett vilken kattorganisation du tittar på accepteras Seal Point, Chocolate, Blue och Lilac. På samma sätt accepteras Caramel, Cinnamon, Cream, Fawn, Red, Tabby och Tortie i de flesta organisationer, men inte alla.

Siamesiska katter kan delas upp i tre allmänna färgmönster, inklusive de klassiska spetsarna, tabby och tortie. Tabbies och torties accepteras inte på alla organisationer, speciellt om de blandas med de klassiska punkterna. Anledningen till detta är att siameserna måste ha blandats med andra raser någon gång för att få dessa pälstyper.

Även om tabbies och torties inte alltid anses vara accepterade färger för siamesiska katter, gör de underbara rockar, ändå.

Siamese Cat Färgändringar

Siamesiska rockar är förvirrande. Förutom att ha många möjliga färgpunkter ändras den siamesiska pälsens färg när katten åldras. Det finns i allmänhet fyra utvecklingsstadier för den siamesiska punktutvecklingen.

  • Siameser föds vita och har inga poäng alls.
  • Punkter börjar i de kallare delarna av kattens kropp först. De kallare områdena inkluderar kattens extremiteter. Du kommer först att se punkter dyka upp på spetsen av kattens näsa, öron, svans och tassar.
  • Dessa punkter kommer att sträcka sig mer mot kattens bål, vilket gör att punkterna sträcker sig över kattens ansikte, större delen av svansen och de flesta av benen.
  • Slutligen kommer kattens bålpäls att mörkna med åldern. Detta sista steg kommer att vara mer framträdande i vissa pälsfärger än andra.

hepper katttassavdelare

Slutsats

Om du vill skaffa en siames, vet att det finns många punktfärger att välja mellan. Om du vill ha en klassisk siames, rekommenderar vi en Täta , Choklad , Blå , eller Lila , men du kan gå med vilken som helst av de andra ovannämnda rockarna för en underbar siamesisk katt som verkligen sticker ut.


Utvald bildkredit: STARSsoft, Shutterstock

Innehåll