36 bästa hundraser för lägenhetsboende

Det finns inte många människor där ute som inte tänker, awwww, när de ser en pytteliten hund. De är inte bara fulla av personlighet för att matcha en Grand Danois, utan du kan också packa ner allt det där hundsjuka i din handväska.Oavsett om du är här för att du ska flytta in i din allra första lägenhet eller om du letar efter ett nytt tillskott till den nuvarande hundklanen, har vi något här för alla. Från de söta och lugna, till de roliga och livliga, vi har hittat alla typer av personligheter som passar dig och din livsstil.

Dessa hundar är inte bara för lägenhetsboende, men de kan hantera lägenhetslivet, till skillnad från andra större hundar. Så, i ingen speciell ordning, här är några av våra favorithundraser för lägenhetsboende.

Avdelare 1

1. Fransk bulldogg

fransk bulldog

Kredit: VDB Photos, Shutterstock

DeFransk bulldogär den mest populära minsta hunden i Amerika just nu, så den här killen är en stor utmanare för lägenhetslivsstilen. Hans lilla men tjocka kropp ger den här killen lite fart när det kommer till speltid, och han kan hantera lite grovhet. Hans fräcka leende och distinkta fladdermusöron räcker för att få allas hjärtan att smälta.
2. Cavalier King Charles Spaniel

1 Cavalier King Charles Spaniel

Bildkredit: carolynmccu, Pixabay

Den här killen har alltid varit populär som knähund, särskilt med Kungligheter och annan adel . Han är lugn och söt, och även om han gillar att leka med sina människor, älskar han att vara den mottagare av magen skaver och uppmärksamhet mycket mer. Han är tillgiven och mild, vilket gör honom till ett bra komplement till de med små barn. Den här killen längtar efter mänskligt sällskap och han hatar att bli lämnad ensam.


3. Mops

Mops

DeMopsär liten till växten men stor till sin personlighet. Så mycket att han också är känd som den holländska mastiffen, där han kommer från Nederländerna. Han är kärleksfull och tillgiven, och som en katt snusar han när han är glad. Den här killen är väldigt busig, och så, om du inte kan höra honom, har han förmodligen ingen nytta. Han är energisk och behöver lite motion.


4. Havanais

Havanais

Bildkredit: Dorottya Mathe, Shutterstock

De Havanais har en clowns personlighet som alltid vill få sin familj att skratta med sina fräcka upptåg. Han har en lång och silkeslen päls som behöver mycket skötsel, men han kommer att älska den bortskämda uppmärksamhet du ger honom. Han är känd för att vara en vokal vakthund, så om det är detta du letar efter kan han vara den för dig. Kanske inte om du har bullerkänsliga grannar dock.


5. Tax

Tax

The Weiner är en av de mest ikoniska stadshundarna, och av goda skäl. Han är en stor personlighetshund som älskar att spankulera runt sin långa kropp. Han är också en annan vokalhund, men med rätt träning kan detta övervinnas. Han älskar att vara runt sina människor och vara en del av flocken, den här killen är inte bara ett husdjur, älskling. Han är pigg och härlig, men pojken, han vet det!


6. Boston Terrier

Boston terrier

De Boston terrier ser mycket ut som den franska bulldoggen, men det smalare syskonen. Han är lika rolig och pigg och lite mindre lat och envis. Han är också känd som American Gentleman på grund av sin typiska svarta och vita smoking. Så om du letar efter en snygg följeslagare kan den här killen vara den för dig.


7. Shih Tzu

svart shih tzu

Kredit: Toloubaev Stanislav, Shutterstock

De Shih Tzu är en fantastisk liten lejonhund, och hans hår är långt och lyxigt. Han är en godispaj, och han älskar att umgås med de yngre medlemmarna i familjen, vilket gör honom till ett bra alternativ för unga familjer. Han är lekfull och rolig, men hans idé om himlen slumrar bort i ditt knä när du stryker honom. Han är lugn i hemmet och är en fantastisk lägenhetshund.


8. maltesiska

maltesiska

De maltesiska är en stor bunt vitt kul ludd. Han väger mindre än 7 pund, vilket betyder att du kan stoppa in honom i din handväska, och du kommer aldrig behöva lämna honom ensam hemma. Hans långa silkeslena päls, eleganta gång och mörkbruna ögon ger honom ett charmigt utseende. Han kan vara envis, men med rätt träning kommer han att vara ivrig att behaga dig.


9. Tysk spets

tysk spets

Den här killenär en av de mer sällsynta mindre raserna, men han gör ett stort intryck hos lägenhetsbor. Han är misstänksam mot främlingar, så han är en bra vakthund, så bara så länge du inte har några bullerrestriktioner på plats, borde den här killen passa bra in i din livsstil. Han är energisk, lekfull och robust nog att ta sig an lektid. Den här hunden som ser rävaktig ut är väldigt sällskaplig när han väl lär känna människor.


10. Italiensk vinthund

italiensk vinthund

De Italiensk vinthund är en annan hund som föredrar att lata sig i soffan över långa äventyrliga walkies. Men var försiktig när du är ute och reser eftersom han har en hög bytesdrift, och han kommer att bli av som ett skott om han ser något. Han är en känslig hund som behöver en uppmärksam ägare för att ta hand om honom, men i gengäld kommer han att överösa dig med hundkramar och pussar.


11. Dvärgpinscher

Dvärgpinscher

Nej, i motsats till vad många tycker är den här killen inte en mini Doberman, han är en helt annan ras. Men om du letar efter en mini Doberman vakthund lookalike, är han ett fantastiskt alternativ. Han är full av karaktär, och han är känd som 'kungen av leksaker.' Min Pin gör en underbar lägenhetshund eftersom han är så liten och inte behöver tillgång till en trädgård. Allt han behöver är en rolig mästare och en trevlig stund.


12. Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier

De Yorkie är en annan stadsboende hund som föredrar det höga livet. Han väger också mindre än
7 pund och får plats i din arm eller handväska, så det finns ingen anledning att lämna honom hemma. Han är tillgiven och söt och kommer att överösa dig i kyssar om du är en bra hundmamma eller -pappa. Om du försummar honom, kommer han att bli väldigt sur och göra ditt liv svårt. Han beskrivs som energisk och tomboyish.


15.Bulldog

bulldogg

De bulldogg lämpar sig för lägenhetsboende eftersom han är superchill och avslappnad (läs: lat). Han är en tjock apa, och han är en av de största på den här listan. Men om du är ute efter en mer rejäl lägenhetshund med kärlekshandtag, är den här pojken den här pojken för dig. Han är envis som fan, men allt detta är en del av hans charm. Han är modig och lojal och kommer att skydda dig inför fara om han känner behov av det.


14. Affenpinscher

Affenpinscher

Kredit: Sbolotova, Shutterstock

De Affenpinscher är en av de mer sällsynta hundarna på den här listan, men han blir allt mer populär. Hans skrubbiga men snygga päls och stora googly ögon ger honom ett konstigt utseende, och du kommer utan tvekan att stoppas på gatan. Denna unika lägenhetshund är självsäker och berömd rolig, och han kommer att vilja tro att han är husets beskyddare. Han tycker om att se sig själv som en del av människogänget snarare än som husdjuret. Han är aktiv, och du kommer att ha timmar av underhållning med den här killen runt.


15. Bichon Frise

bichon frisé

Kredit: Eudyptula, Shutterstock

De Bichon Frisé har haft ett hårt liv, och han var en fast favorit bland kungligheterna. Men efter lite bråk kastades han ut på gatan och fick överleva som gatuartist. Tack och lov har han hoppat tillbaka i rampljuset, men han har behållit sin cirkusartade personlighet. Han är rolig och härlig, och så länge du skrattar är han nöjd. Liten och fluffig, den här killen är en förtjusande vovve och kommer att trivas i lägenhetslivet.


16. Dvärgschnauzer

Dvärgschnauzer

De Dvärgschnauzer är en rolig och envis liten hund, men han är så rolig att han kan komma undan med det. Han är vänlig och älskar både sina vänner och främlingar, och han måste vara i centrum för uppmärksamheten, annars förvandlas han till en diva. Med sin majestätiska mustasch och framträdande ögonbryn har denna lilla Schnauzer fått massor av swag. Det här är bra om du är en elegant stadsbor som letar efter en lika stolt hund.


17. Pekingnese

Pekingnese valp

Kredit: Cristi Kerekes, Shutterstock

DePekingneseföddes ursprungligen för att bo i Kinas palats, och han är definitivt en posh pooch. Han ser ut som en fotpall korsad med ett lejon, och under allt hans hår finns en tjock liten kille. Han föredrar det kyliga livet, och även om han inte har något emot att leva med barn är han för tolerant mot överexciterade händer. Han är en pigg hund som alltid låter dig veta när det är något olämpligt runt omkring.


18. Skotsk terrier

skotsk terrier

Kredit: Ondrej Prosicky, Shutterstock

Den lilla pouchen ärTerriermed namn och natur. Så mycket att han har förtjänat sig själv smeknamnet 'the Diehard'. Han har en levande personlighet som är väldigt människolik, men han kan vara distanserad mot främlingar och lite grinig om han inte gillar dem. Han har en hög bytesdrift, och de lokala katterna kommer inte att vara hans största fan. Han är också en fantastisk liten vakthund, vilket är utmärkt om du letar efter ett hundlarm.


19. Silky Terrier

Silky Terrier

DeSilky Terrierär väldigt lik Yorkshireterriern, men han är en annan och lite större ras. Om du inte redan hade gissat det är hans päls silkeslen och känns mycket som människohår. Han är vänlig, pigg och en snabb atlet. Han behöver bo hos en aktiv familj, men han snoozar gärna när han är klar med sin träning för dagen. Han är en lycklig hund som har en riktig livslust.


20. Tibetansk spaniel

Tibetansk spaniel

Den här killen är mindre än hans Tibetansk mastiff kusin, men han har fortfarande en stor hundpersonlighet. Även om han är en terrier till namnet, är han inte en terrier av naturen. I själva verket är han en känslig liten själ som behöver behandlas med vänlighet och kärlek. Han användes för att vakta klostren i Tibet, så när det kommer till främlingar kommer han att försvara dig och din lägenhet med stolthet. Den här killen behöver mycket omvårdnad.


21. Toy/Miniatyr Xoloitzcuintli

Miniatyr Xoloitzcuintli

Kredit: Vladimirkarp, Shutterstock

Den här killen , å andra sidan, behöver ingen borstning, men han behöver återfukta. Han är antingen helt hårlös eller har en väldigt kort, tunn päls. Han är de aztekiska gudarnas gamla hund och har en alert natur som alltid lyssnar. Han är lugn i hemmet och har ett seriöst vuxenuppförande. Du måste investera i massor av solskyddsmedel för den här killen.


22. Whippet

Whippet

Kredit: Lilia Kulianionak, Shutterstock

Detta är den lite större versionen av den italienska vinthunden, och han är en av de största hundarna på den här listan. Eftersom han är så mager är han lämpad att bo i lägenhet. Han är så söt och känslig, vilket betyder att han måste få hem hos en familj som kan spendera mycket tid med honom. Han har en hög bytesdrift och älskar att springa fritt, men kryper gärna ihop sig i soffan efter lite äventyr. Han är graciös och en hund med lågt underhåll .


23. Chinese Crested

kinesiskt vapen

Kredit: Anna_Bondarenko, Shutterstock

Detta galet snygg hund är vanligtvis delvis hårlös och delvis hårig, med håret på huvudet, fötterna och svansen. Den här killen är idealisk för dem som inte gillar hundhår eller hundlukt eftersom han är fri från båda. Han kan också komma med en kappa, och han är kärleksfullt känd som puderpusten. Han är en glad och livlig hund som älskar att apportera på gården med sin människoflock. Han är söt och tillgiven och älskar att mysa i ditt varma knä.


24. West Highland Terrier

West Highland White Terrier

Kredit: Dora Zett, Shutterstock

Den här killen är också känd somWestie, och han är en energisk och underhållande liten kille. Hans päls är lurvig och lysande vit med triangelöron som sticker ut från hans jacka. Han är en robust terrier som älskar att jaga råttor och katter, men hans spunky personlighet är vad folk älskar med honom. Han är mycket lojal och gillar att vara vid sin herres sida hela tiden. Han är en smiley-hund som lyser upp allas dag.


25. Corgi

Corgi

De Corgi är en rolig hund som har den fluffigaste rumpan på den här listan. Och med sina stora fladdermusöron och breda flin är han superpopulär bland hundälskare.Den här killen är väldigt energisk,och han kanske bara försöker valla barn eller andra djur i hemmet. Så länge du tränar detta beteende ur honom så kommer alla att klara sig bra. Han är tillgiven och kärleksfull utan att vara alltför behövande, vilket är anledningen till att han är utmärkt för lägenhetsboende.


26. Leksak/miniatyr amerikansk eskimåhund

Amerikansk eskimåhund i miniatyr

Bildkredit: CC0 Public Domain, pikist

Den här killen finns i tre storlekar, och leksaks- och miniatyrversionerna är perfekta för lägenhetsboende. Han är pigg och energisk och är alltid på språng, så han måste få sin träning. Men efter ett rejält träningspass sätter han sig gärna ner för en snooze. Detta fluffigt litet hundmoln är pigg och alltid ivrig att behaga, och han behöver sin dagliga fix av maggnidningar och uppmärksamhet för att vara lycklig. Hans päls är mycket underhållsfritt och han behöver borstas regelbundet.


27. Bryssel Griffon

Bryssel Griffon

DeBryssel Griffonär en töntig hund med människoliknande ögon och en rufsig mustasch. Han finns i fyra färger i antingen en grov eller slät päls. Den här killen är komisk och glad, men han uppskattar inte små barns överexciterade händer. Han tycker inte om att bli lämnad ensam, och han behöver vara hemma hos en familj som kan tillbringa större delen av sin dag med honom.


28. Chihuahua

närbild av chihuahua sitter utomhus

Bildkredit: Rebecca Scholz, Pixabay

Dechihuahuaär en av de mest kända små hundarna och har många Guinness-rekord för att vara den minsta hunden någonsin. Så han är utmärkt för lägenhetsboende, hur liten den än är. Han har många häftiga personligheter inpackade i sin lilla kropp och kommer att stå emot de största hundarna om han känner att de har fel. Han är charmig och sassy, ​​men graciös och helt bedårande. Lämna inte den här killen ensam för länge, annars kommer han att sura i flera dagar.


29. Cocker Spaniel

engelsk leksakscockerspaniel

Kredit: Marion Smith – Byers, Shutterstock

DeCocker Spanielär ena hälften av Disneys berömda, Lady and the Tramp. Cocker Spaniel är glad och älskar att leka med sina saker i staden. Tidigare var han en jakthund, men nu är det mer troligt att han hittas i sin familjs knä. Han är intelligent och tar snabbt upp kommandon, men han kan vara en ganska bortskämd valp om du tillåter honom att vara det.


30. Japansk haka

Japansk haka

Bildkredit: CC0 Public Domain, pikist

Om du inte kan välja mellan en katt och en hund,Japansk hakakan vara den perfekta lösningen för dig. Han beskrivs ofta som kattlik och är noggrann med att städa sig själv, och han kommer att hoppa upp på bord och hyllor om du tillåter honom. Han ser ut som en typisk asiatisk hund som valdes ut av kungligheterna att sitta i deras knä. Det är därför han gärna tackar ja till jobbet som din nya lägenhetshund. Han är en allmänt tyst och charmig hund.


31. Lhasa Apso

Lhasa Apso

DeLhasa Apsohar en voluminös päls som gör att han ser mycket mer betydelsefull ut än vad han egentligen är. Om du letar efter en hund som är tillräckligt liten för din lägenhet men en som är full av personlighet, kan detta vara ett utmärkt alternativ för dig. Han är elegant och kunglig men full av hundkomedi. Han kommer att ge dig timmar av underhållning och agera vakt när du behöver honom. Han ser nästan identisk ut med den tibetanska terriern.


32. Fjäril

fjäril

Kredit: Fayzulin Serg, Shutterstock

Trots sitt söta utseende är han en härdig karaktär som är full av bönor . Han är en optimistisk hund som älskar att leka med sin människoflock och andra hundar. Han är atletisk och en fantastisk deltagare i de flesta sporter, så om det är en liten lekkamrat du är ute efter är den här killen ett utmärkt alternativ för dig. Han är lycklig och anpassningsbar till de flesta typer av familjer, vilket gör honom till en lämplig lägenhetshund.


33. Pommern

pomeranians på stol

Bildkredit: Ohhlanla, Shutterstock

DePomeranianär en av de minsta fluffigaste hundarna på den här listan, och han är definitivt en handväska. Han är snabb på tassarna och älskar att bråka, så du kan vara säker på att du säkert får en fräck hund med den här. Han är nyfiken, vilket är en egenskap som ofta får honom i problem, men allt detta är en del av hans charm. Han är djärv och djärv och en riktig karaktär, bra om du letar efter hundunderhållning i ett litet paket.


34. Rysk leksakshund

rysk leksakshund

Kredit: dien, Shutterstock

DeRysk leksakshundär mycket lik Chihuahua. Så om du letar efter en typisk liten hund med en stor personlighet, men du är ute efter något lite annorlunda för din lägenhet, kan denna sällsynta ras vara ett fantastiskt val för dig. Han är en snuskig hund som aldrig väger över 7 pund, och han kommer med antingen en kort eller lång hårjacka. Han är lojal och charmig och skulle gärna slumra bort dagen i ditt knä.


35. Schipperke

Schipperke

Kredit: Welshea, Shutterstock

Detta ären annan sällsynt hund, och han är mycket lik Pom i personlighet. Han ser också lite ut som Pom med sin runda kropp och fluffiga päls, men mycket rävigare. Han är pigg och nyfiken, vilket alltid leder honom till bus, men allt detta är en del av hans charm. Han är en traditionell båthund, och som sådan är han en naturlig runt vatten. Om du bor nära vatten, eller om du har problem med råtta, kan den här snubben vara något för dig.


36. Leksak / miniatyrpudel

miniatyrpudel

Kredit: TeodorLazarev, Shutterstock

DePudel finns i tre storlekar,och leksaken och miniatyren är ett utmärkt alternativ för lägenhetsboende. Han är superintelligent och plockar upp fästingar snabbt, så om du letar efter en begåvad och lydig hund kan detta vara ett utmärkt alternativ för dig. Dessa mindre alternativ är byggda för att vara sällskapshundar som passar livet i ditt knä, och de älskar att bli bortskämda och bortskämda.


The Wrap Up

Så där är du, våra bästa hundraser för lägenhetsboende. Dessa killar har sin lilla storlek gemensamt, men det finns en mängd olika personligheter som passar olika typer av familjer. Var bara säker på att du kan möta deras behov, så kommer du, dem och din lägenhet att leva lyckliga i alla sina dagar.


Utvald bildkredit: LightField Studios, Shutterstock

Innehåll