4 hemgjorda recept på rått hundfoder (godkänd av veterinär)

Är du intresserad av att testa ett rått hundfoderrecept? Dessa recept är alla gjorda med okokt kött, organ och grönsaker, och vissa innehåller kosttillskott som magnesium och benmjöl.Vi tittar på den här hundmatstrenden och ger dig all information du behöver för att komma igång! Scrolla ner för att ta reda på vad rå hundmat är, varför det är kontroversiellt och vad de grundläggande proportionerna bör vara. Efter det, kolla in våra 4 favoritrecept för rå hundmat!

avdelare 9

Vad är Raw Dog Food?

Raw hundmat är precis vad det låter som: okokt mat till dina lurviga vänner. Denna typ av diet blev först trendig bland människor. Teorin är att laga mat förstör de naturligt förekommande näringsämnena och enzymerna . Fans säger att du kan uppleva färre huvudvärk och bättre matsmältning.

Teorin är liknande för hundar. Hundars vilda förfäder var asätare och jägare, som åt rått vilt - inklusive organ och maginnehåll. Raw food dieten är tänkt att replikera den uråldriga dieten.Border Collie med Raw Meat_vorakova veronika_shutterstock

Kredit: Vorakova Veronika, Shutterstock

Rå hundfoder kontrovers

Innan vi börjar, tänk på att en rådiet kanske inte fungerar för alla hundar. Innan du byter valps kost bör du antagligen rådfråga din veterinär. Denna diet har sina belackare. Okokt kött kan innehålla potentiellt skadliga parasiter, och vissa hundar kan ha svårare att smälta råfoder.

Många veterinärer rekommenderar också att du kompletterar din hunds kost med vitaminer. Du kanske också vill variera receptet för att se till att din hund äter en rad olika näringsämnen.

Det grundläggande receptet för rå hundmat

Att sätta ihop din hunds första råfoder kan vara läskigt, men med hjälp av lite forskning blir det enkelt att lära sig att göra råfoder för hundar och du kommer att bli ett proffs på nolltid! Den grundläggande andelen av ett rått hundfoderrecept är 5:1:1. Det är fem delar rått kött (ofta med ben), en del rått orgelkött och en del grönsaker .

Var köper du dessa ingredienser? Du kan prova din lokala slaktare eller livsmedelsbutik. Du kanske också kan hitta en lokal köttdistributör som kan förse dig med färskt orgelkött.

Redo att komma igång? Så är vi! Här är 4 enkla recept på rå hundmat att göra idag:

Avdelare 4

Topp 4 recept på hemlagad rå hundmat:

1.Enkelt recept på rå hundmat

Vår första receptet är otroligt enkelt: bara sex ingredienser skärs upp och blandas ihop. Detta recept kombinerar rå kyckling, ägg (med skal), torskleverolja och frukt och grönsaker som äpplen och kål. Se vad din hund tycker om detta enkla recept!


två.Vild rå hundmat

recept för hundmat

Bild: stockcreations, Shutterstock

Letar du efter något lite mer lyxigt? Prova detta raw food recept från Food Network! Du kanske vill skippa vitlöken (den är potentiellt giftig för hundar) och utelämna alla ingredienser du inte kan hitta, som ringblommablad.


3.Rå köttbiffar

rå köttfärsbiffar för hundmat

Bild: Marco Verch Professional Photographer, Flickr, CC 2.0

Annan enkelt råkostalternativ ? Släng ihop råa köttbiffar (ungefär som hamburgare till din grill). Din hund kan äta dessa okokta! Detta recept använder sardiner, malet kött och ägg, med skalet för tillsatt kalcium.


Fyra.Raw Keto hundfoder recept

Om du har en väldigt aktiv hund kanske du vill prova detta recept för ketogent hundmat . Den är väldigt hög i kalorier och fett, som syftar till att ge lika kalorier från fett och kalorier från proteiner och kolhydrater. För balanserad näring innehåller detta recept även kelp, benmjöl och kosttillskott som magnesium.

Avdelare 5

Hemlagad rå hundmat: The Bottom Line

Nu vet du allt om råa dieter och till och med lärt dig hur du gör din egen råa hundmat! Vi hoppas att dessa fyra råa hundfoderrecept hjälper dig att komma igång med din valps nya diet. Även om de är okokta, kommer dessa recept att kräva en hel del ingrediensinsamling. Dags att bli vän med en slaktare - eller prova något av våra andra hundmatsrecept.

Fler recept för hundmat:


Utvald bildkredit: Zontica, Shutterstock

Innehåll