4 hundraser som ser ut som får och lamm

Raser som ser ut som får

Du har hört talas om en varg i fårakläder, men vad sägs om en hund i fårakläder? Hundarna på den här listan är mästare på förklädnad, eftersom de lyckas se ut mer som lamm än hundar.Varför skulle du vilja ha en hund som ser mer ut som ett får än din typiska hund? Tja, de är otroligt fluffiga, för en sak. Raserna nedan är också kärleksfulla, lojala och många av dem fäller mindre än din genomsnittliga hund , vilket gör dem till ett utmärkt val för hem med allergiproblem.

Dessutom är det alltid roligt att se hur grannar reagerar när de tror att du går i koppel med ett lamm på gatan.

1. Bedlington Terrier

Bedlington terrier

Bildkredit: Wikimedia

Dessa brittiska valpar var ursprungligen uppfödda för att jaga ohyra, vilket verkar vara ett konstigt slöseri med deras talanger, eftersom de kan smälta in perfekt med en fårhjord. De är inte speciellt stora, väger bara runt 20 pund, så de kan bara imitera lamm.Medan deras päls liknar fårull, är den mycket grövre. De är inte benägna att fälla , men de behöver fortfarande mycket regelbundet underhåll, annars börjar deras päls tappa sin lyster. Lyckligtvis är deras päls inte benägen att fånga lukter, även om du går några veckor mellan att sköta dem.

Trots att de ser söta ut små lamm , dessa små hundar älskar faktiskt att slåss, och de har ingen preferens mellan att skrota med en stor råtta eller en annan valp. De är vanligtvis inte lämpliga för hushåll med flera hundar av denna anledning, även om de vanligtvis är vänliga mot människor.

2. Komondor

Komondor

Bildkredit: Petfuel, Flickr

Även känd som den ungerska fårhunden, den här hunden ser ut som en korsning mellan ett får och en mopp. De är en gammal ras som går tillbaka till åtminstone de 12thårhundradet C.E., när de hjälpte det nomadiska Cumanfolket att sköta sina flockar.

Även om likheten med får kanske inte är lika uppenbar när man tittar på en Komondor som står ensam, är det otroligt hur väl de smälter in med resten av flocken. Detta ger dem överraskningsmomentet i ett klipp, och det kan vara extremt användbart med tanke på de fick ofta avvärja björnar och vargar .

Idag är Komondors otroligt lojala och kärleksfulla mot sina familjer, men de behöver mycket träning för att hålla sina skyddsinstinkter i schack. Som tur är gör de inte det tenderar att bita eller maul, föredrar att helt enkelt välta inkräktare och stå på dem tills hjälp kommer.

3. Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres

Bildkredit: Needpix

Dessa valpar är stora och fluffiga som får, men med en viktig skillnad: deras päls är vanligtvis väldigt mörk. Detta låter dem smälta in i flocken till viss del, samtidigt som det är lätt för dig att plocka ut ur mängden i en hast.

Men de användes traditionellt för att valla boskap snarare än får, och de är orädda nog att hålla de större djuren i linje. Samma oräddhet ledde till att de användes av den franska och belgiska militären i båda världskrigen, ett faktum som nästan ledde till att rasen dog.

De liknar särskilt får när deras svansar är dockade, eftersom de ofta är för att hindra dem från att fastna i vagnar eller trampas på av boskap. De gör söta husdjur och skyddar barn , men de kommer ofta att försöka hävda dominans hos människor om intetränat bra.

4. Old English Sheepdog

Bild: Wikimedia

Du är förmodligen bekant med denna ras tack vare gamla Looney Tunes tecknade serier, där en hängiven fårhund var tvungen att skydda sin flock från ansträngningarna från en målmedveten varg. I verkliga livet var dessa hundar verkligen tvungna att avvärja vargar, även om de sällan använde en enda högerkrok för att göra det.

Dessa hundar är verkligen stora, ofta väger i närheten av 100 pounds, men derasfluffiga rockarbrukar få dem att verka större än de faktiskt är. I alla fall, allt det där håret kräver en hel del underhåll , och ägare bör räkna med att ägna några timmar i veckan åt att ta hand om sina rockar.

Gamla engelska fårhundartenderar att vara extremt vänliga hundar och komma överens med både barn och andra djur (även om det förmodligen är bäst om du inte har en varg i huset - gamla vanor dör hårt). De är dock extremt benägna att få separationsångest, så skaffa inte en om du planerar att bara sticka honom på bakgården ensam.

Avdelare 3

Mutts utklädda till lamm

Om du inte bor på en gård är chansen stor att du aldrig kommer att ha möjlighet att äga ett lamm som husdjur. Hundarna på den här listan kan dock få dig relativt nära det målet, eftersom de kan lura tillfälliga observatörer att tro att de är får.

Trots deras utseende, dessa djur är hundar genomgående . Som sådana kan de bli fantastiska husdjur, förutsatt att du är villig att lägga ner nödvändig arbetsträning och umgås med dem.

Försök bara motstå lusten att göra en tröja av all päls de lämnar kvar.

Utvald bildkredit: Petful, Flickr

Innehåll