4 kontraktsmallar för hundpromenad (PDF) 2022

Välj Namnet På HusdjuretHundpromenad är en blomstrande verksamhet. Det uppskattas att det finns över 15 000 professionella hundutövare i USA från och med 2020, och det antalet förväntas växa under de kommande åren.Det är inte svårt att se varför den här karriären är så populär. Genom att bli en hundavluftare kan du ställa in ditt eget schema samtidigt som du tjänar pengar på att spendera tid med bedårande valpar - vad är det att inte älska?Å andra sidan av ekvationen är hundägare alltid i behov av någon som de kan lita på för att ta hand om sina älskade husdjur. En bra hundutövare är guld värd.Men ibland går saker fel - eller så vill du bara ha sinnesfrid om någonting går fel. Det är därför det alltid är smart att ha ett avtal om hundpromenad och undertecknat innan Fido går ut på sin första promenad. Det är det bästa sättet att skydda både rollatorn och ägaren från juridiska problem längre fram.

Vi går igenom allt som bör ingå i ett hundpromenadkontrakt, så båda parter kan må bra av upplägget. Promenerande vovvarVarför ska jag använda ett kontrakt för hundpromenad?

Faktum är att hundar är speciella djur. De har ett enormt sentimentalt (och därför monetärt) värde, men de kan också orsaka skada på egendom och människor. När hundar går vilse eller blir stulna eller orsakar förödelse måste någon hållas juridiskt ansvarig.

Om du väntar tills i efterhand för att avgöra vem som är ansvarig för vad, finns det en god chans att vilken lösning du än kommer på kommer att vara otillfredsställande för alla inblandade. Dessutom kan en oskyldig part hamna på kroken för de flesta av skadorna.

Avdelare 4

Bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

Hundskötare borde vilja ha kontrakt eftersom de kommer att förklara exakt vad rollatorn är ansvarig för. Om de tillhandahåller saker som träning, matning, lektid etc. måste det uttryckligen anges i kontraktet. Detta låter alla veta vad som förväntas av varje session.

Ägare, å andra sidan, borde vilja veta vad vandraren kommer att göra med sin valp, samt vad deras tillvägagångssätt är om de inte gör det. Det bör också klargöra vem som är ansvarig om hunden tappas bort eller blir stulen.

Det finns också elefanten i rummet: tänk om hunden attackerar någon, som hundutövaren eller en främling? Vem är ansvarig för det?

Svaret är något som bör överenskommas skriftligen innan hundpromenaden börjar.

De viktigaste aspekterna att inkludera i ditt hundpromenadkontrakt

Varje hundpromenadkontrakt kan vara lite annorlunda, beroende på det inblandade djuret och rollatorns särdrag.

Det finns dock några saker som alltid bör finnas i ett hundpromenadkontrakt
  • Tjänster och priser: Alla parter bör vara överens om vilka uppgifter hundutövaren ska utföra och till vilka priser. En hundutövare kanske också vill lista alla möjliga tilläggstjänster som finns tillgängliga, samt vad de kostar. På så sätt fastnar inte rollatorn med att göra en massa sysslor som de aldrig gick med på, samtidigt som ägaren har en klar uppfattning om vad som görs för hundens räkning och hur mycket det kostar.
  • Användarvillkor: Kommer detta att vara ett pågående arrangemang, eller finns det ett fastställt slutdatum? Kan någon sida bryta kontraktet när som helst? Detta bör också ange exakt vilka hundar tjänsterna kommer att gälla för, i fallet med ett hem för flera husdjur.
  • Nödprotokoll: Vad ska hundluftaren göra om djuret blir sjukt eller skadat i sin vård? Har de befogenhet att tillåta all medicinsk behandling som behövs, oavsett pris? Vem betalar för behandlingen och hur bestämmer man priset? Allt detta bör ingå i kontraktet.
  • Avbokningsregler: Om ägaren inte behöver gå ut med sin hund, hur mycket förhandsanmälan krävs? Finns det en avgift om nämnda meddelande inte ges? Har vandraren rätt att avboka tjänster vid personlig nödsituation, dåligt väder etc.? Om så är fallet, hur kommer de att ta igen den förlorade sessionen till ägaren?
  • Ansvar: Det här är biggie. Det avgör vem som är juridiskt ansvarig om något går fel. Många hundpromenader inkluderar en klausul om ansvarsfrihet i sina kontrakt så att de inte är ansvariga för hundens dåliga uppförande. Denna ansvarsfrihet kanske inte täcker incidenter som är ett direkt resultat av vandrarens vårdslöshet.
  • Medicinsk historia: De flesta vandrare vill ha detaljerade hälsojournaler för de hundar som de tar kontroll över, särskilt om den hunden har medicinska tillstånd. Detta kan vara användbart i nödfall, eftersom rollatorn kommer att veta hur han ska hantera den hundens specifika problem, samt fylla i veterinären om alla nödvändiga detaljer.
  • Övriga villkor: De flesta vandrare kommer att vilja specificera hur de tillhandahåller sina tjänster, till exempel vilken typ av koppel och krage som används, vilka träningsmetoder (om några) som kommer att tillämpas och så vidare. Detta gör att ägaren kan avgöra om du passar bra ur ett filosofiskt perspektiv, samtidigt som det säkerställer att det inte blir några otäcka överraskningar senare.
Gratis hundpromenadkontraktsmall från PandaDoc

Här är 4 kontraktsmallar för hundpromenad

1.Gratis kontraktsmall för hundpromenad från PandaDoc.com

Hundpromenadkontrakt från Rocket Lawyer

Denna mall är ganska barbent och okomplicerat, men det täcker alla de viktigaste baserna. Saker som tjänstevillkor, kontraktets varaktighet och gottgörelse är preciserade så att det inte finns någon förvirring. Det kanske inte täcker alla möjliga situationer under solen, men om det är kort och gott du är ute efter är det ett bra val.


två.Gratis hundpromenadkontrakt från Rocket Lawyer

Hundpromenadavtal från LegalZoom

Om du vill ha något lite mer specifikt, denna mall från Rocket Lawyer låter dig fylla i personlig information om ditt företag och dina tjänster, vilket hjälper dig att anpassa den efter dina önskemål. Det är inte riktigt lika omfattande som att konsultera en faktisk advokat, men det är nära - och det är billigare och enklare också.


3.Gratis hundpromenadavtal från LegalZoom

Kontraktsmall för hundpromenad från AtYourBusiness

Alla som vill skapa ett individuellt kontrakt för var och en av sina kunder bör överväga detta alternativ från LegalZoom. Webbplatsen har en lättanvänd mall som låter dig fylla i all relevant information, och sedan spottar den ut det juridiskt bindande dokumentet. Det är snabbt, enkelt och personligt, vilket är allt du verkligen kan begära.


Fyra.Gratis hundpromenadkontraktsmall från AtYourBusiness

man och hund går

Det är inget tjafs eller krångel med detta kontrakt från AtYourBusiness. Den är kort och rak och täcker så breda termer som möjligt. Det finns dock inga anpassningsalternativ, så om det här cookie-cutter-dokumentet inte fungerar för dig bör du leta någon annanstans. Det kan dock vara perfekt för alla som gör affärer med vänner och familj.

Avdelare 8

Bild: Audrius Vizbaras från Pixabay

gåhund

Vilken annan information bör en hundutövare tillhandahållas?

Det finns inget fast svar på denna fråga; den bästa tumregeln vi kan tillhandahålla är att du ska berätta för din hundutövare vad du vill att de ska veta.

Om de ska tillbringa tid med din hund i ditt hus, bör de ha en allmän läggning av marken, samt en uppfattning om vad de får använda och vad som är förbjudet.

Platsen för hundens mat, godsaker och medicin bör ges till rollatorn, samt instruktioner för var och en. Du kan också berätta för dem din hunds favoritleksaker och spel, samt vilken typ av leksaker din hund inte får leka med.

Kontaktinformation för grannar eller lokala vänner och familj bör delas, ifall det skulle uppstå en nödsituation och ägaren inte kan komma tillbaka snabbt. Du bör också låta dina grannar veta att din hundrullator kommer in i ditt hus regelbundet, bara så att polisen inte tillkallas (att presentera rollatorn för dina grannar är en ännu bättre idé).

Du bör också meddela din hundgalare vilken veterinär du använder, samt eventuella säkerhetskopior i nödsituationer om din primära leverantör inte är tillgänglig. På samma sätt bör din veterinär vara medveten om att det finns möjlighet att någon annan än du kan rusa in din hund för att se dem.

Hur är det med nyckelhantering, husregler och avbokningar?

Detta är alla saker som uttryckligen bör nämnas i kontraktet. Låt oss gå in på mer detaljer
  • Nyckelhantering: Villkoren under vilka nyckeln till ditt hem kommer att överföras till rollatorn och tillbaka igen bör tydligt anges. Det kan innebära att man specificerar ett gömställe eller använder ett nyckellås med en kombination. Det bör också finnas ett språk i avtalet som beskriver vad som kommer att hända om någon av parterna inte håller upp köpet – det vill säga om ägaren glömmer att lämna en nyckel eller om rullatorn tappar den som tillhandahålls.
  • Husregler: Detta bör vara så specifikt som möjligt om rollatorn kommer att vara i ditt hus hur länge som helst. De behöver veta vilka delar av huset de får vistas i, vilka föremål de får använda (eller mat de får äta), om de behöver ta av sig skorna innan de går in, etc. Om detta inte är Inte uttryckligen skrivna i förväg, bli inte förvånad om din rollator omedvetet bryter mot reglerna för sunt förnuft.
  • Avbokningar: Avbokningar kommer att ske då och då. Båda parter bör ha en klar uppfattning om vad som kommer att hända när de gör det, till exempel hur långt i förväg som måste meddelas, om avgifter kommer att tillkomma, om en ersättningsrullator kommer att tillhandahållas, etc. Du vill inte behöva hash ut allt detta i sista minuten mitt i en nödsituation.

Bildkredit: Helena Lopes, Pexels

Behöver jag en speciell försäkring för att vara hundpassare eller använda en?

Det krävs inte enligt lag för att utföra jobbet, men det är en bra idé oavsett. I slutändan kommer det dock att bero på din anställningsstatus.

Om du jobbar för en hundpromenadbyrå och du får en W2, då behöver du ingen form av försäkring. Din arbetsgivare bör ha dig täckt - och om de inte gör det, kommer de att vara de juridiskt ansvariga, inte du.

I alla fall, om du äger din egen hundpromenadverksamhet eller arbeta som en oberoende entreprenör, då vill du köpa en allmän ansvarsförsäkring. Det kommer att skydda dig om något händer under en promenad, oavsett om det var ditt fel eller inte.

Vissa byråer har särskilda typer av ansvarsförsäkringar speciellt för hundpromenader. Dessa kan vara värda att titta närmare på, men de flesta allmänna ansvarspolicyer bör täcka grunderna.

Slutsats: Kontraktsmall för hundpromenad

Att bli hundpromenad - eller att anställa en - kan vara en förvånansvärt komplicerad strävan, juridiskt sett. Även om ett handslagsavtal kan vara allt som behövs om inget någonsin går fel, är chansen stor att något dåligt förr eller senare kommer att hända under en promenad.

Det är därför ett hundpromenadkontrakt är så viktigt. Det tillåter alla inblandade parter att känna sig skyddade mot det oväntade, så att de kan oroa sig mindre för eventuella juridiska konsekvenser av deras handlingar och fokusera mer på det som verkligen är viktigt: den där bedårande hunden i slutet av kopplet.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Freepics4you, Pixabay

Innehåll