4 naturliga huskurer för att behandla öroninfektioner hos hundar

Har din hund gnuggat huvudet på dina soffor, kliat sig upprepade gånger i öronen eller luktat skraj på nära håll? Detta är några av de första tecknen på en öroninfektion, en av de vanligaste åkommorna en hund kan utveckla. Speciellt för raser med långa, floppiga öron kan öronbesvär och infektioner bli ett verkligt besvär som kan komma tillbaka av en mängd olika anledningar. Förutom att vara ett återkommande problem, svarar vissa hundar inte på traditionell medicinering.När modern medicin inte fungerar eller infektionen precis har börjat, kommer många hundägare att vända sig till naturliga alternativ. Från receptfria örontvättar till naturliga ingredienser som finns hemma, det finns några sätt att ta itu med din hunds öroninfektion om inget annat har fungerat. Det finns många naturliga ingredienser som har svampdödande, antibakteriella och andra läkande egenskaper. Även om de är naturliga, kan vissa fortfarande vara irriterande. Men om infektionen fångas i tid, kan huskurer vara en bra lösning utan att spendera hundratals på receptbelagd medicin.

OBS: Huskurer kan vara säkra men bör endast användas vid milda fall av infektioner. Om din hund har flera symtom och infektionen förvärras, sök omedelbart veterinärvård. Obehandlade infektioner går sällan över och behöver behandlas för att förhindra permanent skada på öronen.

Avdelare 8

Vad är en öroninfektion?

En öroninfektion hos en hund liknar en mänsklig öroninfektion, där en eller flera delar av hörselgången är infekterad och inflammerad. Vanligtvis orsakad av bakterier eller jäst, diagnostiseras en öroninfektion också av dess plats: Otitis Externa, Otitis Media och Otitis Interna.Otitis Externa, som orsakar inflammation i den yttre delen av hörselgången, är den vanligaste av de tre öroninflammationsdiagnoserna. Det anses också vara det enklaste av de tre platserna att behandla men kan bli ett återkommande problem. Otitis Externa är inte nödvändigtvis en akut sjukhusresa utan bör ses av en veterinär inom en eller två dagar efter att symtomen uppstår.

Otitis Media och Otitis Interna, som infekterar mellan- och inre hörselgången, är mycket allvarligare och kan orsaka bestående skador om de inte behandlas. Både Media- och Interna-infektioner kan leda till permanent dövhet och andra biverkningar om de inte behandlas, så vi rekommenderar att du uppsöker en veterinär så snart som möjligt.

öroninfektion hos hund

Bildkredit: dawi88888, Shutterstock

Huskurer för öroninfektioner

1.Yoghurt

Vanlig yoghurt med levande kulturer och inget socker tillsatt är ett av de bästa sätten att behandla en mängd olika problem, från matsmältningsproblem till svampinfektioner. Yoghurt kan användas för att bekämpa tidiga öroninfektioner eftersom den är laddad med friska bakterier och probiotika. Fyll en pipett med vanlig yoghurt och krama försiktigt ut 1-2 droppar i hörselgången.

två.Vatten & äppelcidervinäger

Ekologisk, oraffinerad, helt naturlig äppelcidervinäger (ACV) är en populär hushållsartikel som kan hjälpa till att bekämpa och förebygga öroninfektioner. Tillsätt bara ett litet lock ACV till 2 dl vatten och rör om. För en öroninfektion, häll försiktigt en liten mängd av blandningen i kanalen och massera öronen. Ta sedan en bomullstuss och absorbera försiktigt så mycket du kan. För förebyggande vård, rengör helt enkelt de yttre öronen med samma blandning och applicera den med en bomullstuss.

hand hälla lösning i hund

Bildkredit: 135 pixlar, Shutterstock

3.Kokosolja

Kokosolja verkar vara på allas lista, från dieter till helande salvor. Kokosolja är känd för sina svampdödande och antibakteriella egenskaper, så det är ett bra föremål att ha till hands om din hund tenderar att få öroninfektioner. I likhet med äppelcidervinäger kan den också användas för att förhindra dem. För infektioner, äpple försiktigt 1-2 droppar smält (VARM, inte varm!) kokosolja direkt i örat. För att förebygga infektioner, applicera helt enkelt kokosolja på den yttre maten med en bomullstuss.

Fyra.Grönt te

Grönt te anses allmänt vara en av de mest fördelaktiga ingredienserna för naturlig läkning, tillgänglig praktiskt taget var som helst. Grönt te kan hjälpa till att lindra smärtan och obehaget, vilket är bra för hundägare som inte kan komma till veterinären direkt. Låt vattnet koka upp och tillsätt en påse ekologiskt grönt te i vattnet. Låt dra i 5 minuter och ställ åt sidan för att svalna. Placera 3-5 droppar i det infekterade örat och massera in i kanalen.

Avdelare 4

Tecken på en öroninfektion

Även om det finns hälsotillstånd som sällan visar symtom, har hundar vanligtvis tecken på öroninfektion. De flesta av dessa symtom visar sig ganska tidigt, vilket är särskilt viktigt för Otitis Media och Interna-diagnoser. Här är de vanligaste symtomen på en öroninfektion:

 • Huvudet lutar
 • Gnäll/vokalisering
 • Repar i örat
 • Rodnad runt ytterörat
 • Konstant skakar på huvudet
 • Ostaktig eller stickande lukt
 • Överdriven vaxuppbyggnad
 • Mörka eller knapriga flytningar
 • Jämviktsfrågor
 • Gnugga huvud/öron på matta eller möbler
 • Ångest eller Aggression när öronen berörs

Det kan vara svårt att avgöra om din hund har den vanliga Otitis Externa-infektionen eller om den är allvarligare. Hundar med Otitis Media/Externa tenderar att visa fler tecken på smärta, yrsel och balansproblem snarare än att klia och gnugga. Vissa hundar är dock utmärkta på att maskera smärta och kan ha underliggande tillstånd som orsakar infektionerna.

Hundöronkontroll

Bild: CGN089, Shutterstock

Andra typer av öronproblem

Det finns andra öronsjukdomar som kan verka som en öroninfektion, med liknande symtom för att göra diagnosen lite svårare:

Öronkvalster – Öronkvalster är små kvalster som invaderar hörselgången och äter upp vaxet eller ansamlingen i din hunds öra. Öronkvalster orsakar extrem klåda och irritation, men de är lätta att diagnostisera på grund av deras rörelse. Valpar och hundar med återkommande öroninfektioner är mest utsatta för dem, men vilken hund som helst kan bli en olycklig värd för dessa läskiga spindeldjur.

Löst hår i inre kanalen – Om du någonsin har haft något som fastnat djupt i ditt eget öra, föreställ dig bara hur frustrerande det skulle vara för din hund. Om det finns ett löst hår eller fibrer djupt insatta i din hunds hörselgång, kommer de att visa öroninfektionssymptom utan lukt eller flytningar. Även om det kan verka ofarligt, kan ett enda hårstrå skada trumhinnan och måste tas bort av en veterinär omedelbart.

Hårväxt i den inre kanalen – Ibland växer hår djupt i den inre hörselgången, vilket får din hund att klia och gnugga sina öron mot golvet obevekligt. Om inte din hund visar tecken på obehag, är det bra att lämna håret ifred. Om din hund är irriterad kan din veterinär hjälpa till att ta bort de kränkande hårstråna.

Simmarens öra - Inte bara är simmarens öra ett problem med människor, utan det kan också orsaka allvarliga obehag hos din hund också. Simmarens öra är när vatten fastnar i hörselgången, vilket kan leda till Otitis Externa. För att förhindra simmarens öra, håll din hunds öron rena och torka dem så snart de är uppe ur vattnet.

När ska man gå till veterinären

Om din hund visar några symtom på en infektion eller onormalt beteende, kontakta din veterinär för behandlingsalternativ. Ju tidigare det diagnostiseras, desto billigare blir det. Öroninfektioner kan förvärras med tiden, vilket orsakar mer komplexa tillstånd att behandla och kan till och med leda till permanent hörselnedsättning.

Medan vissa hundar vanligtvis botas inom en behandling, kan andra hundar ha kroniska öroninfektioner. Detta beror vanligtvis på underliggande tillstånd som kanske inte är uppenbara, såsom födoämnesallergi eller pollen. Din veterinär kommer att ha verktygen och testerna tillgängliga för att diagnostisera problemet, så det är avgörande att din hund träffar din veterinär så snart som möjligt om infektionerna fortsätter att komma tillbaka.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Öroninfektioner kan vara smärtsamma för din hund, särskilt om infektionen är allvarlig eller djupt i hörselgången. Medan traditionell medicinering vanligtvis är den första behandlingen, kan de flesta huskurer hjälpa till att förhindra att de inträffar i första hand. Det är dock fortfarande viktigt att rådgöra med din veterinär om du tror att din hund har en öroninfektion. För mindre infektioner och irritation eller förebyggande vård är en hemkur allt du behöver för att ge din hund lättnad.

Du kanske också gillar:


Utvald bildkredit: Yekatseryna Netuk, Shutterstock

Innehåll